Támogasd a Millát!

Támogasd a Millát!

A Millát továbbra is csak veletek együtt tarthatjuk mozgásban, csak így működik. Csak rátok számíthatunk! Kérjük, ha van rá lehetőségetek utaljátok át egy-két órányi munkabéreteket támogatásként, persze ha nagyobb összeg jön, azt különösen köszönjük!

Köszönettel:

a Milla szervezői

Millamédia Nonprofit Kft. (CIB Bank)
HUF: 10700244-67439111-51100005
HUF IBAN: HU85 1070 0244 6743 9111 5110 0005
EUR: 10700244-67439111-50000005
EUR IBAN: HU43 1070 0244 6743 9111 5000 0005
USD: 10700244-67439111-50100002
USD IBAN: HU22 1070 0244 6743 9111 5010 0002

Egymillióan a magyar sajtószabadságért a Facebook-on

A Milla továbblép

2013.02.26. 13:32 Tüntetésszervezők

A Milla vasárnapi közgyűlése egy sor fontos döntést hozott meg – ezzel sikerült lezárnunk az elmúlt hónapokban kialakult vitákat, melyek sokakat elbizonytalanítottak. Végre új időszámítást nyithatunk a Milla életében.

milla_logo.jpg

A Milla úgy döntött, hogy mint civil szervezet megőrzi önállóságát, ugyanakkor nem határolódik el, a mai helyzetben nem is határolódhat el a politikától: elfogadta, hogy az Együtt 2014 mozgalom szereplői pártot alapítanak és azt, hogy lesznek millások, akik ebben aktív szerepet vállalnak.

A Milla számára a politika továbbra is a közügyeket jelenti; a Milla elsődleges bázisa az utca, a közélet pártpolitikán kívüli valamennyi színtere, a választók és civilek tömegei.

Mert számunkra ez jelenti az igazi demokráciát: amikor a politika a közügyekről szól, és nem a pártokról; amikor a politikus maga is civil, és civilként a civil embert képviseli, nem pedig a pártját.

És azt is megtanultuk az elmúlt években, hogy van még egy járhatatlan út: az, amikor mégoly tiszta szívű, lelkű és eszű civilek elmennek politikusnak, és seperc alatt elfelejtik, hogy honnan és miért indultak el azon az úton, amin.

Ezért kell nagyon erős kontroll és elfogadható garanciák mellett képviseletet szereznünk – hogy legyen egy újfajta kommunikáció és párbeszéd a civilek és a politikusok között; hogy ne csak a folyamatos opponálásra és kritikára legyünk képesek a politikával szemben, hanem a hathatós megrendelésre is.

A Milla civil mozgalomként lehetőségként tekint arra, hogy képes lehet ötvözni a politikai és a civil világot. A közügyek, a közös ügyek, a közös gondok és a közös célok mentén. Ezért vasárnap elfogadtuk, hogy szigorú garanciák mellett millások is politizálhassanak, ha akarnak.

Ezek a garanciák:

  • a Milla mint szervezet nem kíván a választásokon indulni, jelölteket állítani, pártpolitikai küzdelemben részt venni;
  • a szervezetet ezentúl nem elnök, hanem héttagú elnökség vezeti; az elnökség tagjai között pedig legfeljebb egy fő lehet, aki bármilyen pártban tisztséget vállal;
  • a Milla politikai szerepet vállaló tagjainak nemcsak az alapdokumentumokban rögzített értékeknek kell megfelelniük, de külön etikai kódexben is rögzítjük a politikai szereplőkkel szemben támasztott elvárásokat, illetve az azok megszegését követő szankciókat.

Számunkra ez az igazán fontos: lesz képviseletük a civileknek, a közügyeknek; lesznek millások, akik politikai szerepet vállalnak, de szigorú garanciákkal. Ezt jelenti a Milla politikai szerepvállalása.

A civil világban pedig tovább építkezünk:

  • hálózatot szervezünk, hogy immár ne csak a Facebookon lehessen hozzánk csatlakozni, hanem más fórumokon is;
  • új arculatot fogadtunk el, amely kifejezi, hogy a Milla meghaladta, kinőtte az internetes és Facebook-jelenlétet, de kellően civil, cinikus – millás;
  • van tervünk, elképzelésünk, hogy hogyan építkezzünk tovább.

 

Mert hisszük, hogy nem csak úgy lehet közügyekkel foglalkozni, ahogy ma a politika teszi.

Mert ki akarjuk próbálni, hogy milyen az igazi demokrácia.

Civilként fogjuk megmondani, hogy milyen politikusokat szeretnénk látni.

És meg fogjuk mutatni, hogy milyen rendszer tetszene.

Nincs más lehetőségünk. Ez a lehetőségünk.

Semmiképpen – Mindenképpen.

83 komment · 3 trackback

Címkék: politika civil közélet politikus garancia párbeszéd Milla

A bejegyzés trackback címe:

http://nemtetszikarendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr635106368

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajban van a sajtószabadság, még itt is 2013.02.27. 13:52:17

Ha szidod Bajnait kitiltanak az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért csoportból.

Trackback: Milla again: Vedlik a MILLA - vissza civilbe 2013.02.26. 18:44:12

Két évet ível át immár a MILLA pályafutása, a híres civil mozgalomé, amely számára evidencia volt, hogy Bajnai kampánynyitója legyen a fő esemény október 23-i nemzeti ünnepségünkön, ahol a MILLA és Bajnai mozgalma együtt alapították meg az azonos című ...

Trackback: Schifferi fordulat 2013.02.26. 18:00:55

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért mozgalom kiszáll az Együtt 2014-ből, azaz nem alakít hivatalosan pártot az E14 tagjaival. Viszont elismeri, hogy lesznek Milla-tagok, akik részt vesznek az ellenzéki mozgolódásban. (kép: Nemtetszikarendsze...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

piefke 2013.02.26. 15:47:35

„He, Felix, bisch v‘rruckt?"

...Szabad magyar fordításban: Hé, szerencsétlenek, meg vagytok őrülve?"

De komolyan srácok: milyen érzés folyamatosan a politikát a civilségtől elválasztó képzelt kerítés tetején csücsülni? Nem vágja még a tökötöket? Vagy olyan nektek nincs is?

Ugye, kurva jó érzés álfeladatokat adni magatoknak, gumihatáridőkkel? ("új arculatot fogadtunk el, amely kifejezi, hogy a Milla meghaladta, kinőtte az internetes és Facebook-jelenlétet, de kellően civil, cinikus – millás") Az meg aranyos, hogy "•van tervünk, elképzelésünk, hogy hogyan építkezzünk tovább". Tervetek? Nektek? Az sosem volt - egyáltalán: tudjátok ti, mi az a terv? Most szólok: nem azonos a feelinggel!

De van még tovább is, aszongya: "És meg fogjuk mutatni, hogy milyen rendszer tetszene." - ezt meg nem ígérgetni kell, hanem szépen, rendezetten pontokba szedve és a pontok közötti összefüggéseket is bemutatva közzétenni, írásos formában.

A vége a legszebb: "Semmiképpen – Mindenképpen." - ez jó, de mit jelent? Nem wattok tik kissé anárc(h)isztikusak?:-)

Gyerekek, bassza meg, vegyétek már komolyan a feladatokat - vagy ha ez nem megy, akkor ne bújjatok a civilségnek hazudott tehetetlenkedés mögé!

gyempocse52 2013.02.26. 16:34:03

Szánalmas idióták. Mert ők olyan civilek és a politika olyan piszkos. Jaj.

Na, ezért fog a Fidesz nyerni, mert a civilek töketlen, szerencsétlen értelmiségi barmok. Mondjuk ezt eddig is tudtuk és persze a Fidesz is.

A Fidesznél fegyelem van, stratégia, végrehajtás, ellenőrzés és eredmény. (Egy olyan választási rendszerben, ahol az összetartás számít, aki meg széforgácsolódik, annak vége, ennyi sok hülyét, már szinte fáj, de a hülyeség is kiszámítható, és a Fidesz ezt tudta.)

Ez a Milla-bullshit pont az LMP. Mindenki be van tojva, és azzal foglalkozik, hogy politikusnak tartják majd a környezetében és azokat mindenki utálja. És akkor mit fognak róla gondolni. Brrr.

Ez a liberálisok és a baloldal átka, jobban érzi magukat egymással vitatkozva, hogy olyan okosak ők, mint bármit is csinálva.

Pont mint Olaszországban a balodal: csak töketlenkedik, Berlusconi 80 éves korában is visszatér és osztja a lapokat (szenátus az övé). A balosok meg okoskdonak ki az igazi balos, ki meg az ál-balos. Röhej. Ez van itt is.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.26. 17:30:53

Miért nem lesz szerda délelőtt tüntetés a Parlament előtt birkamenet, aljas álcivilek? Jön Rompuy úr, az Európa Tanács elnöke!
Most legyen nagy pofátok, pár hónapja tudtatok a távollétükben ellenük tüntetni, senkiháziak!

Tereljétek össze a birkamenetet és hagy szóljon.
Jellemesen, korrektül, összecsődíteni a nyájat és mondjátok meg a "nemzeti frankót"!

A CIVIL SZÓ HASZNÁLATÁT MEG KIKÉREM MAGAMNAK, ALJAS, SZÁMÍTÓ, JELLEMTELEN SUNYI,-fidesztagságát letagadó Csizmadia- NE BITOROLJA.

Birkamenet társak, szerdán délelőtt segítsetek a főbaromnak a tárgyalásokon. Ha van vér a pucátokban!

Gyorshír:
Orbán kiváltságos csapata a Felcsút is érintett a bundabotrányban. Tudjuk, fejtől bűzlik...

liget · http://ujjealigetben.blog.hu 2013.02.26. 17:34:02

Gratulálok, Nobel-díj, sikerült megoldani a fából vaskarikát.
De srácok, most tényleg beveszi még valaki ezt a kint is vagyunk, bent is vagyunk sületlenséget?

Blogin · http://apologetika.blog.hu 2013.02.26. 17:41:59

A két urat szolgálók bakot lőhetnek most is: ha az elnökségben csak egy ember lehet valahol párttag (tisztségviselő?), könnyen lehet, hogy az ő pártjával azonosítják majd az egész Millát. Nem mintha kár lenne érte, de az ilyen hasraütésszerű szabályok komolytalan bandát tükröznek.

reszeg tengeresz 2013.02.26. 17:43:21

Azert a libas penze jol jon mi ti gecik? Rohadt liberalis fergek, nektek mindotoknek logni kene!!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.26. 17:45:38

nagyon erőlködtök, de minek?
nincs értelme, minden elveszett, viktátor ural mindent!!!4!

itt már csak egy rákosi segíthetne

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.26. 17:48:48

A civil világban pedig tovább építkezünk:

* hálózatot szervezünk, hogy immár ne csak a Facebookon lehessen hozzánk csatlakozni, hanem más fórumokon is;
* új arculatot fogadtunk el, amely kifejezi, hogy a Milla meghaladta, kinőtte az internetes és Facebook-jelenlétet, de kellően civil, cinikus – millás;
* van tervünk, elképzelésünk, hogy hogyan építkezzünk tovább.
* színes gyurmákból építünk eu-konform országot
* lufitengerrel borítjuk el ezt a diktatúrát, így lesz béke, szabadság és egyetértés - az óvodákban is!
* demokrácia

magyar ember teli szájjal 2013.02.26. 17:50:39

Álljatok ki a baloldali értékek, pontosabban szólva az adóemelés mellett, hogy annak is elmenjen a kedve a dolgozástól, akinek még van. Ekkor valósul majd meg a Kánaán.

maroz 2013.02.26. 18:03:38

Na, mer' azér'! :)

malanya 2013.02.26. 18:06:45

A Milla egy rakás szerencsétlen, képmutató majom gyülekezete, nulla hitelesség, nulla őszinteség. Volt egy villanása a Millának, de azt is elrontották, amikor a rendesen elternativ köztársasági elnök nem felelt meg az ízlésüknek és emiatt egy másikat hazudtak. A Milla vicces, szánalmas, de legfőképpen röhejes.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.26. 18:20:39

Nem baj, most majd legalább nem kell már szeretni benneteket. Eddig is csak kényszerszeretet volt. A Facebook-on figyelemmel kísértem tevékenységeteket, s bizony szánalmas és demagóg volt.

sárkányfő 2013.02.26. 18:24:45

Úgy írom ezeket a sorokat, mint régi Milla-szimpatizáns.

Ha valóban új minőséget akartok hozni a magyar közéletbe, akkor most egy egészen halk, finom önkritikával példát is mutathatnátok. Nagy vész nincs, de azért ez az egész egy kicsit kínos.

Én elhiszem a jó szándékot, meg mindent, de előre tudtam, hogy a Milla ki fog esni a politikából. Nem vagytok rá alkalmasak, és ez nem kritika, nagyon komoly stressztűrés, erő, állandó készültség kell a komoly politikához, és a célokért bizony állandó kompromisszumokat kötni, a nemes ideákat a maguk teljességében megtartani nem lehet. Ti nem ilyenek vagytok, ami egyébként nem baj. Juhászról is lerí egyébként hogy civil és nem alkalmas profi politikusnak, gondolom mögötte a többi millás pláne nem alkalmas.

Tulajdonképpen még jó hogy erre most jöttetek rá, amikor még nem vagytok részei a pártnak. Én úgy számoltam hogy később lesz a szakadás, nagyobb károkkal, de jobb ebből kifarolni még most, időben, még mielőtt mindenkinek rosszabb lenne.

Bár szerintem ti nem ezért faroltatok ki, hanem egyszerűen annyian ellenezték belülről, hogy szakadással járt volna a dolog (mint az LMP-nél), így inkább ez a "szervezetileg kimaradunk, de tagjaink csinálhatják" dumával mentitek a látszatot.

Szerencsétlen történet, remélem mihamarabb túl lesztek rajta. Ha csináltok még jó, eredeti és átütő, médiaképes akciókat, de olyanokat amik nem csak titeket érdekelnek, hanem a többséget is, valódi társadalmi problémára reagál, no meg hiteles és karizmatus beszédeket tudtok mondani, akkor még sokra vihetitek mint civil szervezet, ez kitérő a gyors visszavonulással meg egy kellemetlen emlék marad.

komissarlajos 2013.02.26. 18:41:46

Milla! Lesztek egy fikarcnyi kis légypiszok az emberek emlékezetébe, pont úgy jártatok: mint az LMP. És csak magatoknak köszönhetitek: mint az LMP!
Úgy vélem, mi sokat nem veszítettünk a ti hiányotokkal.

buday008 2013.02.26. 18:46:53

Valahol azért becsülöm őket azért, mert még időben jelezték, hogy részükről ez fért bele. Inkább mint a választások előtt kavarni a kakit. Az emberek még tudnak alkalmas jelöltet keresni. Nem ezen múlik úgysem a választás., de ha már kiszálltak jobb hogy most.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.26. 18:48:10

kedves milla!

szerintetek ez így működik, hogy ugráltok oda vissza?!
egyik héten politizáltok másik héten civilkedtek?!

Muszáj még jobba elpusztítani a civil világot?!

komissarlajos 2013.02.26. 18:50:53

@reszeg tengeresz: Van akinek soha nem jön meg az esze. Van aki soha nem józanodik ki. Te dupla teherrel vagy kénytelen élni.

komissarlajos 2013.02.26. 18:52:10

@Blogger Géza: Örülök, hogy egy húron pendülünk: kedves Gézám!

ancsika3114 2013.02.26. 18:55:18

@piefke:
azt hiszem, nem vágja a töküket. lehet, hogy nincs mit. pedig azt hiszik, hogy tökös gyerekek. :D

buday008 2013.02.26. 19:04:47

most nem lehet megérteni hogy az ő gyomruk nem alkalmas az elkövetkező sárdobálást bevenni? vagy esetleg nem adják arcukat bizonyos személyekhez, vagy nem jön be nekik egy adott program. kiléptek oszt jó napot. nem dől össze a világ. Így is túl voltak prezentálva valós súlyuknál jócskán ..

Arisztogatya 2013.02.26. 19:49:07

Meg vegul teljesen magara marad az Egyutt :))))

qwertzu 2013.02.26. 19:58:35

"Mert ki akarjuk próbálni, hogy milyen az igazi demokrácia."

Esetleg kipróbálhatnátok az "Az nyeri a választást, aki a legtöbb szavazatot kapja." módszert. Állítólag nagyon demokratikus.

czjanos 2013.02.26. 20:03:25

Juhász Péter most helyre rakta ezt a félre értett-, félre magyarázott helyzetet. A MILLA, mint civil egyesület támogatja teljes mellszélességgel az EGYÜTT-2014 alakuló pártját, úgy, hogy a civil tagjai léphetnek-lépnek be az új pártba. Pl. Juhász Péter aktív szerepet fog vállalni ebben a pártban. Vagyis, a MILLA-egyesület nem lesz párttag, nem is lehetne. A Szolidaritás sem- sőt, a Haza és Haladás sem lesz "párttag", hanem a tagjaik, szimpatizánsaik-, szakértőik lépnek-léphetnek be az új pártba. Így kerek a dolog.

huszonharom23 2013.02.26. 20:06:59

" Juhász Péter aktív szerepet fog vállalni ebben a pártban."

az egesz cirkusz erre ment ki, erre kellett 1 millo ember (napersze) a fácsén hogy valakinek uj allasa legyen...

gusztustalan ez az egesz

Arisztogatya 2013.02.26. 20:12:30

...es mit tett le Juhasz az asztalra a vadkender palantan kivul?

Publius Decius Mus 2013.02.26. 20:19:53

Ez a Milla sem foglalkozott soha lényeges kérdésekkel. Lerítt róluk az nemzeti érzelem gyűlölete. Ez pedig egy amatőr dolog még a politika világában is.

Lényeges kérdések a devizahitelesek problémái, az önkéntes tevékenységek komplett hiánya a társadalomból. Az, hogy a romák társadalmi fejlődése cigányútra ment. Az államadósság és az MNB ellentmondásos tevékenysége. Viktor foglalkozik ezekkel. Ha valaki csak ellentmond neki, attól még nem lesz ő valaki.

A milla foglalkozzon inkább a drogokkal, a melegek jogaival, a színházak támogatásával, a holokauszttal csupa nekik való gumicsonttal.

tlvajferi 2013.02.26. 20:24:23

feltételezm, hogy legalább miamiba lép tovább a milla
lehet majd rettegni az amcsi demokráciától
:-)

Ad Dio 2013.02.26. 20:26:19

Mindenki temeti a Millát, pedig nem biztos hogy erről van szó. Én sokkal inkább azt látom, hogy figyelemmel kísérik a közvélemény-kutatásokat, abból az látszik, hogy Bajnai miniszterelnök jelöltsége finoman szólva is valószínűtlen - legalábbis ma. És hát nem szeretnének egy esetleges kormányba úgy bekerülni, mint az "ellenséges szövetséges kicsi szövetségese". Inkább egy kis arcvesztés árán is, de megőrzik a függetlenség látszatát és megmaradnak a "civil függetlenség" örve alatt.

Ez egy esetleges MSZP-vel való alku esetén még akár jól is elsülhet.

Napkutya 2013.02.26. 20:31:01

"A Milla civil mozgalomként lehetőségként tekint arra, hogy képes lehet ötvözni a politikai és a civil világot. A közügyek, a közös ügyek, a közös gondok és a közös célok mentén. Ezért vasárnap elfogadtuk, hogy szigorú garanciák mellett millások is politizálhassanak, ha akarnak."

Hát, srácok, én rettenetesen szurkoltam nektek, de ez így, kb. a gusztustalan, parasztvakítós lecsó egy nyilatkozatban.

MOST indultatok el azon az úton, amikor a nyilatkozataitokat BÁRKI súlytalanná teheti, annak függvényében, hogy azt KI mondta, hová és melyik irányba aspirál és MIKOR....

Tudjátok, ez olyan lesz, média szempontból, mint az istálló tűz.

A kutyát nem érdekli majd, hány rágcsáló fordult fel, ha megdöglött a tehén is....

Citoyenne 2013.02.26. 20:33:46

Miután Juhász az előbb világossá tette a helyzetet, a Milla esetleg cáfolhatná vagy helyreigazíttathatná a HVG erre vonatkozó megtévesztő cikkét.

barli 2013.02.26. 20:36:23

Ja hogy hírcsárda? Akkor értem a viccet!

Nem lett volna egyszerűbb bejelenteni hogy feloszlanak, aki meg akar, beléphet az e2014-be vagy a dkba?

Pas de probleme 2013.02.26. 20:48:39

@Ad Dio: na, ez lenne am csak a nemes cselekedet... Elvszeru, egyenes, demokratikus.

Szerencsetlen barmok, azok.

Fejesrob 2013.02.26. 20:51:02

Nagy gáz az, ahogy nagy és hatalmas szervezetként próbálják magukat eladni, mint Gyurcsányék DK-ja. Bennünket aztán nem tudtok kihagyni a hatalomból, bár nem kívánunk párttá alakulni.

Tessék csak szépen párttá alakulni és méressétek meg magatokat. Igen, kb. 3 ezer fő, bár abból 2800 alapból kemény MSZP szimpatizáns is.

Ez a civil szervezet pedig nevetséges, érdemes megnézni (és jót is röhögni) kik sétálgatnak fontoskodó orcával mint civil.

"Szigorú garanciák mellett a millások is politizálhatnak". Mintha Bajnait hallanám: "Szívesen távol tartanám magam a politikától és civilként..." Az arcán látszik is mennyire szenved, attól, hogy vissza kell mennie a hatalomba. Persze mindenki elhiszi, kajálja.

Aztán 2014-ben jön a nagy kiábrándulás, még mindig rengeteg a náci, az emberek nem demokraták, félázsiaiak, csípik a diktatúrát.

Holott csak nem sikerült átbasznotok őket.

barázda_billegető 2013.02.26. 20:53:11

@piefke: Milyen igazad van!!

Jó lenne végre felérni ésszel, hogy a politikát pártok csinálják. Legalábbis a világ fejlettebb részén.

Másutt lehet szó pl. a bázisdemokráciáról, de azt a Schiffer féle LMP "sikersztori" kapcsán volt lehetőség megtapasztalni.

Aki pedig azt mondja, hogy "majd mi megmondjuk, milyen politikusokkal képzeljük el a jövőt", azok vagy húzzák elő a kalapból nagyon gyorsan azt a hús- vér politikust - és mondják meg azért azt is hogy mely párt tagja legyen az illető - vagy pedig dőljenek szépen hátra a fotelban, és csak képzeljék el a jövőt a közmunkás minimálbérből, ameddig jut nekik közmunka és minimálbér.

barli 2013.02.26. 20:59:23

Valamit nem értek. Ha jól tudom, az együtt 2014 a HHból a Millából meg a szoliból alakult. Akkor most nem akarnak belépni vagy épp most léptek ki?

blogvadasz 2013.02.26. 21:04:40

Kicsit elemezzük már....

"És azt is megtanultuk az elmúlt években, hogy van még egy járhatatlan út: az, amikor mégoly tiszta szívű, lelkű és eszű civilek elmennek politikusnak, és seperc alatt elfelejtik, hogy honnan és miért indultak el azon az úton, amin." -
Tehát akkor ti is oylan gyengék és gyarlók vagytok hoyg ez a sors várna rátok ? Mert akkor civilként sem viszitek sokra.

"Mert hisszük, hogy nem csak úgy lehet közügyekkel foglalkozni, ahogy ma a politika teszi."

Hiszitek de ténylegesen nem változtatnátok meg a politikát.

Gyereket .Én szeretem amit csinátok ,de ez a majd mi megmutatjuk , és majd mi don quijote módján csináljuk. Ugyanezt a butaságot csinálta az lmp és minden más alternatíva. Fel kell ismerni hogy ajelenlegi helyzetet el kell tüntetni és igeneis le kell váltani a jelnlegi vezetőket és majd ha lesz egy normális emberekből álló kormányzás akkro lehet civilkedni... ! Aki nem így tesz és nem mer megalkudni a cél érdekében , az nem is akrja igazán.

Citoyenne 2013.02.26. 21:14:46

@barli: Az együtt 2014 most mozgalom, a három tagja együttműködési megállapodást kötött egymással. Most párttá alakulnak, párnak viszont csak magánszemélyek lehetnek a tagjai. Ezért nem a Milla, a Haza és Haladás és a Szolidaritás alapítja a közös pártot, hanem azok magánszemély tagjai. Ez ilyen egyszerű, de célszerűb lett volna, ha a politikai fejleményeket közvetlenül nem követő nagyközönség számára is világos közleményt adnak is, lehetőleg együtt.

Maróy Ákos 2013.02.26. 21:15:41

es hogy nez ki a 7 tagu elnokseg osszetetele?

Én tudom jól 2013.02.26. 21:30:22

@reszeg tengeresz: Itt is megjelentél, te hazaáruló?

val 2013.02.26. 21:31:24

Megjegyzem: Az egymilliótól azért -szerencsére- nagyon messze vagytok.

lehet más a propaganda 2013.02.26. 21:34:56

Miután leírja, miért nem megy a kettő együtt, oda kanyarodik az okfejtés, hogy aszongya

"képes lehet ötvözni a politikai és a civil világot. "

Szűz is meg kurva is, van is meg nincs is, kifordítjuk befordítjuk mégis ugyanaz marad a Milla

reszeg tengeresz 2013.02.26. 21:41:23

@pocakos focista: kotozkodsz te mocskos gyurcsanytalpnyalo?

lehet más a propaganda 2013.02.26. 21:42:20

@Ad Dio:
"Bajnai miniszterelnök jelöltsége finoman szólva is valószínűtlen "

Bajnai újra megcsinálná a nagy cselt, hogy mások hátán viteti be magát a hatalom előcsarnokába. Most a Milla tölti be a tróger szerepét, ezt kéne nekünk is megkajolnunk. Köszönöm, inkább nem

pánpéter 2013.02.26. 21:47:27

Milla, egyszerű, balliberális belvárosi kenderimádók. Ennyi és nem több. Vidéken azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák a millát. Erről ennyit.
Ráadásul ez a kint is vagyok bent is vagyok baromság úgy büdös ahogy van. A milla hazugságban fogant, hazugságban él, és hazugsággal marad életben. Csak közben ezt a hazugságot egyre többen leveszik. Emblematikus arca egy sima drogos félművelt paraszt, aki utál dolgozni, ezért kell neki egy nyugis parlamenti hely.
De a legjobb ez: "amikor a politikus maga is civil, és civilként a civil embert képviseli"
- olyan nincs, hogy civil politikus. Olyan sincs, hogy politikus civil. Az pedig értelmezhetetlen, hogy civil ember. Politikus, olyan van, meg vannak civilek. És vannak választópolgárok.
Az, hogy ilyeneket írtok, megint csak azt mutatja, hogy mennyire hazug férgek vagytok.
A kommentekből tökéletesen kitűnik, hogy a társadalmi elutasítottságotok egyre csak nő. És ez így van rendjén. TASZ, MILLA, és a többi mocsok szemét hazaáruló férgek.

pánpéter 2013.02.26. 21:48:59

@Csekey Ildikó:
"Le kéne ülni és megbeszélni mit is akartok majd csinálni, ha hatalomra kerültök," - ezeknek a senkiknek (milla, E14, stb stb) önmagában csak a hatalom megszerzése a cél. semmi más. ezt mondjuk a választópolgárokkal még nem beszélték meg.

reszeg tengeresz 2013.02.26. 21:51:35

@pánpéter: "Vidéken azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák a millát."

Szerencsere ez az egesz libas fele szovetsegre igaz. Ezert nem fognak bejutni se a parlamentbe, nemhogy nyerni.
Videken 3 part letezik. Jobbik, fidesz, mszp. Ennyi. Es azert az megiscsak az orszag negyotode, szoval sok mulik rajtuk. En bizom bennuk!!

pánpéter 2013.02.26. 21:54:39

@reszeg tengeresz:
"Szerencsere ez az egesz libas fele szovetsegre igaz. Ezert nem fognak bejutni se a parlamentbe, nemhogy nyerni."

tökéletesen igazad van. itt választások lesznek. választásokon kopogtató cédulát kell szedni, jelöltek kellenek, szervezet kell, plakátokat kell kiragasztani, rendezvények kellenek. nos, ezek közül ez a söpredék banda egyikre sem képes. se jelöltek, se szervezet, se emberek, se semmi. egy nagy lufi az egész.
és közban azt halljuk a főmajom bajnaitól, hogy 2/3. :) úgy, hogy a legtámogatottabb párt a fidesz. :) a legnagyobb hazugság a világon. ócska szar szemfényvesztő galeri.

balfék 2013.02.26. 22:29:55

Ki volt az a f.sz, aki a pártokat nem civilként kezdte el kezelni? A pártokat civilek alapítják, , ha komoly eredményt akarnak elérni az ország politikai berendezkedése megköveteli, hogy a civilek politikai pártokat alapítsanak. Nem tudom , mi teszi őket nem civillé? A közbeszédben és a sajtó nyilvánosságban folyamatosan amortizáljuk le a pártokat, és utána csodálkozunk, hogy nem találnak a z emberek választható pártot maguknak.

balfék 2013.02.26. 22:32:35

@pánpéter: Én a fizetett politikust inkább hivatásos civilnek nevezem.

pocaklakó minimanó 2013.02.26. 22:42:56

Én már csak egy kávét kérnék. :)

Vállalkozz · http://szallashelyek-utazas.info 2013.02.26. 23:12:26

A kutya se fogja őket támogatni szerencsére, szétesnek, ahogy az Együtt 2014 is, miután nem jut nekik ingyen kaja (húsosfazék).

Ilyen alakoknak tényleg tükröt kell küldeni segélyadományként. Roncs személyiségek akarják megmondani a tutit megint utcán kiabálva, hőzöngve.

Aki a Bajnai beszédeket is alul tudta múlni, az milyen vezető?

braue 2013.02.27. 04:21:00

Igazuk van. Nem kapnának egy százalékot.

esefe 2013.02.27. 04:52:14

@buday008: Nincs is arcuk. Mit adnának?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.02.27. 05:27:23

"a Milla elsődleges bázisa az utca"

Kivéve a sarkokat, amelyekek a hivatásosoké.

felcsutisuttyo 2013.02.27. 05:42:27

Ezt a furkó JUHÁSZT nem kell bemutatni..unszimpatikus, hadaró primitÍv , kendertenyésztő barom.
Annál inkább érdekes a GULYÁS (a sunyi halkszavu volt SZDSZ-es) Akit jól ismerek......hogy miért alakult ez így megmondom: AZ EGÉSZ A GYURCSÁNY ELLEN VAN kihegyezve-
Ez a Gulyás annyira Gyurcsány ellenes tán még Bajnai ellenes is, hogy még a Haza és Haladás párttá alakulás után ellenük kampányolnak!!!!
Ez a Bunkó Milla fogja megakadályozni az igazi egyesülést és a FIDESZT juttatja hatalomra.
Tegnap az Olgánál ez a BAROM JUHÁSZ vigyorogva elhadarta, hogy olyan emberek kellenek és így megvalósul, akik még a politikában nem szerepeltek és tiszták......
NOS EBBŐL MIT LEHET ÉRTENI !!!!!!!!!!!

felcsutisuttyo 2013.02.27. 05:43:55

Juhász és az elnökség és Gulyás, és a MILLA felejtős csürhe csak!Olyan mint az SCHIFFER FÉLE LMP

felcsutisuttyo 2013.02.27. 05:46:22

KÉSZ A MILLÁVAL BEFEJEZTEM !!!!!

felcsutisuttyo 2013.02.27. 06:16:11

Milla, egyszerű, balliberális belvárosi kenderimádók. Ennyi és nem több. Vidéken azt sem tudják, hogy eszik vagy isszák a millát. Erről ennyit.
Ráadásul ez a kint is vagyok bent is vagyok baromság úgy büdös ahogy van. A milla hazugságban fogant, hazugságban él, és hazugsággal marad életben. Csak közben ezt a hazugságot egyre többen leveszik. Emblematikus arca egy sima drogos félművelt paraszt, aki utál dolgozni, ezért kell neki egy nyugis parlamenti hely.
De a legjobb ez: "amikor a politikus maga is civil, és civilként a civil embert képviseli"
- olyan nincs, hogy civil politikus. Olyan sincs, hogy politikus civil. Az pedig értelmezhetetlen, hogy civil ember. Politikus, olyan van, meg vannak civilek. És vannak választópolgárok.
Az, hogy ilyeneket írtok, megint csak azt mutatja, hogy mennyire hazug férgek vagytok.
A kommentekből tökéletesen kitűnik, hogy a társadalmi elutasítottságotok egyre csak nő. És ez így van rendjén. TASZ, MILLA, és a többi mocsok szemét hazaáruló férgek.
EGYETÉRTEK...A MILLA EGY FOS!

felcsutisuttyo 2013.02.27. 06:19:59

Juhász egy hadaró, drogos bunkó!

felcsutisuttyo 2013.02.27. 06:26:50

Tudom hogy azt mondta a Juhász bandita: MSZP vagy Gyurcsány féle DK benne van van esetleg Kuncze féle civil szervezet, akkor ŐK nem segítenek.(A MILLA akarja megmondani, hogy kivel fogjon össze a Haza és Haladás és a Szolidaritás---- ZSAROLNAK A BUNKÓK--- s nem gondolják hogy ezzel a ORBÁNNAK SEGÍTENEK!!!!!!FELEJTŐS KIS DROGOS BANDA

felcsutisuttyo 2013.02.27. 06:28:25

@esefe: ne Bajnaizz itt nekem, Te gazember paraszt!!!!!Most nem a Fidesz propaganda kell!!!!

felcsutisuttyo 2013.02.27. 06:29:20

Beszélni sem tud a drogos Juhász!

Omelette du fromage 2013.02.27. 06:45:39

Nekem már az is nagy meglepetés, hogy nem gyomlálják szorgos liberális kezek a nekik nem tetsző kommenteket.

Vagy mégis? :P

zajos1 2013.02.27. 06:54:24

@felcsutisuttyo: he-he-he, itt vagy a legnagyobb paraszt, bár ez a parasztokra nézve sértő...
Bajnai egy nulla, de ez csak porhintés a Milla részéről...

Én tudom jól 2013.02.27. 07:10:05

@pocakos focista: Ezt is elmagyaráztam már: nem mindenki akarja vissza gyurcsányt, aki nem tapsikol hülyegyerekként mindenhez, ami narancsszínű. Dehát sajnos buta vagy, láthatóan esélytelen bármit is megértened.

Millához: sajnos számos hozzászólónak igaza van. Mostanra totál súlytalannak látszik, amit csináltok. Lehet, hogy nem az, de annak látszik. Ettől kezdve pedig érdektelen is, így pedig komikus például ez a fontoskodós,leszögezős blogbejegyzés is.
Valamit nagyon máshogy kéne csinálni, de persze ez most nem könnyű pálya.

Én tudom jól 2013.02.27. 07:11:27

@reszeg tengeresz: Ezt is elmagyaráztam már: nem mindenki akarja vissza gyurcsányt, aki nem tapsikol hülyegyerekként mindenhez, ami narancsszínű. Dehát sajnos buta vagy, láthatóan esélytelen bármit is megértened.

Millához: sajnos számos hozzászólónak igaza van. Mostanra totál súlytalannak látszik, amit csináltok. Lehet, hogy nem az, de annak látszik. Ettől kezdve pedig érdektelen is, így pedig komikus például ez a fontoskodós,leszögezős blogbejegyzés is.
Valamit nagyon máshogy kéne csinálni, de persze ez most nem könnyű pálya.

Kalmár 2013.02.27. 07:15:20

Látszik is, hogy mekkora igény van egy erős baloldali vezetőre....
Bajnai jött 14% látott és mehet haza 5%.

Nincs mondani való, hiteltelen.
Aki egy drogliberátorral fog össze, majd az évértékelőn elsősorba engedi Fletót, Schmuk Andort stb az indulásnak felvágja az ereit.
Mesterházy olyan, mintha az Irigy Hónalj mirigy paródiája lenne.Aki a nyugdíjas klub előtt moonwalkerezik meg bikicsunájt énekel az nem államférfi.

Ripacs.

A Milla pedig tökmindegy mit csinál.

2014 is a Fidesz éve lesz.
Szerencsére.

esefe 2013.02.27. 07:46:45

@felcsutisuttyo: Szánalmas vagy mikor éppen te propagandistázol.

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz! · http://t7.hu/0iro 2013.02.27. 08:07:52

Juhász Peti hozza a formáját. Semmi határozott kiállás, vagy konkrét elképzelés. Ha probléma adódik, hazamegy és elszív egy füves cigit. Ez az életstratégia lehet, hogy eddig jól működött, de politikusként ez édeskevés.

Doki J. (törölt) 2013.02.27. 10:34:50

Az új arculathoz, új név is dukál:
Kiló

Balt 2013.02.27. 13:24:14

@barli: Ez egy ilyen kinn is vagyok, benn is vagyok produkció. Ennyire futja. Egyénileg. Mert "csapatban" még ennyire sem. :)

Balt 2013.02.27. 13:29:04

@pánpéter: "választásokon kopogtató cédulát kell szedni"

Már nem kell. Ellenzéki nyomásra :) elég aláírásokat gyűjteni, sőt, egy választó több jelölőívet is aláírhat.

Intézet a Demokratikus Alternatíváért 2013.02.28. 08:54:31

"„A Millát mint civil szervezetet ugyanis ugyanaz viszi szét, ami mint az LMP-t is szétvitte. Meddig menjenek el egy együttműködés keretében? Bajnaival vagy Bajnaival és Mesterházyval is összefogjanak? Hol vannak az együttműködés határai? Mi van, ha nem lehet elkerülni az MSZP-vel történő összefogást?

Azaz az LMP és az Együtt 2014 után egyelőre a PM is elutasította a szocialistákkal történő együttműködési nagykoalíciót. Lehet, hogy erre még idővel sor kerülhet, de ma láthatóan egy új, hitelességre és korszakváltásra építő szereplőnek csak árt az MSZP-vel történő szorosabb együttműködés. Visz és nem hoz. Az MSZP-nek pedig hosszú távon az vihet, ha az új szereplők nőnek, éppen ezért ellenzéki kerekasztala sem szolgál más célt, mint amazok blokkolását.

Az MSZP kétségkívül dominálni akar annak árán is, hogy akár a második szervezet megy rá erre, esik szét, osztódik több irányba. Amivel az összefogás megszervezésének története kap újabb nem kívánt, bonyolódó fejezeteket. Az MSZP kétségkívül fontos szereplő az ellenzéki oldalon, de fontosságtudata könnyen és komoly következményekkel járó módon el is hatalmasodhat felette. Holott a párt hosszú távon csak nyerhet azzal, ha nem régi reflexei vezérlik. Bár ma veszíthet – esetében ez azt jelenti, hogy enged –, néhány százalékot vagy jelöltet, de később egy általa most még nem kívánt korszak- és kultúraváltáson átesve abból profitálva juthat még előnyösebb pozícióba. Vagy marad a mostani úton: lenyomni mindenkit, akit csak lehet, mellyel az MSZP, mint centrifugális erőteret teremti meg. Ennek kockázata pedig csak egy: a kormányváltás elmaradása."

itt: ideaintezet.blog.hu/2013/02/28/mszp_es_a_centrifugalis_eroter