Támogasd a Millát!

Támogasd a Millát!

A Millát továbbra is csak veletek együtt tarthatjuk mozgásban, csak így működik. Csak rátok számíthatunk! Kérjük, ha van rá lehetőségetek utaljátok át egy-két órányi munkabéreteket támogatásként, persze ha nagyobb összeg jön, azt különösen köszönjük!

Köszönettel:

a Milla szervezői

Millamédia Nonprofit Kft. (CIB Bank)
HUF: 10700244-67439111-51100005
HUF IBAN: HU85 1070 0244 6743 9111 5110 0005
EUR: 10700244-67439111-50000005
EUR IBAN: HU43 1070 0244 6743 9111 5000 0005
USD: 10700244-67439111-50100002
USD IBAN: HU22 1070 0244 6743 9111 5010 0002

Egymillióan a magyar sajtószabadságért a Facebook-on

Mert mi vagyunk az az egymillió, akik... - Simándi Szelim Március 15-i beszéde

2012.03.18. 11:59 uj_szerzodes

Nekünk, a hatalom nélkülieknek, civileknek, állampolgároknak kell megállapodnunk egy nemzeti minimumban. Egy olyan nemzeti minimumban, amit számon kérünk minden olyan politikuson, mozgalmon, párton és pártszövetségen, amelyik a szavazatunkra ácsingózik. És nem csak a szavazófülkében követeljük meg az ehhez való ragaszkodást, hanem előtte és utána is minden áldott nap.

 

 

Barátaim! Honfitársaim! Fiatal és idős, vallásos és nem vallásos, kisebbségi és többségi, jobboldali és baloldali magyarok!

Egyetemistaként valahol mélyen mindig is irigyeltem a fiatal Orbán Viktort, aki velem egyidősen részt vehetett egy elnyomó rendszer lebontásában. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy Orbán Viktor viszont nem irigy ember. Hiszen az elmúlt két évben éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy kiépítsen egy olyan rendszert, aminek a lebontása a mi generációnk feladata kell, hogy legyen.

Ez alatt a két év alatt több mint egymillió választópolgár jött rá, hogy hiába a bizalom, hiába a soha nem látott felhatalmazás, hiába a kétharmados többség, a Fidesz semmit nem volt képes javítani az ország helyzetén.


Ha most vasárnap lennének a választások a választópolgárok 60%-a nem menne el szavazni, egy millió választópolgár pedig szívesen elmenne szavazni, de nincs kire.

Nincs olyan párt, amelyiket felhatalmaznánk az ország vezetésére. Nincs olyan párt, amelyikre nyugodt szívvel rábíznánk a nemzet sorsát és nincs olyan párt, amelyikben akár csak minimálisan is megbízhatnánk.

Ma én arról szeretnék beszélni, hogy milyen kiutat láthatunk, hogyan tudjuk közösen segíteni azt, hogy a magyar politika alapjaiban változzon meg.

Március elején a Védegylet, a Hallgatói Hálózat és a Milla közös konferenciáján, azzal a szomorú ténnyel szembesültünk, hogy a jelenlegi kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki pártok bár sok tekintetben különböznek, mégsem valódi alternatívái egymásnak.

Minden párt, amelyikben az elmúlt húsz év során megbíztunk, hatalomra jutása után egyértelműen bebizonyította, hogy a legfontosabb kérdésekben egyáltalán nem különbözik az elődeitől.

Először is: gyűlölik a civil kontrollt. A hatalmat olyan jutalomnak tekintik, amit a választók fejének elcsavarásáért kaptak ajándékba és felháborodnak, amikor számon kérjük rajtuk, hogy mire használják ezt a hatalmat.

Másodszor: a gazdaságpolitikát a rövidtávú politikai és pénzügyi haszonszerzés eszközének tekintik, miközben az ország tönkremegy a választási ígérgetéshez igazított húzd meg – ereszd meg gazdaságpolitikában.

Harmadszor: a strukturális reformokra a hatalmuk biztosítása után se erejük se ambíciójuk nem marad. A jelenlegi kormánynak ugyanúgy beletörik a bicskája minden érdemi változtatásba, mint annak idején bármelyik korábbinak.

De barátaim, mégis van megoldás!

Mi együtt, az egymillió független és aktív választópolgár meg tudjuk ezt változtatni.

Nekünk, a hatalom nélkülieknek, civileknek, állampolgároknak kell megállapodnunk egy nemzeti minimumban. Egy olyan nemzeti minimumban, amit számon kérünk minden olyan politikuson, mozgalmon, párton és pártszövetségen, amelyik a szavazatunkra ácsingózik. És nem csak a szavazófülkében követeljük meg az ehhez való ragaszkodást, hanem előtte és utána is minden áldott nap.

Úgy tudjuk ezt elérni, ha hangosan és érthetően, - úgy hogy minden politikai párt meghallja, - hangosan és érthetően elmondjuk, hogy miben követelünk azonnali változást! Elmondjuk, hogy mi az a nemzeti minimum, aminek a teljesítésülése nélkül nem is álmodhatnak a szavazatunkról. Sem most, sem holnap és két év múlva sem.

De mégis miről kell, hogy szóljon ez a nemzeti minimum? Mi kell, hogy az alapvető elvárásunk legyen bárkivel szemben, aki a közhatalom közelébe akar férkőzni?

Követelnünk kell a sajtó szabadságának garantálását! Ne forduljon elő, hogy egy újságírónak kell félnie a korrupt politikustól, viszont a korrupt politikus izzadjon és reszkessen és ránduljon görcsbe a gyomra, amikor egy újságíró faggatja!

Követelnünk kell a valós népképviseletet! Olyan választási rendszert kell elvárnunk, amelyik nem lehetetleníti el bürokratikus akadályokkal a kis pártok indulását és amelyikben a kormánypárti szavazat nem ér se többet se kevesebbet az ellenzéki szavazatnál!

Követelnünk kell a független igazságszolgáltatást! Nem hagyhatjuk, hogy az igazságszolgáltatás a politikai hatalom furkósbotjaként működjön, nem hagyhatjuk, hogy a bírói kinevezés a politikai lojalitás jutalmául szolgáljon!

Követelnünk kell az átlátható és demokratikus jogalkotást! Ne lehessen teljes társadalmi rendszereket meghatározó törvényeket fél nap alatt áterőszakolni a parlamenten! Ne fordulhasson elő, hogy a kormánytöbbség rá se bagózik a közjóra és a törvényeket önös érdekeket kiszolgálva személyekre és cégekre szabják!

Követelnünk kell az átláthatóságot! Egyetlen forint közpénzt se lehessen elkölteni anélkül, hogy amögött tényleges, valós és szükséges teljesítmény lenne! A közpénzek minden forintjának útja váljon láthatóvá és követhetővé mindenki számára!

Követelnünk kell a szolidaritást! Mert a társadalmi feszültségeket nem lehet újabb feszültségek gerjesztésével, kirekesztéssel és gyűlöletkeltéssel kezelni!

Végül pedig! Követelnünk kell az Európai Unió alapértékei melletti kiállást! Nem engedhetjük, hogy kicsinyes politikai játszmák miatt kiszoruljunk abból a közösségből, ahová ezer éve tartozunk!

Barátaim!

 

Együtt kell kiegészítenünk és kidolgoznunk ezt a nemzeti minimumot, és együtt kell megkövetelnünk ennek az elfogadását. Egyenként és pontról pontra minden egyes olyan párttól, amelyik valaha is a hatalom közelébe akar kerülni.

Ezzel tudunk végetvetni annak, hogy a legkisebb rosszra kell szavaznunk. Ezzel tudunk végetvetni annak, hogy a választópolgár a tehetetlen baloldaltól a tehetetlen és ráadásul tekintélyelvű jobboldalhoz kell, hogy meneküljön, hogy végül onnan már csak a tehetetlen, tekintélyelvű és erőszakos szélsőjobb maradjon.

Vessünk véget annak, hogy a pártok diktálják a tempót!

Kényszerítsük választás elé őket: vagy megtisztulnak, vagy a történelem szemétdombján végzik.

Mindehhez viszont az első lépés az egymillió kiábrándult és kétségbeesett, de felelősségteljes én tenniakaró polgár összefogása.

A következő időszakban a Milla ezt tekinti fő feladatának.

Sokan vagyunk és sokfélék vagyunk. Ezer és egyféle véleményt mondunk el ezer és egyféle képpen. Van, aki halkan és van aki hangosan, van aki okoskodva és van aki egyszerűbben.

Mutassuk meg, hogy a sokszínűségünk nem gyengít, hanem erősít bennünket. Mutassuk meg, hogy az ezerféle véleményünk nem bizonytalanság, hanem mind mind azt igazolja, amiben egyetértünk. És bizonyítsuk be, hogy az a sokféle stílus és hangnem, amit használunk nem megosztottság, hanem a nyitottságunk jele.

Arra kérlek titeket, hogy válljatok részévé a nemzeti minimum kidolgozásának és érvényesítésének. Vegyetek részt a munkánkban, szóljatok hozzá vitáinkhoz, segítsétek a nemzeti minimum részletes és teljes kidolgozását. Segítsetek abban, hogy ez a nemzeti minimum valóban nemzeti és valóban minimum legyen.

Rajtunk, rajtatok kívül erre senki más nem képes, rajtunk, rajtatok kívül erre senki más nem alkalmas:

  • mert mi vagyunk az az egymillió, akik nem engedik végleg lebontani a demokratikus berendezkedést,
  • mert mi vagyunk az az egymillió, akik képesek megteremteni az új demokratikus Magyarországot,
  • mert mi vagyunk az az egymillió, akik nélkül nem lehet leváltani a fideszt,
  • de mi vagyunk az az egymillió, akik nem adjuk oda a szavazatunkat akárkinek
  • mert mi vagyunk az az egymillió, aki gondoskodik arról, hogy aki a Fidesz után jön, valódi alternatíva legyen.

Éljen a demokrácia! Éljen az egymillió! Éljen a nemzeti minimum!

 

(Fotók: Sebő Ferenc)

432 komment · 6 trackback

Címkék: március 15. milla civilek neked miert nem tetszik a rendszer? nem tetszik a rendszer uj szerzodes

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtetszikarendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr954323585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:36:00

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:35:29

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:35:01

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:34:46

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: Diszlájkoltam Orbán Viktort 2012.03.18. 12:50:51

Két nagy tömeg uralta március 15-ét? A fenét kettő, hanem három, és a legnagyobb azoké, akik egyik oldalból sem kérnek. Ők a távolmaradásukkal demonstráltak.2011 februárjában még megpróbáltam párbeszédet kiépíteni a két oldal között, de mára már tele a...

Trackback: Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak 2012.03.18. 12:50:09

  Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pimpalini 2012.03.18. 21:35:30

@Gatinho:

Ne figyelmeztesd őket, mert még a végén minjden komoly és használható tanácsot megfogadnak.

S csak beburkolják valami fogyasztható burkolattal, tetszetős mázzal a szart.

Húsleves 2012.03.18. 21:35:43

@sárkányfő:
Ja, és még valami: azt is írtam, hogy a jogvédőkkel kapcsolatos teóriámat nagyon egyszerú megcáfolni: ha a Milla képviselői nem értenek egyet az ilyen felfogással, mint amit belinkeltem, akkor egyszerűen beírhatták volna már ide, és annyi.

Lencsés István 2012.03.18. 21:35:54

@Lurian: Kurvajó ? :O Látom a szint az megvan .... Aki rendesen tanult , annak van pénz .... Ha most kevesebb a munka az nem a FIDESZ hibája miatt van hanem az előző 8 év miatt . Gyalog is lehet menni tüntetni .... Kölkeidnek hívod a gyermekeidet ? :O No comment .... Ha valakinek a net fontosabb mint a vonatköltség az ne sírjon .... Igen a lengyelek saját költségen jöttek , de ha őket kivesszük akkor is rengetegen voltak , szóval ez nem lényeges . Pártkatona szóra nem reagálnék mert ilyen nem létezik . Az adófizetők pénze dumától tudok kiakadni a legjobban . Miért nem azon sírtok ezzel az adófizetők dumából , hogy minek kellenek olyan műsorok a tv - ben a két kereskedelmi tv - n ami megy hm ? :O Ezen kéne gondolkozni .... Mert az is abból van és az sokkal nagyobb baj .... Ja és nem ment rá 1 fillér sem az adódból a lengyelekre úgyhogy megnyugodhatsz .... Mit kéne bizonyítanom ? :O Nézz , láss , érdeklődj , tájékozódj és megtudod hogy tény amit írok , én ugyanis csak akkor írok . :) ;) Mi az hogy " .... ugatok .... " ? :O Ez a " kultúrád " ? :O Ugatni a kutyák szoktak .... Nem szavam van , hanem tényem amit írok , és nem mondok , szóval erről is ennyit .... Hazug vagy tények alapján , ráadásul még anonim is vagy ami még nagyobb szégyen , mert ugyanezeket a böszmeségeidet az arcom előtt már nem vállalnád , sem névvel , illetve a politikusok előtt sem vállalnád ugyanezt . Erről is ennyit ! :) ;) Linkelni nem szoktam , mert a link nem tényerejű , aki linkezik az a legnagyobb szerencsétlen . Van még valami ? :) De kérlek ténnyel gyere ne véleménnyel . Köszönöm .

Húsleves 2012.03.18. 21:37:08

@szgy:
Én már az elején untam, de engem ne szidjon itt ez a szarházi. Főleg ne a véleményemért a tolerancia képviseletében.

Húsleves 2012.03.18. 21:38:00

@szgy:
Ha olvastad az egymásnak címzett kommenteket, akkor látnod kellett, meddig kezeltem türelmesen ezt az állatot.

Gatinho 2012.03.18. 21:38:03

@pimpalini:

nyugi, jó helyre kerül a della. Torsa Mátyás 2 év múlva Mexikóból küld majd minden támogatójának egy üdvözlő-köszönő képeslapot... :DDD

pimpalini 2012.03.18. 21:42:08

@Gatinho:

Amúgy azt is csinálhatná, hogy készít egy millás vásárlói közösséget, az még jobb. Mert csak évek múltán derül ki, hogy csalás az egész, s kategóriákkal nagyobb összeget lehet sikkasztani...:)

szgy 2012.03.18. 21:43:53

@Lurian: "Látod, ha ilyet hallok, akkor még nincs veszve minden. Kár, hogy ez nem általános max az üdítő kivétel. Ha ezt az adott cég név nélkül tette, akkor meg dupla riszpekt."

egyetértünk. az egészben azt tartom a legszomorúbbnak hogy az állam olyan mértékben elvonja a pénzeket mindenhonnan hogy már a civilek és vállalkozók segítik ki a "szegény államot". azt hiszem ezért nem az elszegényedett (egyébként is szegény) kis falu polgármestere a felelős. közben olyan pénzeket szórnak el PR-ra amik nem hogy segítenének egy ilyen kis falun hanem kb. dúsgazdaggá tennék.

igaz, ez az egész egy hosszabb folyamat, nem lehet egy hosszútávon elhibázott rendszert és annak eredményeit ennek a kormánynak a két évére ráverni - bár nem mondom azt hogy jobb lesz, nem tudom, remélem.

pimpalini 2012.03.18. 21:45:14

@Húsleves:

Látom egyre több kommentelő jön rá arra, hogy Sárkányfő(árus) egy nem hétköznapi, gyenge idegrendszerrel rendelkező, egylemezes lemezlovas.

A minap is két napon keresztül tette fel ugyanazt a kérdést, de azt elfelejtette észrevenni, hogy párszor megválaszolták, vagy éppen azt, hogy olyanoknak is feltette, akik egészen másról beszéltek...:)

champagneM 2012.03.18. 21:45:57

@Húsleves: nyugi:) Először meg kéne nézned, ki mondja. Pl. sárkányfő az, aki szerint az index jobboldali propagandát nyom.:))) Te minden hírhedt félhülyével leállsz?:)

pimpalini 2012.03.18. 21:47:00

@Húsleves:

Tudod a Sárkányfőárusnál, meg a hozzá hasonlóaknál a tolerancica csak addig terjed, ameddig egyezik az ő vélekedésükkel, világképükkel. A másik vélemény tolerálásáról sosem hallottak, s nem is akarnak.

szgy 2012.03.18. 21:48:33

@Gatinho: "nyugi, jó helyre kerül a della. Torsa Mátyás 2 év múlva Mexikóból küld majd minden támogatójának egy üdvözlő-köszönő képeslapot... :DDD "

talán ez az oka annak hogy nem akarnak szerveződni. egy párt vagy alapítvány vagy civil szervezet pénzügyeit illetően biztos több a szabályozás, stb. mint egy facebook-os, paypalos gyűjtögetés esetében.

pimpalini 2012.03.18. 21:51:45

@DNA:

Igen, a fasisztákat bele kell keverni, mert ha nem lett volna ott a mondandód végén, akkor nem lennél mai értelemben véve polkorrekt.
Az ne érdekeljen, hogy a mai Magyarországon nincsenek fasiszták.:)

Attól még ők az okai annak is, meg annak is, ennek is, sőt, még annak is, hogy nincsenek!!!:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 21:51:55

@RowiwClub: @NeeeI Armstrong:
en komolyan kedvelem, ha otthonrol ismeretlenul fikaznak
de ezt most igy tenyleg nem ertem
milyen kviddics?
milyen mexikoi szaros gatya?
koszonom erdeklodeseteket, kellemes amerikai polgari eletet elek, mindjart sutunk hamburgert Maryvel 3 kocsink all kint a parkoloban, a sorom hideg a kedvunk jo a tv musor itt is eleg fos ez a walking dead megy most, nem a kedvencem, kesobb vacsora utan lemegyunk setalni a tohoz
nektek is sok jokat

Húsleves 2012.03.18. 21:52:46

@pimpalini: @Szun vu kung:
Hát igen, ez a faszi tényleg nem hétköznapi, de el kell ismerni, én is hibás vagyok, mert behúzott a csőbe. Azt hittem, lehetséges valami érdemi vita, nem gondoltam, hogy nála a téma abszolút másodlagos, és maga a kötözködés a cél.

champagneM 2012.03.18. 21:55:52

@Húsleves:
"Azt hittem, lehetséges valami érdemi vita, nem gondoltam, hogy nála a téma abszolút másodlagos, és maga a kötözködés a cél." Vagyis abszolút hétköznapi..:)))
Amúgy tényleg hibás vagy, kettőn áll a vásár.

pimpalini 2012.03.18. 21:58:11

@Húsleves:

Pontosan. Van még pár ilyen. Egyszer én is belefutottam. Az a helyzet, hogy ők a szardobálásban profik, így a hétköznapi ember ebben a játszmában nem nyerhet.

szgy 2012.03.18. 21:58:50

@Húsleves: lehet, igazából már csak átlapozom amiben benne van. eléggé lefáraszt ez a ... stílus.

sárkányfő 2012.03.18. 21:59:05

@szgy: bocs, igazad van, igyekszem gyorsan lezárni.

@Húsleves: ámokfutásod hidegen hagy. a tények: a milla nem egyenlő a helsinki bizottsággal, a kapcsolat nem elég ahhoz, hogy számon kérd rajtuk a helsinki ügyeit, ez abszurd. erről ennyit.
a milliózásban pedig nyilván szándékos az áthallás, amivel nincs is semmi baj, kifejezetten szellemes húzás. de hogy te ezen őrjöngsz, hát az...

Húsleves 2012.03.18. 21:59:40

@Szun vu kung:
Vagy ahogy Markos Görgy mondta: az igazságnak mindig három oldala van...
:-)

sárkányfő 2012.03.18. 22:02:38

@Húsleves: na már nálam is kezd elszakadni a cérna... még te beszélsz kötözködésről, miközben mást se csinálsz egész nap? azért hisztizel mert egy MÁSIK(!) szervezet valamit csinált, meg egy szövegben vagy egy áthallás(!), és még te vádolsz másokat kötözködésről?! ez a kisstílű szarrágás párját ritkítja.

pimpalini 2012.03.18. 22:03:26

Mellesleg annyira jó, amikor egy posztot többször (itt négyszer!!:)) trackback-elnek, csak azért, hogy több legyen a cikk mellett...:)

Húsleves 2012.03.18. 22:05:00

Nos, akkor miután végül sárkányfővel is ilyen szép konszenzusra jutottunk, jó éjszakát mindenkinek :-)

szgy 2012.03.18. 22:06:54

@Lurian: "ahol lehetne ötletelni, minden párttól meg egyéb szarságtól függetlenül?"

jó ötlet. mennyivel hatékonyabban lehetne működni, ha nem a skiccplaigbák meg orbántakaroggyok közül kellene kiválogatni az érdemi mondanivalót.

látatlanban fogadni mernék hogy jobb lenne az eredmény mint amit eddig a milla felmutatott!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 22:11:58

@Lurian: Láttam már valami fityisz oldalt ahol van, vagy lesz ilyen lehetőség (ha barangolsz az interneten érdekes dolgokba futhatsz).
+
Az EU is indít tavasztól valami ilyesmit.

Nem tudom mennyire van értelme ezeknek. Van egy olyan érzésem, hogy nagy ívben le fogják tojni.

champagneM 2012.03.18. 22:12:11

@Húsleves: :)
Gratula! Ezt így kell!:)

Lurian 2012.03.18. 22:17:20

@Lencsés István: Ugyan, diplomám nekem is van. Nem is egy. Tanultam, aztán nem azt csináltam. Sőt, külföldön is éltem, ami azt jelenti, hogy még nyelvet is beszélek. Szóval rendesen tanultam, képzeld. Talán még némi tapasztalatot is szereztem nyugati demokráciából, amit te talán nem. (Vagy igen, de akkor nem tanultál semmit.) Tipikus Fidesz párthívő vagy (remélem ez jobban tetszik), aki mást sem csinál, mint az elmúlt 8 évet ekézi, és elfelejti, hogy Vikinek volt már dobása. Akkor vajon miért nem váltotta meg a világot? (Ha a következő választásokat megnyeri, azt nem önmaga, vagy az unortodox gazdaságpolitikája miatt fogja megnyerni, hanem mert szétment az ellenzék. Nem saját érdem.)
Gyalog tüntetni? 250 km-ről? Pest-környéki vagy te szerencsecsomag? A net egyébként valóban fontosabb. Azzal tartom a kapcsolatot a barátokkal. Gondolom vonattal még életedben nem utaztál, mert ha így lenne, nem írtál volna ekkora ökörséget. (Már írtam, nekem egy Pesti út, egy havi net.)
Hogy a gyerekeimet hogy hívom, ahhoz meg semmi közöd. A példa kedvéért írtam ide őket, de neked nem kéne a szádra venned őket. Nálad külömb embert faragok majd belőlük az biztos. Nem lesz nehéz megoldanom - már háromhónapos korukra több eszük lesz és több emberségük.
20 vagonnyi ember pedig valóban nem lényeges... Érdekes kerekítés. Tudsz te nagyvonalú is lenni.
Az adófizetők pénze dumától nyugodtan kiakadhatsz. Rögtön a pártfinanszírozás címszó alatt is találhatsz róla érdekeseket. (Aztán ugorhatsz a BKV, MÁV és egyebek alcímekre is.)
A kereskedelmi tv-kkel mi van??? Én pl nem nézem őket, és ha az adómból megy a pénzelésük, azt is mélységesen elitélem. Nem nagyon értem, hogy ez most hogy jött ide.
A tények pedig attól tények, hogy alá vannak támasztva. Amiket leírtál azok max vélemények, de nem tények. Ahogy írtam: fing a viharban. Megadsz egy nevet, de valójában hívhatnak akárhogy is, nem hivatkozási alap. (Én legalább nem verem a mellkasom, hogy NEM VAGYOK ANONÍM, és a véleményemre sem tekintek egyedüliként.)
Az anonimitás pedig tudatos választás. Két kölökkel van vesztenivalóm, mert itt tart az ország. Ha megadom a nevem, esetleg nem kapok állást sehol, vagy egyéb hátrányok érhetnek. Ha azt gondolod, hogy ez bátorság kérdése kizárólag, akkor nagyobb kretén vagy, mint a hozzászólásaidból kiderül. Ezzel az idióta böszmeség dumával meg ne gyere már! Nem tudom ki találta ki, de annyira gagyi és szánalmas ez a balettozva rizsahányás, hogy az már gyomorforgató. Légy férfi, írd meg amit akarsz, majd a szép lelkem feldolgozza, de ne szarakodj és finomkodj, mikor minden szavaddal sérteni akarsz! Nyugodj meg, vállalnám arccal és névvel is a véleményem, ha nekem is biztos hátterem lenne pártberkekben. (Mert aki ennyire ajnározza a führert és nincs erősen valaki fenekében, az nem csak idióta, de ráadásul tehetségtelen idióta is. Ekkora nyelvcsapásokkal te lehetsz a következő köztársasági elnök, szóval mindent bele!)

sárkányfő 2012.03.18. 22:18:43

@Húsleves: valóban. kár volt ezért a pár óráért, semmi értelme nem volt. neked is jó éjszakát.

szgy 2012.03.18. 22:20:29

@vladys73: "Nem tudom mennyire van értelme ezeknek. Van egy olyan érzésem, hogy nagy ívben le fogják tojni."

nem feltétlenül a pártoknak, kormánynak kell okosakat kitalálni. arra ott vannak a szakembereik, meg úgyis csak az megy át amit ők találnak ki.

szerintem már az is jó lenne ha egy normális, hasznos, ütőképes kezdeményezés, megoldási javaslat, ötlet születik egy olyan területen amiben a hatalom és társai képtelenek előre vagy bármerre lépni. például néhány ember egymásra talál akik hasonlóan jó elékpzeléssel és elszántsággal egy ügy mellé állnak. az említett fórumon meg ki lehet kristályosítani az elképzeléseket és további résztvevőket találni.

Lurian 2012.03.18. 22:22:41

@szgy: Engem az olyanok dühítenek pl, hogy felcsúti fociakadémia 500 milliót kap. Nem a Felcsúttal van bajom, hanem, hogy iskolákat vonnak össze, kórházakat zárnak be, tanárokat rúgnak ki, és a fostaliga magyar fociba meg ennyit nyomnak. Én a kormány részéről nem látom az alagút végét. Max a civilek tesznek önzetlenül valamit.

Lurian 2012.03.18. 22:24:04

@szgy: Jobb lenne, mint amit eddig bárki felmutatott. Csak sajnos én nem értek hozzá. :-(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 22:32:17

@Lurian: en nem tudom, hogy van, de azok is iskolasok.....
itt is rengeteg penz megy a sportba es jo helyre megy
sajnos a profi sportba megy tul sok, es szerintem otthon is
a profi sportot kell uzleti alapuva tenni
egy fociakademia
egy polosuli az jo hely amit lehet tamogatni

szgy 2012.03.18. 22:34:22

@hagyma: "egy fociakademia
egy polosuli az jo hely amit lehet tamogatni"

persze. csak az a baj hogy közben egy kórház 80 milliós tartozása miatt felszámolóbiztost kap.

sedi 2012.03.18. 22:34:24

"Mindehhez viszont az első lépés az egymillió kiábrándult és kétségbeesett, de felelősségteljes én tenniakaró polgár összefogása."

Milyen egymillió? Tízmillióan vagyunk. Nem a 200.001 és nem az egymillió polgár(?) összefogására van szükség.

Milyen egymillió? Ha jól tudom tízezernél több embert nem sikerült még sosem megmozgatni. (Abban pedig még a Gyurcsány személyesen is benne volt)
A Facebookon még Orbán Viktort egy személyben sem tudtátok lenyomni.
Mit akartok?

"Obamát" Magyarországra? Fekete elnököt a nyomornegyedbe? ÓLLOL

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 22:36:47

@szgy: itt mindig visszakoszon a prioritas
nyugdijak
korhaz-egeszsegugy
sport
kultura szinhaz
Isten nincs aki megmonja mi az elso, es az egyik jon a masikbol ugye, mert aki sportol az stb.
de a muveszur felkoti magat mert bezar a szinhaz, mikozben nincs penz egy kibaszott mutetre, de kozben... stb.
hat ezt nehez megcsinalni

tükörfúró 2012.03.18. 22:39:39

@klacus: ÉS mikor rájuk szavazol majd, akkor te is beállsz a hülyék közé. Legitimálod minden állatságukat, kvázi előre egyetértessz vele. Mondván nincsen jobb, tehát mindenre felhatalémazom ezeket.
Mi ez, ha nem a primitiv butaság netovábbja?

Miközben már most kapaszkodnak a tömegbe, a kétharmadba, mindenbe ami a világban még egy kis időre ugy tüntetheti fel őket, mint legális, demokratikus felhatalmazott vezetőket, és közben élvezhetik a hatalmat és abbol eredő minden jót.

Pl az ellopható feneketlen pénzeket, a mi pénzünkte, a te pénzedet, de te csak huzd be az ixet, hiszen nincsen jobb, biztos igazad van.

Én majd akkor ixelek, _ezekre_, ha fegyverrel jönnek értem és elővezetnek. De akkro is lehányom a lapot, vagy legalább leköpöm, ha tudom.
Mert vannak emberi minimumok, ezért a malacok fexenek az ólban a moslékkal, és nem mi. Vagyis de, a jelek szerint vannak honfitársaink, akik nem igy gondolkodnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 22:41:15

penz meg nincs
de el lehet donteni, ifjusagi sportra nem koltunk, kulturara nem koltunk, felsooktatasra nem koltunk, eloszor koltunk alapfoku oktatasra, egeszsegugyre, munkahelyteremtesre
utana majd johet a tobbi
lehet nem hukyeseg
nem hal bele az orszag ha ne, leszunk poloban olimpiai bajnokok londonban es abba se ha amator leszaz NB I
de akkor tessek kimonadani
nem lesz nemzeti szinhaz sem, meg polosuli sem 20 evig, hacsak valaki nem szponzoralja
utana majd felepitjuk a rendszert ujra
nem bonyolult ez
nem dol ossze a vilag ha 1-2 szinhaz lesz pesten es nem tobb

szgy 2012.03.18. 22:41:59

@Lurian: "Jobb lenne, mint amit eddig bárki felmutatott. Csak sajnos én nem értek hozzá. :-("

én értek a dologhoz, többször gondolkodtam is hasonló "kitalálós-összehozós-ötletbörze" fórumon, portálon, de nem volt túlzottan előtérben a dolog. 1-2 hónapja újra előkerült, de sajnos gyorsan háttérbe szorult egyéb dolgok miatt. remélem nem véglegesen.

tükörfúró 2012.03.18. 22:50:35

@hagyma: esetleg azelsőn kellet volna dolgozni, nem most, már 90től MINDEN kormánynak, és MIDNEN döntéshozónak
HONNAN miből lesz pénz..mi az amit ez az ország TUD, vagy ha nem TUD hát majd megtanul, meg TUD meg FOG tanulni..mert muszáj..

ha nincs ötlet? megnézni a csehek, a románok, a szlovák, a bárki hogy csinálja, MIBŐL van pénze, hogyan lett vagy lesz pénze, ha nekünk nincsen...

jahogy ez lenne a politikus dolga, irányítani az országot, a gazdaságot? valami jövőképet, valódi, elérhető célokat kitűzni?

tükörfúró 2012.03.18. 23:06:16

@Lurian: Eredetileg minden virtuális politikai fórum erre jött -volna- létre
nézz kicsit körül a hazai neten, hogy néznek ki most, mi lett velük, mi megy rajtuk..

pimpalini 2012.03.18. 23:11:08

@tükörfúró:

Sajnos most nem könnyű. Kötnek minket az EU döntéshozói.

Milyen adottságaink vannak?
1. Mezőgazdasági.
2. Helyzet - tranzitország.
3. Szakképzett és viszonylag olcsó munkaerő.
4. Remek hagyományokkal rendelkező oktatás.

Mibe kell(ett volna) beruházni?

Kis nyersanyagigényű, magas feldolgozottságú, hozzáadott értékű termékek gyártása.
Kutatás és fejlesztés.
Mezőgazdaság.
Élelmiszeripar.
Megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése.
Idegenforgalom.
Elektronika, számítástechnika.
Hadiipar.

Egy a lényeg: termelés! Termelés nélkül, csak fogyasztásból nem lehet meggazdagodni. Ha nem termelünk semmit, vagy csak alig, akkor nem lesz itt fejlődés.

Pl. a hagyományosan erős iparágakért ki kell állni (cukorgyártás, élelmiszeripar, közlekedési eszközök gyártása).
S nem kellen szalmaerőműveket építeni, meg a fél Bakony faállományát hőerőműben eltüzelni, mert ez pazarlás, ez hülyeség. Bezzeg szélerőműveket alig látok, miközben a határt átlépve, Ausztriában erdőnyi van belőlük.
S mivel nálunk minden a rövid távú profit, s kevés a tőkeerős vállalkozás, akinek nem számít, hogy 20 év múlva kaszál, ezekbe kellene beszállnia állambácsinak.
Csak éppen az EU abba is beleszól, hogy az állam mire költhet.
Inkább vegyen fel hitelt fogyasztásra, meg szorítson meg, minthogy beruházásokra fordítaná a asaját bevételeit.

pimpalini 2012.03.18. 23:12:49

@hagyma:

Nagyon egyszerű:

1920 után katasztrofális volt az ország helyzete. Meg kell nézni, hogy akkor hogyan mászott ki belőle pl. az oktatás.

Túl sok pénzt szórtunk el felesleges oktatásra, amellett, hogy arányaiban, más országokhoz képest még mindig nem költöttünk rá sokat.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.19. 01:31:14

@pimpalini: A mezőgazdaság és az élelmiszeripar nem igazán járul hozzá a GDP-hez (kettő együtt nem adja ki a 10% 2-3/4 rendszer váltás előtt is bőven 20% alatt voltak). A többi igaz.
Ma Magyarországon is és a világban is a tercier szektor a GDP húzó (nálunk 60%).

"Csak éppen az EU abba is beleszól, hogy az állam mire költhet." A MOL-t simán engedte. A MALÉV meg jogos volt. Állami pénzt ne akciós jegyekre költsön egy vállalat, ez még a kapitalizmusban is gáz, nem kell ahhoz Uniós tagnak lenni.

Lurian 2012.03.19. 06:43:05

@hagyma: Az igaz, hogy lehet, de azért azt tudjuk,hogy jelenleg nem egy amúgy is túltámogatott focisuli lenne a legfontosabb. Aból a fél milliárdból sok iskolát lehetne működtetni, még ha nem is sokáig. Ismerősöm (tanító) meséli, hogy a tanárok veszik a fénymásolópapírt, meg a krétát, ha tanítani akarnak nem egy suliban. Ráadásul a magyar foci amúgy is olyan, amilyen. Más, igazán élsportokat azért nem tolnak ennyire lássuk be. Melyik válogatott volt úgy, hogy a sportolók finanszírozták valamelyik versenyre a kijutásukat? Már nem emlékszem, de volt ilyen.

Lurian 2012.03.19. 06:46:17

@szgy: Nézd, ha megcsinálod, én nagyon szívesen promotálom a fészbúkon, és másokat is buzdítok majd rá. Szerintem hamar összejöhetne több ezer ember. Akár még több is. Az ötletelés formáját és szabályait kell jól kitalálni még az elején, akkor talán kevesebb moderálás kell menet közben.

Lurian 2012.03.19. 06:49:55

@tükörfúró: Hát, én sajnos ilyeneket nem ismerek, ami - elviekben - azt is mutatja, hogy nem a jó fórumokon hirdették magukat. Különben valószínű hozzám is eljutott volna valahogy a hírük. (Én lennék az átlagnetező. :-) Ahogy írtam, ha meg politikai párt állt a dolog mögé, vagy bármilyen "hivatalos" szerv, akkor meg azért nem foglalkozik vele senki. Én sem írnék egy függetlennek mutatkozó, ám az MSZP-t/ FIDESZ-t ajnározó oldalra szívesen. Túl sok ott a fanatikus idióta az én ízlésemnek.

klacus 2012.03.19. 07:06:47

@tükörfúró: Olvasd át még egyszer mit írtam.

barkacs 2012.03.19. 08:21:32

@Lurian: az a fél inkább 4 milliárd, ennyit kaptak eddig különböző csatornákon keresztül. ami már egészen durva szám és sajnos nem túl sok eredménye van, sőt semmi, ha megnézed kik szerepelnek a videoton első csapatában.

amit czene megfogalmazott, hogy az élsport és a tömegsport támogatásának aránya idővel 50-50 százalék legyen, ez jónak tűnik, csak eddig még semmi konkrétumot nem láttunk.

viszont a kórházakban is elfolyik a pénz sajnos, visszaosztások, túlszámlázások, névleges munkakörök, etc.
első körben talán rendet kellene végre tenni az egészségügyben, ezután minden érdekelt felet meghallgatva, hosszútávú és valóban működőképes programot megalkotni. mert az elmúlt két évben eddig csak az történt, hogy a fideszen belüli két erős lobbicsoport marakodott a lábosért.

Lurian 2012.03.19. 10:50:48

@barkacs: Annál rosszabb a helyzet. Még amlékszem anno, hogy hogyan is ment a pályázati pénzek elosztása kórház illetve iskolai szinten. 10 milla pályázati pénzből (illetve akármennyiből) általában 10-20% jutott az igazgatónak. Személyes élmény, és nagyon kiakadtam rajta. Sajnos az anno óta semmi sem változott. Közbeszerzésről is vannak tapasztalataim, na az is megéri a pénzét. Lassan kijön ám a politikusok büntethetősége... Nem mindig annyira relatív, hogy mikor kinek volt jó...

Lencsés István 2012.03.19. 11:11:00

@Lurian: Nekem nincs diplomám , majd idén lesz . Ha nem azt csinálod amit tanultál akkor ne sírj .... Aki kimegy külföldre élni az nem magyar .... Nyelveket én is beszélek , nem olyan nagy dolog .... A demokrácia nálunk is megvan , sőt ....Nem vagyok FIDESZ párthívő , csak ők az egyetlen olyan párt aki jól képes vezetni az országot , és náluk van a legtöbb értelmes , illetve érzelmes ( ez fontosabb ) EMBER és nem emberszerű lény mint a többi pártnál .... Én nem csak az elmúlt 8 évet ekézem , de az tény hogy amiatt szidják a mostani kormányt is aki jól teszi a dolgát . Ki az a Viki ? :O Én csak ORBÁN VIKTOR - t ismerek .... Ha a következő választást megnyeri az azért lesz mert értékelik az emberek azt a jót amit csinál . Ellenzék nem is volt , hisz hogy lehetne olyan ellenzék ahol az Mszp megmutatta magát hogy mit " tud " . A huza -vona pártjára csak az agy nélküliek szavaznak , ugyanis ha ők kerülnének kormányra az országon belül háború lenne , ez biztos . A többi pártnak pedig nincs " tábora " . Igen én is voltam már messze gyalog vagy kerékpárral . Székesfehérvári vagyok , te anonim aki csak sértegetni tud meg hazudozni , de a pofáját és a mondanivalóját már nem vállalja .... Hát ha neked fontosabb a net akkor pláne ne sírj . :D A barátokkal személyesen kell tartani a kapcsolatot , de hát ez is csak 1 szint bár ezt már sok minden mutatta nálad .... ( lásd gyerek , most net , barátok , szóval no comment .... ) Utaztam vonattal . Nincs közöm ebben igazad van , de a szint az látszik . :) ;) Pont hogy te hogy vetted a szádra , és ez tűnt fel ugyanis ez gusztustalan .... Hát hogy faragnál belőlük embert ha te magad is csak emberszerű lény vagy ? :O :D Én EMBER vagyok csupa nagybetűvel . Az észről szerintem te ne írogass , aki hazudozik és neve sincs . :) ;) :D Én sem nézem a kereskedelmi tv - t de nem értetted meg amit írtam ,az már nem az én bajom .... :) ;) Ha elítéled akkor miért nem szólsz ellene mert az gyomorforgatóbb mint az a hazugság amit te írtál hogy utaztatják a fideszeseket adóból .... Így jón ide , segítettem lásd kivel van dolgod .... :) ;) A tények attól tények hogy én alátámasztottam és NÉV - vel te meg anoniman , és ez hatalmas különbség ! :) ;) Én mint írtam ( másodszorra írom , az általános iskolában mondanak el maximum kétszer 1 dolgot .... ) csak akkor írok amikor TÉNY - em van , és nem véleményem mint neked .... Engem így hívnak azt hogy te nem hiszed el az a te bajod ! :) ;) Mert az biztos viszont hogy a te neved nem Lurian ugyanis nem ez van a személyidben tehát erről is ennyit ! :) ;) Azt a nem vagyok anonim szöveget nem én írom be ha figyelnél , de azt sem tudsz , mert ahhoz is hülye vagy .... Ha választod azt hogy anonim vagy akkor ne sértődj meg ha kiosztalak érte , mert jogos . Neked már nincs veszítenivalód hisz olyan tömegszerencsétlenség vagy hogy az már maga a vicc . :D :) ;) Az ország jó irányba tart hiába is állítasz bármit . Ez nem bátorság kérdése , hanem emberség kérdése aki anonim az maximum emberszerű lény és nem ember . Ennyi ! :) ;) A sértéseiddel nem foglalkozom , mert átmentél személyeskedésbe ( én csak folytatom , mert megvédem magam ) ami szintén 1 jellemző dolog a név nélküli emberszerű lényekre . Lepereg a sok sértés ! :) ;) Én férfi vagyok . Számomra az ilyen undorító szavak nem férnek bele ugyanis az szint alatti , remélem eljut .... Én nem sértegetlek , hanem TÉNY - t mondok ( 3 . alkalom .... ) Én nem vagyok párttag azt mégis vállalom , na ehhez mit szólsz te agy nélküli ? :) ;) A führer az HITLER volt és nem ORBÁN VIKTOR . ORBÁN VIKTOR csak 1 igaz MAGYAR EMBER . Én nem nyalom senki fenekét , hanem elismerem a munkát amit végeznek értünk akik tudják mi az igaz .... Új köztársasági elnökre meg nincs szükség hisz SCHMITT PÁL alkalmas rá a leginkább . :) ;)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.19. 13:33:59

@Lencsés István: Azt bírom bennetek a legjobban, hogy olyan könnyen osztogatjátok, hogy ki magyar meg ki nem, mintha cukorka lenne. Csapoljál nyugodtan a kis kommunista párttitkárodnak, ő is bukni fog mint elődei, mert kezdi mindenki megunni a kádárfanokat.

Lencsés István 2012.03.19. 14:08:42

@vladys73: Én nem osztok semmit , én tényt közlök .... Kommunizmus már rég nincs el vagy tévedve 1 " kicsit " .... Kádárfan meg megint nem vagyok , szóval erről is ennyit ! :) ;) Még valami ? :)

pimpalini 2012.03.19. 15:07:30

@Lurian:

Némely egyetemen is volt példa arra, hogy a pályázati pénzből utazott a projektvezető, bejárta a világot, miközben a legalapvetőbb, filléres eszközökre úgy kellett pénzt könyörögni.

pimpalini 2012.03.19. 15:11:14

@Lencsés István:

Te milyen szakon szerzel diplomát?

Lurian 2012.03.19. 15:54:37

@Lencsés István: Te vagy nagyon fiatal vagy semmi élettapasztalattal, vagy nagyon öreg akinek már agyára ment a pártmunka... Pontokba szedem, hogy ne kelljen nagyon megerőltetni magad, és még véletlenül se kelljen túl sokszor leírnod, hogy TÉNY, hogy ORBÁN VIKTOR, meg, hogy SCHMITT PÁL. Istenem, pedig még próbáltalak komolyan venni, de egyre nehezebb. Szóval:
- Az, hogy nincs diplomád, nem gond. Nem szégyen. Az viszont az lesz, ha végül megkapod. Ha ennyi aggyal megadják, akor a magyar oktatásügy nagyobb bajban van, mint gondoltam. (Bár schmitt pál doktorija után én már nem is csodálkozom. Ahogy írtam, még bármire viheted.)
- Aki kimegy külföldre élni, nem magyar... Ezzel a mondatoddal éppenséggel sok '56-ban kimenekült embert köptél arcon, és bár - remélem - észre sem vetted, mindenkit, akiket Trianon idején a határon kívül vetett a sors. Írhatnám hosszabban is, de talán ha valaki elolvasta a hozzászólásodat, ezt a mondatodat (veled együtt) szétszedi, mint floki a lábtörlőt. Ne adj ilyen magas labdákat, mert nem lesz neked jó. Emberi sorsok, anyagi helyzetek, és még egy csomó minden belejátszik egy ilyen döntésbe, úgyhogy ne ítélkezz ha valójában nem tudsz a dologról semmit! A nyelvismeretedre pedig valóban kíváncsi lennék.
- "Nem vagyok FIDESZ párthívő" - De az vagy. Ha még ez sem esett le önmagaddal kapcsolatban, akkor irány a pszichiátria. Ott elég lassan tudnak beszélni ahhoz, hogy megértsd. Sőt, ismételnek is, mint alsóban.
- "Ha a következő választást megnyeri az azért lesz mert értékelik az emberek azt a jót amit csinál " - Ne köss erre fogadást! Valószínűleg nyerni fog, de ez csakis az ellenzék gyengeségét jelenti, nem az ő nagyszerűségét. Még akkor sem, ha csak csupa nagybetűvel tudod leírni a nevét. Az országon belüli háború több esetben is bekövetkezhet. Az egyik eset akár az is lehet, ha őket újraválasztják. Ne légy túl optimista! Ja, és ha bekövetkezne egy polgárháború, maradj itthon! Se te, se a családod ne tegyen egy lépést sem a külföld felé! Akkor sem ha a gyerekeidre rárúgják az ajtót! Te csak maradj igaz magyar!
- "Igen én is voltam már messze gyalog vagy kerékpárral" - Hát, remélem is, hogy 250 km-ről jársz be melózni bringával. Ennyi ésszel...
- "de a pofáját és a mondanivalóját már nem vállalja" - Kérlek, könyörgöm, posztold már ki a személyidet!!! Annyira jól esne! De komolyan! Legalább mindenki megismerhetne. Hidd el, igazán vágyunk rá. Nem? De hát miért nem? Ha posztolnád mégis (hiszen te ANNYIRA nem vagy anoním), akkor ugye nem gond, ha megosztom máshol is? TÉGED ez nem zavarhat, hiszen te arccal, és névvel szerepelsz mindenhol...
- "A barátokkal személyesen kell tartani a kapcsolatot" - Ismét kérlek, hogy légy oly tündér, és fizesd az összes repjegyemet! Ígérem, végiglátogatok MINDENKIT! Hiszen mégiscsak ez a módja, nem? Ez a szint, ugye? Esküszöm, csak fapadossal fogok repülni, jó? Sőt, kiköttetem a netet is és elmondok a következő KDNP-s naggyűlésen tíz Miatyánkot személyesen SEMLYÉN ZSOLTnak! Vagy ORBÁN VIKTOR ÚRnak. De tényleg!
- "Én EMBER vagyok csupa nagybetűvel " - Óvatosan a nem bizonyítható kijelentésekkel. A csupa nagybetű csak az olyan félisteneknek jár ki, mint ORBÁN VIKTOR ÚR! Na nehogy már magadat HOZZÁ hasonlítgasd! Pondró vagy csupán az ő Mennyei Királyságában. (Állítólag már ánuszra is tetoválnak hosszú neveket, lehet, hogy be kéne vállalnod. Az olyan FÉRFIAS!)
- "Ha elítéled akkor miért nem szólsz ellene" - Szinte látom/ hallom ahogy nézed a tévét, és végig mennydörög szentséges szádból a szózat. Veled moziba is érdemes lehet elmenni. Istenem, egyre jobban szórakozom! :-DD
- "A tények attól tények hogy én alátámasztottam és NÉV - vel" - Okés, a nevem Kovács József. Most jobb? Innentől minden amit mondok, az TÉNY! Ha nem fogadod el, akkor egy utolsó hazaáruló, emberi nyomoronc vagy, aki arra sem érdemes, hogy a madár beleszarjon a szájába. És bele is tud, mert én azt láttam. És a szavam az maga az ALÁTÁMASZTÁS!
- "Neked már nincs veszítenivalód hisz olyan tömegszerencsétlenség vagy hogy az már maga a vicc" - Tömegszerencsétlenség?? Figyelj, azért nagyon ne lepődj meg, ha az a diploma mégsem jön össze... Vedd meg inkább! SCHMITT PÁL is megoldotta, NEKED ne menne?
- "Az ország jó irányba tart hiába is állítasz bármit . Ez nem bátorság kérdése , hanem emberség kérdése" - A bonyolult gazdasági folyamatok semmiképp se rémísszenek meg! Az ajándékot a Jézuska hozza, a nyúl pedig tojást tojik Húsvétkor! Ne hagyd, hogy a gonoszok mást mondjanak! Egy ország felemelkedése csakis, és kizárólag az emberségen múlik!
- "Én nem sértegetlek , hanem TÉNY - t mondok ( 3 . alkalom ....)" - Hát igen, most már be kell, hogy lássam. Semmi vagyok a TE fényedben. Mondjuk a gyerekeimre tett megjegyzéseidért szívesen agyoncsapnálak, de hát a TÉNY, az ugye TÉNY. Szarember lesz belőlük, mint az apjukból, meg az anyjukból. (Nyilván róla is tudnál sommás véleménnyel szolgálni, ugye?)
- "Új köztársasági elnökre meg nincs szükség hisz SCHMITT PÁL alkalmas rá a leginkább ." - Képzelem milyen lehetett a felhozatal a FIDESZnél, ha ő volt a legalkalmasabb. Ahogy a művelt spanyol mondja: We are doomed!
Az ISTEN megáldjon TÉGED a TÉNYeiddel együtt! Egyre szórakoztatóbb lesz ez az egész. Hiába, sírva vígad a magyar. :-)

Lurian 2012.03.19. 15:57:41

Bakter, ez jó hosszú lett... :-))

csakazértis13 2012.03.19. 16:54:12

@31/48: Ez az egész arról szól, hogy nem jó az ami van. Mindenki tiltakozik valami ellen, kinek mi az érdeke, ki miben szűkölködik, kitől mit vettek el egy tollvonással. Ha majd elfogadja mindenki azt, hogy a másiknak lehet igaza, és nem csak önös érdekből fújja a magáét, talán nagyobb lesz a egyetértés. Tudom, hogy ez hiú ábránd, de a milla összefogja azokat, akiknek vagy ez, vagy az a kifogása a mai kormánnyal. Ne mondja nekem senki, hogy azt amit a mai kormány tesz az jó. Minden kormánynak meg volt a maga hibája, de nem csak abból a 8 évből áll amit emlegetnek. Én emlékszem arra a 4 évre, amiért nem a Fideszre szavaztam. Nem csalódtam. Most sem hazudtolták meg magukat. Arra azonban álmomban sem gondoltam, hogy az lesz a legfontosabb, hogy a törvényekhez nyúlnak. Szerintem fontosabb lett volna a gazdasággal foglalkozni, és akkor nem kellene ilyen méltatlan, kiszolgáltatott helyzetbe kerülni. Ez O.V.-ról szól, már rég nem rólad, vagy rólam. Csak az a baj, hogy mögénk bújik, ránk hivatkozik, közben eszement menetben tönkreteszi a népet. Hol van az a réteg akit Ő erősíteni akar? Azokat nem kell, és nem is kellett. Nem ők fogják a gazdaságot fellendíteni. Ők most nem 1 millát költenek nyaralásra, hanem kettőt. De nem itthon. Az ország 70%-át segítené, és nem fordítva, ki lennének fizetve a közüzemi számlák, többet költenének kajára, ruhára, netán kultúrára. Többet költenének gyerekeik tanulmányaira, szakkörökre, sportra, nyelvekre. Nem hiszem el, hogy aki nyitott szemmel jár, az nem veszi észre, hogy miről szól az egész kormányzás.

Lurian 2012.03.19. 17:16:04

@Lencsés István: Még egy gyors idézet:

Lencsés lstván 2012.03.18. 20:51:48
@Lencsés István: NEM VAGYOK ANONIM !!!! NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!

Visszacsatolásként a "Azt a nem vagyok anonim szöveget nem én írom be ha figyelnél , de azt sem tudsz , mert ahhoz is hülye vagy .... " megjegyzésedhez. Pityu, ezzel a névvel itt túl sokan nem futnak. Hálistennek...

csakazértis13 2012.03.19. 17:30:54

@Lencsés István: A békemenetet is finanszírozta valaki. Igaz, "Bencsik sem tudja ki".... Nekem elég az a pár ember aki elmondta, hogy miként és miből mentek szavazni, tüntetni. Biztos vagyok abban is, hogy vannak, akik meggyőződésből mennek O.V. mellé kiállni. Te is biztos azért vagy ott, mert megemelték a fizetésed, és nem több, hanem kevesebb az adód, neked maradt a 25%-os ÁFA, olcsóbban adják az üzemanyagot, nincs a családodban olyan, akinek elvették a törvényesen megszerzett jogait, nincs nyugdíjas, akinek elinflálódott a nyugdíja, többet költ gyógyszerre, aki azért nem tud elmenni a több km-re lévő szakrendelésre, kivizsgálásra, mert nem tudja megfizetni a közlekedést. Olyan, akinek gyereke keményen tanult 4 évig, hogy bekerüljön az egyetemre, miközben tizedelték a létszámot, aki 48 ezerből él, kecskét nevel, gombát szed. Soroljam még? Tudnám folytatni, de a szemedet elhomályosítja O.V. Magyarország géniusza. Azt hiszed érted cselekszik? Ennyire naiv nem lehetsz!!!!

Lurian 2012.03.19. 17:39:01

@csakazértis13: Óvatosan, mert te is kapsz egy adag TÉNYt Pistánktól! :-)

Lurian 2012.03.19. 17:41:01

@pimpalini: A gond az, hogy bármelyik érából tudunk ilyet mondani. A mostaiból csak az Azori-szigeteket kell említeni és mindenki tudja miről van szó. Ha valahogy nem szellőzik ki a dolog, nem lett volna belőle semmi.

Lencsés István 2012.03.19. 18:11:07

@vladys73: Akkor ? :O

@pimpalini: Sportkommunikátor

@Lurian: A kor nem érdem csak állapot ! :) ;) Több az élettapasztalatom nekem fiatalon , mint neked gyerekkel .... :) ;) Nem dolgozom pártban , nem tudsz olvasni ? :O Téged is nehéz komolyan venni , de én megteszem mert az intelligens ember ha reagálnak rá , akkor válaszol , és én intelligens vagyok veled ellentétben .... Azt írok amit akarok , és mivel tényt írok így nem tudom mit sírsz .... Miért lesz szégyen ha megkapom a diplomád ? :O Azért mert okos vagyok és normális ember ? :O Tudtommal mindenkinek 1 agya van , bár neked még 1 sincs .... A MAGYAR oktatásüggyel nincsen semmi baj . SCHMITT PÁL kisbetűvel ? :O Azaz . :D Írni se tudsz jól van . :D SCHMITT PÁL doktorijával nincs probléma , csak szúrja az ellenzék szemét a sikere .... A más a kimenekülés , és más az aki most megy ki , ugyanis most itt is lehet élni , méghozzá jól , szóval erről ennyit .... Én is kiváncsi lennék sok mindenre veled kapcsolatban .... Nem vagyok FIDESZ párthívő , szóval kéretik hazudozást befejezni mert nagy baj lesz .... Pszichiátriára neked kellene menned mert fáj az igaz ! :) ;) Pont hogy én ismétlek neked de ne zavarjon , szóval erről is ennyit , mondjuk hiába ismételek ha nincs hova eljusson . :D Nincs ellenzék , és a kormány jól végzi a dolgát . Aki mást állít az hazudik , azaz te is azt teszed sokadszorra . Ha őket újraválasztják az jó lesz az országnak , és nem háború lesz az csak két esetben lesz ha az Mszp lesz és ha a huza - vona pártja lesz . Én nem is fogom SOHA elhagyni az országot , mert tudod elmenni innen messzire nem lenne válasz semmire .... Ennyit erről .... Én igaz MAGYAR vagyok veled ellentétben .... A munkám nem 1 helyen van , hanem más jellegű . Az észről én a helyedben nem írogatnék aki olvasni sem tud , meg agya sincs .... , szóval erről is ennyit .... Én nekem kii van nevem , neked nincs , én vállalom magam te nem , nincs miről kárognod .... Ha valaki nem ismer így hogy ott a nevem , az nem nekem szégyen .... Én nem is vagyok anonim veled ellentétben .... Repjegy ? :O Maximum repülőjegy de ne zavarjon .... KDNP - s nagygyűlés nem lesz és nem is volt tehát ismét hazudsz .... SEMJÉN ZSOLT ly - al , azaz . :D No comment " barátom " . :D Én bizonyítottam hogy ember vagyok lásd van nevem te meg bizonyítottad hogy emberszerű lény vagy , hisz a gyermekeiről normális EMBER nem beszél úgy ahogy te .... ORBÁN VIKTOR nem félisten , hanem 1 igazi MAGYAR ember mint írtam de ez se jutott el , mondjuk tényleg nincs hova ( Elnézést a sok ismétlésért de közben szakadok a röhögéstől annyira böszme vagy . ) A férfiasságról szintén ne beszélgessünk ezzel a szint alatti " kultúrával " ami neked van .... A neved nem Kovács József . Az én mondataim azért tények mert alátámasztottam a nevemmel , illetve én csak akkor írok amikor tényem van . Hazaáruló maximum te lehetsz , hisz te mentél már innen el .... A gusztustalanságodra nem reagálok , ez csak újabb kép rólad .... Simán összejön a diplomám , és jól keresek , és még jobban fogok keresni , erről ennyit . SCHMITT PÁL is lediplomázott , az hogy valakinek nem tetszik attól még nem ő a hibás , hogy hazudoznak róla .... Na csapj agyon , hajrá , csak tudnám ezt hogyan akarod megoldani , mikor a neved sem vállalod , sem a pofád , sem a többit , szóval erről is ennyit .... ( Kicsit már unom hogy ennyire hülye vagy .... ) Hullámzik az érzés hol szórakozom , hol eszméletlenül unalmas vagy .... A felségedről nem mondok semmit , mert nem ismerem , de mint mondtam ha olyanok lesznek mint te akkor ember nem lesz belőlük hisz te csak 1 emberszerű lény vagy .... Ja és sírjál köcsög ! :) ;) Azt az idézetet amit idézel nem én írtam hanem 1 szintén anonim emberszerű lény aki az én nevemmel regisztrált be mert fájt neki az igaz , szóval erről is ennyit ! :) ;) Én vagyok a hülye ? :O Jó legyen , de akkor te mi vagy ? :O Szerintem akkor nincs rád szó .... Nem Pityu vagyok hanem ISTVÁN . Tanulj meg írni , nem árt . :) ;) Nem vagyok Pista sem te anonim geci .

@csakazértis13: A békemenetre az emberek saját költségein mentek . O . V . Az ki ? :O Csak ORBÁN VIKTOR van .... Az én fizetésem jó volt más éra idején is , én azért vagyok ott mert ő egy igaz MAGYAR ember . Az adója mindenkinek kevesebb . Az üzemanyagra csak annyit hogy az jó hogy emelkedik , le lehet tenni a kocsit , van más eszköz is .... A FIDESZ senkitől nem vett el jogokat ne hazudozz már pláne anoniman .... Érdekes a szüleimnek nő a nyugdíja akkor hogy is van ez ? :O Erről is ennyit .... Gyógyszer csak akkor kell ha már nem tudja megelőzni a problémát .... Ha valaki jól tanul az bekerül egyetemre aki nem kerül be az azért nem kerül be mert nem tanult olyan jól .... Én tisztán lakom , és 1 normális embernek nincs benne a pénz a 3 legfontosabb dologban , akinek benne van az nem normális ember . Az emberekért cselekszik és nem vagyok naiv , csak utána kell nézni a dolgoknak , és nem az agymosottokra figyelni ....

joszip 2012.03.19. 18:35:15

@Lurian: "A kérdés az, hogy a végén ki dönti el, hogy az ötlet jó-e? Ha nem a többség, hanem megint egy kis csoport, akkor valóban nem változott semmi."

Hát ez az. Összejön egymillió ember, mondjuk 6 féle "nemzeti minimum", mindenki szavaz, melyik legyen a közös. Az egyik kap relatíve többséget, a többi meg kilép a mozgalomból, és annyi a nemzeti minimumnak. Nem fogja egy blog sem megváltani a világot - a demokrácia szar, de még nem találtak ki jobbat :)

Lurian 2012.03.19. 19:33:11

@Lencsés István: Figyelj ISTVÁN, sajnos annyira primitív és nívón aluli vagy, hogy az már elkeserítő. Az iróniára - ha egyáltalán tudod mi az - még viccesen sem tudsz válaszolni, csak szánalmasan. Az érveid nem érvek, csak fröcsögés. A tények, amikről hadoválsz max szánalmas önigazolások. Az élettapasztalatodat nem tudom honnan vetted, de túl sokra nem mész vele, ha vitáról van szó. És ha már ennyire nyílt vagy, talán ő is te lehetsz, de persze nem biztos:

aranyoldalak.hu/szekesfehervar/festes-mazolas-tapetazas/102638/Lencses_Istvan/hirdetes.mtt

Sem intelligens, sem ember nem vagy. Szégyen, hogy magyarnak születtél. Bízom benne, hogy sohasem hagyod el ezt az országot, mert sohasem lesz rá módod, és itt neveled fel a kölkeidet. Bízom benne, hogy orbán minden melléfogásának megfizeted majd az árát - ha most nem is, majd nyugdíjas korodban. Bízom benne, hogy schmitt morális tartását fogják örökölni az utódaid és semjén ájtatos gerinctelenségét. Bízom benne, hogy a seggnyaló mentalitásod előbb-utóbb oda fog juttatni ahová való vagy. Díszpéldánya vagy annak a korcs fajnak, aki Magyarország bukását fogja egyszer hozni, de még ahhoz is hülye, hogy ezt felfogja. Kívánom, hogy a gyerekeid megtapasztalják a magyar oktatási rendszert, hogy te megtapasztald a magyar egészségügyet! Jöjjön el a te országod, csak aztán nehogy túl egyedül maradj benne! Neked is apád combján kellett volna száradnod még időben, akkor eggyel kevesebb ilyen fosrakás szívná a levegőt errefelé. Istenkém, ha a Jobbik jön (és nem ezt kívánom, nekem elhiheted) te valószínűleg lógni fogsz. Végre csend lesz és tiszta levegő a fórumok táján...

Lurian 2012.03.19. 19:39:41

@joszip: Lehet, de egy minimumot összehozni talán nem olyan nehéz. A 12 pontot is összekalapálták valahogy. Ha már egy minimumban sem lehet kiegyezni, akkor vége mindennek. Kár is erőlködnünk.

Lurian 2012.03.19. 19:42:32

@Lencsés István: Pityukám, ez is te lennél?

Magassága:

188 cm

Súlya:

70 kg

Testalkata:

Átlagos

Bõrtípusa:

Fehér

Szeme színe

Barna

Haja színe:

Fekete

Alkohol fogyasztása:

Szociális ivó vagyok

Dohányzási szokása:

Soha

Természete:

Nincs megadva

Vallási hovatartozása:

Nem kívánom megadni

Vallásossága:

Nincs megadva

Családi állapota:

Egyedülálló

Családalapításról:

Szeretnék majd gyereket

Partnerének életkora:

Hasonló életkorú

Partnerének külseje:

Nincs megadva

Viselkedése randin:

Nincs megadva

Iskolai végzettsége:

Érettségi

Foglalkozása:

Nem kívánom megadni

Jövedelme:

80 - 100.000,- Ft/hó

Költekezési habitusa:

Szegény vagyok

Nyugi, sima guglizással is kijött, nem kellett felkérnem egyik nyomozati szervet sem. Ugye nem baj?

Lakhelye:

Nagyvárosban élek

Kivel él:

Szüleimmel élek

Lencsés István 2012.03.19. 19:50:22

@Lurian: Mondom ha én primitív vagyok és nívón aluli akkor te rád nincs szó ! :) ;) Szóval nyugodtan sértegess csak tovább , lepereg ! :) ;) Én tudom mi az irónia . Én komoly dolgokkal nem szoktam viccelődni . Nekem nem érveim vannak hanem tényeim ( Istenem hányadszorra írom ezt le , de még sem jut el és ez szomorú . :( ) Max ? :O Tanulj már meg írni , akkor oszd a nem létező eszed ha az már megy ! :) ;) Vita akkor van ha két vélemény ütközik , de itt van a tényem a véleményeddel szemben , az meg nem tud ütközni , úgyhogy erről ennyit ! :) ;) Nem ő vagyok , mivel leírtam mi az egyik munkám .... Pedig intelligens vagyok , és EMBER akár fáj az igaz akár nem . Te pedig csak 1 emberszerű lény vagy , akire sok rossz jelzőt tudnék írni , de utálom magam sokszor ismételgetni .... Az a szégyen hogy ilyen emberszerű lényt még visszaengedtek mint te .... Nem akarok kimenni , mert itt is simán megélek , és mert SZERETEM a hazámat ! Gyermekeimet fogom itt felnevelni , kölkei a kutyának vannak meg neked te iq nukus .... ORBÁN VIKTOR ( ismételten írom : TANULJ MEG ÍRNI ! ! ! + ! ) is tud hibázni ő is ember , de az országgal jót tesz , és még fog is tenni . SCHMITT ( Ismét nem tudsz írni . :D ) PÁL - nak van morális tartása veled ellentétben . :) ;) Az utódaim , az én tudásomat ( ami sok van ) és a párom szépségét fogják örökölni ! :) ;) SEMJÉN ZSOLT gerinces ember , veled ellentétben mert te ember sem vagy , gerinced meg nincs hisz a pofád és a neved sem vállalod te írástudatlan .... Nem nyalom senkinek a seggét , ennyire nem fogod fel ? :O :@ Korcsa az maximum kutya lehet de ez se zavarjon ! :) ;) Én tudom milyen a magyar egészségügy ! Jó ! :) ;) Tudod az a jó sáv ahol kevés autó megy és nem ahol sok :) ;) A " kultúrád " csapkodja a biztosítékot , remélem azért még bírja az áramköröd ! :) ;) :D A stílus maga az ember , de itt inkább úgy kell mondani a stílus maga az anonim ! :) ;) Én nem írom le annak a pártnak a nevét amelyet te leírtál , mert onnantól én is emberszerű lény lennék csak , ugyanis annál gusztustalanabb párt nem létezik , akik rájuk szavaztak az összesnek golyó kellene a fejébe . Én nem fogok lógni , hanem harcolni fogok ellene , de ez nem fog bekövetkezni , mert ők ahhoz nagyon de nagyon kevesek .... Ha zavar hogy itt vagyok , ne válaszolj nekem , de az csak azt bizonyítja még jobban hogy fáj az igaz ! :) ;)

Lencsés István 2012.03.19. 19:52:01

@Lurian: Nem én vagyok , ugyanis párkapcsolatban élek , de úgy látom tényleg érdekel ki vagyok , bár érthető hogy miért hisz irigyled ezt a tudást ami nekem van ! :) ;)

Lurian 2012.03.19. 20:01:20

@Lencsés István: Na jó, asszem ennyi idiotizmusra már nem maradt sem érvem, sem erőm. Győztél. Letepert a primitív stílusod, a lekezelő modorod, az ocsmány kioktatásod, a hasznavehetetlen mondataid, a szemellenzős "gondolkodásod" és az önmagadba vetett primitív hited. Legyél boldog a posványban, amit kialakítasz magad körül! Komolyan mondom, ha te vagy a jövő Magyarországon, akkor nincs rá szó, hogy mekkora szarban van ez az ország. Nem folytatom a parttalan hadakozást, mert teljesen felesleges neked bármit is írni. Te vagy rá az élő példa, hogy ebből az országból miért is érdemes elmenekülni. Szégyellem, hogy egyáltalán leálltam veled vitatkozni, mert ez csak azt bizonyítja, hogy beleestem egy primitív bunkó csapdájába. Élj csak tovább a ködös, seggszagú valóságodban, az élettapasztalatoddal, a paraszt stílusoddal, a kritikán aluli modoroddal, a magyarkodásoddal és orbán-schmitt-semjén imádatoddal. Gratulálhatsz magadnak...

Lurian 2012.03.19. 20:02:55

@Lencsés István: Jézusom, te tényleg gyógykezelés alatt kéne, hogy állj...

Lencsés István 2012.03.19. 20:36:31

@Lurian: Asszem ? :O Újabb " értelmes " szó 1 anonimtól . :) :D Érved nem is volt 1 sem , csak hazugságod , meg sértegetésre való hajlamod . Te beszélsz stílusról aki úgy káromkodik mint 1 kocsis ? :O No comment . :D Naná hogy lekezellek mivel anonim vagy ! :) ;) Kioktatás alap a részemről , ezzel próbállak segíteni a fejlődésben :) ;) Azért mert te nem veszed hasznát a mondataimnak , rengetegen tisztelnek engem , szóval benned van a hiba , méghozzá jó sok .... Nekem van mivel gondolkodni , neked nincs ez is kiderült ! :) ;) Hitem is van , ugyanis hit nélkül nincs semmi , neked azért nincs semmid csak a szint alattid ! :) ;) Én boldog vagyok mert jó az életem , amely messze nem posvány , sőt .... :) ;) Az ország nincs rossz helyzetben ( én nem írok úgy mint te nem süllyedek le a szintedre ) :) ;) Menekülj csak , jobb lesz az ittenieknek , de vissza ne gyere mert kapsz a pofádra ! ! ! + ! Mint írtam vitatkozni nem lehet veled mert csak érved van , nekem meg tényem ( másodszorra írom .... ) :) ;) Az én világom világos , és értelmes míg a tiéd pedig az hogy abban hiszel amiben élsz , én viszont hiszek valamiben ( a jóban ) és abban is élek ez a legnagyobb különbség közöttünk ! :) ;) A többi meg már megmutatkozott ! :) ;) A stílusról már írtam , nem vagyok általános iskolában hogy ennyiszer ismételjek . Nem magyarázkodom azt pont te teszed . Nem imádom az általad említett urakat hanem tisztelem mert IGAZ MAGYAROK ! ( továbbra sem tudsz írni . :( ) Mondom aláírom hogy én gyógykezelés alatt álljak de akkor neked pedig a föld alatt kéne lenned .... :) ;)

Lurian 2012.03.19. 20:54:00

@Lencsés István: Hmm, Lencsés István, istentelen nagy fasz vagy te. Ha még "tisztelőid" is vannak, akkor valószínűleg ők is. Csak ismételni tudnám magam minden tekintetben veled kapcsolatban, de annyit nem érsz. Tudod mit? Elmentem kis "beszélgetésünket" okulásul a srácaimnak. Te leszel a rossz példa. Hogy ennyire tahó, pöcsök, mint Lencsés István sose legyenek, és a jövőben, ha valaki hozzád hasonlóval találkoznak, okvetlenül verjék pofán az apjuk nevében is... Egyébként szerintem a neved alapján le lehetne téged nyomozni úgy igazán is, de nem éri meg. Sajnos a törvény előtt akkor is ugyanannyit kapna valaki, ha téged pusztít el, meg akkor is, ha egy embert. Ha ilyen az IGAZ MAGYAR, akkor már inkább a románok...

Lurian 2012.03.19. 20:55:54

@Lencsés István: Egyébként a helyesírási hibáidat én sem kezdeném el sorolni, bár, mint schmitt, valószínűleg te is újra tudnád írni a helyesírási kézikönyveket.

Lurian 2012.03.19. 21:11:43

@Lencsés István: Te Pityu, most már komolyan érdekelsz. :-) Sportkommunikátor vagy galambom? Illetve hát annak készülsz? És most látom csak, hogy valaki már megtalált...
És én már majdnem komolyan vettelek...
Akkor mindenek okulására:

http://www.facebook.com/people/Istv%C3%A1n-Lencs%C3%A9s/100000837038779#!/people/Istv%C3%A1n-Lencs%C3%A9s/100000837038779?sk=wall

(És nem ér letiltani, mert te NEM VAGY ANONÍM!)
Apám, te mennyi idős vagy, hogy élettapasztalatról beszélsz? Főleg, hogy többről, mint ami nekem van gyerekestül-mindenestül? Sokat kell még érned - kölökgólya vagy te még. :-)) Én meg bedőltem! HAHA! Kisfiú! :-D

Lencsés István 2012.03.19. 21:13:49

@Lurian: Továbbra is csak a sértegetés megy ? :( Szomorú ez . :( Nem veszed észre hogy nem érdekel ? :O Én is folyamatosan ismétlem magam . :) ;) Mentsd csak el , már változott a megszólítás a gyermekeid felé , ez dicsérendő , gratulálok ! :) ;) Hát ha én vagyok a rossz példa akkor te mi ( harmadszorra teszem fel a kérdést de válasz nem jött ez is szomorú . :( ) Te miért nem mersz megütni ? :O Ja gyáva vagy azért nem vállalod sem a neved sem a pofád .... Nyomozz le nyugodtan , nem érdekel , valaki nyomozás nélkül is tudja hogy ki vagyok és elismer , mert van miért ! :) ;) Míg te csak 1 anonim vagy ! :) ;) Én ember vagyok míg te nem szóval a sértegetést csak folytasd , elképesztően nem tud érdekelni :) ;) Hát azzal hogy leírtad a románok szót ismét bizonyítottál .... Nekem nincs helyesírási hibám , míg te sem írni , sem olvasni nem tudsz , agyad sincs , és anonim is vagy és ember sem vagy , ennyi ! :) ;) ( lásd : SCHMITT nagy kezdőbetű ) Ő nem hibázott ahogy én sem , de te látom továbbra is azoknak hiszel akik olyan agymosottak mint te ! Ez a te dolgod , engem nem érdekel , de szánalomra méltó vagy ! :) ;)

Lencsés István 2012.03.19. 21:17:44

@Lurian: Nem Pityu vagyok hanem István . Igen az vagyok , de ne becézgess , mert nem jársz jól .... Ha nem veszel komolyan az a te bajod .... Írni továbbra sem tudsz . :( Miért tiltanálak le ? Én vállalom magam , de te nem . Ez IS különbség közöttünk ! :) ;) A kor nem érdem csak állapot ( Ezt is másodszorra írom .... ) Azért mert fiatalabb vagyok , még több az élettapasztalatom mint neked , ez látszik a " kultúrádból " .... :) ;)

Lurian 2012.03.19. 21:19:12

@Lencsés István: Hát, a reglapodat nézve azt dühöngesz a továbbiakban, amit csak akarsz. Képtelen vagyok téged komolyan venni. Hit, meg SCHMITT PÁL, meg a tisztelőid, meg a helyesírásod, meg ez az egész, ahogy előadod magad... Vicc az egész. :-D Még mindig röhögök. :-D Egyébként 10 év karatéval hidd el, hogy nagyon meg tudnálak ruházni, de mi lenne abban a sport? Inkább a fiaimra bízom, akik most voltak két hónaposak. Ők is elegen lesznek. Legalább gyúrj egy picit, mielőtt fenyegetőzöl! :-))

Lurian 2012.03.19. 21:22:24

@Lencsés István: Az önismétlésen kívül megy más is? Így nem leszel jó kommentátor. Aki meg a XXI. században kiadja magát ennyire, az nem százas. Nőjj már fel!

Lurian 2012.03.19. 21:51:58

@pimpalini: És valóban. :-)) Bizonyos részek egészen szórakoztatóak. :-)) Legalábbis innentől mindenképpen. :-) De azt néztem, hogy te is körülnéztél már előttem. :-) Tudod a gyerekeim számomra szentek. Ha valaki behozza őket a képbe, akkor morcos leszek. Eléggé.

Lencsés István 2012.03.19. 22:15:46

@Lurian: Reglap ? :O Lusta is vagy , nem csak írástudatlan ? :D Én nem dühöngök , tényt közlök ! :) ;) Azt csinálsz amit akarsz , szabad ország ! :) ;) Azért lehetsz anonim is ! De ez IS 1 kép ! :) ;) Neked vicc , nekem pedig tény ! :) ;) Mivel az ! :) ;) Nevess amíg megteheted .... :) ;) Ruházni ? :O Azt fel szokás venni .... Amúgy meg mondom csak a szád jár mert anonim vagy , amúgy fosol , ennyi ! :) ;) Senki nem fenyegetőzött csak közöltem mi lesz , és ahhoz nem kell gyúrás .... ! :) ;) Különben is ne ítélj kép alapján , mert az semmit nem jelent ugyanúgy ahogy a kor sem ! :) ;) Azért ismétlem magam , mert újat nem tudsz mondani ! :) ;) Nem kommentátor hanem kommunikátor , te olvasni se tudó .... :) ;) Én vállalom magam , te meg nem , ennyi ! :) ;) Neked kellene felnőni , attól IS EMBER valaki hogy vállalja magát , te meg csak szájkaratézol , hazudozol anoniman , azt hiszem egyértelmű melyik a jobb ! :) ;) A gyermekeidet te hoztad a képbe ha nem úgy hívod őket ahogy hívtad nem is említettem volna meg csak 1 normális embert ( és nem emberszerű lényt mint ami te vagy ) zavar hogy hívja a sajátjait ( mert a kölyök az undorító már ne is haragudj , mert igazad van hogy semmi közöm hozzá hogy hívod őket de akkor is ,szerintem ez SZÉGYEN .... )

@pimpalini: Köszönöm . :) ;)

szgy 2012.03.20. 00:30:08

@Lurian: @joszip:

én rajta vagyok a témán elméletben, de több ezen az átgondolnivaló mint amit programozni kell. mindenesetre köszi az ötletet, észben tartom.

"A kérdés az, hogy a végén ki dönti el, hogy az ötlet jó-e? Ha nem a többség, hanem megint egy kis csoport, akkor valóban nem változott semmi."

"Összejön egymillió ember, mondjuk 6 féle "nemzeti minimum", mindenki szavaz, melyik legyen a közös. Az egyik kap relatíve többséget, a többi meg kilép a mozgalomból, és annyi a nemzeti minimumnak. Nem fogja egy blog sem megváltani a világot - a demokrácia szar, de még nem találtak ki jobbat :)"

az ilyen demokratikus széthúzás helyett kellene szerintem egy működőképes, hatékony, civil alternatívát kitalálni, kínálni, kialakítani. mondjuk ellenzékiség helyett valamiféle összefogás, amiben nem csak a legnagyobbnak van helye és szava.

egy egyszerű példát írok, mire gondolok nagy vonalakban: pl. felmerül egy ötlet hogy kapjanak az iskolás gyerekek cseresznyét. beindul az ötletelés hogy a cseresznye nem jó, több az alma, legyen helyette alma, de még lehet körte, barack is. közben párhuzamosan beindul a "felderítés" hogy kik tartanának igényt erre, esetleg mennyit tudnának rá költeni, kik támogatnák az ötletet, almával vagy pl. szállítással. közben beszállhatnak a tejtermelők is hogy adnak az alma mellé tejet. és ha így összejön a megfelelő kereslet, kínálat akkor beindulhat az együttműködés. akár jótékonyság vagy üzleti jelleggel. ha jól megy a dolog mások figyelmét is felkeltheti hogy érdemes lehet valamihez csatlakozni vagy beindítani egy másik faluban, régióban, stb. is. (persze nem egy újabb hirdetési felület indítása lenne a lényeg.)

az a legjobb hogy így egyáltalán nem számít az hogy hányféle ötlet van, kiválik-e valaki, kitalálnak-e valami mást, jobbat vagy rosszabbat. az ötlet értelmessége, működőképessége, hatékonysága döntené el a további sorsát, nem az hogy a tagságból 50%+1 támogatja-e vagy nem. végülis majdnem akármilyen kis csoport elindíthat valamit ha az életképes - és akkor is ha nem az, de akkor nem megy rá feleslegesen a közösség pénze csak azért mert a legnagyobb csoport azt mondja hogy márpedig ennek mennie kell akár van értelme akár nincs (ez egy analógia lett volna az adófizetők pénzének szórására).

persze ebben lehetnének a legkülönfélébb ötletek, nem csak kistérségi hanem országos méretben is. nem feltétlenül csak jótékonyság jelleggel hanem kölcsönösen előnyös üzlet formájában is.

persze ez csak az én elképzelésem, nem feltétlenül a legtutibb.

Lurian 2012.03.20. 06:08:40

@Lencsés István: Ha már "kommunikátor" leszel egyszer, nem árt, ha használsz olyan szavakat is, amik ma divatosak. Ha mindig ki fogod mondani, hogy Országos Takarékpénztár, akkor unalmas lesz a szöveged, használhatsz bizony rövidítéseket is néha. Tudod, mint reglap, max és hasonlók. A tudálékoskodásoddal semmire sem mész, mert attól sem műveltebb sem okosabb nem leszel, max(!) okostojás (írhatnám fiatalosan, hogy faszkalap, de az meg milyen már - fúj!).
A gyerekek esetében a kölyök/ kölök megszólítás nem attól lesz pejoratív, hogy valaki használja, hanem, hogy ki és milyen helyzetben használja azt. (Veled kapcsolatban pl. igyekeztem pejoratív lenni. Érted?) Ha már "kommunikátor" leszel, ezeket nem árt tudnod még időben - főleg ilyen közel a diplomádhoz.
Attól, hogy magadat übermensch-nek tartod még nem leszel az. A TÉNY-nyel kapcsolatban pedig itt egy hasznos link: hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9ny . Érdemes lehet elolvasnod, mielőtt baromságokat beszélsz.
Az "egy", mint szó bizony-bizony néha kiírható. Tudom, hogy nagyon haladónak tűnik csak számmal írni, de helyesírásilag hibás, ha csak ezt használod. Szokj le róla, hacsak nem schmitt pál nyomdokaiba akarsz lépni. És igen, kisbetűvel írom a nevét. Ez a tisztelet teljes hiányát mutatja, nem helyesírási elégtelenséget, de te - bár azt állítod tudod mi az - az íróniának még a közelébe sem szagolsz. Azzal, hogy mindig csupa nagybetűvel írtad a nevüket az internet-etikett szabályai szerint mindig üvöltöztél. Teljesen alap dolog, mindenki tudja. Egy "kommunikátornak" is illene.
Tudod, egy fórumon a nevek csak másodlagosak. A gondolatok és ötletek sokkal fonosabbak. Nekem az utóbbiak jutottak, neked csak az előbbi. Várj, gyorsan leírom hogy gondolom, hogy még te is megértsd (hiszen az utalások és hasonlatok nagyrésze teljesen elillant a füled mellett, nagyobbik részüket még csak fel sem fogod): te csak a neveddel jössz, de semmi tartalommal, én tartalommal jövök, de név nélkül.(Tudom-tudom, most jön az, hogy én csak egy LÉNY vagyok, ANONÍM és csak hazudozok, de hát ez is csak az én igazamat bizonyítja. Az önismételgetésen kívül semmid sincs.) Az "anoním" kifejezés Béla király névtelen jegyzőjétől ered, aki bizony ember volt a szó legjobb értelmében. És képzeld, nem tudjuk a nevét! Borzasztó, nem? Lehet, hogy ő is csak egy "lény" volt? Valami alja söpredék, saját véleménnyel?
Figyelj, kezdj el utazgatni (mint írtad, megteheted), szélesítsd a látókörödet, ismerj meg más kultúrákat, beszélgess más emberekkel (akkor is, ha csak "lények"), csinálj gyerekeket, és kezdd el őket nevelni, aztán 5-10 év múlva beszéljünk megint. Addig nem vagyunk egy szinten.
Egyébként meg addig örülj, amíg csak szájkaratézom.

Lurian 2012.03.20. 06:33:14

@szgy: Szerintem kifejezetten jó ötlet. A nagyon fontos vonulat viszont a publicitás. Egy ilyennek nagyon jó és sok megjelenés kell. Ma Magyarországon az emberek nagyobbik része a megélhetéssel küszködik, és ha valamit nem tolsz a szájukba (lehetőleg tőmondatokban, előre megrágva), akkor nem fognak reagálni. Olyan ez, mint a ruhagyűjtés a szegényeknek. Az ötlet nagyon jó, humánus, kell, de amíg nem adsz neki egy keretet, egy vezetőt, egy "dizájnt", addig senkit sem fog érdekelni. A probléma egyébiránt mindig az szokott lenni, hogy cégek és politikusok a saját céljaikra fordítanak mindent. Ha egy ilyen fórum létrejön, akkor névtelen kell, hogy legyen minden benne szereplő, hogy senki se tudjon belőle politikai-/ kapcsolati tőkét kovácsolni a későbbiekben.
És hát szerintem is alulról kellene építkezni. A Milla nemzeti minimuma nem rossz ötlet, de a kicsik gondjait csak nagyvonalakban orvosolná. Mert hát mit ér a sajtószabadság, ha mellé nincs mit enni? Minden régió más gondokkal küzd, sőt, minden falu. Az is lehet, hogy egy ilyen fórumot nem is a problémák, hanem régiók szerint kéne felosztani? Agyaljunk már ezen kicsit! :-)

Lencsés István 2012.03.20. 08:12:33

@Lurian: Én konzervatív ember vagyok , és a ma divatban lévő szavakat próbálom kerülni , és nincs ezzel semmi baj . A rövidítések csorbítják a SZÉP MAGYAR nyelvünket . Műveltebb és okosabb vagyok nálad , tehát ezért kár írogatnod .... Hiába ironizálsz , számomra a csúnya , undorító szavak nincsenek a szóhasználatomban ugyanis az nem lenne méltó hozzám , nem való az értékrendembe ! Kérlek ne zavarjon már ez téged , én is szóvá tettem egyszer 1 dolgot neked , nem változtattál rajta ami ugye szíved joga , tehát ha körmöm szakadtáig harcolnék ellene akkor sem írnál másképp , ami ugyan szomorú , és elkeserít engem de attól még sajnos tény . :( A kölyök szó használata a saját gyerekére mondva undorító , és ez is tény , tehát nincs min vitatkozni . Nekem ne linkezz , mert pont az mutatja a szegénységi bizonyítványod hogy csak linkkel tudsz jönni , gyere ténnyel és ne linkkel , tőlem soha nem láttál és nem is fogsz 1 linket sem látni , mert azzal lejáratja magát az a bizonyos illető aki linkezik . A helyesírásról sem vagyok hajlandó többet írogatni , amíg te kis kezdőbetűvel írod SCHMITT PÁL nevét addig szerintem ne akarod osztani a nem létező eszed .... Az hogy nem tiszteled a SCHMITT PÁL - t az is a te döntésed , de attól még csak rosszabb leszel , és nem jobb .... Mint írtam már ezt is komoly dolgokkal 1 normális ember azaz én nem ironizál . Azért mert internetezem még nem tartom be a szabályokat ugyanis ha betartanám ugyanúgy elbutulnék mint te . Számomra a név nem másodlagos . Aki nem vállalja a nevét az 1 gyáva tömegszerencsétlen emberszerű lény . Utoljára írom nekem tényem van névvel , neked pedig véleményed anoniman ez pedig a normális közösségeknél egyértelmű hogy melyik jelent többet . A tartalmam benne van a mondanivalómban , mint írtam rengetegszer én akkor írok amikor tényem van , amikor nincs akkor nem fórumozom . Igen jól mondod hazudozol , köszönöm hogy megerősítettél . Azért ismétlem magam , mert nincs új dolog amit elő tudsz venni , én nekem meg rengeteg a dolgom , több mint neked így nem érek rá mást írni , meg minek is hogyha nincs új amire reagálnék , eddig én MINDEN - re reagáltam amit írtál , te pedig sok dologra nem ( volt 1 kérdés amire nem jött válasz például .... ) Úgyhogy szerintem erről is ennyit . Az én látóköröm széles , ne aggódj emiatt . Én érted aggódnék ha érdekelnél , de mivel nem érdekelsz így nem teszem . Jól mondod nem vagyunk 1 szinten . Te egy anonim vagy én meg egy EMBER . Köszönöm az újbóli megerősítést ! :) ;) A fenyegetésedre meg nem reagálnék , mert az is csak a szintedet mutatja hogy milyen alacsonyan van ....

joszip 2012.03.20. 08:36:34

@Lurian: "Lehet, de egy minimumot összehozni talán nem olyan nehéz"

De, szerintem nehéz. Mondok egy példát, Trianon. Egyfelől mindennek az alapja, máig kibeszéletlen, márpedig még a kis dolgokat is ki kell beszélni, nemhogy egy ilyen méretű sokkot. Másfelől meg túl sok jelentősége nincs 2012-ben. Akkor most bevegyük vagy ne vegyük be?
Kommunista bűnök, náci bűnök? Fontos, mert se nácik, se kommunisták nem kéne, hogy közszerepet vállaljanak. Másrészről viszont nem valószínű, hogy ez a legfontosabb probléma. Bevegyük vagy ne vegyük?
Biztos vagyok benne, hogy egymás torkának esnénk a vitában, és ez csak két példa.

joszip 2012.03.20. 08:47:40

@szgy: "és ha így összejön a megfelelő kereslet, kínálat akkor beindulhat az együttműködés. akár jótékonyság vagy üzleti jelleggel"

A jótékonyság sajnos nem tartana sokáig (a kezdeti lelkesedés után előbb utóbb mindenki kiszáll, és a maga bajával foglalkozik, vagy megpróbál üzletet kovácsolni belőle), ha meg már üzletté válik, onnantól kezdve lesz konkurencia is. Az ember gyarló, azért olyan a világ, amilyen. Nem a rendszerek hibásak, hanem mi, emberek vagyunk azok, és ezért épülnek ki körülöttünk olyan rendszerek, amilyenek. Nincs esélyünk jobbat építeni anélkül, hogy magunk megváltoznánk, de ehhez bizonyos elszigeteltség kéne, hogy a külső, káros hatásoktól mentesek maradjunk. Viszont most pont nem ezt a világot éljük, hanem a globalizációét.
Tegyük fel, hogy Magyarországon létrejön egy felelős nemzeti gondolkodás. 100% hogy lesznek, akik a még több reményében túllépik a megállapodás kereteit, és onnantól kezdve csak idő kérdése az összeomlás - hiszen ha nekik lehet, akkor mindenkinek. Mint mondtam, gyarlók vagyunk.

Lurian 2012.03.20. 10:52:13

@Lencsés István: Csak fogom a fejem a sok idióta sületlenséged láttán. :-)) A hülyeség adott szintig szórakoztató (mint pl. Leslie Nielsen esetén), de te sem vicces, sem szórakoztató nem vagy. Inkább szánalmas.
Akkor megint, pontról-pontra:

1.) "A rövidítések csorbítják a SZÉP MAGYAR nyelvünket ." - Baromság. A rövidítések a magyar nyelvtan részei, épp úgy, mint a mozaikszavak és társaik. Rengeteg mai szó jött létre rövidítésből, legfeljebb nem tudunk róla, mert az eredetijük már eltűnt. Ha kommunikációs szakon végzel ezt minimum tudnod kéne.

2.) Az ironizálás, és a csúnya beszéd nem ugyanaz. Ha nem veszed észre a kettő között a különbséget, kár volt jelentkezned a főiskolára. Kidobott 4 év. Ha megnézel pár stand-up comedy-t tudni fogod. Persze nálad ez sohasem biztos...

3.) "A kölyök szó használata a saját gyerekére mondva undorító , és ez is tény , tehát nincs min vitatkozni ." - Mivel te már a hülyeségig konzervatív vagy, hadd idézzek egy régi-régi számból, amit egy mára hasonlóan hülyén konzervatívvá vált ember szerzett: "Kölyköd voltam, véredből lettem. Kölyköd voltam, nem értettél engem." 5 forintos kérdés: ki lehet az illető? Tőle nem nagyon kéne elhatárolódnod, mert nagy Békemenet-rajongó...

4.) "Nekem ne linkezz , mert pont az mutatja a szegénységi bizonyítványod hogy csak linkkel tudsz jönni , gyere ténnyel és ne linkkel , tőlem soha nem láttál és nem is fogsz 1 linket sem látni , mert azzal lejáratja magát az a bizonyos illető aki linkezik ." - Ha véletlenül eljutsz a szakdolgozatig, az Internetről ne idézz, mert nagy bajban leszel. Oda ugyanis majd be kell írni a hivatkozási egyzékbe a linket, ahonnan merítettél. (Tudod, mint schmitt pali bácsi.) Most szólok, nehogy 20 év mulva neked is a mogyoródra lépjen valaki! Egyébként a link amit beillesztettem a "tény" szó definícióját tartalmazta 3 sorban. El ne olvasd, mert egy világ fog benned összedőlni!

5.) "A helyesírásról sem vagyok hajlandó többet írogatni , amíg te kis kezdőbetűvel írod SCHMITT PÁL nevét" - Az iróniáról továbbra sincs fogalmad. Nem baj, majd elmúlik. Vagy nem. Viszont a csupa nagybetűvel való írás is helytelen. Helyesen így kell írni: Schmitt Pál. Meg Orbán Viktor, meg Semjén Zsolt. Hopp, várj csak, ez irónia volt! Ezt te nem érted... Leírjam lassan is? (És megint!)

6.) "Az hogy nem tiszteled a SCHMITT PÁL - t az is a te döntésed , de attól még csak rosszabb leszel , és nem jobb" - Miért is? Mert nem hiszek a te vallásodban, akkor rossz ember leszek? Érdekes felfogás.

7.) "Mint írtam már ezt is komoly dolgokkal 1 normális ember azaz én nem ironizál " - Az, hogy a vesszőket nem tudod használni, nem gond, de csak hogy tudd, a legtöbb nagy magyar író és költő bizony ironizál. Vagy erre, vagy arra, de megteszi, ahogy mindig is tette. Sőt, még a te szeretett vezéred is szokott néha. Kezded leégetni a konzervatív oldalt. Nálad azért jobbat érdemelnének...

8.) "Azért mert internetezem még nem tartom be a szabályokat ugyanis ha betartanám ugyanúgy elbutulnék mint te" - Kérlek indokolj! Mennyiben butít el az internetes szabályok betartása? Komolyan érdekel. Jó lenne, ha TÉNYekkel is alá tudnád támasztani.(Mármint a neveden kívül, mert úgy tűnik neked a saját neved olyan, mint valami Szent Grál.)

9.) "Aki nem vállalja a nevét az 1 gyáva tömegszerencsétlen emberszerű lény " - Mint pl a parlamenti titkos szavazásoknál? De mondd már el, milyen az a "tömegszerencsétlen"? Ha annyira konzervatív vagy, lehet, hogy nem kéne belevágnod a nyelvújításba. Főleg ilyen felkészültséggel...

10.) "A tartalmam benne van a mondanivalómban , mint írtam rengetegszer én akkor írok amikor tényem van , amikor nincs akkor nem fórumozom" - Azt hiszem ezzel az állításoddal nem csak én vitatkoznék.

11.) "én nekem meg rengeteg a dolgom , több mint neked így nem érek rá mást írni" - Látszik, hogy sohasem volt gyereked, akkor nem írnál ekkora baromságokat. Te, nagyon tapasztalt...

12.) "volt 1 kérdés amire nem jött válasz például ...." - Elnézésedet kérem. Ha leírod még egyszer, igyekszem még számodra is érthetően leírni a választ. Majd sok nagybetűt használok, kevés vesszőt, és igérem: minél kevesebb iróniát.

13.) "Az én látóköröm széles , ne aggódj emiatt" - Aha, azt látom. Meg mindenki, aki itt van. Figyelj, azért, mert Ákost, meg Depeche-t hallgatsz, még nem leszel széles látókörű. Ahogy nem a fekete bőrkabát teszi az embert lázadóvá sem. (Várj, ez amolyan hasonlat szerűség volt. Remélem azért megvan!)

14.) " A fenyegetésedre meg nem reagálnék , mert az is csak a szintedet mutatja hogy milyen alacsonyan van" - Már reagáltál, sőt talán még meg is előztél benne. Sebaj! Spongyát rá! (Szivacsot jelent, csak az nem hangzik jól. Ugye nem baj, hogy a spongya szót használtam!?)

Lencsés István 2012.03.20. 11:37:50

@Lurian: Azt csinál amit akarsz , szíved joga ! :) ;) Annyit tudj fogást nem találsz rajtam ! :) ;) A hülyeségről a helyedben nem írogatnék ilyen kevés ésszel ami neked van .... Leslie Nielsen sem hülye .... Szerinted nem baromság a rövidítés . Viszont a tények mást mutatnak , szóval lehet tovább sírni . Én észre veszem a különbséget , te nem , azért káromkodsz úgy mint 1 kocsis .... Nem 4 év alatt lesz diplomám , szóval ebben IS hibáztál .... Én stand-up comedy - t nem nézek , mert nem fér bele az értékrendembe . Ha szerinted PATAKI ATTILA hülye akkor te mi vagy ? :O ( Sokadszorra teszem fel a kérdést .... ) Amúgy meg nem régi a szám , a kor nem érdem csak állapot te anonim , remélem valamikor eljut ! :) ;) Ő is szereti a FIDESZ - t mert ő is IGAZ MAGYAR ember . El fogok jutni a szakdolgozatig és simán meglesz . Nem is fogok internetről idézni , mert az nem én lennék . Én fejből merítek ! :) ;) Ha még egyszer kis betűvel írod SCHMITT PÁL nevét fel foglak jelenteni , remélem ezt megérted, ugyanis én is tudom ki vagy ! Mindenkinek jár a tisztelet , én is megadtam neked , te is add meg MAGYARORSZÁG egyik legfontosabb emberének aki igaz MAGYAR EMBER . Múlva rövid ú - val ? :O :D Ezért taps járna . :D A mogyoródra lépjen valaki kifejezés is szint alatti , nem reagálok rá . Nem olvasok linket ugyanis már leírtam hogy az mit mutat meg rólad .... :) ;) Tudom mi az irónia , de sokadszorra írom , komoly dolgokkal nem ironizálok . A csupa nagybetűvel írás az azért van mert én jobban tisztelem meg őket mint te . 1 féle igaz vallás létezik . Te nem vagy ember felfognád végre az Isten szerelmére te anonim geci ? :@ Kezd elgurulni a gyógyszerem hogy ennyire együgyü vagy . Én a vesszőket direkt írom úgy ahogy mert megtehetem , te is megteszel sok olyan dolgot amit nem tehetnél , mégis megcsinálod . Erről ennyit . Nekem nincsen vezérem hiába próbálsz ironizálni , értem amit írsz , de ORBÁN VIKTOR nem vezér hanem MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖK - e . Már indokoltam miért butít el , lásd kis betűvel írod az emberek nevét , és név nélkül írod a baromságaid , még valami kell , ez már két indok de még napokig sorolhatnám .... Mint írtam ezt is rengetegszer én csak akkor írok amikor tényem van , komolyan érdekel hogy ezt miért nem tudod felfogni . :( Ez elképesztően szomorú . Ezért van a világban ennyi buta . Gyermekeid vannak , és nem érted meg a legegyszerűbb mondatot , és ez elképesztően szomorú sok ember számára . :( Például , így kell írni , remélem segítettem ! :) ;) A parlamenti titkos szavazás más benne van a nevében .... Ennyire hülye nem lehetsz .... Nem tudod mit jelent a tömegszerencsétlen ? :O Nézz csak magadra ! :) ;) A tapasztalat nem függ kortól , ha nekem gyermekem lesz 1 percet sem fogok internetezni , szóval erről is ennyit ! :) ;) Rengetegszer leírtam , de vagy direkt nem vetted észre ( erre hajlok ) vagy annyira hülye vagy hogy arra már nincs szó .... Ebben a bejegyzésemben is sokadszorra írom le ahogy már megtettem párszor , komoly dolgokkal nem ironizálok . Vágod ? :O A látóköröm széles akármennyire is fáj . Nem vagyok lázadó , hanem NORMÁLIS EMBER veled ellentétben .... Én nem fenyegettelek , kéretik a hazudozást befejezni . Köszönöm . Mai napon még válaszolok , de ha kéréseim nem teljesülnek , amelyek az alapvető emberi normához tartoznak akkor többet nem fogok írni , mert egy darabig vicces az amit csinálsz , de aztán meg végtelenül elkeserítő . Nem tudsz meggyőzni semmiről , mert tényeim vannak míg neked csak véleményed . Én nem akarlak semmiről sem téged meggyőzni , csak válaszolok , mert intelligens ember vagyok , de mondom ha nem változik a helyzet inkább leszek buta és nem válaszolok , de ez a szint alatti párbeszédet nem folytatom , nem hozzám illik . Remélem megoldható a helyzet . Köszönöm szépen . Üdvözöllek te anonim .
Lencsés István

Lurian 2012.03.20. 11:42:33

@joszip: Valóban így van, de szerintem egyik kérdés sem befolyásolja közvetlenül a mindennapi életünket. Ami közvetlenül hat ránk, az a megélhetés, a bűnözés, a szabadságjogok, a bürokrácia, ilyesmik. Az biztos, hogy a bűnösöknek - oldaltól függetlenül - bűnhődniük kell, de - a tapasztalatok szerint - minden oldalnak csak a másik oldal szemétládái az igazi szemétládák. Lehet, hogy az ország nagy részének elege van ebből az egészből? Lehet, hogy ha megkérdeznénk minden embert, hogy fontosnak tartja-e a régiek felelősségre vonását, talán azt mondanák: nem. A magam részéről engem sokkal jobban zavarnak a mostani bűnösök, mint a 40 évvel ezelőttiek. De tudom, minden relatív.

Lurian 2012.03.20. 11:44:36

@joszip: Akkor lehet, hogy egy az egyben kéne átvennünk már működő rendszereket. Valaki írta, hogy innen is, onnan is. Ha abból indulunk ki, hogy emberek vagyunk és javíthatatlanok, akkor vége is lesz, mielőtt elkezdődne.

Lurian 2012.03.20. 12:18:13

@Lencsés István:
- "Annyit tudj fogást nem találsz rajtam" - Teljesen értelmetlen mondat.

- "Leslie Nielsen sem hülye " - Hát, ha neked ez derült ki abból, amit írtam, ne kezdj hosszas szövegértelmezésekbe.

- "Én észre veszem a különbséget , te nem , azért káromkodsz úgy mint 1 kocsis" - gyorsan beszúrok ide még egy idézetet tőled: "Te nem vagy ember felfognád végre az Isten szerelmére te anonim geci" - Még saját magaddal sem vagy következetes te szerencsétlen.

- "Én stand-up comedy - t nem nézek , mert nem fér bele az értékrendembe " - Minden stand-up comedy más, és másról szól. Ha azt írtad volna, hogy az idődbe nem fér bele, még értelme is lett volna...

- "Nem 4 év alatt lesz diplomám , szóval ebben IS hibáztál" - Most komolyan, egy gyorstalpalóra vagy büszke? Egyébként nem hibáztam, legfeljebb tévedtem.

- "Ő is szereti a FIDESZ - t mert ő is IGAZ MAGYAR ember" - Azért szereti a Fideszt, mert igaz magyar ember, vagy azért igaz magyar ember, mert szereti a Fideszt?

- "Ha még egyszer kis betűvel írod SCHMITT PÁL nevét fel foglak jelenteni" - De most komolyan, légy a vendégem! Utána rögtön iratkozz be egy jogi kurzusra is (valami kéthetes elég is lesz), hátha ott elmondják, hogy miért vesztetted el a pert! Szerencsétlen...

- "Kezd elgurulni a gyógyszerem hogy ennyire együgyü vagy" - Az már elgurult, jó messzire. Egyébként az együgyűt nem úgy írják. Nem kellett volna inkább valami konzervatívosabb hasonlattal élned? Tudod, valami népies bölcsességgel az "elgurult gyógyszer" helyett...

- "Mindenkinek jár a tisztelet , én is megadtam neked " - Pontosan mikor is?

- "Tudom mi az irónia , de sokadszorra írom , komoly dolgokkal nem ironizálok " - Ezt mintha még nem írtad volna, sokkal inkább, hogy komoly ember nem ironizál. Kicsit más.

- "A tapasztalat nem függ kortól " - Lehet, de a kor sokat segít a tapasztalat megszerzésében. Pl. ha téged elcsapna egy autó most, akkor nem tapasztalhatnád meg, hogy mekkora hülyeségeket fogsz még a későbbiekben írni. Várj, várj! Ez nem is rossz ötlet! Tudom, felment a benzin ára, de biztos találsz majd egy szekeret ami alá bevetheted magad! Uccu!

- "Vágod ?" - Nana, kezdünk nagyon modernek lenni! Belefér ez a konzervatív értékrendbe egyáltalán? Ja, várj csak! Hiszen vágni a HUSZÁROK is szoktak! Akkor így rendben van. Vágom!

- "Nem vagyok lázadó , hanem NORMÁLIS EMBER veled ellentétben " - 1848, 1956, hogy csak a két legjellemzőbb évszámot írjam, amikor Magyarország nagy része lázadóvá vált. Mert hát egy forradalom is lázadás a fennálló rendszer ellen. Megtennéd, hogy ezt kiposztolod a Fidesz oldalán is? Érdekelne az ő véleményük a dologról.

- "mert egy darabig vicces az amit csinálsz , de aztán meg végtelenül elkeserítő " - Megtisztel, hogy tőlem idézel, még ha nem is szó szerint. :-) Majd ne felejts el bevenni az irodalmi jegyzékedbe!

- "ez a szint alatti párbeszédet nem folytatom " - Ja, én is kezdek így érezni. Valóban nem vagyunk egy szinten, hála annak a Magasságos Jó Istennek! Mélységesen, visszavonhatatlanul, már-már a depresszióig menően elkeserítene, ha én is a te szintedre süllyednék. Uram, hálát adok Neked, amiért nem Lencsés Istvánnak születtem! Ezentúl minden nap hálával gondolok arra, hogy apukám nem a Lencsés-dinasztiából származik, és bár biztosan élnek a világban ennek a családnak normális leszármazottai is, a sors mégis ezzel a komplett idiótával vert meg engem és fórumozó társaimat. A Sorsnak célja kellett, hogy legyen ezzel az egésszel! Cél nélkül ilyen állatot nem böffenthet erre az árnyékvilágra egyik párt sem! Ennyire senki sem lehet gonosz! Áldunk Uram, hogy viszonylag messze lakik tőlünk, és akihez mégis túl közel lakna, azokat óvd meg hülyeségének miazmás kipárolgásaitól! Ámen!

Szervusz István!

Lurian 2012.03.20. 12:23:38

@Lencsés István: Figyelj, az a baj, hogy annyira magas labdákat adogatsz, hogy már igazán nincs szívem mindet leütni. Ha akarnám, minden mondatodat széttrancsírozhatnám, és hozzávághatnám a fejedhez. Kérlek, ne tegyél már nekem ekkora szívességet!

Azért remélem a többi fórumozó (is) jól szórakozik! Utólag is elnézést kérek a nagyon hosszú bejegyzésekért!

Michael Phelps (törölt) 2012.03.20. 16:18:30

Négert felakasztani!

pimpalini 2012.03.20. 17:30:42

Csalódtam volna, ha nem folytatjátok.:)

Lurian 2012.03.21. 07:24:53

@pimpalini: Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, nem akartam tönkrevágni a fórumot. Talán most már vége van... Újra lehet érdemi dolgokról beszélgetni. :-) Az szgy által (meg általam is) vizionált fórum szerintem nagyon jó ötlet, érdemes lenne energiákat fektetni belé. Ha tudjuk/ sejtjük/ érezzük, hogy mi a gond a millás kezdeményezéssel, akkor - elviekben - tudhatjuk, hogy milyen hibákba nem szabad ismét beleesni. Ez kezdetnek már jó. Ha nem riasztottam el mindenkit a fórumtól, jó lenne elkezdeni valamit. Vagy tiszta lappal, új fórumon, én pedig ígérem, hogy nem leszek ilyen hosszú és unalmas... :-/
süti beállítások módosítása