Támogasd a Millát!

Támogasd a Millát!

A Millát továbbra is csak veletek együtt tarthatjuk mozgásban, csak így működik. Csak rátok számíthatunk! Kérjük, ha van rá lehetőségetek utaljátok át egy-két órányi munkabéreteket támogatásként, persze ha nagyobb összeg jön, azt különösen köszönjük!

Köszönettel:

a Milla szervezői

Millamédia Nonprofit Kft. (CIB Bank)
HUF: 10700244-67439111-51100005
HUF IBAN: HU85 1070 0244 6743 9111 5110 0005
EUR: 10700244-67439111-50000005
EUR IBAN: HU43 1070 0244 6743 9111 5000 0005
USD: 10700244-67439111-50100002
USD IBAN: HU22 1070 0244 6743 9111 5010 0002

Egymillióan a magyar sajtószabadságért a Facebook-on

Mert mi vagyunk az az egymillió, akik... - Simándi Szelim Március 15-i beszéde

2012.03.18. 11:59 uj_szerzodes

Nekünk, a hatalom nélkülieknek, civileknek, állampolgároknak kell megállapodnunk egy nemzeti minimumban. Egy olyan nemzeti minimumban, amit számon kérünk minden olyan politikuson, mozgalmon, párton és pártszövetségen, amelyik a szavazatunkra ácsingózik. És nem csak a szavazófülkében követeljük meg az ehhez való ragaszkodást, hanem előtte és utána is minden áldott nap.

 

 

Barátaim! Honfitársaim! Fiatal és idős, vallásos és nem vallásos, kisebbségi és többségi, jobboldali és baloldali magyarok!

Egyetemistaként valahol mélyen mindig is irigyeltem a fiatal Orbán Viktort, aki velem egyidősen részt vehetett egy elnyomó rendszer lebontásában. Rá kellett, hogy jöjjek, hogy Orbán Viktor viszont nem irigy ember. Hiszen az elmúlt két évben éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy kiépítsen egy olyan rendszert, aminek a lebontása a mi generációnk feladata kell, hogy legyen.

Ez alatt a két év alatt több mint egymillió választópolgár jött rá, hogy hiába a bizalom, hiába a soha nem látott felhatalmazás, hiába a kétharmados többség, a Fidesz semmit nem volt képes javítani az ország helyzetén.


Ha most vasárnap lennének a választások a választópolgárok 60%-a nem menne el szavazni, egy millió választópolgár pedig szívesen elmenne szavazni, de nincs kire.

Nincs olyan párt, amelyiket felhatalmaznánk az ország vezetésére. Nincs olyan párt, amelyikre nyugodt szívvel rábíznánk a nemzet sorsát és nincs olyan párt, amelyikben akár csak minimálisan is megbízhatnánk.

Ma én arról szeretnék beszélni, hogy milyen kiutat láthatunk, hogyan tudjuk közösen segíteni azt, hogy a magyar politika alapjaiban változzon meg.

Március elején a Védegylet, a Hallgatói Hálózat és a Milla közös konferenciáján, azzal a szomorú ténnyel szembesültünk, hogy a jelenlegi kormánypárt és a legnagyobb ellenzéki pártok bár sok tekintetben különböznek, mégsem valódi alternatívái egymásnak.

Minden párt, amelyikben az elmúlt húsz év során megbíztunk, hatalomra jutása után egyértelműen bebizonyította, hogy a legfontosabb kérdésekben egyáltalán nem különbözik az elődeitől.

Először is: gyűlölik a civil kontrollt. A hatalmat olyan jutalomnak tekintik, amit a választók fejének elcsavarásáért kaptak ajándékba és felháborodnak, amikor számon kérjük rajtuk, hogy mire használják ezt a hatalmat.

Másodszor: a gazdaságpolitikát a rövidtávú politikai és pénzügyi haszonszerzés eszközének tekintik, miközben az ország tönkremegy a választási ígérgetéshez igazított húzd meg – ereszd meg gazdaságpolitikában.

Harmadszor: a strukturális reformokra a hatalmuk biztosítása után se erejük se ambíciójuk nem marad. A jelenlegi kormánynak ugyanúgy beletörik a bicskája minden érdemi változtatásba, mint annak idején bármelyik korábbinak.

De barátaim, mégis van megoldás!

Mi együtt, az egymillió független és aktív választópolgár meg tudjuk ezt változtatni.

Nekünk, a hatalom nélkülieknek, civileknek, állampolgároknak kell megállapodnunk egy nemzeti minimumban. Egy olyan nemzeti minimumban, amit számon kérünk minden olyan politikuson, mozgalmon, párton és pártszövetségen, amelyik a szavazatunkra ácsingózik. És nem csak a szavazófülkében követeljük meg az ehhez való ragaszkodást, hanem előtte és utána is minden áldott nap.

Úgy tudjuk ezt elérni, ha hangosan és érthetően, - úgy hogy minden politikai párt meghallja, - hangosan és érthetően elmondjuk, hogy miben követelünk azonnali változást! Elmondjuk, hogy mi az a nemzeti minimum, aminek a teljesítésülése nélkül nem is álmodhatnak a szavazatunkról. Sem most, sem holnap és két év múlva sem.

De mégis miről kell, hogy szóljon ez a nemzeti minimum? Mi kell, hogy az alapvető elvárásunk legyen bárkivel szemben, aki a közhatalom közelébe akar férkőzni?

Követelnünk kell a sajtó szabadságának garantálását! Ne forduljon elő, hogy egy újságírónak kell félnie a korrupt politikustól, viszont a korrupt politikus izzadjon és reszkessen és ránduljon görcsbe a gyomra, amikor egy újságíró faggatja!

Követelnünk kell a valós népképviseletet! Olyan választási rendszert kell elvárnunk, amelyik nem lehetetleníti el bürokratikus akadályokkal a kis pártok indulását és amelyikben a kormánypárti szavazat nem ér se többet se kevesebbet az ellenzéki szavazatnál!

Követelnünk kell a független igazságszolgáltatást! Nem hagyhatjuk, hogy az igazságszolgáltatás a politikai hatalom furkósbotjaként működjön, nem hagyhatjuk, hogy a bírói kinevezés a politikai lojalitás jutalmául szolgáljon!

Követelnünk kell az átlátható és demokratikus jogalkotást! Ne lehessen teljes társadalmi rendszereket meghatározó törvényeket fél nap alatt áterőszakolni a parlamenten! Ne fordulhasson elő, hogy a kormánytöbbség rá se bagózik a közjóra és a törvényeket önös érdekeket kiszolgálva személyekre és cégekre szabják!

Követelnünk kell az átláthatóságot! Egyetlen forint közpénzt se lehessen elkölteni anélkül, hogy amögött tényleges, valós és szükséges teljesítmény lenne! A közpénzek minden forintjának útja váljon láthatóvá és követhetővé mindenki számára!

Követelnünk kell a szolidaritást! Mert a társadalmi feszültségeket nem lehet újabb feszültségek gerjesztésével, kirekesztéssel és gyűlöletkeltéssel kezelni!

Végül pedig! Követelnünk kell az Európai Unió alapértékei melletti kiállást! Nem engedhetjük, hogy kicsinyes politikai játszmák miatt kiszoruljunk abból a közösségből, ahová ezer éve tartozunk!

Barátaim!

 

Együtt kell kiegészítenünk és kidolgoznunk ezt a nemzeti minimumot, és együtt kell megkövetelnünk ennek az elfogadását. Egyenként és pontról pontra minden egyes olyan párttól, amelyik valaha is a hatalom közelébe akar kerülni.

Ezzel tudunk végetvetni annak, hogy a legkisebb rosszra kell szavaznunk. Ezzel tudunk végetvetni annak, hogy a választópolgár a tehetetlen baloldaltól a tehetetlen és ráadásul tekintélyelvű jobboldalhoz kell, hogy meneküljön, hogy végül onnan már csak a tehetetlen, tekintélyelvű és erőszakos szélsőjobb maradjon.

Vessünk véget annak, hogy a pártok diktálják a tempót!

Kényszerítsük választás elé őket: vagy megtisztulnak, vagy a történelem szemétdombján végzik.

Mindehhez viszont az első lépés az egymillió kiábrándult és kétségbeesett, de felelősségteljes én tenniakaró polgár összefogása.

A következő időszakban a Milla ezt tekinti fő feladatának.

Sokan vagyunk és sokfélék vagyunk. Ezer és egyféle véleményt mondunk el ezer és egyféle képpen. Van, aki halkan és van aki hangosan, van aki okoskodva és van aki egyszerűbben.

Mutassuk meg, hogy a sokszínűségünk nem gyengít, hanem erősít bennünket. Mutassuk meg, hogy az ezerféle véleményünk nem bizonytalanság, hanem mind mind azt igazolja, amiben egyetértünk. És bizonyítsuk be, hogy az a sokféle stílus és hangnem, amit használunk nem megosztottság, hanem a nyitottságunk jele.

Arra kérlek titeket, hogy válljatok részévé a nemzeti minimum kidolgozásának és érvényesítésének. Vegyetek részt a munkánkban, szóljatok hozzá vitáinkhoz, segítsétek a nemzeti minimum részletes és teljes kidolgozását. Segítsetek abban, hogy ez a nemzeti minimum valóban nemzeti és valóban minimum legyen.

Rajtunk, rajtatok kívül erre senki más nem képes, rajtunk, rajtatok kívül erre senki más nem alkalmas:

  • mert mi vagyunk az az egymillió, akik nem engedik végleg lebontani a demokratikus berendezkedést,
  • mert mi vagyunk az az egymillió, akik képesek megteremteni az új demokratikus Magyarországot,
  • mert mi vagyunk az az egymillió, akik nélkül nem lehet leváltani a fideszt,
  • de mi vagyunk az az egymillió, akik nem adjuk oda a szavazatunkat akárkinek
  • mert mi vagyunk az az egymillió, aki gondoskodik arról, hogy aki a Fidesz után jön, valódi alternatíva legyen.

Éljen a demokrácia! Éljen az egymillió! Éljen a nemzeti minimum!

 

(Fotók: Sebő Ferenc)

432 komment · 6 trackback

Címkék: március 15. milla civilek neked miert nem tetszik a rendszer? nem tetszik a rendszer uj szerzodes

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtetszikarendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr834323585

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:36:00

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:35:29

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:35:01

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: József Attila-díj 2012: Szőcs mesterben nincs szégyenérzet 2012.03.18. 14:34:46

Idén hatvankettedik alkalommal adták át a József Attila-díjat, ami hosszú ideje a legrangosabb állami irodalmi díjnak számít itthon. Szakmai értékét korábban leginkább az adta, hogy, bár állami díj, a díjazottak személyéről nem politikai funk...

Trackback: Diszlájkoltam Orbán Viktort 2012.03.18. 12:50:51

Két nagy tömeg uralta március 15-ét? A fenét kettő, hanem három, és a legnagyobb azoké, akik egyik oldalból sem kérnek. Ők a távolmaradásukkal demonstráltak.2011 februárjában még megpróbáltam párbeszédet kiépíteni a két oldal között, de mára már tele a...

Trackback: Nem kell alternatív, sem köztársasági elnök Magyarországnak 2012.03.18. 12:50:09

  Mert az elnökség csak színészkedés, hatalommal és tekintélyelvvel jár és egyik sem egészséges dolog. Helyette az izlandi úthoz hasonló módszerekkel olyan erkölcsi és törvényi alapelvet kell kidolgozni és alkalmazni, amely nagyobb garancia bár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőkeherceg-bombanője 2012.03.18. 12:12:07

Követelhetek én bármit, ha nem lesz akire leadjam a szavazatomat. Így lett meg a mostani kétharmad is, így alakul(hat) meg a következő kormány is.

blöff 2012.03.18. 12:36:57

Minden rasszizmustól mentesen mondom, hogy Szelim névvel - lett légyen ő akármilyen fasza gyerek - nem nagyon lehet tömegeket megmozdítani Magyarországon.
Ha a Fidesszel szemben halvány esélyt is szeretne a Milla, akkor válasszon végre egy olyan arcot, aki alkalmas szélesebb tömegek meghódítására.
Kisebbségi illető erre sosem lesz képes, pláne a mai erősen jobbos hangulatban.

states1 2012.03.18. 12:41:13

Ti nem egymilliók vagytok, hanem szánalmasak. Dopemanostol, Bartostól, Szelimestől. Alternatív megoldás, a sajnálat helyetti röhögés.

flippant 2012.03.18. 12:41:57

@blöff: Az sem megy mert akik a "Mozgalom" mögött állnak szintén liberálisok és baloldaliak. Akarva akaratlanul. Bárhogy is próbálják elmismásolni Szelimekkel, Kulkákkal, Dopemanekkel. Ők meg már leírták magukat az elmúlt 8 éves ámokfutásukkal.

Olyan ez mint anno a tarkamarhás mozgalom. Tudod ami "szintén" "civil mozgalomként" indult aztán csak megjelent a gyurcsányi a buliban és lett belőle közröhej és nevetség tárgya.

Hohó60 2012.03.18. 12:42:36

Mit akarnak ezek? Gyurcsányt, a SZADESZMP-t akarják visszahozni a felesleges hőzöngéssel?
Vannak jogos felvetéseik, de ennek most nincs itt az ideje.
Óriási a tét. Magyarországnak el kell távolodnia véglegesen a kommunista - szélsőséges liberális vonaltól, hogy ezek soha többé ne kerülhessenek hatalomra Magyarországon, mert azt már nem bírnánk ki még egyszer. Vagy ezek nem látják, hogy itt és most az forog kockán, hogy a hibákkal, de mégis a jobb irányba haladó Fidesz helyett csak Gyurcsány, vagy valamelyik alteregója jöhet vissza?
Ezt senki sem akarhatja józan ésszel, hiszen ha csak gazdaságilag is nézzük, hazánkat 15-20 évvel vetette vissza a SZADESZMP uralma, valószínűleg véglegesen leszakadtunk.
Aki nem ezek visszatértének megakadályozását tekinti elsődlegesen fontosnak, az vagy súlyosan téved, vagy szándékosan csinálja.
Először véglegesen el kell űzni ezeket, utána neki kell látnunk a hibák kijavításának.

Lencsés István 2012.03.18. 12:44:04

Hát egymillióan nem voltatok , és soha nem is lesztek .... :) ;)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.03.18. 12:44:29

Jól gondolom, hogy Milla=

-magyar bölcsész, "művész", és hasonló értelmiségiek, bulizósfiatal egyetemisták
-akik féltik az állami pénzeiket, "rangjukat"
-még több IMF hitelt akarnak, hiszen ez az éltető elemük (ebben mondjuk közösek sok átlag magyarral is)
-életükben nem dolgoztak és nem is tervezik

?

M_R 2012.03.18. 12:46:41

@Lencsés István: Vagy ha mégis lennének akkor még időben rájuk külditek a NAV-ot, TEK-et meg hasonló demokratikus független szervezeteket...

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2012.03.18. 12:47:19

Nagyon jó beszédnek tartom, egyetlen pontot kivéve:
"Követelnünk kell az Európai Unió alapértékei melletti kiállást! Nem engedhetjük, hogy kicsinyes politikai játszmák miatt kiszoruljunk abból a közösségből, ahová ezer éve tartozunk!"
Én az unió mindent elnyomó, csakis piaccentrikus "alapértékéi" mellett nem akarok kiállni. A szabad piac a szabad rablással egyenlő és ezt (e tekintetben azt mondom hál'Istennek) nem csak mi nyögjük.
Amikor a franciák az unió "szabad kereskedelem" egyezménye alapján szabadon árulhatják Németországban (és csak ott árulják, otthon nem!) azt a növényvédőszert, amit ott korábban betilottak, akkor a németek is euroszekptikusok.
Amikor bezárják (zárattják velünk) az összes cukorgyárunkat és ki akarják vágatni a tokaji szőlő egy részét mondvacsinált kvóták alapján, akkor azt nem tudom alapértéknek tekinteni.
Az unió (eltakarodásával) kapcsolatban Viktorékkal értek egyet, sőt náluk is tovább megyek. A többiben veletek is.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.03.18. 12:48:30

"Ha most vasárnap lennének a választások a választópolgárok 60%-a nem menne el szavazni, egy millió választópolgár pedig szívesen elmenne szavazni, de nincs kire. "

MEGOLDÁS:

3. Bármilyen választáson, szavazáson lennie kell igen, nem és tartózkodom lehetőségnek. Tehát a listás szavazásnál is, az egyik pártra, egyik képviselőre sem választásnak. Az e nélkül lefolytatott választások lényegében választási csalások.

4. Hasonlóan, mint a gazdaságban a monopolellenes törvények, a politikában sem lehessen egyik pártnak és semmilyen tömörülésnek, vagy egyénnek sem 48%-ot meghaladó törvényalkotói és hatalmi befolyása. Ezzel el lehet kerülni a 1948-1989 tartó egypárti és a jelenlegi 2010-től tartó többpárti diktatúrát. A pártok inkább csak akadályozzák a közmegegyezést.

5. A parlament és a közvetett demokrácia egy elavult intézmény. Helyette meg kell teremteni a közvetlen és kiszélesített demokráciát. 200-400 ember sohasem dönthessen egy ország érdeke felől.Azok maximum a szavazásra feltett változatokat előkészíthetik és megvitathatják. Minimum 250 000 fő, sokkal gyakoribb váltásban, mint 4 évenkénti választás, szavazzon meg minden egyes fontosabb törvényt. Ennek lehetőségei már régen megvannak.

6. Ameddig átmenet van a közvetettből a közvetlen demokráciába, addig is az országgyűlésben minden szavazás titkos. Tilos és súlyosan büntetendő a frakciófegyelemből elvárt, vagy elrendelt szavazási rend. Jelenleg, a kötelező szavazás elrendelése miatt, elég lenne 4 embernek, egy-egy pártonként, ülni szavazáskor. A többi csak díszletnek ül, vagy alszik bent.

vilagnezet.blog.hu/2011/12/31/nem_kell_elnok_magyarorszagnak_1

M_R 2012.03.18. 12:48:51

@endike: "-életükben nem dolgoztak és nem is tervezik"

Ja, mert Viktorkád meg Kövér Lacikád meg a többi MSZMP-n felkapaszkodott elvtársad aztán kérges kézzel, izzadtan lépett politikusi pályára...

Dr. Táskás Tóni 2012.03.18. 12:49:55

@Hohó60: Akkor miért is akadályozta meg a fidesz az ügynöktörvény tárgyalásba vételét?A fidesz nem jobb, hanem egyre szarabb irányba halad. Tripla bóvli fidesz-kormány és tripla bóvli ügynökkormány és tripla bóvli komcsikormány, osztjónapot.

Metál -e a bimetál? 2012.03.18. 12:52:29

KELL alternatíva, de ez a liberális agymenés a lehető legrosszabb! hiába nyomatja ezerrel az index...

31/48 2012.03.18. 12:52:50

@Szőkeherceg-bombanője: +1

Legyen párt, legyen program, legyenek vállalható figurák, veszítsétek el Dopemant; és akkor lehet kezdeni kampányolni. Nemtetszikezésre nem lehet kormányzást építeni.

flippant 2012.03.18. 12:53:51

@csongorbela: Tegnap engem egy fórumon majdnem keresztrefeszítettek mert hasonlókat pedzegettem. Ugyanakkor ne felejtsd el, hogy Vitya hintapolitikát folytat: egyszer szabadságharc és mocskos EU, másszor meg megfelelés az EUnak és minden paktumot aláír, törvényeket von vissza. Vitya ott fog szimpatizánsokat elveszíteni, hogy egyszer A-t mond, másszor meg B-t. Ez a hintapolitika lassan olyan káros lesz Hazánknak mint az mszpszdsz elmúlt 8 éves ámokfutása.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.03.18. 12:54:45

@31/48:

Ez jogos, de még a megalakult civil szervezetet sem használják. Pedig annak elvileg lehetne egy normális bankszámlaszáma és számlát is tudna kiállítani.

piefke 2012.03.18. 12:55:48

Hm… Szelim fiam, kissé át kellene fogalmaznod a beszédedet – valahogy így:

• Mert mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akik valami titokzatos lelki ok miatt nem és nem akar szervezetté válni (sem szó melléknévi, sem pedig főnévi értelmében),
• Mert mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akiknek nincsenek határozott vezetőik,
• Mert mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akik nem akarják maguk elvégezni – vagy: vezetőikkel elvégeztetni – azt a munkát, amit egy valóban konstruktív politikai, társadalmi és gazdasági program kidolgozása jelent (és pláne nem akarjuk azt hosszú évek szívós, szervezett, közös munkájával meg is valósítani),
• Mert mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akik a csodát várják - egyre csökkenő lelkesedéssel és reményekkel, látva, hogy a Milla szervezői egyre csak halogatják azt, ami pedig a valódi siker legalapvetőbb feltétele lenne,
• Mert mi vagyunk az a (remélhetőleg csupán) legfeljebb százezer, akik azt hiszik, hogy a civilek dolga a politikába való beleszólás, nem pedig csupán annak helyes irányban tartása (hiszen egy modern társadalom és állam irányítása rendkívül sok tudást, hozzáértést és széles látókört, szintetizáló képességet megkövetelő valami – aminek, éppen laikusságuk, civilségük okán, a legtöbb ember nincs-nem lehet teljes mértékben birtokában),
• Mert mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akik azt képzelik, hogy a politika és a hivatásos politikus önmagában, már eleve rossz dolgok, amit kerülni kell,
• Mert mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akik közül még száz sem ment fel 15.-én a színpadra, mondván: „Na, gyerekek, ebből a szartologatásból, amit lassan másfél éve műveltek itt, elég! – vagy megszerveződünk, vagy sosem fogjuk legyőzni Orbánt!”
• …és még sorolhatnánk, mi minden ez a legfeljebb százezer ember – és pláne, hogy mi minden nem!

Ezért aztán:

• Orbánék úgy bontogatják a demokratikus berendezkedést, ahogy csak akarják,
• lófaszt vagyunk képesek megteremteni így, nem a demokratikus Magyarországot,
• a végén valaki mások nélkülünk fogják leváltani a Fideszt (…vagy legfeljebb úgy veszünk részt a leváltásban, hogy arra a pártra – igen: PÁRTRA! – fogunk szavazni, ahol szervezettséget, tudást, rendszerben való gondolkodást – na meg rátermett, munkabíró vezetőket – látunk majd),
• és végül: mi vagyunk az a legfeljebb százezer, akik majd kurvára fognak örülni, hogy valaki mégis gondoskodott arról, hogy leváltsa a Fideszt – anélkül, hogy ennek a bizonyos „legfeljebb százezernek” személyesen ismelót kellett volna vállalnia ennek érdekében…

„Sértő” voltam? Bocsesz – de cáfoljatok rá a szavaimra!
Én fogok neki a legjobban örülni!

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.03.18. 12:57:53

@csongorbela:

A cukorgyárak bezárása a belső magyar politikai elit hibája. Lehetett volna nemet mondani a felajánlott üzletre, ami nem volt kötelező.

Ebből bizony hazánkban gazdagodtak meg sokan. Mert azt a pénzt amit az EU adott valakik zsebre rakták.

Cogito.t 2012.03.18. 12:59:09

@blöff: Egyetértek!
És ha ezt nem látják, akkor kár nekifogni!

És ha tényleg ezt akarják:
"mert mi vagyunk az az egymillió, aki gondoskodik arról, hogy aki a Fidesz után jön, valódi alternatíva legyen."
akkor ideje lesz keményen nekifogni és a lózungolás/bohóckodás (l. "alternatív közti elnök") helyett konkrét, tényekkel/számokkal/adatokkal alátámasztott, a valóság talaján álló, reálisan megvalósítható programot csinálni és minél több emberrel megismertetni!
Ja és ideje lenne ezt országosan tenni! Elmenni, megkérdezni az embereket, hogy mi is a gondjuk!?
És arra választ és választási programot adni! Amire szavazhatnak az emberek!
Pityinger putyi elmegy egy jópofa poénnak(bár én személy szerint poénnak is nagyon gáznak tartom erre a bohózatra ennyi időt és energiát fordítani!!), de ha tényleg el is akartok érni valamit!
Mert szép dolgok az elvek, amelyek a 12 pontjukban szerepelnek de:
- azokért nem adnak ennivalót,
- azok nem adnak munkát,
- azok nem csökkenti a terheket,
- azok nem védenek meg senkit-semmitől,
- stb.
Márpedig az oly sokszor hivatkozott "mi vagyunk az egymillió"/"60%" leginkább azért ábrándult ki a pártokból/politikából, mert korábban mindig elhitték a jól hangzó szólamokat, utána meg jött a pofára esés, hogy semmi nem változott!
Azért kár szájat tépni, hogy csak egy újabb "ígéret-bohóc"-ot csináljanak magukból!!

salcay 2012.03.18. 12:59:31

Lehet nagyon baloldalinak tűnik a mozgalom, nade miért is? Miért az "arc" az, ami fontos? Miért az arcnak a neve az ami fontos? Miért ezeken vagytok fennakadva? A Milla sem DJ Urcsányt élteti, vagy az előző minősíthetetlen kormányokat. Hallgassátok meg mit mond, olvassátok el, és mutassátok meg nekem, hogy melyik része az, ami kifejezetten rossz! Azért tűnik baloldalinak, hölgyeim, és uraim, kedves barátaim, mert egy piszokerős jobboldallal szemben minden más baloldalinak tűnik! :)

Orbán sem csinálja jól, ez biztos. Társasága ellehetetleníti ezt az egész országot, pláne a kis embereket, akik kitesznek úgy 90%-ot. Ha nem fejezik be, akkor tényleg az lesz, hogy a paraszt az utolsó erejével beül a traktorba, és ráparkol Orbánra a hátsó kerékkel. De ez kinek lenne jó? Lenne helyette rögtön másik! A nép így vagy úgy, de a kezébe fogja venni ezt az egészet, mégpedig akkor, amikor a létezésük kerül még jobban veszélybe! Ez pedig közeledik, és egyenes összefüggésben van a gazdasági helyzettel, csak ők nem mutatókon háborodnak majd fel, hanem a kenyér, az energia, és a benzin árán; és azon, hogy ezt az EU-s átlag árat (mert tényleg az) egy olyan fizetésből vagyunk kénytelenek megfizetni, ami negyede, vagy ötöde az EU-s fizetéseknek! Németországi, és angliai ismerőseim, akik sosem jártak Magyarországon, elborzadtak, amikor meghallották, hogy itt milyen fizetésekből élnek emberek! Hát ez itt a baj, és ha ezen az egyen is javítana akárki, akkor a hatalmas többség befogná a száját, mert mindegy lenne milyen ideológiával etetik!

Astronomy Domine 2012.03.18. 13:00:00

" mert mi vagyunk az az egymillió, aki gondoskodik arról, hogy aki a Fidesz után jön, valódi alternatíva legyen... "

" ... de egyelőre csak dopemant tudjuk kínálni, mnt valódi alternatívát. "

Szerencsétlenek.

csillámpóni 2012.03.18. 13:00:23

Szánalmas. Színpadias, papírízű, súlytalan, üres fecsegés. Így felel ötösre egy eminens millabeszédből. Meg persze állásinterjún bullshitel ilyen súlytalanul - de hiába ha az az állás Dopira van kiírva, igaz?
Ennétek inkább moslékot.

salcay 2012.03.18. 13:01:09

@Cogito.t: Tehát lényegében egyet értetek, csak már egy következő szintre akarjátok vinni az egészet, beszédek helyett tettek és tények... Helyes! Csatlakozom!

Húsleves 2012.03.18. 13:02:09

Ti vagytok az a százezer (se), akiket ha megkérdeznek, hogy miért hívják magukat "Egymillióan a sajtószabadságért"-nek, akkor azt válaszolják, hogy csak azért, mert jól hangzik, a rendezvényeteken meg hangosan ordítozzátok, hogy "mert mi vagyunk az az egymillió, akik ...".

Ti vagytok az a százezer (se), akik még párttá sem alakultak, de máris jó demót adtatok a TI demokráciátokból.
/cikk/20120310_bb_tavaszi_bunda_es_ellenzeki_seggszaj_alternativ_koztarsasagi_elnokvalasztas_donto

Ti vagytok azok a jogvédők, akik az álszent jelszavak mögé bújva magatok is aktív alakítói voltatok azoknak a torz viszonyoknak, amelynek áldásait ma élvezzük.

Ti vagytok azok a civilek nevében beszélő jogvédők, akik "a megfélemlítés is erőszak" táblákkal vonulnak oda, ahol az integrációnak hazudott barmolásotok következményeképpen emberek tényleges erőszaktól szenvednek.

És ti vagytok azok a jogvédők, akik sajtószabadságról és egyenlőségről ajvékolnak, de valójában ezt teszitek ( forrás: index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/ ):

"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként[2]. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni[1], az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép.

Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata.[3]"

[1]: nyilvánosság
[2]: egyenlőség
[3]: törvény előtti egyenlőség

Köszönjük, hogy ti fogjátok elhozni nekünk a valódi rendszerváltást, biztos vagyok benne, hogy nagy karrier áll előttetek!

flippant 2012.03.18. 13:05:48

@vilagnezet.blog.hu: Igen, rengeteg pénzt kaptak az EU-tól a bezárás miatt ( a répatermelők is). Csak akkor az összes cukorgyár külföldi kézen volt, nekik mindegy volt, hogy bezárnak hiszen áron alul kapták meg a gyárakat (bőven megtérült nekik). Ez is a gengszterváltásra vezethető vissza mikor fillérekért árusították ki a termelő vagyont

Demszky 2012.03.18. 13:07:52

Anarchista csürhe vagytok, egy csomó rejtőzködő, hatalomból kiszorult, ám továbbra is hatalmi ambíciókat dédelgető alakok, vagy eleve periférián élő, normális emberek által degeneráltnak tartott humanoidok csődülete.

mika 2012.03.18. 13:08:21

Sziasztok,
25 éve ezzel kellett volna kezdeni: a nemzeti minimummal.
Nem baj, most sincs késő. Örülök nagyon.

Kalmár 2012.03.18. 13:09:44

Ti vagytok akik egy trágár rap-ert állítottok elénk, mint példakép. Ő fogja a gyerekeket kúltúrára ösztönözni. Ha nem, meg lesz b..va a szájuk!
Ti vagytok akik egy drogos szarházit futtattok.
Ő fogja megmutatni, hogy semmi sem lehetetlen és a felhők közt van az igazi boldogság!

Ti vagytok azok, akik le vannak szarva!

Cogito.t 2012.03.18. 13:10:11

@salcay: Engem speciel sokkal inkább a konkrétumok érdekelnének! De azok meg nincsenek! Ha lesznek, majd eldöntöm, hogy egyetértek-e velük, vagy sem, mert akkor már lesz min elgondolkodni/dönteni! Addig ...??
Csak fölös szájtépés ..., amiből már régen túltelített a padlás!

salcay 2012.03.18. 13:10:14

@piefke: "Mert mi vagyunk az a (remélhetőleg csupán) legfeljebb százezer, akik azt hiszik, hogy a civilek dolga a politikába való beleszólás"

Te... nem ezt hívják véletlenül... demokráciának? :D

sárkányfő 2012.03.18. 13:11:19

Érdekes. Itt többen is szidják a Millát. Azt a Millát, amelyik éppen itt és most tisztázta egyértelműen politikai tartalmát.
Ezzel a tartalommal én a magam részéről egyetértek, ez bizony mind egyértelműen, napnál világosabban _magyar_érdek_, ez mind a hazát szolgálja.

Kinek nem tetszik ez? Azoknak, akik utálják a független igazságszolgáltatást, akiknek hasmenésük van a közpénzek elköltésének átláthatóságától, akiknek nem tetszik az átlátható és demokratikus jogalkotás, stb, stb., stb...
Jogotok van mindezt utálni. Saját döntésetek. Sajnálom, hogy nem szeretitek a hazát, hogy nem akarjátok a hazának jó dolgokat, sajnálom hogy nem a magyar érdek mellett vagytok.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2012.03.18. 13:12:27

@flippant:

Ergo azért is a belső politika volt a felelős.

sárkányfő 2012.03.18. 13:14:16

@blöff:
"Minden rasszizmustól mentesen mondom, hogy Szelim névvel - lett légyen ő akármilyen fasza gyerek - nem nagyon lehet tömegeket megmozdítani Magyarországon."

Ebben lehet hogy igazad van, nem tudom. De ha igazad van, az azt jelenti, hogy a magyarok alulfejlettebbek az amerikaiaknál, akik nem egy civil szervezet egyik aktivistáját fogadják el fekete bőrűnek, hanem magának az USA elnökének választottak meg egy afroamerikait.

salcay 2012.03.18. 13:14:57

@Cogito.t: Jogos. Konkrétumok kellenének is, valóban. Ehhez pedig szükség lenne arra, hogy valakik - és most tökmindegy hogy kik - párttá alakulnának, hogy lehessen politikai erejük egyáltalán, és előállnának egy szakmai kormányprogrammal, számolnának ahol kell, felmérnének ahol kell, és első sorban szakmai alapú, átlátható döntéseket hoznának mindenütt. A politikai sérelmeket félre kell tenni, ez pedig nagyon nehéz lesz! Példának okáért, lehet hogy Bokros Lajos tagja volt egy korábbi kormánynak, de Európaszerte elismert szakember is!

Lencsés István 2012.03.18. 13:16:56

@M_R: De nincsenek , így a mondataid tárgytalanok ....

Astronomy Domine 2012.03.18. 13:17:28

@sárkányfő:

" Sajnálom, hogy nem szeretitek a hazát, hogy nem akarjátok a hazának jó dolgokat, sajnálom hogy nem a magyar érdek mellett vagytok."

Dopeman, mi? Jó nagy hülye vagy te is, bazmeg.

blöff 2012.03.18. 13:19:52

@salcay: azért az arc ami fontos, mert ilyen a néplélek, ezt igényli, arctalan tömeg nem képes megszerezni a bizalmat. Ez egy reklámstratégia és a politikai népszerűség 90 %-a reklámfogásokon múlik.
Politikacsinálás nem megy személyiségek nélkül.
Ezt lehet nem tudomásul venni és csak a demokratikus értékek melletti kiállást hangoztatni, de ez nem lesz jó semmire.

szgy 2012.03.18. 13:20:14

@csongorbela: "Én az unió mindent elnyomó, csakis piaccentrikus "alapértékéi" mellett nem akarok kiállni. A szabad piac a szabad rablással egyenlő"

a piac egyformán szabad mindenki számára, te is ugyanúgy szabadon mehetsz "rabolni" külföldre. ja, hogy ahhoz valamit tenni is kellene, valami árut, szolgáltatást, értéket teremteni?

"Amikor bezárják (zárattják velünk) az összes cukorgyárunkat és "

ettől a cukorgyáras szövegtől már szinte a falnak tudnék menni. arról mindenki megfeledkezik hogy a MAGYAR CUKORRÉPA TERMELŐK ZSAROLÁSA MIATT kényszerültek bezárásra hogy kevesebb veszteséggel ússzák meg a csődbemenést. de sokkal kényelmesebb úgy előadni hogy a gonosz unió záratta be.

Húsleves 2012.03.18. 13:21:14

@sárkányfő:
Én leírtam, hogy mi az a mi nem tetszik. Szépeket mondani az eddigi pártok is tudtak, ezek viszont még párttá sem alakultak, de máris kimutatták a foguk fehérjét.

szgy 2012.03.18. 13:22:53

vannak jó gondolatok a szövegben. csak egy ponton hibádzik: az "egymillió" résznél. pedig az előző cikkben azt írták hogy a hálózati felépítés megakadályozza hogy elszakadjanak a valóságtól.

blöff 2012.03.18. 13:25:42

@sárkányfő: amerika természetesen más, a feketék ott nem igazán kisebbség. Alapból más társadalom, európában pedig meglehetősen erős mostanában a jobboldali konzervatív hangulat. Nálunk főleg, ez nem okvetlenül alulfejlettség, viszont ha ezt egy politikai szervezet nálunk nem veszi adottságnak, akkor esélye sincs.
Svájcban, Németországban sem hódítana meg tömegeket Szelim nevű politikus, maximum magasabb népszerűsége lenne, mint itt.
A kisebbségek helyzetét itt nem kisebbségi politikusok előretolásával lehet javítani.
Mellesleg most nem is az a tét, egyelőre jobboldali teljhatalom, kontra demokratikus értékek a lényeges.

joszip 2012.03.18. 13:26:22

Mikor jöttök már rá, hogy nem a 18. században élünk, ahol hangzatos szónoklatokkal fel lehet forgatni a rendszert...nincs itt semmi különös, ma, Európában az országok úgy működnek, mint a cégek. Próbálnak eladni a magukéból minél többet, de ahhoz vagy kurva drága természeti kincs (olaj), vagy termelés kell. Magyarországon egyik sincs, csak szavak és szavak. Nemzeti minimum? És ki mondja meg, hogy mi a minimum? Számomra van még vagy 5 fontos pont, másnak meg más...ugyanott vagyunk, ahol a part szakad. Én is pofázok, ti is pofáztok, de semmit nem tudunk eladni. Kurvára mindegy, hogy van-e független bíróság vagy jegybank, lop-e a politikus, ha közben hitelből élünk, és abból fogunk megdögleni is.

JosephSmith 2012.03.18. 13:27:27

@endike: endike lett már szólva, hogy ne égesd a jobboldalt a naív, és kontraproduktív hozzászólásaiddal, nem? Te bohóc.

piefke 2012.03.18. 13:27:30

@salcay:

„Te... nem ezt hívják véletlenül... demokráciának? :D”

Nem, a demokrácia az, amikor kellő előzetes tájékozódás és mérlegelés után választunk az ország vezetésére jelentkező és arra egyébként alkalmas profik között. Aki pedig a választópolgárok közül szintén a közösség vezetésével akar foglalkozni, az előbb alaposan készüljön fel erre: tanuljon és tapasztaljon. Aztán pedig méresse meg magát a választásokon!

A demokrácia nem az, hogy „mindenki beleszól”, hanem azt, hogy szabadon és objektív kritériumok alapján dönthetjük el, hogy kiket tartunk az országunk vezetésére a legalkalmasabbaknak, a legfelkészültebbeknek. Ehhez persze kell az állampolgári bölcsesség és mérlegelni tudás. Annak híján viszont nem lehet semmiféle, valódi értelemben vett demokrácia! (Megj: Magyarországon épp ez a baj!)

És persze: a demokrácia az is, hogy a hatalomban a rátermettségét nem igazoló politikus a következő megmérettetésen ne kapjon ismételt felhatalmazást… De itt szólok, hogy az annyira népszerű és a Milla által is támogatott képviselői visszahívhatóság nem jó megoldás erre. Ugyanis ha előzetesen alaposan megfontoljuk a választást (a megfontolt választás is egy demokratizmus-attribútum!), akkor igazából kivételes eset lesz, hogy valaki alkalmatlannak bizonyul a hatalomban. Viszont: ha könnyű visszahívást produkálni, akkor ezzel épp az antidemokratikus erők képesek igen könnyedén szétverni a normális, stabil és jól működő parlamentáris demokráciát! Elég némi jól adagolt populizmus a társadalomban mindenkor fellelhető elégedetleneknek – és már repül is a parlamentből az, akit onnan antidemokrata populistáék ki akarnak penderíteni! Hidd el: nem éri meg…

31/48 2012.03.18. 13:28:58

@sárkányfő: szánalmas ez a szerecsenmosdatás. Gratulálok az ócska szekértábor-politikához, csak sikerül a civil szférát is hitelteleníteni a Millához hasonló vicckampányokkal. Nagyon jó úton halad a magyar politika afelé, hogy egyedül lábbal lesz érdemes szavazni.

A Milla nem alternatíva. Nem Dopemannel és a hozzá nem értéssel, valódi program, valódi gazdaságpolitikai elképzelések nélkül. Lehet felvonulni, jelszavakat harsogni, ennyit a Fidesz is tud. Ez a semminél is kevesebb.

salcay 2012.03.18. 13:29:39

@blöff: Sajnos egyet kell értsek. Épp ezért lenne fontos párttá alakulniuk, és programmal előállni, ahogyan nagyjából leírtam pár poszttal ezelőtt, és úgy érzem Cogito.t is ezt szeretné... ahogy szerintem sokan mások is.

csakazértis13 2012.03.18. 13:29:39

Én, és azok, akik kint voltak a milláson, olyan emberek, akiknek elegük van a gátlástalan politikából, akiknek elegük van a kisemberek kizsákmányolásából, a megfélemlítésből, a kettős beszédből, és abból, hogy hülyének néznek. Fel kell emelnünk a szavunkat, hogy ebből elegünk van. Ha ez a millás, akkor ott. Tudom, hogy előbb-utóbb ki fogja nőni magát, és lesz olyan ember, akire szavazni lehet. Akik itt irkálnak mindenféle gyűlölettel feltöltve, nem voltak ott. Nem tudják, hogy milyen jó érzés volt ennyi hasonló gondolkodású ember között lenni.

csakazértis13 2012.03.18. 13:31:35

@31/48: Szerinted O.V.-nak volt valódi programja?

Bernáth Tarján, 4914 Olcsvaapáti, Nyár utca 40. (t 2012.03.18. 13:34:08

Má'mé nem rögtön világbékét követeltek, meg igazságot a földön? Akkár lehetnétek egymilliárdan. De ha legalizálnátok a füvet is, lehet hogy többen.
Az a földönkívüli űrjármű meg mi a faszt keres a maszkos csávó feje mellett a flyeren? Lehet, hogy Sanyibá egy idegen faj küldötteként jelent meg a bolygón, s az idegenek azóta is köztünk élnek?
Naazmeghogy magánszámla, múúúhhahhahhhhaaahhaaaaaaaaa hát persze,...drága barátom nyögjed csak a törlesztőt, mint bárki más!

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2012.03.18. 13:34:22

@31/48: Mélységesen egyet kell értsek.
Sajnos Dopeman képbe kerülése a széles tömegek érdeklődésének felkeltésére sajnos negatívan hat.
Ezt a primitív bohócot sajnos csak arra lehet példának felhozni a fiataloknak, hogy "na fiam, ilyen ne legyél soha, tanulj meg beszélni rendesen, nem baj ha gondolkodni is próbálsz, és a prosztóság nem divat, soha nem is lesz az".

sárkányfő 2012.03.18. 13:35:04

"segítsétek a nemzeti minimum részletes és teljes kidolgozását."

Oké. Pár javaslat az "átláthatóság" követelményéhez:

1. A törvényjavaslatban kategórikusan ki kell zárni, hogy bármelyik természetes vagy jogi személy teljes és tételes elszámolás nélkül kaphasson közpénzt. Jelenleg pl. az országgyűlési képviselőknek nem kell elszámolniuk a költségtérítésükkel, illetve a katolikus egyháznak sem kell elszámolnia a teljes támogatásával. Ez nyilvánvalóan abszurd, és ellentétes a magyar érdekkel, a közpénzek iránti felelősséggel.

2. Kell retorzió is, önmagában egy tiltás csak pusztába kiállott szó. Ha valaki nem tud elszámolni a közpénzzel, egyrészt magánvagyonából kell pótolnia a hiányt, kamatostul, másrészt ki kell zárni X ideig bármiféle újabb közpénzhez jutás lehetőségéből.

3. Meg kell változtatni az "üzeti titok" tabuját is. Ha két magáncég egymással bizniszel ám maradjon a titok. De ha egy cég az állammal bizniszel, akkor a közpénz útját az utolsó fillérig követni lehessen, ebben az esetben ne érvényesülhessen az üzleti titok. Ha egy cég állami céggel köt üzletet, közpénzre pályázik, vállalja ezt. Ha nem, hát nem, nem kötelező közbeszerzésen indulni.

4. Az átláthatóság ne csupán a pénzre, de a személyekre is vonatkozzon. "Láthatatlan" ember, cég ne akarjon közpénz közelébe férkőzni. Homályos tulajdonosi hátterű cég ne indulhasson közbeszerzésen. Minden egyes pályázathoz csatolni kelljen az induló cég(ek) teljes tulajdonos struktúráját.
Itt sem csupán tiltás legyen, hanem retorzió is.

5. Az átláthatóság fokozottan érvényesüljön az összes állami cég esetében. Kötelezően legyen kint szabványosított, átlátható formában online a honlapjukon a költségvetésük, az összes számla, minden pénzmozgás.

6. A pártok esetében extra szigorúságot javaslok. A pártok minden pénzmozgása csak egy számlán keresztül történhessen, ha azon túl is megy pénz ki vagy be, az automatikusan büntetőjogi következménnyel járjon. A számlát élőben, real time láthassuk a neten.
A pártok összes szerződése legyen teljesen nyilvános, fent a neten, az aláírást követően 24 órán belül. Ha nem, retorzió, ne érje meg csalni.

7. Közbeszerzését teljesen megreformálnám, de az egy külön kisregény lenne...

Na így első blikkre ennyi, lehetne ezzel rengeteget dolgozni :)

31/48 2012.03.18. 13:36:33

@piefke: amiről te beszélsz az a képviseleti demokrácia. Nem mindenki akar képviseleti demokráciát, és nem csak azért mert álmodozó idealisták. Pontosan azért mert nap mint nap lehet látni, hogy a képviseleti demokráciát rendkívül könnyen kijátszhatja pár hatalmi klikk.

Ha a szavazópolgárokat négy évig minden döntésből kizárják, majd négy évente felteszik a kérdést, hogy a piros vagy a kék legyen, az nem népképviselet. Persze nem is diktatúra, ha odafigyelnek más fontos pontokra, mint a hatalmi ágak szétválasztása, szerepkörök és elszámoltathatóság tisztázása. Így egy értelemben szabad a társadalom. Csak éppen a közösség- és felelősségérzet szépen lassan elveszik, mert a csendes többség teljesen apolitizálódik, állampolgár helyett lakos lesz, aki ha valami nagy gáz van, legfeljebb fogja a kalapját. Nincs összefogás, nincs együttműködés és nem azért mert az emberek nemtörődömek vagy rosszak. Egyszerűen nem szokás, nem tudják, hogy lehetne országszinten együttműködni.

szgy 2012.03.18. 13:36:34

@piefke: "(hiszen egy modern társadalom és állam irányítása rendkívül sok tudást, hozzáértést és széles látókört, szintetizáló képességet megkövetelő valami – aminek, éppen laikusságuk, civilségük okán, a legtöbb ember nincs-nem lehet teljes mértékben birtokában)"

ja, hát erről csak az jut eszembe hogy voltak már itt olyan kormányok és emberek akik a legkülönbözőbb miniszteri székekből üldögéltek át, egyikből a másikba, ahogy éppen belebuktak, már-már elméleti lehetőséget is alig hagyva annak hogy esetleg átfogó ismeretei legyenek az éppen irányítása alatt levő területről, nemhogy szakértője legyen.

salcay 2012.03.18. 13:36:57

@sárkányfő: sárkányfő for president :)

sárkányfő 2012.03.18. 13:39:36

@Húsleves:
Mi is a baj azzal, ha egy civil szervezet civil szervezet akar lenni, azaz önmaga akar lenni, és nem párt?

Ugye nem tagadod, hogy ha párttá alakulnának, akkor meg az lenne a baj? Hogy akkor azonnal hatalom- és pénzéhséggel vádolnák meg őket?

Egyáltalán érted mire való egy civil szervezet, hogy mi a funkciója, és hogy milyen elvárások lehetnek vele szemben, hogyan kell megítélni?

szgy 2012.03.18. 13:40:43

@sárkányfő: "Az átláthatóság ne csupán a pénzre, de a személyekre is vonatkozzon. "Láthatatlan" ember, cég ne akarjon közpénz közelébe férkőzni. Homályos tulajdonosi hátterű cég ne indulhasson közbeszerzésen. Minden egyes pályázathoz csatolni kelljen az induló cég(ek) teljes tulajdonos struktúráját."

nekem is az jutott eszembe már régen, miért nem lehet a korrupció ellen úgy küzdeni hogy vagy csak magyar cég indulhat közbeszerzésen vagy legalább offshore vagy átláthatatlan cég ne indulhasson. megoldana jónéhány problémát. a választások után az LMP beterjesztette a fidesz meg leszavazta. na, gondoltam, ennyit a forradalomról.

csakazértis13 2012.03.18. 13:41:02

@Lencsés István: Kedves István!
Mi többen vagyunk, mint egy millió. Csak nem hozzuk ide őket mások pénzén Erdélyből, és vidékről!!!!!!!

31/48 2012.03.18. 13:41:28

@csakazértis13: ez nem Orbán Viktorról szól, hanem a Milláról. Azt mondják legyen más. Engem érdekel mi az a más, és nekem miért is lenne az jó. Nem szavaztam rájuk, de 2010-ben a Fidesz is azzal győzött, hogy ami eddig volt az rossz. Ezzel pedig nem is lehet vitatkozni. Aki nem utólagos racionalizál, hanem a tények alapján az láthatja, hogy gazdasági és társadalmi hanyatlás jellemezte az országot, mégha a jólét az EU-s támogatás miatt a többség (persze még annál is inkább egy szűk kisebbség) számára ideiglenesen növekedett.

Vagoner pluSS 2012.03.18. 13:42:08

bartos cs.-t hol hagytátok ? hülyén nézett volna ki rajta a kokárda az igaz.
persze ti ki sem rakjátok mert az náci szokás.

sárkányfő 2012.03.18. 13:43:01

@31/48: ha tudnál szövege értelmezni, akkor látnád, hogy nem mosdatok én senkit. nincs miért. azon sajnálkozom, hogy többeknek nem tetszenek a nyilvánvalóan magyar érdekeket szolgáló javaslatok. ők tudják....

sárkányfő 2012.03.18. 13:44:35

@salcay: köszönöm :)

@szgy: hát igen, a fidesz érdekei nem esnek egybe a magyar érdekekkel.

Húsleves 2012.03.18. 13:45:26

@sárkányfő:
Röviden: mindössze az a baj azzal, "ha egy civil szervezet civil szervezet akar lenni, azaz önmaga akar lenni, és nem párt", hogy a lófaxt nem akarnak ezek párt lenni. Ha megerősödnek és eljön az idő, akkor azok lesznek.
A személyeskedésedre meg annyit, hogy ha nem tetszik egy vélemény, akkor ne azzal gyere, hogy a másik nem érti. Pontosan értem, hogy mit akar ez a civil szervezet, és le is írtam róla a véleményem. De persze ARRA nem reagáltál, mennyivel egyszerűbb válasz helyett odafröcsögni, hogy "nem érted mi a civil szervezet", ugye?

31/48 2012.03.18. 13:47:39

@szgy: a magyar politikusok többsége a jogon kívül alig ért bármihez is (tisztelet a kivételnek). Sajnos persze sokszor még ahhoz se.

Piefkének viszont abban igaza van, hogy nem állhat be akárki kormányozni. Még igazából a legtöbbször Fidesz, vagy az MSzP sem üti meg a mércét felkészültségből, és most nem a rátermettségről vagy a szakmai tudásról/elismertségről van szó, hanem arról a képzettségi minimumról, amit elvileg törvények írnának elő a posztok betöltéséhez. Már ha ezeket a törvényeket éppen nem törölgetik el személyes okokból...

pocaklakó minimanó 2012.03.18. 13:49:40

Mi vagyunk a 9 millió, aki elhajt titeket a vérbe. :)

sárkányfő 2012.03.18. 13:50:10

@Húsleves: higgadj már le. el se olvastam mit írtál korábban, bocs, nem vagyok a rajongód.
ha te már tutira pártnak látod a Millát, akkor a saját előítéleteiddel viaskodsz.
tudod én is feltételezhetem rólad hogy te milyen szar alak leszel majd a jövőben, tessék cáfolj...

vladimir964 2012.03.18. 13:51:26

Rendkívül jól megfogalmazott és átgondolt írás.
Néhány területre javaslataim:
-kizárólag egyéni választókerületekből lehessen a parlamentbe kerülni, ha már egyszer képviseleti demokráciában élünk - vagyis legyen felelős a képviselő az őt megválasztó emberekért, valóban KÉPVISELJE őket. Egy listáról bekerült pártkatonák egyetlen területrész érdekeit sem szolgálják. Visszahívhatósági záradék bevezetése a képviselőknél.
-sajtószabadságért felelős ombudsmani hivatal bevezetése, teljes kivizsgálási és döntési jogkörrel.
-kétharmados törvények a parlamenti döntéshozás után népszavazással kelljen megerősíteni, ha ott elbukik, nem léphet életbe (Svájcban évente többet is tartanak, és a rendszer működik - már vagy 600 éve). Elvégre demokráciában élünk.
-közbeszerzés: az EU-s gyakorlatot követve - minthogy ott nem hülyék ülnek a pénzosztó helyeken - és a rendszer működik, kizárólag utófinanszírozással valósuljanak meg. Vagyis a nyertes pályázónak igazolnia kell a beruházás teljese lebonyolításához szükséges mnidennemű feltétel meglétét, különös tekintettel a pénzügyi háttérre, igazolva a beruházás teljes összegének a pályázat teljes időtartama alatti naprakész meglétét. (vagy saját tőkével, vagy visszavonhatatlan, első felszólításra lehívható bankgaranciával) Ehhez kapcsolódva felfelé haladó kifizetés: vagyis egy illető alvállalkozói szint csak akkor kapja meg az őt illető pénzt, ha valamennyi alatta lévő alvállalkozót/munkavállalót kifizetett. Pályázat árajánlati szakaszában holland típusú - lefelé licitálás. Minthogy szakértők bevonásával beárazható egy-egy közbeszerzés ára, maximált ár kiírása, ami alá licitálhatnak az érdeklődő cégek.
-pártfinanszírozás teljes tiltása állami pénzből. Pártfanatikusék tartsák el a pártjukat tagdíjaikból, illetve adományaikból, ez utóbbi esetén nevesítve kötelező jelleggel a párt honlapján megjelentetve. Éves könnyvizsgálói és adóhatósági ellenőrzés a gazdálkodás felügyeletére.

KergeK@csa 2012.03.18. 13:51:39

Csak én nem látok egyetlen egy tényleges, GAZDASÁGI ötletet tőletek?
Nagy osztogatás megszüntetésére lenne szükség, de mégsem látom, hogy kiállnátok, hogy kevesebb utazási támogatása legyen pl. a nyugdíjasoknak vagy a vasutasok-családjainak.
Ellenben Dopeman-ra van energiátok.

Csak nekem tűnik egy egyszerű választási hadjáratnak, amit csináltok? A szokásos populista szlogenek, de mögötte nulla tartalom, a szükséges, de negatív döntéseket már nincs bátorságotok sürgetni?

szgy 2012.03.18. 13:54:09

@vladimir964: "parlamenti döntéshozás után népszavazással kelljen megerősíteni, ha ott elbukik, nem léphet életbe (Svájcban évente többet is tartanak, és a rendszer működik - már vagy 600 éve). Elvégre demokráciában élünk."

elvégre itt az internet, ügyfélkapu, kicsit megdolgoznák a rendszert és egyből nem kerülne milliárdokba minden népszavazás. bár a rendszer feljavítása bizonyára egy többszázmilliárdos közbeszerzés lenne.

31/48 2012.03.18. 13:54:45

@sárkányfő: de szerecsent mosdatsz és csúsztatsz. Azon felül gusztustalan módon uszítasz és agitálsz.

"Kinek nem tetszik ez? Azoknak, akik utálják a független igazságszolgáltatást, akiknek hasmenésük van a közpénzek elköltésének átláthatóságától, akiknek nem tetszik az átlátható és demokratikus jogalkotás, stb, stb., stb..."

Én nem utálom, nincs hasmenésem és tetszik. De a Millát utálom, hasmenést nem kapok tőle, de hányingert igen. Mivel logikusan nem vezethető le, hogy csak az utálja a Millát, aki a demokrácia ellen van, így amit írsz az csúsztatás.

A Milla egy szánalmas bohózat, ami szégyen az amúgy is beszennyeződött magyar liberalizmuson. A baloldaliság nem érdekel, mert nem vagyok baloldali, de személy szerint feláll a hátamon a szőr, hogy Dopeman lesz az ikon a demokrácia és a civil politikai kezdeményezések egyik legjelentősebbike számára.

Nem hiszem, hogy különösebben nagy összeesküvés lenne a háttérben, de ezzel is csak a saját primitívségét mutatja be a szervezet, mert ha el akarnám tántorítani a civil kezdeményezésekkel szimpatizálókat a csatlakozástól, pontosan ilyen szervezetek alapításával kezdeném.

szgy 2012.03.18. 13:56:30

@vladimir964: "a parlamenti döntéshozás után népszavazással kelljen megerősíteni"

azt lehagytam hogy ebben az esetben az egyszeri kétharmad után a megkérdőjelezhető, felháborító döntések sorozatát nem tudnák azzal indokolni hogy "há' mer kétharmad". mintha a kétharmad azt jelentené hogy szabad kezet kaptak mindenre.

skip22 2012.03.18. 13:58:58

Sose hallottam még olyanról, hogy támogatást gyűjtenének valahol valakik "TÜNTETÉS"-re...

Ez egy új találmány?

Ráfázen bank mi?!!

sárkányfő 2012.03.18. 14:01:19

@31/48: hű, micsoda fröcsögés, higgaszd már le magad.
Ha valaki itt összevissza beszél tök hülyeségeket, az te vagy. A fenti írás a Milla politikai tartalma, és ezt nem én mondom, hanem ők maguk. Egyáltalán elolvastad a posztot? Márpedig ha ez a mondanivalójuk, akkor bizony mi sem természetesebb, hogy ezzel azonosítom őket.
Ha te rohamot kapsz a Millától meg hánynod kell, az a te bajod. Nem tudok és nem is akarok segíteni. Ha még akarod őket kicsikét ócsárolni, akkor tessék, elfér itt még sok komment, ha meg van jobb dolgod is, akkor csá.

31/48 2012.03.18. 14:01:46

@KergeK@csa: ez valahol mélyen szomorú. Lassan Magyarországon is többen rájöttek, hogy nincs ingyenebéd, hogy a populizmus milyen gazdasági katasztrófához vezet. Amikor pedig ki lehetne állni, az állami túlköltekezés, a gazdaság leépülése és a túlfogyasztás/túlköltekezés ellen; jön egy ilyen populista, demagóg förmedvény és visszalendíti a politikát a "Legyen minden!" és "Ingyen sör!" szintű kampányok felé. Akkor már inkább szavazok az MKKP-re, mint bármilyen pártra, amit végül a Milla kidob, mint támogatottat. Amennyiben pedig nem támogatnak semmit, akkor menjenek a jófenébe, hogy felvonulnak és tüntetgetnek minden tényleges ráhatás és tét nélkül.

vladimir964 2012.03.18. 14:03:05

@szgy: Nem hiszem, hogy ennyibe kerülne. Csak a fogadó szervert/szervereket kell felturbózni, ami nagyságrendekkel kisebb beruházás. És hát valóban, igazad van. Ez eszembe sem jutott. Hisz az USA-ban immár az Obamás választás óta interneten is lehet szavazni. És egy ilyen jellegű törvény-megerősítő szavazásnál hamar kiderülne, hogy nem is olyan hülye a jónép, mint a hogy azt a Kossuth téren gondolják. Azonkívül valóban erősödne a kontroll, nem lehetne gátlástalanul keresztülgázolni mindenen.

31/48 2012.03.18. 14:05:38

@sárkányfő: lol. Te kezdtél fröcsögni, te szerencsétlen. Ha itt trollkodsz és puffogsz azokra akik szerinted "nem szeretik a hazát" legalább ne sértődj meg, ha valaki megfelelő stílusban válaszol. Amúgy nem tudom miért jobb a hasmenés, mint a hányinger, de gondolom mindenkinek megvannak a maga személyes preferenciái.

szgy 2012.03.18. 14:05:41

szerintem nem elsősorban a civil kontroll a lényeg. az a probléma hogy a politikusok a politikai (netalán üzleti) érdekeik szerint is cselekednek. a döntéseiket az ésszerűség és hatékonyság mellett, helyett a választások közeledte inkább befolyásolja meg hogy mit szólnak hozzá az érintettek. és így beigérik a 150. havi nyugdíjat meg mindent az égvilágon, tudva azt hogy nem fenntartható a rendszer. (ezen csak olyan választási törvény segítene amiben egy ember nem kerülhet be a parlamentbe két egymást követő ciklusban :-) ) ebben a tekintetben a fidesz valamennyire jól csinálja a dolgokat, hozzá mert nyúlni néhány eleve rosszul működő, korrupt, igazságtalan, pénznyelő rendszerhez, intézkedéshez, bevállalva az ezzel járó népszerűtlenséget. pl. a nyugdíjak, "rokkantak", szakszervezeti problémák már jó ideje értek a változtatásra. nem csak ezek, de nem akarom sorolni.

különvélemény 2012.03.18. 14:07:38

Az első 6 pontra mondjál már egy országot, hadd röhögjek, mennyire tájékozatlan vagy.

Húsleves 2012.03.18. 14:09:05

@sárkányfő:
"higgadj már le"
Íme, a baloldali entellektüel másik zseniális "érve", aki olyat mond ami neki nem tetszik, az nyilván ideges (értsd: beszámíthatatlan).

Ha meg el se olvastad amit írtam, akkor már csak az a kérdés, hogy mire "válaszoltál" és minek? Hiszen én csak azt írtam neked, hogy nem azzal van bajom amit mondanak, hanem azzal, hogy már most látszik, mi az a mit tesznek.

Ne zavarjon amúgy, hogy személyeskedő fröcsögésen kívül nem futja semmire, a lényeg, hogy jól mondd meg a magadét annak, akinek nem tetszik a véleménye, és véletlenül se azt cáfold amit ír, hiszen addig le se alacsonyodsz, hogy elolvasod.

És attól hogy azt gondolom, hogy párttá fognak alakulni (valószínúleg az is előítélet, hogy ha esőfelhőt látok, azt gondolom esni fog), még nem az a probléma, hogy tényleg azzá fognak válni vagy nem, hanem az, hogy hazudnak ezerrel. Leírtam hogy miért, de nehogy elolvasd, igazi demokrata olyat nem tesz.

szgy 2012.03.18. 14:09:08

@vladimir964: "Nem hiszem, hogy ennyibe kerülne."

lehet, de az eredetiségvizsgáló rendszert gyártó cég esete után nem csodálkozom semmin. iszonyatos pénzekből csináltak egy alig használható valamit a régi működő helyett, aztán a rendőrség, apeh, nemtudommi lefoglalt egy rakás szupersportkocsit a cég garázsából.

Húsleves 2012.03.18. 14:10:02

@sárkányfő:
Ja, és ezek után már el se merem mondani, hogy azokkal a pontokkal, amiket felsoroltál, nagyrészt egyetértek.

piefke 2012.03.18. 14:11:47

@31/48:

Nem csupán az a két véglet van, hogy vagy totális, közvetlen demokrácia lesz itt, vagy csupán négyévenként terelnek oda minket a szavazóurnákhoz, demokráciát játszatni… Ahogy majd a komment végén is írom: a demokrácia folyamat és a folyamatnak szükségszerűen fokozatai kellenek, hogy legyenek. És persze: feltételei is vannak az egyik fokozatból a másikba való átlépésnek, amelyeknek előzetesen teljesülniük kell!

…Egyébként én képviseleti helyett kompetencia-demokráciát mondanék – hiszen az inkompetens demokraták beleszólása, majd e beleszólás negatív hatásai jobban erodálja a demokráciába vetett hitet, mint száz Orbán… Ugyanis orbánt el lehet zavarni – de az inkompetencia marad!

…De jól van, játsszunk el a közvetlen demokráciával, országos szinten:

Amiről te beszélsz (az állampolgárok közösségi aktivitása), az leginkább lokális közegben működik, hiszen annak a közegnek a dolgai sokkal közelibbek, beláthatóbbak egy „sima civil polgár” számára is, mert sokkal közelebb zajlanak a saját, mindennapi életéhez és a döntési szituációk jellege, nagyságrendje is hasonló… És éppen a lokális, kisközösségi beleszólás az a közeg, ahol gyakorlatot lehet szerezni a közösség ügyeivel való beleszólásba. Az érett, jól működő „bezzegdemokráciákban” is ez a helyzet: otthon, a városban, faluban gyakorolják, működtetik „a demokrácia kis köreit” – és onnan jönnek a későbbi profi, országos politikusok is. Azért is működhet jól ez a modell, mert a kisközösségekben testközeli a döntés eredménye és jól érzékelhetők a feladatok, a problémák és a rendelkezésre álló erőforrások is – nem lehet tehát sem légvárakat építeni „unortodox módon”, sem pedig populizmussal próbálkozni, mert a szomszéd esetleg pofán vág…:-)

Itt megszokhatják az emberek, hogy a nemtörődömség, a passzivitás és a „felülről várás” semmit sem old meg, ettől (is) lesznek/maradnak aktív állampolgárok.

…Magyarországon az a baj, hogy „fejben” annyira távol állunk akár a lokális demokráciától is, annyira nem természetes az, hogy a saját kisebb közösségünk ügyeit közösen gondoljuk át és próbáljuk megoldani, hogy országos ügyekre már végképp nem jut sem belátóképességünk, sem kedvünk, hogy jöhetnek Orbánék, pár mézes szóval – aztán ránk teszik a szopóálarcot… És ha ezt úgy próbáljuk orvosolni, hogy rászabadítjuk a népre a közvetlen demokráciát, akkor csak a baj, növeljük? káosz lesz, az emberek elbizonytalanodnak, még inaktívabbakká válnak és még inkább kiábrándulnak, elidegenednek a demokráciától… Hidd el: ez az út járhatatlan, bármennyire is népszerű ez a gondolat egyes körökben… A demokrácia is folyamat: nem lehet rögtön a végén elkezdeni!

(…És most mondd rám nyugodtan, hogy „antidemokrata”, vagy egyenesen „vezérkultusz-hívő” vagyok…)

vladimir964 2012.03.18. 14:14:20

@szgy: Hát igen. Mindig jön A "FELHATALMAZÓS" duma. Felhatalmazta őket a bérmakörösztanyjuk visszeres csöcse! Bármely választásokon győztes pártot/szervezetet a választási kampány során elhangzott ígéretek miatt, illetve az addig kormányzók tevékenységével való elégedetlenség miatt választottak meg. Vagyis tételes elszámolási kötelezettségük van az ígéreteik betartásáról. (Melyekből rendszerint nem valósul meg semmi). Épp ezért nem ártana egy civil szervezet által működtetett ígéretmegvalósulási szembesítő jelentés, illetve portál, melyre a választás utáni napon felkerülne a győztes párt programja s a megvalósulás után kipipálódna.
Vannak normálisan működő demokratikus országok (pl. Hollandia), ahol valamennyi, a választáson indulni szándékozó pártnak egy valóban pártfüggetlen, szakértői testületnek le kell adnia választási programját, s negatív - érvekkel alátámasztott, és nyilvánosan közzétett indoklással - elbírálás után el sem indulhat a választásokon az illető párt.
Valami hasonló nálunk sem ártana. Így már rég kiderült volna a jelenlegi brigádnál is, mennyire palira vettek mindenki, s mennyire segget csináltak a szájukból szinte valamennyi ígéretüknél. (az egymillió munkahelyet nem veszem ide, mivel azt ugye nem tették hozzá, hogy külföldön vár a magyarokra, s így végülis csak az igazság felét mondták el :-)

Lurian 2012.03.18. 14:15:00

@endike:
1.) 1848-ben is a bölcsész/ értelmiségi/ fiatal indította el a bulit, és bár vérbefolytották az egészet, valami csak lett belőle, hiszen ma is hivatkozási alap.
2.) Az általad leírtak mind-mind az összes pártra igazak. Értelmiségi, sohasem dolgozott emberekből állnak, akiknek a valakijük pártfunkcionárius volt. Én azét bízom benne, hogy a Milla nem ilyen, de ha mégis, akkor teljesen ugyanaz, mint a most és eddig regnáló pártok bármelyike.

3dom'f'speech 2012.03.18. 14:15:33

mit egymilliózol, te baromarcú szadesz-reinkarnáció! pár tízezren ha vagytok, azt is csak úgy, hogy a (poszt- és ex-)komcsik tolnak titeket és kijárnak a performanszaitokra, a nevetek másik része is hazugság, mert semmi közötök a sajtó szabadságához, egyedül a magyarellenesség a közös bennetek

sárkányfő 2012.03.18. 14:16:19

@31/48: bizony bizony, aki nem ért egyet a fenti javaslatokkal, azok nem szeretik a hazát. ez tagadhatatlan. ezek ugyanis mind nyilvánvalóan magyar érdeket szolgáló javaslatok. ha kedved van még fröcsögni, csak rajta, de rossz hírem van, engem kicsit se érdekelsz, szóval kár a gőzért, de persze azért csak keményen, de add fel :)

@Húsleves: arra válaszoltam amit nekem írtál. ugyanis te szóltál hozzám. rövid távú memória, hm? :D

akik meg párttá akartak alakulni a millából már kiléptek és párttá alakultak 4k néven. de te nyilván átlátsz minden szitán, és ez is csak egy csúnya elterelő hadművelet volt ;)

szgy 2012.03.18. 14:16:28

@vladimir964: "hamar kiderülne, hogy nem is olyan hülye a jónép, mint a hogy azt a Kossuth téren gondolják."

talán az az egy probléma van hogy a jónép gondolkodásának egyik fontos eleme az hogy kb. minden jó amit [az én pártom] csinál és minden rossz amit a [főgonosz ellenzéki párt] kitalál. sajnos ez így tényszerűen még a parlamentben is ott van. a konkrét kérdéstől függetlenül aszerint szavaznak hogy melyik párt ötlete volt. így ott vagyunk hogy a pártszimpátia határoz meg véleményeket, illetve az hogy az adott oldal a hozzá tartozó médián keresztül mennyire tudja eladni vagy ellenezni a dolgot.

samot 2012.03.18. 14:16:42

Komoly ez a Milla.Van Dopemanjuk meg ök az elsök akiknek mulat magyar àllampolgàruk van,ràdàsul kokàrdàval!Ez igen és még a mikrofon közelébe is jutott!Legalàbb is a képek alapjàn.Gratula !Ahol ez a Himnuszt alàzo gyökér a vezetö!Szànalmasok vagytok milli...milla..miglia.Elö a kerékpàrokat!:)

sárkányfő 2012.03.18. 14:18:09

@Húsleves: :D
előbb előtt írtad, hogy nekem a "személyeskedő fröcsögésen kívül nem futja semmire", akkor most mégis milyen pontokkal értesz egyet? :)

Lurian 2012.03.18. 14:18:13

@csongorbela: Igazad van! Az tuti, hogy egyik szélsőség sem jó. Sem a szélsőbal, sem a szélsőjobb, sem a szélső -liberális. A középútba pedig totál beletartozik, hogy mindenből egy kicsit átvegyen az ember. Szerintem ez a jövő, hiszen nincs egy kizárólag üdvözítő megoldásokat kínáló oldal, amelynek mindenben igaza van...

szgy 2012.03.18. 14:19:33

@Lurian: "Értelmiségi, sohasem dolgozott emberekből állnak, akiknek a valakijük pártfunkcionárius volt."

hát ez elég demagóg általánosítás. nézd már meg bármelyik nagyobb párt embereit, szinte bármelyik ciklusból, milyen szakmákat találsz. állatorvostól filmrendezőig van minden az égvilágon. vagy "sosem dolgozott" olyan értelemben hogy nem kapált a földön napi 22 órát mert csak az a munka?

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 14:23:27

@joszip:
szerintem a jobber szavazóknak van egy nagy tévedésük. azt mondjátok, hogy még mindig jobb egy jogi diktatúra, mint egy pénzügyi. a baller fordítva visítozik. nem érdeklik a pénzvilág nyilvánvaló anomáliái, csak a jogállamiságon pampognak.

itt a probléma, hogy se a kormány, se az ellenzék nem képviseli az összes választó érdekét. az ems sem, az lmp sem. senki. parciális érdekeket sem. hiedelmekből építkeznek. a fidesz is, a jobb is, és az mszp is.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 14:25:53

@szgy:
demagóg általánosítás, de az ez igazság. papa párttitkár volt, mama pedagógus. a gyerek ment a bölcsészkarra. nem ért semmihez. akkor lehet belőle elempés, millás, stb. ha népfrontos akkor meg megy a közigazgatási minisztériumba, vagy a köztársasági elnöki hivatalba.

vladimir964 2012.03.18. 14:26:17

@szgy: De azért gondolkodnak így, mert ezt sulykolták beléjük. Azt én sem mondom, hogy két nap alatt megváltozik mindenkinél a gondolkodásmód, de az általam (és mások által) javasolt fékek beépítésével elindulhatna egy folyamat. Meggyőződésem, hogy az emberek nem hülyék, és normálisan is tudnak döntést hozni.
12 éves lányom osztályában is remekül és meglepően éretten tudnak döntést hozni az egész osztályt érintő ügyekben, problémákban. (persze ehhez kell egy normális osztályfőnök is, aki nem mindenáron akarja orbánszerűen mindenkinek megmondani a frankót)

Lurian 2012.03.18. 14:26:42

@salcay: És ez így is van... Csak amíg valaki nem ad megélhetést a népnek, addig a nép hajlamos radikalizálódni, és bűnbakot keresni. Abban jó a magyar.

PiBá 2012.03.18. 14:28:22

@Szőkeherceg-bombanője:
"Követelhetek én bármit, ha nem lesz akire leadjam a szavazatomat. Így lett meg a mostani kétharmad is, így alakul(hat) meg a következő kormány is. "

Én azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha aki nem talál megfelelő pártot, ennek ellenére elmenne szavazni és érvénytelenül szavazna? Lenne egy jó nagy rakás érvénytelen szavazat és a Fidesz-nek meg jutna leadott szavazatok nem 2/3-a. Működhet ez?

szgy 2012.03.18. 14:28:45

@takács bálint: "demagóg általánosítás, de az ez igazság. papa párttitkár volt, mama pedagógus. a gyerek ment a bölcsészkarra."

csak az a probléma hogy az hogy van ilyen is nem jelenti azt hogy csak és kizárólag ilyenek vannak.

Lurian 2012.03.18. 14:29:28

@szgy: Egyszerűen nem kerülhetsz helyzetbe egy pártban, ha előtte "nem tettél le valamit az asztalra". Az állatorvos tutira nem azért lett politikusként sikeres, mert baromi jól inszeminált. Nem mellesleg a Magyarországon élő/ működő politikusok 99%-a megélhetési politikus. (Juttatások, ruhapénz, kocsipénz, lakáspénz, bizottsági pótlékok stb stb.)

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 14:30:56

@Lurian:
a milla egy szdsz utánérzés. ez a mozgalom március 15-én megbukott. egyszerűen arról van szó, hogy egy a nyolcadikos törikönyvből kimásolt lózung gyűjtemény egy civil mozgalomhoz kevés.

Lencsés István 2012.03.18. 14:32:23

@csakazértis13: Ha többen lennétek , akkor többen lettetek volna a rendezvényen , de hát csak pár tízezren voltatok .... Mivel nem mások pénzén mentek az emberek a Békemenetre így ez az állításod nem igaz sőt orbitális hazugság , bár nem csodálkozom .... De ha ez sem elég tessék megnézni a most március 15 . - i Kossuth Tér előtt lévő emberszámot ( jóval több mint a milla rendezvényén , nem írom le hányszorosa , mert sírnál .... ) . Azt hiszem ennyit erről ....

renevol 2012.03.18. 14:32:40

@endike: Mármint hogy te most a Fidesz ismérveit írtad le?

szgy 2012.03.18. 14:32:54

@vladimir964: azt hiszem láttam már eleget ahhoz hogy már jó ideje nem veszem komolyan a választási igéreteket, szinte elengedem a fülem mellett. talán csak a naivitásom és jóhiszeműségem miatt szeretném néha azt hinni hogy talán...

de már az is eredmény lenne ha valami látható irányba menne valaki, netalán még egy normálisabb, élhetőbb országot is teremtenének.

"(az egymillió munkahelyet nem veszem ide, mivel azt ugye nem tették hozzá, hogy külföldön vár a magyarokra, s így végülis csak az igazság felét mondták el :-) "

ez sajnos még viccenk is jó :-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.03.18. 14:33:04

Ez nagyképű baromság.

1) Nem vagytok 1millióan
2) Az a pár pont, ami szerepel ebben a beszédben, abban egyetért a DK és az MSZP és az LMP. Tehát ez egy olyan minimum, amiért már nem kell küzdeni.
3) Elvben tehát támogatnotok kéne a három pártot. Ennek ellenére ezt nem mondtátok ki.
4) A bibi továbbá az, hogy az LMP nem hajlandó összefongi a másik kettővel.
5) Választást pártok fognak nyerni.
6) Ti pártellenesek vagytok.

Ergo a Milla se hozzá nem tesz, se közelebb nem visz a megoldáshoz.

miro1 2012.03.18. 14:33:46

1. 100000 is alid van a "Milla"
2 Nyilvános választési csalók, mert nem is Dopeman nyerte a szavazást
3. Valójában csak a "szolidaritás", a DK, és az LMP-s szavazók lájkoltak oda... és voltak a hídnál.

renevol 2012.03.18. 14:36:15

@Metál -e a bimetál?: Így van: a sajtószabadság, politikusok számonkérhetősége, közpénzek átláthatósága stb, ezek a szélsőségesen liberális dolgok valóban nagyon károsak.

Mármint a mindenkori hatalomra nézve. Persze tudom, te nem erre gondoltál, hanem a ... semmire, amire általában a liberálisozók.

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 14:36:22

@szgy:
ha a millások között lenne egyetlen eredeti módon gondolkodó értelmes fazon, akkor rég kitűnt volna közülük. de nincs. olyan ez, mint amikor régen az úttörő zsebkönyvből szervezték a mozgalmat. minden kisz-káder ugyanazt mondta.

szgy 2012.03.18. 14:36:28

@Lurian: persze ez az egész a legkevésbé sem bizonyítja azt hogy soha nem dolgozott, stb.

Húsleves 2012.03.18. 14:36:39

@sárkányfő:
Még több D betűt írjál, ebből látják, hogy akkora szellemi fölényben vagy, hogy hahotáznod kell.

"arra válaszoltam amit nekem írtál. ugyanis te szóltál hozzám. rövid távú memória, hm? :D"

Ezt írtam faszikám:
"Hiszen én csak azt írtam neked, hogy nem azzal van bajom amit mondanak, hanem azzal, hogy már most látszik, mi az a mit tesznek."
Nagyon jó a rövidtávú memóriád, megérdemel nyolc D betűt.

Másik:
"előbb előtt írtad, hogy nekem a "személyeskedő fröcsögésen kívül nem futja semmire", akkor most mégis milyen pontokkal értesz egyet? :)"

Azzal a 7 ponttal, amit nem nekem címezve kommenteltél.
De elismerem, hogy ez már "thinking out of the box" gondolkodást kíván azoktól, akik nagyon szeretik D betűkkel takargatni, hogy vitaképtelenek, hiszen amiről az elején szó volt, arra még mindig nem válaszoltál, azóta is csak fröcsögsz.

Persze tudom, el se olvastad! Ez nagyon fontos, hogy amikor valakivel leállsz vitatkozni, akkor ne olvasd el amit ír! Ahhoz, hogy elfogulatlan tudj maradni, fontos, hogy így állj hozzá: "el se olvastam mit írtál korábban, bocs, nem vagyok a rajongód".
Ne olvass, csak ossz ki jól mindenkit, aki nem érti, hogy számotokra milyen fontos a konszenzuson alapuló demokrácia!

Lurian 2012.03.18. 14:38:34

@joszip: Ők azt mondták dobjunk össze egy programot. Amint lesz link, lehet írni ötleteket. :-) Szerintem nekem is lenne pár. A kérdés az, hogy a végén ki dönti el, hogy az ötlet jó-e? Ha nem a többség, hanem megint egy kis csoport, akkor valóban nem változott semmi. Internetes-klikkelős-népszavazásokat! Ha biztonságos a rendszer, akkor gyors is, olcsó is, hatásos is. Így pikk-pakk össze tudnánk dobni valami hatásosat! :-)

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2012.03.18. 14:38:51

na, ez az óra ingyen lesz:
drágáim, fogjátok fel, esélyetek nincs. fogadjátok el, emésszétek meg, rágjátok meg előtte jól. fideszék Politikusok, igazi nyálkás ügyeskedő magyaros Politikusok. esélyetek nincs. kezdő, tapasztalatlan, teljesen hiteltelen, marketingben tehetségtelenek vagytok. (ki a faszom találta ki, hogy marketingszempontból jó ötlet Magyarországon nem fehér embert beszéltetni) Iszonyúan látszik hogy tepernétek, jó amit akartok, de fogadjátok el: ez nektek most nem megy.

Legalábbis addig, ameddig nem tértek észhez, hogy szólamozni hülyeség, már azt se érdekli, aki megírja.. fideszék gyakorlatiasak, és sajnos ügyeskedők. ameddig nem lesz bennetek egy kis magyaros virtus, (egyszerűen borzasztóan lesüt rólatok a taszító pesti bölcsész image) addig örüljetek ha pár ezer embert meg tudtok szólítani, nem hogy egy milliót. szakadjatok el az elmélettől, keressetek hiteles (legalább középkorú) félig érintetlen politikai karaktereket.

kicsit merjetek politizálni, mert mióta idő az idő, és ameddig az marad, csak a politizáláson keresztül lehetett ahhoz a hatalomhoz jutni, amivel egyáltalán 100 méter betonozott utat, nemhogy egy egész országot lehet építeni. fideszéknek elvette az eszét ez a hatalom.

szóval vegyétek észre, hogy mi a feladatotok, és kezdjetek végre hozzá, mert jelenleg úgy vergődtök, ahogy az ország is.
puszi.

Lurian 2012.03.18. 14:42:26

@piefke: Talán ha minimálbéren lenne az összes politikus, és számonkérhető lenne a döntéseikből fakadó kár, talán akkor kevesebb élősködő lenne a parlamentben is. Vagy nem tudom. Sajnos józanész nélkül ez sehogy sem fog menni, abból pedig nem sok maradt ebben az országban.

Hohó60 2012.03.18. 14:42:40

@Dr. Táskás Tóni: Te most mire válaszoltál? Mi köze az ügynöktörvénynek ahhoz, hogy "a SZADESZMP-t soha vissza!"?

Lurian 2012.03.18. 14:53:02

@31/48: Mindig viccesnek találtam, amikor ismerős mesélte, hogy a takarítónői álláshoz kértek tőle erkölcsi bizonyítványt. :-)) Vajon a parlamentbe jutáshoz kell-e? (És ha igen, vajon mennyibe kerül az Ecserin? :-)) Vajon drágább-e, mint egy doktori? :-))

nápolyi maszti 2012.03.18. 14:54:12

Mindabban, amit a Milla követel, a demokratikus pártok egyetértenek. Sőt, szerintem még a fidesz is rábólintana (persze ne azt figyeljék, amit mondok...) Szóval oké, mondjuk mindenki mindent ünnepélyesen aláír. És akkor mi van? Hogy következik mindebből a kissé patetikus követelt tényleges "megtisztulás"?

Mária 2012.03.18. 14:56:32

@piefke:

Szerintem a Milla egy "szelep" szerveződés. Nem az a dolga, hogy kormányt váltson, vagy hogy inkubátora legyen egy leendő kormányváltó pártnak.

Az a feladata, hogy időnként levezesse az indulatokat.

Ebből adódik az is, hogy kik állnak mögötte valójában, és miért nem lépnek előre egyáltalán.

A média persze gondoskodik róla, hogy kiemelje azokat a lépéseiket, amelyek miatt nem lehet komolyan venni őket. Lásd pl az "elnökválasztásukat".

Hertelendi 2012.03.18. 14:56:39

@Húsleves: Leírtad a véleményed a Milláról...helyes:))
Érdekelne mi a véleményed a Fideszről...elmondanád?

yda 2012.03.18. 14:58:33

Mit akartok Millások akik százan vagytok és akiket egy s.ggdugó dopman vezet és fogatlan(csorba)és homokosszinész szónok úszit.

Lurian 2012.03.18. 14:58:47

@vladimir964: Javasolnám a szervereket NEM Magyarországon elhelyezni... Egyébként ha gyűjtés indul szerverre, szóljatok! :-))

piefke 2012.03.18. 15:00:44

@Lurian:

„…ha minimálbéren lenne az összes politikus…”

Mégis, mit gondolsz, miféle minőségű (szak-)embereket kapsz minimálbérért?

A „Minimálbért a politikusoknak!” is csupán egy a magyar társadalomban elterjedt populista szlogen. Nem a sokat kereső politikus a baj, hanem a rosszul teljesítő. Viszont a jó teljesítményt illik honorálni is!

Lurian 2012.03.18. 15:00:54

@szgy: Kérdés, hogy a Fidesz hozzányúl-e olyan rétegek anyagi dolgaihoz is, amelyektől szavazatot remél, vagy csak a "nem számít" kategóriában próbálkozik?

Húsleves 2012.03.18. 15:01:36

@Hertelendi:
Nagyjából hasonló, a többiről meg még rosszabb.

piefke 2012.03.18. 15:02:12

@Mária:

O. K. - de nem etikus és nem is célszerű, ha a szelep motornak akar látszani!:-)

Húsleves 2012.03.18. 15:02:48

@Hertelendi:
A FIDESZ egy nagy szar. Max olyanokat tudnék pozitívunként felhozni tőlük, amiket ők másokkal ellentétben NEM tesznek.

Lurian 2012.03.18. 15:05:47

@piefke: Van abban valami, amit írsz. A nyugati "bezzegdemokráciából" van tapasztalatom, és valóban működik. Itt az emberek még a saját házuk előtti koszt sem takarítják fel, nemhogy egy ország rendbetételén gondolkodjanak. Akkor nincs kiút?

Mária 2012.03.18. 15:08:29

@blöff:

"Minden rasszizmustól mentesen mondom, hogy Szelim névvel - lett légyen ő akármilyen fasza gyerek - nem nagyon lehet tömegeket megmozdítani Magyarországon."

Ez önmagában nem lenne baj, Vujic Tvrtko és Joshi Bharat is médiasztár :)

A baj az, hogy a képen egy GYEREKET láthatunk, a választópolgárok fele meg késő-középkorú, vagy nagyszülő-korú.

De a legnagyobb baj mégsem ez, hanem az, hogy a beszéde ugyanolyan közhely-panelekből épült, mint a kormánypárti üres frázisok.

Sehol semmi konkrétum.

*

Egyébként meg ezt mondja:

"mert mi vagyunk az az egymillió, akik képesek megteremteni az új demokratikus Magyarországot,"

Ugyanolyan szalámi-politikus ostobaság, mint amikor a Fidesz azt sejteti, hogy aki "nemzeti érzelmű" az velük ért egyet, aki nem nemzeti érzelmű, az mocskos hazaáruló - tehát, aki nem velük ért egyet, az mocskos hazaáruló.

szgy 2012.03.18. 15:10:00

@Lurian: "Kérdés, hogy a Fidesz hozzányúl-e olyan rétegek anyagi dolgaihoz is, amelyektől szavazatot remél"

hát, eddig minden jel szerint elég széles rétegek dolgaihoz nyúlt hozzá. pl. autósok, nyugdíjasok, munkavállalók, stb., nem feltétlenül számukra jó irányban. persze az más dolog hogy remélhetőleg az eredmény egy működőképesebb rendszer lesz, pl. szuperbruttó, adójóváírás nélkül.

Lurian 2012.03.18. 15:13:36

@takács bálint: Egyetértünk! :-) Mindig az a gondom ezekkel a fórumokkal, hogy egy csomó értelmes ember (meg pár troll) "összeül", ötletelgetnek, aztán mindenki megy Bariköztöt nézni. Pedig rengeteg konstruktív ötlet lenne itt is. 3 fórumból újra lehetne alkotni a törvényhozást meg az alkotmányt. :-))

Hertelendi 2012.03.18. 15:14:50

@Kalmár: Ezt írtad a Millára: "Ti vagytok azok, akik le vannak szarva!"

Szerintem meg a Fidesz van leszarva orbánostól és mindenestől!

Tisztán látszik, hogy fél a nagyvezír. Ezt a kis csapatot, akik még valóban nincsenek egymillióan üldözi. Ti is igazából semmit nem tudtok rájuk mondani, ezért kiemeltétek Dopement és őt fikázzátok. A Fidesz tele van Dopeman kaliberű emberekkel és hibát, hibára halmoz. Az nem gond igaz? A DK-ra is mindent kitalál, csakhogy ne tudjanak frakciót alakitani. Fél az orbán, nagyon fél! Van is neki mitől!

salcay 2012.03.18. 15:15:35

Hmmm, látom közelednek itt az álláspontok! :)

@piefke: Azt kell mondjam igazad van, de elbeszéltünk egy kicsit egymás mellett. A demokrácia az, amikor a civilek beleszólnak a politikába, DE az idézett mondatban nem volt szó ennek minőségéről. Nyilván nem minden vacakba kell beleszólni, de van amibe igen is bele kell, s ha már a nép valamilyen formában kifejti a véleményét, akkor egy demokratikus kormánynak kötelessége azt figyelembe venni, nem pedig kifejezetten ellene tenni, ahogy azt a mostani teszi. A visszahívás nem feltétlen rossz dolog, csak nem szabadna lépten-nyomon ezzel élni. Kell a vérfrissítés, de egy jó szakembert nem szabadna eldobni csak azért, mert korábban már volt kormányon. Pláne nem egy olyat, aki mögött valós, és elismert tudományos teljesítmény is áll, nem úgy, mint a mostani kedves Pali bácsi mögött... Most melyik a jobb? Egy Pali bácsi, vagy egy olyan, aki tud is valamit? Ennek kellene újra mércének lennie, szerintem.

@Lurian: Így van. Amint az ország élhetőbbé válik, a nép el fog csendesedni. Akárhogyan is, de a nép valahogyan, valamiért most hangoskodik, mégpedig valószínűleg azért, mert a megélhetés már-már a történelmünk sötét időszakaira emlékeztetnek.

Mária 2012.03.18. 15:16:06

@blöff:

"Ez egy reklámstratégia és a politikai népszerűség 90 %-a reklámfogásokon múlik."

Szerintem a pénzen múlik, amiből megveszed a kellő számú és minőségű médiamegjelenést a kellően nagy eléréssel a reklámaidhoz.

Hiába csinálsz BÁRMIT, ha senki nem hall róla.

Lurian 2012.03.18. 15:17:02

@Lencsés István: Na várj, azért egy központi pénzből levezénylet/ szervezett, 20 vagonos vonatkirándulást finanszírozó megmozdulást ne vessünk össze egy civil tüntetéssel! Tudod te mibe kerül felvonatozni Pestre vidékről? Többen is lettek volna, de vidéken az ember inkább kifizeti a rezsit, és csak aztán tüntet. Vagy aztán sem.

szgy 2012.03.18. 15:17:51

@Lurian: "az összes politikus, és számonkérhető lenne a döntéseikből fakadó kár"

na ez egy olyan szöveg ami gyakorlatilag kivitelezhetetlen - ha csak nem köztörvényes esetről van szó. pl. a döntés miatt erősödik a forint. akkor a gazdaság/piac azon oldala kéri számon a kárt akinek rossz az ha erősödik, ha gyengül akkor meg az az oldal akinek rossz az ha gyengül, vagy mi?

ugyanilyen marhaságokat nyomtak a hitelminősítők felelősségrevonásával kapcsolatban is. hogy egy leminősítéssel mekkora kárt okoznak egy országnak. (az már nem egyértelmű hogy az ország melyik részének. mert ugye a nemzetgazdaság és az állam vagy költségvetés nem ugyanaz.) arról meg nem szól a történet hogy az egyéb résztvevőknek mekkora kárt okozhat a leminősítés elmaradása.

Környezettudatos 2012.03.18. 15:19:37

@sárkányfő: Nem, az USA-ban Tamás bátya régebben ott van, mint szelim minálunk. A szelimek ideje itt még nem jött el. A millával meg az a baj, hogy olyan "prominensekkel+ szerepelt, akik már leszerepeltek. Ezzel a módszerrel lehet azonnal leszerepelni.

szgy 2012.03.18. 15:20:50

@Hertelendi: "A DK-ra is mindent kitalál, csakhogy ne tudjanak frakciót alakitani. Fél az orbán, nagyon fél! Van is neki mitől!"

A DK-tól félnivaló, ez valami vicc? maximum attól hogy lejáratja magát az akinek a közelében megjelennek.

Lurian 2012.03.18. 15:21:33

@szgy: Oks, akkor vegyük úgy, hogy nem dolgozott "átlagbérért". (Ez is kerekítés, de talán kicsit közelebb visz az elképzelésemhez.) Magyarán fingja sincs, hogy a "választók" milyen anyagi gondokkal küzdenek valójában. Így jöhet pl a fideszes kispöcs az "igen, szerintem meg lehet élni 47 ezer forintból egy hónapban" elszólása. Talán dolgoztak ők, de sohasem azon a szinten, aminek a gondjait ismerniük kéne.

2012.03.18. 15:21:51

Ez nem egy néger?

Hertelendi 2012.03.18. 15:23:31

@szgy: Akkor mondj egy értelmezhető választ arra, miért nem engedi, hogy frakciót alakíthassanak?
Orbán mindenkitől retteg!

szgy 2012.03.18. 15:25:23

@Lurian: ja, bocs, a 47 ezer az a szint amire nem megyek le. rosszul idézted, mások szerint úgy volt hogy "nagyon jól meg lehet élni". aztak... ez már majdnem olyan mint a "nem lesz gázáremelés".

azt hittem idővel már nyilvánvaló lett hogy ez az egész 47 ezres baromság egy tudatos félremagyarázás, a legtöbb idézet is hazugság. akik ezt megeszik egyszerűen nem _akarják_ megérteni.

Arbet 2012.03.18. 15:26:27

A Milla nem más, minta jelenlegi pártok reinkarnációja. Létre kell hozniuk új elfogadható csoportosulásokat, hogy a hatalom továbbmenthető legyen. 89-ben is ugyan ezt tette az MSZMP, 2012-ben pedig az utódpártjai.

Nincs olyan tömörülés a politikai palettán ami nem az MSZMP utóda lenne és nem lenne köthető hozzá szorosan.

Furcsa mód van pénzük a ugyan olyan tüntetések szervezésére mint amit nagy elődeik is rendeztek, furcsa mód védi őket a rendőrség ezeken a szerveződéseken és furcsa mód mindig kapnak a sajtóban is elég figyelmet.

Ne dőlj be!

2012.03.18. 15:26:52

Kalmár Lajos
2012. 03 16., 16:42

Komunisták!

Miniszterelnök Úr ismét óriási volt a Kossuth téren! És a tömeg is. A millások megmozgattak mindent hogy megtöltsék a szűk kis Kossuth Lajos utcát az ostobaságaikkal. Mi megint tízszer annyian voltunk! Ez a kormány igenis jó irányba halad, a tömeg nem véletlenül megy oda százezerszám a Miniszterelnök Úr egy szavára. És bármennyire is nem tetszik nektek libsi komcsik, igenis NEM LESZÜNK GYARMAT! Igenis MEGVÉDJÜK AZ ALKOTMÁNYT! Végre van használható Alkotmányunk!
SOHA nem fogjátok tudni leváltani a Miniszterelnök Urat. Akkor nem lesz "Orbán-korszak", ha Miniszterelnök Úr már nem akarja. Egy kultikus figura, nem láttok tovább az orrotoknál? Titeket bosszant a személye, de baromi kevesen vagytok, a nép nagyobb részének szüksége van erre a kemény kezű, harcos vezérre. Akkor is megszavazzák, ha megszorít, ha eltol valamit, ha pártjában megbukik valaki korrupcióval. Őt akkor is szeretni fogják. Nálatok libsi-bolsi komcsi oldalon ti még egymást is utáljátok. Mindannyian ti vagytok a legokosabbak, ti mindig jobban tudjátok. Miniszterelnök Úr most 48 éves, még 3-4 ciklusban ő lesz, ha bírja, akkor akár 5-ben is. Simán kibír 16-20 évet, + a mostani kettőt. Majd akkor 70 évesen visszavonul. Ha akar. Vagy még ráhúz, ha jó egészségben lesz, egy ciklust. Még belső ellenzéke sincs, nemhogy külső. Rajongott, kultikus figura, igazi nagy formátumú ÁLLAMFÉRFI. Kit érdekel, hogy szerintetek ezt nem érdemli meg. Ti meg csak 5-6 egyszázalékos, egymást is utáló ellenzéki formációcska lesztek. Elment a szocihajó. Beszoptátok.

2012.03.18. 15:27:46

Kalmár Lajos
2012. 03 16., 17:01
7 2
Komunisták!

2014 Magyarország Miniszterelnöke: Orbán Viktor
2018 Magyarország Miniszterelnöke: Orbán Viktor
2022 Magyarország Miniszterelnöke: Orbán Viktor
2026 Magyarország Miniszterelnöke: Orbán Viktor
2030 Magyarország Miniszterelnöke: Orbán Viktor

2034-44 Magyarország Köztársasági Elnöke: Orbán Viktor

Lurian 2012.03.18. 15:28:08

@piefke: A minimálbérnek ne az összegét, hanem a célját nézd! A nevelő célzatot. Ha valaki azért megy a parlamentbe (immáron vagy 15 éve), hogy felvegyen mindenféle juttatást/ bizottsági pénzt/ ruha- és benzinpénzt/ lakástámogatást/ egyebeket, akkor ezek az emberek - ha csak 60 ezret vihetnek haza - máris nem akarnak politikuskodni a mi kárunkra. (Természetesen a kapcsolatitőke-rendszert szintén fel kell számolni.) Egyébként egy jól teljesítő politikustól én sem sajnálnám a pénzt - akkor nem lehetne megvesztegetni őket egy nyugat-Európai segédmunkás havi fixével gond nélkül pl.

Lurian 2012.03.18. 15:29:58

@szgy: Ahogy a művelt spanyol mondja: fingers crossed. :-))

szgy 2012.03.18. 15:31:15

@Hertelendi: már bocs, de a DK ügyei a legkevésbé sem érdekelnek, annyira sem hogy egyáltalán a róluk szóló híreket megnézzem. még a parlamentbe is az mszp-vel kerültek be.

salcay 2012.03.18. 15:31:25

@Arbet: Te meg ne láss mindenben ördögöt! Így akármi is lenne, akárki is jönne, mindre rámondanád, hogy biztos maga Sztálin ébred újra benne!

Lurian 2012.03.18. 15:32:04

@salcay: Való igaz. Két kiskölköm van, akik valóban csak akkor sírnak, ha bajuk van. :-) Néha hangosabban. :-/

piefke 2012.03.18. 15:34:17

@Lurian:

Bocsánat, de kik is szavazták-szavazzák be a parlamentbe ezeket a senkiházikat? Nem a nép?

...És ki is nem volt képes megszerveződni és kompetens jelölteket állítani? Ja, az is a nép volt? Hm...

Figyelj: nem az a feladat, hogy "megneveljük a kinimálbéren tartással" a mai képviselőket - hiszen a tehetségtelen emberből éheztetve sem válik tehetséges. Az a feladat, hogy megfelelő mentalitású és képességű embereket juttassunk oda be - de akkor meg mi értelme már a minimálbérezésnek?

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 15:34:46

@Lurian:
középeurópai fórumokra volna szükség. összeurópai méretekben nem tudunk még egyetérteni. egy skandináv feminista mást akar, mint egy olasz macho. egy angolszász és egy szovjetorosz értelmiségiek soha valószínűleg sohasem fognak egyetérteni egymással.

de középeurópai egység éppenséggel lehetne. szerintem középtávon egy középeurópai bundesrepublik kellene. ahol magyarország ugyanolyan szabadállam, mint bajoroszág.

fociban az embé (sic) helyett mennyivel jobb lenne egy középeurópai bundesliga. a máv helyett mennyivel jobb lenne egy középeurópai bundesbahn. mennyivel jobb lenne ha az rtl középeurópai tehetségkutatót szervezne. tényleg kiemelkedhetnének a szupertehetségesek. és nem válnának a vállalati bulik hakni sztárjaivá.

ha független (pártatlan) igazságszolgáltatást akarunk, akkor ahhoz egy középeurópai supreme court kellene. független (pártatlan) sajtóhoz középeurópai médiatanács.

nem mindenre, de nagyon sok aktuális közéleti problémára talán ez lehetne a megoldás.

Hertelendi 2012.03.18. 15:34:53

@Szántó Imre: Te elmebeteg! Szavazzátok meg orbánt még akkor is, ha a szátokba szarik! Az ne zavarjon, hogy valamire való ember Európában szóba se áll vele. Nulla értékű ember az orbánotok!

Lurian 2012.03.18. 15:34:57

@szgy: Én csak egy irányt mondok, a finom részletek kidolgozása pedig a hozzáértők feladata. De legyünk gyakorlatiasak és gondoljunk csak olyan esetekre, ahol bizonyítottan bűncselekmény történt, aztán végül nem lett semmi a dologból. Sőt. Ha már ezek az emberek megkapnák "ami jár", az ország igazságérzete picit javulhatna. Persze valóban minden relatív, de hát egy gyilkosság is jó valakinek...

dolgozni kék 2012.03.18. 15:36:52

végigfutottam a kommenteket és a legfeltűnőbb, hogy nagyon sokan ellenszenvüket fejezik ki.

- ha a kritizálók szerint egy eleve kudarcra ítélt szervezetről van szó, akkor miért fecséreltek energiát arra, hogy kommenteitekkel lehúzzátok.

- miért fáj a kritizálónak az, ha van pár fiatal, van pár máshogyan gondolkozó, és megpróbálja jobbá tenni a hazáját. Ha nem tetszik az út amerre haladnak, akkor alapíts egy saját szervezetet és formáld a saját ízlésednek megfelelőre. (vagy válasz a mostani palettáról..) De ne azt hozd fel kritikának, hogy próbálkozik.

- Dopeman nem jött be.. sokkal több fantázia volt az elején benne, most így sült el. Nem profi média-szervezet a Milla, hanem egy szinte pénztelen próbálkozás. Nem jött be elsőre.. lehet nem jön másodikra sem, majd sikerül harmadjára. (Viktornak is minden harmadikra sikerült eljutnia a miniszterelnöki székig.. :) )

2012.03.18. 15:37:26

Idióta? Nem én vagyok idióta Orbánnal. Ti vagytok azok, akiknek SEMMILYEN vezetőtök nincs. Vagy ez a kis néger lenne az? A szavazófülkékben nem fog összejönni a Milla :)

Arbet 2012.03.18. 15:37:46

@salcay: Nem ördögöt kell látni, hanem a realitás talaján maradni. De 89-ben is megetettek minket, 2012/2014-ben is ugyan így megteszik velünk.

Nézd ott az LMP akinek a Schiffere ezer szálon kötődik az MSZMP-hez, a Fidesz szintúgy, MSZP szintúgy, DK szintúgy, Milla szintúgy.

A Milla eleve értelmetlen cél miatt jött létre, egy alibi indokkal.

2012.03.18. 15:38:24

És hogy nem állnak szóba vele Európában? Ezt miért mondjátok? Kivel tárgyalnak az Uniós vezetők? Talán VELETEK?

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 15:38:27

@takács bálint: Teljesen igaz. Nekem az ne ugasson a hatalom végrehajtásának minőségéről, aki nem tud kecskét fejni, marógépet programozni, vagy nem húzott le 10 évet legalább politikusként.

A nagy egyetemista megmozdulások "hősei" 20 év múlva menő ügyvédek, felügyelőbizottsági tagok, hajléktalanok vagy parlamenti képviselők lesznek, gátlástalanság szerint, ez még kevés, hogy elhiggyük: szakértelem is terem az utcai hőzöngésen kívül.

Szelimet pedig tényleg szerencsés volt kiállítani, ha rosszkedvemben ér a dolog, még provokációnak is találnám. Nem azért, mert más a bőre színe, de senki nem gondolta végig ezt a dolgot rendesen? Vagy nem olvastátok az Egri csillagokat? Nem ért rá senki a millióból? Szinte ordít a szándék, hogy amúgy jó SZDSZ módjára megmutassátok: a hagyomány, a nemzeti érzelmek, az átlagmagyarság le van szarva, nektek valami más kell, legyen akkor akkor szerecsen...

Lurian 2012.03.18. 15:39:41

@szgy: De hát láttam a bejátszást. Nem volt kiemelve szövegkörnyezetből, és ha úgy volt, akkor jobban összevágták, mint az Avatárt. :-D

Astronomy Domine 2012.03.18. 15:40:58

@Hertelendi:

" kiemeltétek Dopement és őt fikázzátok. "

Dopemant egyelőre ti toltátok az előtérbe, mert ugye

"mi vagyunk az az egymillió, aki gondoskodik arról, hogy aki a Fidesz után jön, valódi alternatíva legyen."

Szerencsétlenek.

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 15:41:24

@dolgozni kék: " miért fáj a kritizálónak az, ha van pár fiatal, van pár máshogyan gondolkozó, és megpróbálja jobbá tenni a hazáját. "

Talán azért, mert szarul csinálják és ezzel elveszik a teret mások elől. Főleg, ha sokat civileznek itt nekem...

Hertelendi 2012.03.18. 15:42:06

@dolgozni kék: "- ha a kritizálók szerint egy eleve kudarcra ítélt szervezetről van szó, akkor miért fecséreltek energiát arra, hogy kommenteitekkel lehúzzátok."

Pontosan azért, mert nincs kudarcra ítélve! A kommentelők csak azt csinálják, amit orbán parancsba adott nekik. Orbán retteg mindenkitől, aki veszélyeztetheti a hatalmát!

2012.03.18. 15:43:28

CSAK A FIDESZ! Ti csak itt hőzöngeni tudtok, vagytok vagy két-háromszázan, komcsi kommenthuszárok

Anti Anyag (törölt) 2012.03.18. 15:50:18

Pici gond, hogy közel sem vagytok egymillióan, de gondolom, ez a legkevesebb.

Picit olyan röhejes ez, mint diktatúrában egy lap címe az, hogy Népszabadság. Kicsire nem adunk, nagy meg nem számít, nem esett az alma messze a fájától ez esetben sem.

dolgozni kék 2012.03.18. 15:50:36

@RowiwClub: ha szarul csinálják és szerinted tudnád jobban, akkor két lehetőséget ajánlok.

1. vedd fel velük a kapcsolatot, járj el vitaestre és értelmesen vitázz, alakítsd a közös álláspontot, "a nemzeti minimumot". Szerintem az értelmes kritikát itt megköszönik, és nem élből lesöprik.

2. másik lehetőség, hogy jobban működő szervezetet alkotsz. Ez sem elvetendő, de szerintem célravezetőbb és főként energiatakarékosabb az első opció.

Lencsés István 2012.03.18. 15:54:35

@Lurian: Hát a Kossuth téren tartott ünnepségen az emberek nagyobb többsége saját költségen volt fenn , szóval ismét hazudsz .... Tanulj meg írni ( lásd : levezényelt ) Ha netre telik , akkor telik arra is hogy kiálljon abban amiben hisz , szóval erről is ennyit ....

dolgozni kék 2012.03.18. 15:54:53

@Hertelendi: nem hiszem, hogy parancsra születne ennyi kritizáló komment.. sokkal inkább érzem azt, hogy nagyfokú a bizalmatlanság minden változást akaró kis párttal szemben, mondván " ez is olyan lesz, mint a többi.." ezt a sztereotípiát le kell győzni, és bizonyítani kell, hogy van értelme az egésznek. létezhet alternatíva.

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 15:55:30

@dolgozni kék: Ebből is látszik, hogy fogalmad sincs róla, hogyan működik a politika. Nem úgy, hogy ül a kávézóban egy csapat szakállas, bölcsésztarisznyás ember pulóverben, nagy csöcsű elsőévesek rajongó tekintetének fókuszában, egyre jobban lerészegedve egyre laposabb közhelyeket pufogtatva, a világmegváltás átszellemült mosolyával arcukon.

Nem így működik, csak mondom.

sárkányfő 2012.03.18. 15:55:52

@Húsleves: hű örehgem, neked aztán lehet mondani hogy higgadj le, csak még jobban kiborulsz :D bocs, de tényleg vicces vagy, sajnálom, ha azt akarod hogy komolyan vegyenek, viselkedj is úgy.

Ezt kérdezted: "Ha meg el se olvastad amit írtam, akkor már csak az a kérdés, hogy mire "válaszoltál" és minek?" Na pont erre válaszoltam, hogy de, amit nekem szántál azt elolvastam, és arra reagáltam is. Ennyi, többet meg értelemszerűen ne kérj számon rajtam. Nem titok, nem tartozol azok közé, akiknek elolvasom minden sorát, ha csak nem kifejezetten nekem címezed.

"Azzal a 7 ponttal, amit nem nekem címezve kommenteltél." Valóban nem neked címeztem, de miután reagáltál rá, jelezted hogy elolvastad, és te magad emelted be a beszélgetésünkbe...
Komolyan már uncsi amiket összehordasz, ha van érdemi mondanivalód akkor gyere elő vele, nagyon szívesen válaszolok bármilyen értelmes felvetésre, de ez a hiszti nem vezet sehová, a sértett hiúságod nyalogatásával nem óhajtok foglalkozni.

Mesterlövész 2012.03.18. 15:56:03

@Szántó Imre: Jól van, ügyi vagy, de most már feküdj le és aludd ki magad.

dolgozni kék 2012.03.18. 16:01:44

@RowiwClub:
Ki beszél itt kávéházról? Ha jól tudom a kormány most hozott létre interaktív felületet, ahol jobban el lehet érni a választókat. Már 5-6 éve mondom, hogy erre van az irány. 5-6 évvel a Fidesz és Orbán Viktor kreatívjai előtt járok.

Egyébként Orbán Viktor soha nem szokott közhelyeket puffogtatni? :) Másból sem állnak a beszédei. Jómagam nem emlékszem mikor mondott utoljára konkrétumot.

Hertelendi 2012.03.18. 16:02:32

@dolgozni kék: Erre azért ne tedd le az esküt! Ha kicsit is ismered Orbán mentalitását....

szgy 2012.03.18. 16:03:22

@Lurian: "Magyarán fingja sincs, hogy a "választók" milyen anyagi gondokkal küzdenek valójában. ... . Talán dolgoztak ők, de sohasem azon a szinten, aminek a gondjait ismerniük kéne."

vegyük azt az esetet hogy a parlament tele van - elnézést a kifejezésért - sok minimálbéres csóróval. a helyzetük ismeretén kívül mivel tudnak többet a pénzügyi, gazdasági, jogi, (állatorvosi :-) ), stb. szakembereknél, ahhoz hogy tudjanak is változtatni a helyzetükön?

sárkányfő 2012.03.18. 16:03:58

Látom itt páran Dopeman személyén vannak kiakadva. Fúj, egy celeb aki már biztos részeg is volt, meg tán káromkodott is. Szörnyű. Nos, ha ebben az országban csak a népesség tizede volna annyira öntudatos és politikailag aktív mint Dopeman, akkor rég nem itt tartanánk, ez egy boldog ország lenne, és a balfasz hazug maffia pártjaink nem tudnának naponta a szemünkbe hazudni és közben lopni is, meg leszarni azt a munkát, amivel elvileg meg vannak bízva mint az ország vezetői. Persze fikázni könnyű, fikáztok is ezerrel.
És még annyit, hogy százszor, sőt ezerszer inkább szeretném látni Dopemant a valódi államfői székben, mint a mostanit, a nemzet szégyenét, a minden rendszernek gyomorszájig benyaló analfabéta csúszómászóját, a Fidesz és Orbán személyes jelöltjét és egyben önálló akarat és öntudat nélküli kesztyűbábját. Schmitt pszichológiai szempontból nem is létezik, nincs önálló tudata és identitása, Orbán meghosszabbított keze az egész ember. Dopeman saját zenéjéből tartja el magát, Schmitt meg összelopkodta a diplomáját, kinyalta a meleg szart Orbán seggéből, NULLA munkát csinál az ország érdekében, sőt lejártja az országot, és minden szart aláír még a monitoron, csakis a Fidesz és Orbán érdekeit képviseli, nem pedig Magyarországot.

Astronomy Domine 2012.03.18. 16:04:40

@dolgozni kék:

" ezt a sztereotípiát le kell győzni, és bizonyítani kell, hogy van értelme az egésznek. "

Az ilyen dopeman-féle hülyegyerekekkel elég nehéz lesz értelmet bizonyítani...

karikaV43 2012.03.18. 16:08:40

@KergeK@csa: szerintem félre érted a posztot,pont arra kér,hogy tedd hozzá a magadét,nem akar semmit rád erőltetni és nem párt hanem civil mozgalom ezért nincs is gazdasági program. Szerintem jó kezdeményezés és inkább össze kellene végre fogni mert kis hazánk lassan nem az európai térképen lesz rajta. Párt állástól függetlenül lehetne mit javítani a dolgon,pl. az LMP javaslata a nyugdíjas tömegközlekedésre teljesen jó,10%-ot bizony kibírnak és csúcs időn kívül utazzanak ne a munkásosztály kárára. A vasutat meg kell szabadítani a vízfejétől addig az mindig is pénznyelő marad,németben a mellékvonalak simán el vannak néhány emberrel korszerű jelző berendezéseket és egyéb cuccokat használva. Nálunk viszont az egyik legnagyobb haver ellátó a vasút,több igazgatója van mint államtitkár,miniszter és polgármester együtt véve.
Ennek senki nem mert még neki állni,O.V. is inkább pénzt adott nekik mert fél a sztrájktól pedig a vasutas sztrájk már rég nem bénitja meg az országot.

szgy 2012.03.18. 16:09:21

@Lurian: "De hát láttam a bejátszást. Nem volt kiemelve szövegkörnyezetből"

közben eszembe jutott hogy az első után többen is mondták így-úgy, nem tudom melyikre gondoltál, én az elsőből indultam ki, mint a probléma forrásából.

dolgozni kék 2012.03.18. 16:10:49

@Astronomy Domine: egyetértek, ezt írtam is fentebb.
De ez legyen a Milla legnagyobb kudarca.. erre még nem ment rá az ország GDP-jének 1%... de még a 0,000001% sem..

szgy 2012.03.18. 16:13:23

@Lurian: "Ha már ezek az emberek megkapnák "ami jár", az ország igazságérzete picit javulhatna. Persze valóban minden relatív, de hát egy gyilkosság is jó valakinek... "

persze, a korruptak legyenek helyrerakva, az jót tesz a közmorálnak.

de egy többszereplős rendszerben folyamatosan változó, mozgó egyensúly esetén kb. törvényi erővel kimondani hogy csak az a jó ha a mi javunkra billen a mérleg, hááát.... sőt, a többi szereplő hazaáruló, stb.

szgy 2012.03.18. 16:15:50

@sárkányfő: "mint a mostanit, a nemzet szégyenét, a minden rendszernek gyomorszájig benyaló ....."

hű, te, ez súlyos :-)

sourcerror 2012.03.18. 16:18:04

"Követelnünk kell a valós népképviseletet! Olyan választási rendszert kell elvárnunk, amelyik nem lehetetleníti el bürokratikus akadályokkal a kis pártok indulását és amelyikben a kormánypárti szavazat nem ér se többet se kevesebbet az ellenzéki szavazatnál!"

Na, végre egy megfogható, értelmes javaslat.

Igen, a kopogtató cédulás rendszert újra kellene gondolni. Jó lenne, ha elég lenne 100 kopogtató cédula, meg mondjuk 20 000 Ft regisztrációs díj ahhoz, hogy egy párt indulhasson. És a parlamentbe bekerülés határa nem 5% legyen, hanem egy képviselői helynek megfelelő mennyiségű szavazat megszerzése (akár listás módon, akár egyéni körzetből).

Tell Vilmos 2012.03.18. 16:19:55

Ez a milla 1 teljesen halott ügy!
Kár bárkinek is energiát pazarolni rá! A magyar választók pártválasztók és nem társadalmi szervezetek támogatói. A szadesz "agyafúrt" korifeusai mindent +tesznek, hogy új, "független" szervezetek mögé bújjanak, sőt többnyire ők alapítják őket a háttérben...

2012.03.18. 16:21:36

@sárkányfő:

Annyira szép, ahogy a magadfajta judeobolsevik hasbarák ezt a dopemannek nevezett primitív nyomingert ajnározzák.
Megérdemlitek egymást :D

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 16:26:19

@dolgozni kék: Persze, csak fantáziáltam, bocs és ki akartam próbálni az új avataromat, azért válaszoltam.
Másrészt nekem az nem érv egy program nélküli szervezet mellett, hogy a kormánypárt vezetője sem mond semmit. Egyébként lehet, hogy nem mond semmit, de mégis több történt egy élhető ország megteremtése érdekében, mint korábban összesen. Az nem program, hogy a megjelenő jogszabály rossz és az "emberek gondolkodásmódján kellene változtatni", ez a tipikus liberális válasz pl. a hajléktalanok ügyére vagy a cigányokéra.

Az a párt, amelyik legtöbbször alakít bizottságot és használja a "kéne" kifejezést egy probléma megoldására, automatikusan kiesik a választásokból, ez szerény javaslatom.

dolgozni kék 2012.03.18. 16:32:46

@RowiwClub: köszi a javaslatod, remélem a Millánál hasznosítják majd.

blöff 2012.03.18. 16:33:45

@Mária: ok, a pénz alap, hogy kell hozzá. De azért pénzzel is el lehet b..ni..

sárkányfő 2012.03.18. 16:40:16

@szgy: nem mondtam én semmi újat.

Schmitt:
- nyalt Kádárnak, nála miniszter-helyettesi szintig jutott
- nyalt Hornnak, nála nagyköveti szintig jutott
- nyalt Orbánnak, nála államfői szintig jutott

Azaz a haszonért cserébe Schmitt minden segget kinyalt amennyihez csak hozzáfért. Ez nem más, mint a "politikai kurva" szótári definíciója.
(egyébként ezt a listát elnézve Orbán a legigénytelenebb a trióból, mindegy.)

Schmitt egyetlen tisztességes embernek nem ér fel a kislábujja körméig sem, legyél az te vagy én vagy bárki, vagy Dopeman.
Tudod én szarnék Schmittre, rengeteg ilyen féreg van az országban, hajlanak amerre a szél fúj, de hát senkinek sem kötelező államfőnek lenni, pláne nem félanalfabétán, kamu diplomával (szerintem korrupt is volt a NOB-ban, mindegy), és még most sem mond le. Oké, de akkor vállalja amit kap a szeme alá.

stim 2012.03.18. 16:43:59

alapvető tévedésnek vagy inkább millabeszélésnek tartom, hogy civil kontrollt akarnak a hatalom fölött amit civil szavazatok juttattak a Parlamentbe. Ilyen formán azok kívánnak hatalmat gyakorolni akiknek a demokrácia játékszabályai szerint nincs parlamenti támogatottságuk vagyis vagy nem mentek el szavazni vagy sok más ember másokat szavazott be a Parlamentbe akiket ők most úgymond civilen kontrollálni akarnak. Magyarán szólva antidemokratikusan kívánnak kevesek sokak fölött kontrollt gyakorolni.

Demokráciában több embernek több szavazata van tehát mivel az egyenlőséget illene feltételezni a szavazatok között ezért nem kontrollálhat kisebbség több szavazatot mint ami neki jutott.
A választások legitimek és ezt illik tiszteletben tartani.

Az hogy valaki "civil" az nem jelent más minőséget mint az egyéni szavazó akarata, azt nem írja felül de nem is megszámolható.

Ami ma a millában megszámolható az pár tízezer legitim szavazat nélküli ember aki legitim szavazók többségi akaratát kívánja kontrollálni. Tessék betartani a demokratikus játékszabályokat és tisztelni a többség szavazatát.

Tiltakozni lehet, bizonyos témákban fontos is, ezért a Milla akár hasznos is lehet de a többség legitim szavazatát nem übereli.
Bizonyos témákban párbeszédet alakíthat ki a kormánnyal a médiában de maximum ennyi mert a demokrácia alapelvét, a szavazatokat tiszteletben kell tartania. A kontroll finoman szólva túlzás mert azok is civilek akik szavaztak erre a kormányra. Csak az legitim.

magyar ember teli szájjal 2012.03.18. 16:49:01

Na ebben nem volt kiemelve hogy adóemeléééééést!!! Bár gondolom a szolidaritás végül valami ilyesmiben fog kulminálódni.

Lencsés lstván 2012.03.18. 16:52:16

@Lencsés István: Jaj, bocs fiúk ! Új a gyógyszerem . Elfelejtettem, hogy fetrengtek az anonimusságban , úgyhogy véleményetek nem számít .

bátornyuszi 2012.03.18. 16:52:35

Nem lehetne egyszer jobb meg baloldali pocskondiázás nélkül a lényegről beszélni? Annyi itt a fölösleges szócséplés hogy kiráz tőle a hideg. Nincs is türelmem végigolvasni!
Viszont a "nemzeti minimumban " igenis meg lehetne egyezni. Nem is kéne nagyon mást csinálni csak elő venni a 12 pontot és aktualizálni! Abban is benne van a "törvény előtti egyenlőség", a szabad sajtó+ a felelős magyar minisztérium (és itt a "felelősségen" van a hangsúly).Aztán nem kéne mindent újból kitalálni! Meg kéne nézni hogyan csinálják nálunk fejlettebb országokban és minden olyat átvenni ami jó és működik.Legyen az adózás, nyugdíj, oktatát vagy egészségügy. Nem szégyen másoktól tanulni! Ja, akkor nem kellenének hivatalok ahol nagy pénzekért folyton kitalálnak valami "újat" amitől egyre inkább nem működik semmi. Hát legyen ez az első módja az államon való spórolásnak. Egy ismerősöm Skóciában dolgozik és azt mondja, hogy ott nincsen APEH! (hogy is tudnak így élni?) Nincs egyáltalán készpénz forgalom mindent bankokon keresztül intéznek és azonnal levonják amit kell.Így aztán nincs fekete gazdaság és nem tud működni a korrupció sem. Esetleg meg kéne vizsgálni hogyan működik ez?A probléma az hogy ezek a dolgok egyetlen politikusnak sem érdeke. Ezért kéne bevezetni a visszahívhatóságukat. Mert szavazni sajnos csak pártokra lehet. De miért ne lehetne sok kis párt is a parlamentben? Akkor lenne igazi demokrácia. Ne kelljen az embereknek azt gondolni, hogy a kis pártokra adott szavazatuk úgyis elvész. Persze ehhez meg kellene változtatni s választói rendszert (de nem úgy ahogy most változtattak rajta!)+ a pártfinanszírozást, ami a mostani politikusoknak megint csak nem érdeke.Pillanatnyilag nem látok más lehetőséget csak a népszavazást. Na erre lenne jó a milla!

bátornyuszi 2012.03.18. 16:58:02

@Szántó Imre: nem szálnál már le erről a "komcsizásróL"? Legalább annyira unalmas, mint a "fideszbérencezés". Jó lenne már tudomásul venni, hogy ebben az országban több vannak jobb, meg baloldaloak, meg még nagyon sok másként gondolkodó is. És egyik sem különb, vagy alávalóbb a másiknál.(amennyiben tesi a dolgát és nem bánt másokat).

DFK 2012.03.18. 16:58:11

@vilagnezet.blog.hu: Ez mekkora egy marhaság. Micsoda egy demokrata felfogás: hagyjuk figyelmen kívűl a választók akaratát azáltal, hogy max 48% lehet egy pártnak. Ez csak álpártok létrejöttéhez vezetne.

Mackósajt66 2012.03.18. 16:58:39

Én nem kívánok minősíteni senkit, de maradjunk annyiban, nem volt egy qrva nagy ötlet (hogy stílszerű legyek:)) a Milla "agytrösztjétől" Dopemant megtenni a Milla "arcának".

Mert az "egyszerű embereknek" (akiknek - mint tudjuk - nagyon leegyszerűsítve, érthetően kell eljuttatni a pártok, mozgalmak "üzeneteit", és amelyikre a Milla elsődlegesen számít) ezentúl a Milláról az fog eszébe jutni, hogy az a mozgalom, amelyiknek az a bazmegelő kopasz rapper a főembere. (A jobban tájékozott még azt is hozzáteszi, hogy aki valamilyen suskussal lett főember. Nem tudom így van-e de a neten valami ilyesmit írtak, az meg csak igaz lehet.:) )

2012.03.18. 17:00:28

Az igaz hogy ezt a milla nevű valamit kirekesztő, antimagyar liberálisok vezetik? És hogy csak azért hozták létre, hogy eltereljék az emberek figyelmét a valódi problémákról?

Lurian 2012.03.18. 17:00:43

@Szántó Imre: Lemaradt a szmájli a végéről... ;-))

piefke 2012.03.18. 17:04:24

@Lencsés István:

"Hát a Kossuth téren tartott ünnepségen az emberek nagyobb többsége saját költségen volt fenn..."

...és a kisebb részük? Az ezek szerint NEM a saját költségén? Hanem kién? A Fideszén? Akkor ehhez honnan szerzett a párt pénzt? Ezzel ui. kötelező nyilvánosan elszámolni a párttörvény alapján... Vagy állami költségvetési pénzből? Akkor ezzel is kötelező nyilávosan elszámolni, az államháztartási törvény alapján. magánadományokból? Akkor ezt vajon mi értelme tagadni?:-)

Húsleves 2012.03.18. 17:04:54

@sárkányfő:
"ű örehgem, neked aztán lehet mondani hogy higgadj le, csak még jobban kiborulsz :D bocs, de tényleg vicces vagy, sajnálom, ha azt akarod hogy komolyan vegyenek, viselkedj is úgy."

Nem akarom hogy komolyan vegyél, azt akarom, hogy lássák - minél többen - hogy semmit sem tudsz, érveid nincsenek, csak a pofád jár.

Még mindig nem válaszoltál az eredeti írásomra, erre:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/03/18/mert_mi_vagyunk_az_az_egymillio_akik_simandi_szelim_marcius_15_i_beszede/fullcommentlist/1#c16121915
Pedig tudod te azt nagyon jól, hogy erre hivatkoztam amikor megszólítottalak ebben a kommentemben, ami így hangzott: "Én leírtam, hogy mi az a mi nem tetszik. Szépeket mondani az eddigi pártok is tudtak, ezek viszont még párttá sem alakultak, de máris kimutatták a foguk fehérjét.".

Azóta nem tudod ezt megemészteni, és azt állítod, hogy nem olvastad, de azért itt hisztizel. Nem baj faszikám, hisztizzél, égesd szarrá magad! Szerinted tényleg elhiszi valaki, hogy a nem olvastad el? Hiszen fél életedet ezzel töltöd, hogy blogokra meg kommentekre reagálsz. De te elolvasás előtt már el tudod dönteni ugye, hogy ki az, akit megtisztelsz azzal, hogy elolvasod amit ír, hogy aztán jól megkritizáld, és ki az akiét arra sem tartod érdemesnek? Kilóg a lóláb, elolvastad te azt, csak nem tudsz válaszolni.
De nem baj barátom, az ilyen fórumok erről szólnak, lássa csak mindenki, hogy amikor a hozzád hasonló állítólagos demokráciaféltőknek meg nyilvánosságféltőknek orra alá dörgölik, hogy mi is az ő "nyilvánosságuk" meg "egyenlőségük" valójában, akkor lapulnak mint szar a fűben, marad a fröcsögés, személyeskedés, fogáskeresés a másikon. Megteszed te így is azt, ami hasznos a társadalomnak.

Nem viselkedtem sehogy, érveket sorakoztattam fel. Amikor te beírtál egy olyan - ha nem is hamis, de féligazságon alapuló - megjegyzést, hogy akiknek nem tetszik a poszt tartalma, az biztosan ellenzi azokat a nemes elveket, amikről itt szó van és én felhívtam a figyelmedet arra, hogy nálam például szó sincs erről, hanem arról van szó, hogy ezt a társaságot hiteltelennek tartom, és azt is leírtam miért.
Erre te szépen belekapaszkodtál abba, hogy ez a társaság nem akar párt lenni, és ebből gyorsan levezetted, hogy nem értem mi is az a civil szervezet, ergo nincs igazam.

"Azzal a 7 ponttal, amit nem nekem címezve kommenteltél." Valóban nem neked címeztem, de miután reagáltál rá, jelezted hogy elolvastad, és te magad emelted be a beszélgetésünkbe... "
Igen, én magam emeltem be a beszélgetésünkbe. A beszélgetések már csak ilyenek. Úgy szavak, új mondatok kerülnek bele.
És mivel normális embereknek ezt nem kell magyarázni, ezért neked is csak azután magyaráztam meg, miután ezzel kapcsolatban is eljátszottad az értetlenséget.

Tehát összefoglalva még egyszer:
1. Ez volt a neked címzett első mondat amin rugózol: "Én leírtam, hogy mi az a mi nem tetszik."
2. És ez volt amit korábban leírtam: nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/03/18/mert_mi_vagyunk_az_az_egymillio_akik_simandi_szelim_marcius_15_i_beszede/fullcommentlist/1#c16121915

Lurian 2012.03.18. 17:06:09

@piefke: Na ja, úgy nem is lenne. Ha valóban (!) értékelhető politikusaink lennének, engem sem zavarna a fizetésük. Csak hát manapság Széchenyi-kategóriájú ember kéne, hogy kihúzza az országot a szarból, abból meg nem sok rohangál errefelé. Kíváncsi vagyok, hallunk-e valaha olyat, hogy egy vállalkozó/ politikus az ország javára lemond egy éves bevételeiről. (Hangsúlyozottan az ország, és nem egy párt javára.)

Lurian 2012.03.18. 17:09:00

@takács bálint: Kérdés, most mit veszünk közép-európainak? Ha bármely szláv nemzet is érintve lenne, akkor elég macerás lenne mindezt véghezvinni. Ausztria nem akarna velünk közösködni, ha meg maradnánk csak mi, akkor meg adtunk a sz@rnak egy pofont. :-)))

Lurian 2012.03.18. 17:13:09

@Szántó Imre: Asszem neked komolyan elgurult a gyógyszered... Az előbb tényleg azt hittem, hogy poénkodsz. Csuda világot élünk, na! :-)

DFK 2012.03.18. 17:14:09

@szgy: Ja, a "szemét" magyar termelő is annyit akart kapni a terményért, mint a külföldi termelő?

Lurian 2012.03.18. 17:15:16

@Lencsés István: Ismét hazudok?? Ezt biztosan nekem akartad írni? Ha igen, légyszíves idézz is, mert kihagy a memóriám! De most komolyan.

Lurian 2012.03.18. 17:18:02

@Lencsés István: Mellesleg hogyan jön egy netes előfizetés az ember igazához? Tudod, Horsttal már két hónapig is ingyen netezhetsz... Mellesleg pl nekem feljutni Pestre vonattal, egyhavi netpénz. Benzinből még több, mert ezt is elintézték. Te meg gondolom csak kimetróztál...

sárkányfő 2012.03.18. 17:20:54

@Húsleves: köszi a linket, így már tudom mire hivatkozol ilyen görcsösen. na most válaszolj nekem szépen: mi a túróért kéne nekem válaszolni arra a kommentre? nekem írtad? nem. elolvastam? nem. tudom mi van benne? nem. le is írtam ezt neked? le.
mond Húsleves, észnél vagy-e?
biztos magvas gondolatok vannak benne, de van egy hírem, az ámokfutásod után leszarom. majd ha az agyaddal felfogod, hogy olyat kérj számon máson, amit neki címeztél, akkor majd folytathatjuk.

És ha azt hiszed van kedvem/időm minden hülye kommentjét elolvasni, akkor tényleg hülye vagy. Hogy te mit hiszel el és mit nem: leszarom. Elárulom, te a fekete listán vagy, miután nem sok okos dolgot olvastam tőled, simán átugrom amiket írsz, hacsak nem kifejezetten nekem írod, vagy nem több két sornál. Ha jól sejtem te valami jobbos fiú vagy, ugye? Csak bátran, vállald magad.

Igen, azt írtam, hogy akiknek nem tetszik ez a poszt, azok nem értenek egyet a poszt tartalmával. Volt jópár primkó bejegyzés, még arra sem vették a fáradtságot (talán direkt, mert nem tudták volna alátámasztani), hogy pontosan leírják hogy nem a Milla mondanivalójával, hanem magával a millával van bajuk. Szépen megérdemelték, hogy kiosszam őket, egészségükre. és ne játsszuk az álszentet, egy csomóan zsigerből utálják, főleg jobbosok a Millát, de persze ha a konkrét céljaikkal kell vitatkozni akkor a fröcsögésen túl semmit nem bírnak kitalálni. hat megkapták, megérdemelték, meg fogják kapni később is.
Főleg közismert fideszes és jobbikos nikkekről van szó amúgy, akik gyűlölnek mindet és mindenkit aki támadja a drágalátos kormányukat, és katatón módon kezdik a gyalázkodást bárki és bármi ellen ész nélkül.

Nem tudom mit hivatkozol a civil cuccra, te magad jöttél azzal, hogy te már tudod előre hogy párttá fognak alakulni. na én meg tudom előre, hogy te a fideszes leszel és már előre támadod a fidesz ellenzékét. tessék, védekezz, hasonlóan épületes és korrekt, mint a te vádad.

Azt hogy te emelted be a beszélgetésbe egy másik kommentem, azt azért írtam le nagyokos, mert te jöttél azzal, hogy én számon kérem hogy nem nekem írt kommentre hivatkozol, akkor én miért hozom fel azt, amit nem neked írtam. hát azért okoska, mert te hoztad be.

istenem, de nehéz eset vagy...

szgy 2012.03.18. 17:32:00

@DFK: "Ja, a "szemét" magyar termelő is annyit akart kapni a terményért, mint a külföldi termelő?"

ez még a szabadpiac témához?
miért lenne szemét a magyar termelő?
nem tudom ki mennyit akar kapni. de azt hiszem ez alapjában véve rossz megközelítés. nem annyit kell kapni amennyit a külföldi kap hanem annyit amennyit ér a piacon a megtermelt valami.

DFK 2012.03.18. 17:33:22

@Lurian: Erre a központi pénzből finanszírozásra valami bizonyítékot lennél szíves mutatni...

mókáné 2012.03.18. 17:40:50

@Lencsés lstván:

"Elfelejtettem, hogy fetrengtek az anonimusságban , úgyhogy véleményetek nem számít ."

Borzasztó.:):):)

Témához: Egy fiatalember jutott eszembe, aki sötét bőrű, és József Attilát szavalt, egyszer régen és talán most is még.

Aztán tüntetés a Kossuth téren 2012.03.10. du. 3 óra. Magyar Szolidaritás Mozgalom

A fiatalember neve: Kálid Artúr
www.youtube.com/watch?v=M7lkDKUtVcY&feature=results_main&playnext=1&list=PLEE25A38602E6690A

Ő egy olyan ember, aki szintén azon kevesek közé tartozik, aki hiteles minden szerepben.

Húsleves 2012.03.18. 17:42:26

@sárkányfő:
Tehát összefoglalva még egyszer:
1. Ez volt a neked címzett első mondat amin rugózol: "Én leírtam, hogy mi az a mi nem tetszik."
2. És ez volt amit korábban leírtam: nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/03/18/mert_mi_vagyunk_az_az_egymillio_akik_simandi_szelim_marcius_15_i_beszede/fullcommentlist/1#c16121915

Látod? Utalás arra, hogy mi az üzenet. Pont az volt a lényeg, amire nem válaszoltál, hanem helyette elkezdtél fröcsögni. De nem baj, add elő huszadjára is, hogy nem volt nyilvánvaló, hadd lássák, hogy nincsenek érveid, de nem fogod elismerni azt ami nem tetszik. Ez a lényeg, hogy lássák sokan.

Igen, jobbos vagyok, bal oldal híján. Ez bizony megalkuvás.

Látom megint nem bírtad ki személyeskedés nélkül. Hülyézel? Provokálsz? Máskor meg játszod a kibaszott nagy toleránst, ugye? Amikor bárki hasonlókat ír neked, nektek, akkor már vinnyogsz is, hogy "ilyenek a jobberek".

"ha van érdemi mondanivalód akkor gyere elő vele, nagyon szívesen válaszolok bármilyen értelmes felvetésre"

Ott volt a mondanivaló, azóta is fröcsögsz.

Keménykedni meg nem kell, mert megszokod, aztán egyszer véletlen az utcán el fogsz feledkezni arról, hogy nem interneten vagy, és betöri az orrod egy utcagyerek.

DFK 2012.03.18. 17:43:35

@szgy: Azt hiszem nem érted. A gond az, ha a vevő ugyanazért a termékért az egyik termelőnek ennyit, a másiknak annyit ad.

Húsleves 2012.03.18. 17:44:15

@sárkányfő:
"Nem tudom mit hivatkozol a civil cuccra, te magad jöttél azzal, hogy te már tudod előre hogy párttá fognak alakulni. na én meg tudom előre, hogy te a fideszes leszel és már előre támadod a fidesz ellenzékét. tessék, védekezz, hasonlóan épületes és korrekt, mint a te vádad."

Ezen nincs mit cáfolni. Ki tudja a jövőt? Nincs ki zárva. Mindössze annyit tudok rá mondani, hogy jelen pillanatban ez egyáltalán nem látszik valószínűnek, mivel a FIDESZ-t alig tartom jobbnak a többinél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 17:46:43

@sárkányfő: "De ha igazad van, az azt jelenti, hogy a magyarok alulfejlettebbek az amerikaiaknál"

ez eddig kerdes volt nalad?

klacus 2012.03.18. 17:50:56

Párttá kell alakulnia. Már a nevében is hazudik a mozgalom, pártnak tökéletes alapok!

főleg, hogy vélhetően a mi ferink pénzeli a háttérből. Ez egy kicsit Maós, tényleg piros könyv van már?

sárkányfő 2012.03.18. 17:52:07

@Húsleves:

Na, mégiscsak elolvastam azt a híres kommentedet, ha már ennyire sulykolod hogy azt nekem mindeképpen el kell olvasnom (úristen, miről maradtam volna le! :D ), hát öregem, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. én még titokban abban is reménykedtem hogy valami jót írtál és akkor elszívhatjuk a békepipát, részemről bármikor nyitott vagyok ilyemsire, de amiket írtál... ajvé...

Először is tipkusan kicsinyes és primitív és full erőltetett az egész. Görcsölsz, hogy rúghasd a millát, lerí az egészről.

Belekötsz a névválasztásba, ami tényleg a legalja trollok szánalmas szórakozása. Van egy hírem neked: tudod hányan voltak, miután az alapító regisztrált a FB-on? Megmondom: egyen. nem egymillióan, nem százezren, csak egy árva ember volt. aztán meg lett ezer, ami még mindig messze van a millától. és mi is ezzel a baj? ne lehetne egy civil szervezet nevében a célja? már mégis miért ne, könyörgöm? vagy azonnal el kell érnie a nevében kitűzött célt? tényleg ezen rugóztok? nemhogy civil szervezet, de párt sincs az egész országban közel ennyi taggal sem. hogy eléri-e valaha a milliót, azt nem tudom, nyilván ha egy év kellett a szézezerhez, akkor ilyen ütemben tíz év kell hozzá, persze lehet sose éri el, de ez mindegy is. A névválasztás nyilván lelkesíteni is akar, de ha neked ez az örömöd, rugózz rajta napestig, jól elvan a gyerek ha játszik.

külön fideszesektől kérdem, hogy vajon a saját pártjukat polgárinak tartják-e? mert ez a szó benne van a nevében a pártnak, khm... és vajon igaz-e? tudjátok: államosítás, jogrendszer feldúlása, jogbiztonság elleni háború, olyan sítust képviselő emberek mint lázár, szíjjártó, dajcstomi, stb, na ez lenne a híres polgári-konzervatív stíl? vagy csak a szokásos más szemében a szálka is? és egyáltalán párt a fidesz vagy vallás? vagy személyi kultusz? pártnak minősül-e, aminek örökös, leválthatatlan elnöke van?

Aztán a másik szívfájdalmad az alternatív köztársasági elnök választásuk. Hát istenem, hibáztak egy játékban, drámai. Szerintem rohanj a redőrségre. Szemben a pártokkal, képesek voltak elismerni, és tanulni belőle, azaz fejlődőképesek, továbbá csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. te nyilván tökéletes vagy és kedvenc pártod is az. ha majd sorozatban hibáznak, én is másképp fogom nézni, egy hiba bőven belefér, ha komoly játékosok akarnak lenni akkor még sokat kell dolgozniuk, és még hibázni is fognak biztosan, ilyen a dolgok természete. ők legalább nem a mi kontónkra hibáznak, mint a kormány. megjegyzem szerintem tuti puccsolták a dolgot, a neten lehetett anonim szavazni bárkinek, tök nyilvánvaló hogy jóakaratú emberkék akarták manipulálni a dolgot, nagyon kevés szavazat jött, még a milla saját tagsága sem indult rá a dologra, mivel nem volt jól előadva mit miért, stb. ilyen kis részvétel mellett könnyű volt drága fideszeseknek összejátszani és manipulálni, csak a vak nem látja.

A többi kritikád általánosságban mozgós üres baromság, meg a jó öreg cigányozás, olyan cikk linkelése, amiben egy szó sincs a milláról, szóval kár szót is vesztegtni rá. Láthatóan jól kidolgoztad a nagy semmit, szóval nagyon utálod a millát, és görcsösen keresed hol lehet beléjük kötni. ezzel szépen le is leplezed magadat, az előítéleteidhez keresed az érveket, csak hát elég laposak.

Lurian 2012.03.18. 17:52:13

@szgy: Na várj, én nem azt mondtam, hogy legyen ott egy csomó minimálbéres, képzetlen csóró. Azt mondtam, hogy a melójukat minimálbérért végezzék! Nem ugyanaz. Az nem akkora gáz, ha egy politikus tisztában van az emberek napi gondjaival is, mert ugyan a statisztikák csodálatosak, de nem lakik velük jól az ember. Ahol én lakom, a nettó 100 ezres fizu elég jónak számít (minimálra bejelentve), miközben statisztikailag az átlagbér bruttó 240.

Lurian 2012.03.18. 17:53:59

@szgy: Hú, asszem lemaradtam. :-/

LAVÓRVAGÁNY 2012.03.18. 17:54:05

Mondanivaló? És dopeman a választott vezetőtök?
A kettő nemcsak üti egymást, de a hitelesség is borul utóbbival. Komolyan nem tudom, azt a párezer embert sajnáljam, akik ott ácsorogtak ennek az ostoba "reppernek" a szavait szürcsölve, vagy őt, amiért annyit sem fog fel ebből az egészből, hogy felhasználjátok, és emiatt nem hős lesz, hanem vicc. Egy szar vicc.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 17:55:21

"Követelnünk kell a sajtó szabadságának garantálását!" Ez nem úgy működik, hogy holnaptól nyugati sajtó lesz mert mi azt mondjuk, ez egy hosszabb átalakulási folyamat, ehhez generációk kellenek.

"Követelnünk kell a valós népképviseletet!"
Itt a lehetőség egy olyan választási rendszer kidolgozására amit el tudtok fogadni, és ki tudtok mellet állni.

"Követelnünk kell a független igazságszolgáltatást!"
"Követelnünk kell az átláthatóságot!"
Korrupció mentes országot nem lehet teremteni, de megpróbálni meglehet.
Alapvetően ez is hosszú folyamat, szép lassan csökken a társadalom ingerküszöbe, hogy mennyit visel el.

"Követelnünk kell az átlátható és demokratikus jogalkotást!"
Ez a demokrácia velejárója.

"Követelnünk kell a szolidaritást!"
Társadalmi probléma, amit a politika gerjeszt céljainak elérése érdekében, de ez a többi nyugati demokráciára is jellemző.

Itt az ideje, hogy párttá alakuljatok, kidolgozzatok egy programot, és két év múlva irány a választás. Vagy beállhatok az LMP mögé, hát akkor nem lesznek ilyen impotensek.

sárkányfő 2012.03.18. 17:55:45

@Húsleves: az utolsó mondat külön jó volt, látom már a megverésemről álmodozol :D

figyu, tényleg sajnállak, de nem vagyok pszichiáter, tele vagy frusztrációval, jobbos lévén utálod a kormányod ellenében létrejövő millát (ha más szervezet lenne, más névvel, más tartalommal, más tagokkal, akkor is utálnád), stb. én sajnos nem segíthetek rajtad, és untig elegem is van a hülyeségeidből.

@hagyma: őszinte leszek: nem.

Lurian 2012.03.18. 17:57:16

@szgy: Persze, az nem lenne kóser, dehát erre montam én azt, hogy én elképzelem az alapelvet, a finomítások meg maradjanak a hozzáértőkre. Szerintem lenne elég olyan ügy, amit ha jobban megkapargatnák a felszínt, kiderülne, hogy az egész ország számára káros volt. Egyébként ha jönne a Jobbik pl, ők még annyit sem kapargatnák a felszínt, mint a Fidesz az ügynökaktákat. Annyi pert még nem látott a világ, ami akkor lenne...

atila68 (törölt) 2012.03.18. 17:57:34

"Nekünk" - ez a DK sajátja.
Üzenete; mindenki hülye és náci aki nem velünk.
Alkalmazása beszédes.
Folyománya, aki nem velünk ellenünk!
(Marx Lenin Rákosi elégedetten bólogat)

"Nemzeti minimum" - vélhetően agyhalál közeli állapotban kitalált fonéma, értelmezhetetlen.

"Szavazatunkra ácsingózik" - értelmezhető -> értsd: DK (ex SZDSZ)

"Jobboldali és baloldali magyarok!" - súlyosan rasszista, diszkriminatív, hát a liberalizmus már szart ér?

...és ez csak az első bekezdés.

Pityinger után ugyan miért lepődnék meg?
Balfaxok!
még valami.
A szerző nem tud helyesen írni, a szövegszerkesztőre hagyatkozott.
Szégyen, hogy magyarnak vallja magát.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 17:57:35

@Hohó60: tökéletesen egyetértek. Két dolog lenne ami ezt tökéletesen beteljesítené:

1) hozzák nyilvánosságra a kommunista ügynökaktákat
2) tiltsák el a közügyektől életfogytig aki nagykorúként kiszolgálta a kommunista rendszert (úttörőnek meg kisdobosnak ugye kvázi kötelező volt lenni, politizálni nem volt kötelező).

+1: a békefenntartáshoz szükséges minimális diplomáciai kapcsolatokat leszámítva szakítsunk meg a kommunista államokkal a kapcsolatot.

Mi a véleményed erről?

Astronomy Domine 2012.03.18. 17:57:50

@sárkányfő:

sárkányfő fiam, az a szomorú helyzet, hogy ha az a valódi alternatíva, amit föl kívántok kínálni, szintén ilyen magadfajta pökhendi tahókból fog állni, akkor már most meg van kúrva az egész.
Mehettek lopni, bazmeg.

szgy 2012.03.18. 17:58:41

@stim: "civil kontrollt akarnak a hatalom fölött amit civil szavazatok juttattak a Parlamentbe. Ilyen formán azok kívánnak hatalmat gyakorolni akiknek a demokrácia játékszabályai szerint nincs parlamenti támogatottságuk ... antidemokratikusan kívánnak kevesek sokak fölött kontrollt gyakorolni."

kösz, jól megfogalmaztad ami engem is zavart. vagyis ez kicsit tudathasadásos állapot. még nem hallottam ilyet hogy egy akármilyen nem párt szerveződés pártpolitikával foglalkozott volna, max. érintettek, pl. szakszervezet. (bár, ott van a CÖF, de ők nem akarnak kontrollt a hatalom felett.) ha facebook csoport akkor ne pártoskodjanak, ha civil csoport akkor foglalkozzanak civil csoportok dolgaival, ha meg politizálnak akkor tessék pártot alapítani és úgy osztani az észt. bár párt esetében ott van az a kínos dolog hogy egy választásokon számszerű eredmény van, ami teljesen más lehet mint a "fészbúkosdi" eredménye - bármilyen irányban.

civil csoportnak számos más olyan téma, terület van ahol tényleg hasznosabban, építőbb jelleggel tevékenykedhetnének a társadalomban mint a programjukban említett pontok. kezdve a társadalomból kiszakadt rétegek segítésétől, felzárkóztatásától a legdurvább visszaélésekig, pl. gyerekprosttiúció, fiatalok kábszer., bűnözés, családon belüli erőszak, alkoholizmus, ezekről felvilágosítás, ismeretterjesztés, már az jelentős eredmény lenne ha az érintettek nem az öngyilkosságot látnák kiútnak.

de ha már a hatalmat akarják kontrollálni, bőven volna mit kontrollálni, tényfeltártni a végrehajtó-rendfenntartó hatalom köréből. pl. a rendőrség állítólagos 30-as tábla mögé elbújással trafipaxozását, korrupt közterületfelügyelők, parkolóőrök, a cigánybűnözést illetően is van mit tisztázni, de ott vannak a végrehajtók, uzsorások, lakásmaffia és a velük szövetkező ügyvédek, hivatalnokok.
ezek közül akár egy eset tisztázásának, rendberakásának több értelme, hatása lenne mint annak amit most csinálnak. alig mondtak valami újdonságot, csak amit már eddig is unalomig lehetett hallani a kormányellenes szövegelésekben.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 17:59:16

@vladys73:
Még két gondolat:

1, Hiteles, nemzeti minimumot megütő arcok vezessék a kampányt, és legyenek a jelöltek.

2,"és ráadásul tekintélyelvű jobboldalhoz kell, hogy meneküljön"
A FIDESZ egy rohadt kommunista párt, köze nincs a jobboldalhoz, olyan mint a SMER csak még jobban balra tolódik.

szgy 2012.03.18. 18:00:45

@Lurian: "elképzelem az alapelvet, a finomítások meg maradjanak a hozzáértőkre."

úgy látom nagy vonalakban egyetértünk csak közös nevezőre kellett hozni :-)

Lurian 2012.03.18. 18:02:15

@Lencsés lstván: Te tényleg Lencsés István vagy? Posztolhatnál egy szkennelt személyit. Már csak, hogy számítson a véleményed...

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 18:02:39

@Anti Anyag: ez nagyon szép és jó, csak tudod Orbán is úgy érzi, hogy Magyarország 2/3-át képviseli, miközben a választásra jogosult állampolgárok 53%-a szavazott rá 2010-ben, s ez a szám már jóval alacsonyabb, akárhogy is csűrik a választási törvényt.

klacus 2012.03.18. 18:03:38

@Astronomy Domine: JAh, ez egy populistának szánt szánalom. Sehol az ingyen sör.

Kirakták az a csini cafkát tavaly, elvinnyogtak egy számot, most pedig a demokrácia jegyében megválasztották azt az egyedet szimbólumnak, aki a választáson a második lett.

Ezekhez képest a Vitya és haveri köre kifinomult bűvészek.

Továbbá, hogy miből volt erre lé azt nem tudni.

sárkányfő 2012.03.18. 18:04:28

@Astronomy Domine:
lekezelő megszólítás + bazmegelés, és még te tahózol? :)

dukeekud 2012.03.18. 18:04:35

Nekem tetszik a rendszer, es nem csak azert, mert 8 eves mszp-s pusztitas utan barmi, meg egy atomcsapas is pozitiv elore lepes lenne. Hanem mert vegre van kormanya az orszagnak, aki az emberek erdekeben cselekszik. (bankado, vegtorlesztes ,alkotmany) Szerintem, evszazadok ota nem latott fejlodes, haladas utjara lepett az orszag.

klacus 2012.03.18. 18:08:20

@vladys73: "A FIDESZ egy rohadt kommunista párt, köze nincs a jobboldalhoz, olyan mint a SMER csak még jobban balra tolódik. "

Az lehet, de profik, és csak profi szerveződésnek van esélye. Mivel ilyen nincs, ezért ne is reménykedj a változásban.

Ez a helyzet nem jött volna létre, ha lett volna kormányzás 2002 után. Annyira el voltak telve magukkal az elvtársak, hogy nem gondolták volna, hogy az istenadta nép ezt teszi velük. Remélem, a következő választáson még lejjebb csúsznak, van még hova.

Persze ennek a következménye a narancs birodalom. A halálcsillagot már zsaluzzák a hátsókertben, és az igazi lázadóknak még se hírük se hamvuk.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 18:08:52

@dukeekud: "Szerintem, evszazadok ota nem latott fejlodes, haladas utjara lepett az orszag. "

www.youtube.com/watch?v=FdghRwWfaOQ

szgy 2012.03.18. 18:09:13

@klacus: "a demokrácia jegyében megválasztották azt az egyedet szimbólumnak, aki a választáson a második lett."

erről lemaradtam, ki volt az első?

és ki volt az a csini csaj? legyen ő az elnök! :-)

Lurian 2012.03.18. 18:09:21

@DFK: Ebben az országban bizonyítékot mutatni a közpénzek felhasználására? Ugye ezt most te sem gondoltad komolyan. :-))

Gáborom 2012.03.18. 18:10:25

Szép és üres beszéd ez, Orbán beszédében legalább van humor.
Halott ügy ez a milla, mert hiába nem megy el szavazni egy milla választó, még mindig mennek elegen.
Igaz,hogy nincs kire szavazni de az is igaz, hogy kormány nélkül meg csak nem maradhat az ország, vagy ha igen, akkor az nagyobb forradalom lesz mint ez a fülkés izé. ( Tényleg! Ahhoz mit szólna ez a Cohn-Bendit? )

A Fidesz nem engedte Fodort sem érvényesülni, már akkor győzött a harcos mentalitás, és lám, meglett az eredménye - nekik is meg nekünk is.
A baloldal pedig nem létezik, sajnos az MSZP tipikus saját zsebre párt,ráadásul nem volt képes igazán vonalat húzni a régi és az új rendszer között, pedig tarolhatott volna, a liberálisoknak pedig ma nincs igazi képviseletük - kár,hogy a nagy szabadelvűségben jól eltolerálták az SZDSZ-t is a nulla alá. A Jobbik egy vicc bár egyre veszélyesebb - de ez nem annyira nekik, mint a többi párt marháskodásának tudható be.
Az LMP meg egy talány, nem bíznám rájuk a kutyámat sem - ha lenne, nemhogy az országot.

A Millának igaza van, de mégsincs igaza: a szó kevés, szövegelni mindenki tud.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 18:11:29

@klacus: Sajnos addig nem fognak eltűnni ezek a tetves komcsik, még a társadalom egy jelentős része az. Akkor lesz itt változás, ha azok kerülnek túlsúlyba akik nem Kádár elvtárs hazaszeretetén szocializálódtak. Addig ezek a sz*rok maradnak, csak néha váltogatni fogják egymást.

Lurian 2012.03.18. 18:14:10

@szgy: Óó, kicsit több irogatás után lassan kijönne, hogy a fél fórum ugyanazt mondja, csak máshonnan közelít. :-))

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 18:14:58

@klacus: Ja igen, azt nem nevezném profinak, aki futóverseny elő eltöri az ellenfelei lábát. Nyerő típusnak meg életrevalónak igen, de profinak nem.

atila68 (törölt) 2012.03.18. 18:15:57

Honnan volt lé erre a demagóg dzsemborira?

Logan Grimnar 2012.03.18. 18:17:00

LOL, egy néger mint vezérlő tábornoka a millás bagázsnak :-DDD
néha az ember már kicsit kezd arra gondolni, hogy esetleg lehet valami abban amit mondanak, de mindig jön az a kijózanító pofon :-DDDD

Astronomy Domine 2012.03.18. 18:18:13

@sárkányfő:

Próbáltam megfelelni az általatok sztárolt drogos hülyegyerek stílusának. Siránkozz nála, ha valami bánt.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 18:19:35

@klacus: ehhez tegyük hozzá, hogy a szükséges de fájdalmas lépéseket azonnal és feltétel nélkül bojkottálta a Fidesz. Lásd:
Vizitdíj -> egy szűrő az egészségügybe, hogy kihulljanak a hipochonderek és a táppénz- és adócsalók, plusz némi plusz bevétel ami most rohadtul hiányzik. Ha úgy nézzük, egy szinte fájdalommentes, progresszív rendszer, amivel többet fizetnének azok, akik igénybe veszik az egészségügyet. Ehhez képest most könyörögnek a rezidenseknek hogy maradjanak itthon, plusz zsarolják őket.
Tandíj -> a büfészakok állami pénzből csak egy jóléti államban tarthatók fenn, erre rájött a Fidesz is. Csak az mszp féle tandíj a Fidesz-félének a fele-negyede lett volna, ők még is azonnal hazaárulózták őket minden megszorítás után, amit végül bevezetettek ők is.

Arról a szépségről már nem is beszélek, hogy a habzó szájjal szidott Bajnai/Oszkó féle csomag nem kis részét továbbvitték Orbánék.

Húsleves 2012.03.18. 18:20:20

@sárkányfő:
Hú de sokáig tartott!

"Belekötsz a névválasztásba, ami tényleg a legalja trollok szánalmas szórakozása."
Tehát akinek nem tetszik a véleménye, az troll, ugye? Ez de frankó érv!

"Először is tipkusan kicsinyes és primitív és full erőltetett az egész. Görcsölsz, hogy rúghasd a millát, lerí az egészről. Belekötsz a névválasztásba..."
vs.
"külön fideszesektől kérdem, hogy vajon a saját pártjukat polgárinak tartják-e? mert ez a szó benne van a nevében a pártnak, khm... és vajon igaz-e? tudjátok: államosítás, jogrendszer feldúlása, jogbiztonság elleni háború, olyan sítust képviselő emberek mint lázár, szíjjártó, dajcstomi, stb, na ez lenne a híres polgári-konzervatív stíl?"

Kérdezd a FIDESZ-eseket. Én nem vagyok FIDESZ-es, csak a hozzád hasonlók agya képtelen azzal megbírkózni, hogy aki kritizál az nem feltétlenül fizetett troll.

"Aztán a másik szívfájdalmad az alternatív köztársasági elnök választásuk. Hát istenem, hibáztak egy játékban, drámai."
Nem hiba volt babuci! Egy undorító csalás volt. Szavazást hirdettek meg, azután nem szavazással döntötték el, hanem létrehoztak egy olyan játékszabájt, hogy ne nyerhessen az, akit a választók nyilvánvalóan akartak.
Szemenköpték azokat, akik elhitték nekik, hogy ók mások, mint akiket kritizálnak.

"te nyilván tökéletes vagy és kedvenc pártod is az"
Jaj, már megint a személyeskedés. Kedvenc pártom? Hát ennyire:
nemtetszikarendszer.blog.hu/2012/03/18/mert_mi_vagyunk_az_az_egymillio_akik_simandi_szelim_marcius_15_i_beszede/fullcommentlist/1#c16122664
Ezt itt írtam válaszul valakinek, aki veled ellentétben nem a saját beteg agyával "kommunikál", hanem kifelé.

"megjegyzem szerintem tuti puccsolták a dolgot, a neten lehetett anonim szavazni bárkinek, tök nyilvánvaló hogy jóakaratú emberkék akarták manipulálni a dolgot, nagyon kevés szavazat jött, még a milla saját tagsága sem indult rá a dologra, mivel nem volt jól előadva mit miért, stb. ilyen kis részvétel mellett könnyű volt drága fideszeseknek összejátszani és manipulálni, csak a vak nem látja."
Haha! Hát ez nem semmi! De hát akkor most mi lesz? Internet nyista, mert azt a FIDESZ úgyis meghekkeli? És akik személyesen ott voltak, és esetleg ők választhattak volna, azok is mind FIDESZ-esek voltak? Figyelj, nem lehet, hogy a Milla se igazi már? Lehet, hogy FIDESZ-esek mind, és így terelik el az embereket egy látszatmozgalom felé a valódi pártoktól?

"A többi kritikád általánosságban mozgós üres baromság, meg a jó öreg cigányozás"
Idézd már a szövegből azt a cigányozást.

Idemásolom amire hivatkozol, hadd lássák, mekkora sunyi lapos szarházi vagy:

"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként[2]. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni[1], az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép.

Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata.[3]"

[1]: nyilvánosság
[2]: egyenlőség
[3]: törvény előtti egyenlőség

Na hol van ebben a cigányozás? És miért személyeskedsz már megint, miért nem az állítást cáfolod?

gyuvi 2012.03.18. 18:23:04

Szánalmas országnak szánalmas alternatívát!

klacus 2012.03.18. 18:25:58

@szgy: www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

Legalábbis jobb mint a Selmeczi Gabesz.

Az alternatív választásról további infók a facebokon.

röhögő 2012.03.18. 18:27:19

@hagyma: Mé nem mész a qrva anyádba? Csókolgasd a zöldkártyádat, meg az amcsi zászlót!
Minket meg felejts el! Hál istennek nem itt fogsz szaporodni, nem hiányoznak a génjeid a magyarságnak.
Nem érzed milyen undorító, hogy új hazát keresetél magadnak és pofázol a mi dolgainkba? Te féreg

röhögő 2012.03.18. 18:28:31

@knausz: Lencsés bolonddal ne foglalkozz! :-))

klacus 2012.03.18. 18:29:25

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: LOL

A fidesz ezeket mind megcsinálta,csak máshogy hívja őket.

Vizitdíj >> Chipsadó

Tandíj >> Tandíj :-)

"Arról a szépségről már nem is beszélek, hogy a habzó szájjal szidott Bajnai/Oszkó féle csomag nem kis részét továbbvitték Orbánék."

Akkor meg a mi a bajod? Ugyanúgy népnyúzásnak titulált most is bármi amit az állam tesz ha a pénzt akarja beszedni az aktuális ellenzék részéről, mint régen.

Az állam a javunkat akarja, illetve a javainkat!

Húsleves 2012.03.18. 18:29:43

@sárkányfő:
"az utolsó mondat külön jó volt, látom már a megverésemről álmodozol :D

figyu, tényleg sajnállak, de nem vagyok pszichiáter, tele vagy frusztrációval, jobbos lévén utálod a kormányod ellenében létrejövő millát (ha más szervezet lenne, más névvel, más tartalommal, más tagokkal, akkor is utálnád), stb. én sajnos nem segíthetek rajtad, és untig elegem is van a hülyeségeidből."

Írtam ilyet? Én csak azt írtam, hogy úgy vered itt magad, mintha valami terminátor lennél.
Jól látszik, hogy ki az aki frusztrációtól szenved.

Aztán nagy nehezen, amikor már szarrá égetted magad, összehoztál valamit válasz címén, de valójában abban sem volt semmi konkrét, csak tovább személyeskedtél.

De ismétlem - az, hogy a hozzád hasonló képződmény szorgalmasan kommentel és fröcsög jó, mert ebből látják rengetegen, hogy kik bújnak meg a nyilvánosságféltés mögött.
Leírtam konkrétan, hogy a jogvédők hogyan viszonyulnak a nyilvánossághoz és az egyenlőséghez, ez volt a lényeg. Azt pedig mindenki látja, hogy jogvédők köré szerveződik az egész milla. De erre természetesen most sem válaszoltál, csak a nyálreflexed indult be.

szgy 2012.03.18. 18:30:41

@klacus: kösz. hát, annál biztos hogy jobb.

klacus 2012.03.18. 18:31:45

@vladys73: Kis a hazánkban a profi fogalma más. Ezt gyönyörűen végig lehet vezetni a szakmák 99,9%-ra, miért pont a politikus lenne más.

Alapesetben (értsd máshol) azt jeleneti, hogy ért hozzá.
Nálunk ezzel szemben azt jelenti, hogy abból él.

Nagy különbség!

takács bálint (törölt) 2012.03.18. 18:34:25

@Lurian:
ausztria nem akarna szlávokkal közösködni? csehország, szlovákia, szlovénia, horvátország a monarchia része volt. jelentős részben szerbia, bosznia is.

számtalan középeurópa terv létezik. a legmerészebb az, amelyik magába foglalja a balkánt: brémától burgaszig tart. a 90 millió németajkúaknak még abban sem lenne félnivalója. 55 millió északi szláv, 25 millió délszláv él ebben a térségben. mindegy, hagyjuk.

klacus 2012.03.18. 18:36:01

@vladys73: Az emberek szeretik ám a bonyolult ügyekre az egyszerű válaszokat. Amerikai recept, ott is bevált.
Itt is működik. Van a gonosz tengelye, meg a fasza csávók klubja. A Kádári nosztalgia segíti a fasza csávók klubját, mert a nagy többségnek jobb volt akkor. A demokrácia akkor sem hiányzott, ahogy szűkebb értelemben most sem hiányzik. Ezért tudnak az önkormányzati szférában, állami cégekben annyit lopni.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 18:41:04

@klacus: Azért reménykedek, hogy kinevelődik a társadalomból ez, még ha ilyen környezetben nőnk is fel a mai fiatalok. Hátha mást látnak a gonosz médiában, bár az is egy érdekes értékrend, de 2 negatív pozitív lesz, reménykedjünk.

"Alapesetben (értsd máshol) azt jeleneti, hogy ért hozzá.
Nálunk ezzel szemben azt jelenti, hogy abból él."
Jogos, megkövetlek.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.18. 18:43:46

@klacus:

Mindkettő.

www.merriam-webster.com/dictionary/professional

1 c (1) : characterized by or conforming to the technical or ethical standards of a profession

2 a : participating for gain or livelihood in an activity or field of endeavor often engaged in by amateurs

2 c : engaged in by persons receiving financial return

(Mivel a Magyar Értelmező Szótár -- legjobb tudomásom szerint -- nincs a Neten, így kénytelen vagyok az angol definíciókra hivatkozni.)

Lurian 2012.03.18. 18:43:52

@takács bálint: Nem, nem erre gondoltam. :-) Ausztria nem akarna VELÜNK közösködni, ahogy a szlávok sem. Nincs túl sok barátunk a körzetben, lássuk be...

klacus 2012.03.18. 18:43:52

@vladys73: A mostani 5-10 évesek már más világot hoznak. De azt mi már nem érjük meg....

klacus 2012.03.18. 18:45:07

@neoteny: Vágom, de nézz a dolgok mögé, nálunk vastagon 2.c. :-)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 18:45:21

@klacus: Én azért megpróbálom. Ha megtámadnak az utcán lesz motiváció. :D

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 18:45:34

@röhögő: azért azon gondolkozz el, hogy lehet, hogy valaki azért keres új hazát, mert a sajátjában a kommunisták, a zsidók és a cigányok diktálnak. Ettől te még lehetsz büszke magyar, de én azért megértem, hogy valakinek ezt nem veszi be a gyomra, és ha már úgyse a saját hazája fiai irányítják a hazáját amiben még megélni se lehet normálisan, elmegy máshova, ahol ugyanúgy idegenek dirigálnak, de legalább a becsületes munkáért becsületes bér jár.
Nálam a hazaszeretet legalábbis azt jelenti, hogy büszke vagyok a Balatonra, a Mátrára, a Mecsekre meg a tokaji borra, ilyesmikre. Ugyanis én a jelenben élek, nem vagyok túl történelmi beállítottságú és '56 óta itt nem történt olyan amire kifejezetten büszkének kell lennem a táj szépségén kívül. Vagy ha van ilyen csak nem látom, ki vele.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 18:46:20

@röhögő: azért azon gondolkozz el, hogy lehet, hogy valaki azért keres új hazát, mert a sajátjában a kommunisták, a zs...k és a c.....k diktálnak. Ettől te még lehetsz büszke magyar, de én azért megértem, hogy valakinek ezt nem veszi be a gyomra, és ha már úgyse a saját hazája fiai irányítják a hazáját amiben még megélni se lehet normálisan, elmegy máshova, ahol ugyanúgy idegenek dirigálnak, de legalább a becsületes munkáért becsületes bér jár.
Nálam a hazaszeretet legalábbis azt jelenti, hogy büszke vagyok a Balatonra, a Mátrára, a Mecsekre meg a tokaji borra, ilyesmikre. Ugyanis én a jelenben élek, nem vagyok túl történelmi beállítottságú és '56 óta itt nem történt olyan amire kifejezetten büszkének kell lennem a táj szépségén kívül. Vagy ha van ilyen csak nem látom, ki vele.

mókáné 2012.03.18. 18:51:29

@röhögő:

"Lencsés bolonddal ne foglalkozz! :-)) "

Szívügyem ő nekem most már, mert vagy 12 éve a saját nevemen vagyok a fórumokon, blogokban és a képem is az enyém. Mire pont nekem reklamált!

Aztán jött a Karácsony és akkor hozzátettem a keresztnevemet is a vezetékhez, bár tudja mindenki, de külön igényként jelentkezett @Lencsés lstván: úrnál.

Az ünnep után maradtam ugyanígy, mire megint, hogy mennyire anonim vagyok.:):) aztán jött Prof. Dr. Lencsés István.:) ez már a jéghegy csúcsa volt!..

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 18:52:06

@klacus: a bajom az, hogy a fidesz különbnek tartja magát az mszp-nél miközben ugyanazokat csinálja csak még pofátlanabbul. Képzeld el azt a forgatókönyvet, hogy 2002-2010 között ugyanezekkel az arányokkal a fidesz a kormánypárt, de az mszp bojkottálja a chipsadót, az egykulcsost, az egyházasdit, az egyetemek leépítését, a közszolgálati egyetemet és sorolhatnám. Ugye milyen szemetek lettek volna?

Az a rohadt szörnyű hogy 2012 márciusában Magyarországon még csak a híre sincs olyan pártnak ami vállalható lenne. Már persze, ha az ember nem köpi szembe magát ha egy senkiházi szélhámos bandára szavaz, csak mert ők a legkisebb rossz.

w650 2012.03.18. 18:52:16

@DFK:

Nem gondolod, hogy annak a „szemét magyar termelőnek” először is legalább adóznia kellene, hogy bármit is várjon ettől az országtól? Hogy egyáltalán a száját kinyithassa. Addig semmivel sem jobb, mint a segélyre ácsingózók... A tisztelt öntudatos büdös parasztja.

röhögő 2012.03.18. 18:54:20

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: "mert a sajátjában a kommunisták, a zsidók és a cigányok diktálnak. " - Ha úgy gondolja, akkor tenni kell ellene és nem elhúzni. hagyma történetét ismerjük.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 18:59:42

@röhögő: na de mit? Mindig ezt mondjátok, hogy tenni kell ellene, de ma mit tehet az ember azért, hogy visszakerüljön a magyarok kezébe Magyarország? Tüntet. Ja, hogy akkor mocskos millás.
Mielőtt pedig a Jobbikot írod, ők már bebizonyították hogy igen kezesek tudnak lenni, ha megkapják a szeletet a tortából, úgyhogy afelől nincs kétségem, hogy ugyanúgy átjátszanák az országot és a javakat külföldre ahogy az eddigiek.

sárkányfő 2012.03.18. 19:00:57

@Húsleves:
Nem te szerencsétlen, nem az a troll, akinek más a véleménye, nem is ezt írtam, hiába akarod kiforgatni a szavamat, ami egyébként ismét a nagystílű próbálkozásaid listáját növeli. ellenben azt írtam, hogy az hozza a troll-szintet aki ilyen pitiáner (és amúgy könnyen védhető) dolgokba köt bele erőből, mint te is. sajnos ez van. tudom nem tetszik, de hát te hoztad magad ebbe a helyzetbe, most már edd meg szépen amit főztél.

a szövegértésed továbbra is kritikán aluli. a fideszes részt kifejezetten a fideszeseknek írtam, ráadásul többes számban, hogy a te pici agyaddal is rájöjj, hogy nem konkrétan neked szól, hanem - most figyelj, meg fogsz lepődni - a fideszeseknek. tudod ők is imádják ezzel a piti módszerrel támadni a millát, elég ha itt visszaolvasol. de sajnos túlértékeltelek, neked a többes szám és a név célzott csoport név szerinti megszólítása sem elég. milyen kár, de a te kedvedért még didaktikusabb már nem leszek, már ez is dedó szint volt...

a szavazásról már leírtam a véleményem, meghekkelte az ellenség, bizony van ilyen, mint írtam ennek fényében a fényesen lángoló morális felháborodásod vicces. vagy az ellenséggel szimpatizálsz, épp ezért rugózol ennyire ezen. izomból keresed a fogást a millán, mert a célod hogy rúgd ahol éred. nem baj ez csak átlátszó tudod.
a helsinki bizottságos kínkeserves erőlködésed el nem hiszed mennyire hidegen hagy, például azért is, mert ismét kiforgatod a szavamat (ez a vesztesek keserves próbálkozása...), hiszen nem arra hivatkloztam amit nagy lelkesen bemásoltál, hiába is próbálsz csúsztatni, hanem nemes egyszerűséggel elolvastam az általad belinkelt cikk címét, és lám, már abban is benne van a cigány szó... apropó, érdekelne, hogy mi köze ahhoz a cikknek Millának?

és már sokadjára mondom: higgadj már le, rossz nézni az hisztidet.

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 19:01:34

@röhögő: Igen, én is tűnődtem valami hasonló tartalmú válaszon, de ha valaki önként és kéretlenül hajlítja meg a gerincét, az csak egy szolga, nem kell vele foglalkozni.

250 millió amerikai állampolgár adójából jóval több pénz jut kutatásra, hadseregre, statisztikailag több zsenijük és focistájuk születik.
Majd meg kell nézni Kínát, mert ott négyszer akkora a teljesítmény, csak egyelőre még nem propagálják.

Tehát világpolitikai szempontokat figyelembe véve Hagyma barátunknak a kínaiak előtt kellett volna szülőnemzetét és saját magát lekicsinyelve behódolni, így azt mondhatnók, realista féreg, de így csak egy nyomorult, gyökértelen senkiházi (világpolitikai reálpolitikai érzék nélkül).

high up! 2012.03.18. 19:03:34

A MILKA bocikat vezeti a proli dópmen.

Nagyonmarhák!!!!

röhögő 2012.03.18. 19:07:36

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:
@RowiwClub: Sajnos a magyar népet elkényelmesített a kádári rendszer, valamint az utána jövő 22 évi kölcsönből és az ország kiárusításából való jólét. Ez ellen csak a saját kis világában tehet mindenki. Az a baj, hogy aki dolgozik, azt rögtön lehúzzák ebben az országban.
Ha valaki feladja az itthoni küszködést, azt elfogadom, de akkor ne ugasson haza!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.18. 19:08:55

Érdemes lenne már észrevenni hogy (legalább) kettő Lencsés "István" van errefelé: az egyik (eredeti?) "I"-vel írja a nevét, a másik (hamis?) egy "l" (kis ell) betűt használ a nagy i helyett.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.03.18. 19:08:57

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: "Vizitdíj -> egy szűrő az egészségügybe, hogy kihulljanak a hipochonderek és a táppénz- és adócsalók, plusz némi plusz bevétel ami most rohadtul hiányzik."
Biztos azt, aki rászánt 20-30-40 ezret a táppénzcsalásra, majd pont a 300 Ft. tartotta volna vissza... LOL!

finalNmbr 2012.03.18. 19:09:45

Tehát szavazzak rátok, hogy titeket is lelehessen váltani pár év múlva? Kéne az a zsírosbödön, mi?

dávidzoli 2012.03.18. 19:12:59

@Anti Anyag: Valóban jobb név lenne a Tízmillióan a magyar sajtószabadságért, pubi.

klacus 2012.03.18. 19:13:23

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: Így van.

Az ország a kisebbik kupac fost választotta. Ennyi. A gyomrod még ugyanúgy felfordulhat. Én spec rájuk szavaztam ,és holnap is rájuk szavaznék, mert nincs jobb.

A jelenlegi kilátások, szerint a helyzet 2014-ben ugyanez lesz. Ugyanez is marad, addíg amíg a fidesz nem fog szakadni. Mert szakadni fog, ez csak idő kérdése.

Aki azt hiszi, hogy a politika az angyalok és démonok harca, nos az a jó szavazó. Benyalta a maszlagot, és sztereotípiák alapján dönt. Ez a többség, és nem csak itt, hanem mindenhol. A politikusok a megvezethető hülyék millióiból élnek, akárcsak a TV-shop, mindkettő működő üzleti modell. Tépheted a szádat napestig, sokan azért fognak rászavazni mert olyan cuki....

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.18. 19:16:10

@klacus:

Az utolsó bekezdésed elég korrekt analízis.

klacus 2012.03.18. 19:16:44

@knausz: Erről a Lencsés kreténről mindíg ez jut eszembe:

"Bátor dolog manapság Ni-t mondani...."

imikecske (törölt) 2012.03.18. 19:16:56

Híres Néger Kommunisták

Angela Davis
Simándy Szelim

hihihi

imikecske (törölt) 2012.03.18. 19:18:29

NÉGER MINISZTERELNÖKÖT MAGYARORSZÁGNAK!

val 2012.03.18. 19:21:03

"Lemossuk a gyalázatot! Tüntetés a Szabad Sajtó úton"

Nah? Lemostátok a gyalázatot? Mert ha nem, akkor ne tessék az orrom alá dugni Torsa Mátyás Ráb*szenes számlaszámát!
A PayPal "fizess most" gombból sem kérek.

BTW Nem kaptok eleget külföldről?

klacus 2012.03.18. 19:22:22

@neoteny: Hát kössz. Én így látom, a világ az ilyen.

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 19:22:53

@röhögő: Igen, egyetértek az elkényelmesedéssel, ez egy európai probléma egyébként. Lehet, hogy a görögök sokat dolgoznak, de 14-16 havi fizetéseket osztogatni minden 10. állampolgárnak (aki közalkalmazott), úgy, hogy hamisított mérlegekből származó EU-támogatásból és kölcsönből megy mindez, az nem csak a politikai osztály romlottságát, de a görögök józanságának hiányát is mutatja.

De mit keres ez a millánál? Ezek se mondják azt, hogy le a nyuggerek utazási kedvezményével, csak virtuális problémákat vetnek fel.
Nem akarom ismételni magam, de a milliós nézettségű, jobboldali tulajdonosú, ballib Index főoldalán általában három millaszerű blog veri a nyálát, hogy nincs sajtószabadság :) Ha nektek ez a gondotok, legyen, én inkább vetek egy kis zöldséget, egy kis realizmus a sok bölcsészkedés helyett.

Aki ittmarad ebben az országban, azért nézze meg a YT-on az albán kecsketenyésztés módszertanát, mielőtt lekapcsolják a villanyt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.03.18. 19:29:31

Kiknek az akarata érvényesüljön ?
Azaz ki nyilatkozik az 1 milla nevében ?
Ki dönti el, hogy ki felel meg a kritériumoknak, és ki nem felel meg ?

Ki ellenőrzi ezt az egy millió embert hogy hova ikszel a szavazófüékében ?

Követelitek az átláthatóságot..
Ez szép.
Tényleg szép, és az egyik legszükségesebb feladat.
(A sajtószabadság pl az csak hangzatos duma... Ha nem lenne sajtószabadság nem írkálhatnátok ti sem pl.)

Szóval átláthatóság.
Talán példát kéne mutatni, és megnevezni a millában azt az 5-10 embert aki dönt.
Aki nyilatkozhat. Aki fenti kérdések mindegyikére jogosult válaszolni.
Aki mégiscsak tud alternatívát megnevezni.

imikecske (törölt) 2012.03.18. 19:33:27

Rózsa Milán buzi és Simándy Szolim néger közös gyereke lehetne a miniszterelnök-jelöltetek

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.03.18. 19:37:38

@Trompf: Azok nyilatkozhatnak, akik pl. a Klubrádiós Pikó haverjai. :)

Húsleves 2012.03.18. 19:46:31

@sárkányfő:
Bunkókám már megint mellébeszélsz? Ha már szövegértésről fröcsögsz, hol van a cigányozásról az idézet?
Megint írtál egy csomó sértegetést, hogy hátha elküldelek valahová, hogy aztán jöhessen a "higgadj le" ugye? Szánalmas vagy.

Úgyhogy visza a témára faszikám:

Ezt írtam:

És ti vagytok azok a jogvédők, akik sajtószabadságról és egyenlőségről ajvékolnak, de valójában ezt teszitek ( forrás: index.hu/belfold/2011/03/17/csak_ciganyok_tamadnak_rasszista_okbol/ ):

"A Magyar Helsinki Bizottság a közösség tagja elleni erőszak miatt hozott ítéleteket kezdte átnézni egyenként[2]. Hivatalosan ugyanis az elkövetők és az áldozatok etnikai hovatartozásáról sem lehet statisztikát vezetni[1], az ítéletek vizsgálatából azonban kirajzolódhat egy kép.

Abban a jogvédő szervezetek képviselői egyetértenek, hogy a gyűlöletbűncselekményekkel szembeni törvények a világban jellemzően az olyan csoportok tagjait védik, amelyeket tényleges megkülönböztetés ér. Az pedig, hogy a többségi társadalmat megvédje, általában nem az ilyen jellegű törvények feladata.[3]"

[1]: nyilvánosság
[2]: egyenlőség
[3]: törvény előtti egyenlőség

Hol van a cigányozás?

Ezért utálnak beneteket mint a szart, mert toleranciáról, sajtószabadságról meg egy csomó olyan dologról ajvékoltok egyfolytában, amihez nektek van a világon legkevesebb közötök.

Az meg, hogy a szavazást meghekkelte az ellenség, az már tényleg röhej. Újra kérdezem: az index videón a jelenlevő közönség is mind FIDESZ-es volt?
Nagyon hasznos, ha leragadunk ennél a témánál, mert ez is sokat elárul a ti érdekes világotokról.

szgy 2012.03.18. 19:49:35

@dávidzoli: "Valóban jobb név lenne a Tízmillióan a magyar sajtószabadságért, pubi."

talán akad egy csoportosulás aki mind a 15 millió magyar sajtószabadságáért küzdeni fog! :-))))

hóhóhó 2012.03.18. 19:55:20

@sárkányfő:Ha nem is Amerika, de már az is valami, hogy ezzel a névvel ki lehet állni./sőt nem "fujól" senki/
@vilagnezet.blog.hu: Teljesen igazad van, nem véletlen, hogy a korrupcióban élen járunk.

sárkányfő 2012.03.18. 19:57:28

@Húsleves: hát igen, amire nem tudsz válaszolni, arról vagy hallgatsz (mint pl a névválasztásos felsülésedről), vagy terlesz izomból. a cigányozás - mint írtam - már ott van a cikk címében és linkjében is, de persze ezt te sose fogod elismerni :)
és ismét kérdem (kár a gőzért, ne terelj, addig fogom kérdezni amíg nem válaszolsz), mi köze egyáltalán ennek az egész cikkhez a Millának? Meddig fogod még telespemmelni az egész blogot újra és újra? A gazdasági válságot nem akarod leverni a millán? Elárulnád milyen terhelő információ van az általad belinkelt cikkben/bemásolt szövegben a Milláról? Ja, hogy szóba se kerül, csak szimplán meghibbantál? Egész éjjel őrjöngeni fogsz? Másold be még hússzor, te szánalom...

Hohó60 2012.03.18. 19:59:46

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]:

Tőlem mehet azzal a kiegészítéssel, hogy előbb azokat kell pellengéárre állítani, akik működtették a kommunista rendszert, és ma is a közéletben vannak.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 20:11:39

@dr. Kóser Malac: nem igazán értelek. Mit kell rászánni a táppénzcsalásra? Általában aki ezt csinálja, az bemegy a dokihoz és írat egy táppénzes papírt, a legtöbb doki meg is csinálja, sok ismerősöm jár így horgászni (sajnos). Mégis mi az a 20-30-40 ezer amit rá kell fordítani? Amúgy itt a 300 Ft-ot nem prevenciónak írtam nyilván, hanem hogy legalább ennyivel is hozzájárul a TB-hez ha kihúzza magát a munka alól. Mert most semmivel, és ugyanúgy megírják a táppénzes papírt neki.

A hipochonderek alatt meg elsősorban a cigókat értem akik makkegészséges gyerekekkel bepofátlankodnak mindenki elé a váróban csak hogy megkapják az igazolást hogy a gyerek kimaradhasson az iskolából és kulizhasson, valamint az öregasszonyokat akik a bkv-hoz hasonlóan trécselni járnak a rendelőbe, és akkor már meg is nézetik nincs-e valami bajuk. Miközben a valóban beteg meg 3 órát ül a sorára várva.

Igen, tudom, szociálisan érzéketlen vagyok, erre nem kell külön rávilágítani.

sanyix 2012.03.18. 20:13:11

még egyet is értenék ezekkel a millás dolgokkal, de sajnos a büfészakok leépítésével, meg a kedvezményes nyugdíjak leépítésével értek egyet így ütik egymást a dolgok.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 20:14:24

@Szántó Imre: ez a hangnem hogy fér bele a keresztényi erkölcsöket prédikáló fidesz image-be?

@Hohó60: na, vannak itt még értelmes emberek. Nyilván erre gondoltam én is, lásd Biszku a kutyát nem érdekli már, hisz nem csinál semmit, ellenben a komplett ex-párttag fidesszel és mszp-vel szemben.
Mondjuk akkor a Jobbik meg az LMP marad csak, velük se leszünk közelebb a megoldáshoz...

Lencsés István 2012.03.18. 20:14:56

@piefke: A kisebb részük is saját költségen volt , legalábbis a buszokra kellett pénzt fizetni , ugyanis rengeteg ismerősöm jött busszal és fizettek szóval erről ennyit ....

@Lurian: Igen neked írtam .... Idézek hogy lásd kivel van dolgod .... " ....Na várj, azért egy központi pénzből levezénylet .... " ( ezt írtad te ) És itt a hazugság ugyanis nem központi pénzből lett levezetve mint írtam .... Úgy jön a netes előfizetés az ember " igazához " hogyha netre telik az tud menni érvényesíteni is az érdekeit .... A benzin meg helyes hogy drágul , így legalább talán leteszik a kocsit , de lásd még sem teszik le tehát sírni nem kell .... Én vonattal , és metróval is mentem , mert dolgozom , és van miből menni . :) ;)

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.03.18. 20:23:31

@sanyix: büfészakok: igazad van. Ellenben közszolgálati egyetem az mi a picsa? Mert egyelőre nem hogy szak, de komplett büféegyetemnek tűnik, ahol a diplomát is zsírpapírban adják majd át. Ellenben ezt is lehetett volna emberien csinálni. Első félév MINDENBŐL fizetős, aztán amennyi ember belefér az államilag támogatott keretbe, a legjobban végző annyi embert vesznek át államira második félévtől. És persze átlag alapján, nem ám úgy, hogy valaki felvesz 50 kreditet és mindet kettesre teljesíti.

Kedvezményes nyugdíjak: akik erre jogosultak, azok után évente az éves bruttójuk kb 10 százalékát befizeti a cég az államnak korkedvezményes nyugdíj-előleg címén. Ezt a pénzt visszakapják akkor azok, akiktől mondjuk 20 éve vonják? Vagy hova lesz? Mert erről nem beszélnek a híradóban, de attól még így van.

A milla követeléseivel amúgy én is egyetértek, de onnantól hogy Dopeman lett az arcuk köpök az egészre, hiteltelen szar. Tekintve hogy nagyon más lehetőség nincs, marad külföld, vagy a nyelés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.03.18. 20:26:15

Az a baj, hogy a politikai elit magasról leszarja, mit kérünk rajtuk számon.
Talán ha konzekvensen lecsuknánk mindet, akkor rend lenne, addig semmi se lesz itt.

Húsleves 2012.03.18. 20:28:09

@sárkányfő:
"ne terelj, addig fogom kérdezni amíg nem válaszolsz), mi köze egyáltalán ennek az egész cikkhez a Millának?"
Egyáltalán nem akartam terelni, ha nem végig a személyemmel lettél volna elfoglalva, akkor hamar eljutottunk volna a válaszig. Az a köze, hogy a Milla erősen összefonódik a jogvédőkkel. A rendezvényeken rendszeresen jogvédők a szónokok. A szónoklatok maguk is olyanok. Egyébként ha csak annyit mond valaki a Milla nevében, hogy jogvédők ide vagy oda, ők az ilyen "egyenlőséggel" és "nyilvánossággal" sem értenek egyet, akkor az én véleményem máris megváltozik a Milláról. Ezt azért írom, nehogy valami újabb meddő vita alakuljon ki arról, hogy tényleg van-e közük jogvédőkhöz, vagy nincs. Az számít, amit képviselnek. És ha ők nem azonosulnak az ilyen felfogással, akkor amit írtam valóban nem vonatkozik rájuk, és ennek csak örülni tudok.

"a cigányozás - mint írtam - már ott van a cikk címében és linkjében is, de persze ezt te sose fogod elismerni :)"
Most megfogtál, tényleg nem ismerem el. Nem cigányozás van a címben és a linkben, hacsak nem kavarod az indexet a kurucinfoval. Ez egy index cikk, amelyik arról szól, hogy jogvédők szerint igazságtalan, hogy törvény előtt azonos súlya van annak, ha cigány támad magyarra, mint a fordítottjának.

A névválasztással felsültem? Jó, akkor ennek is fussunk neki újra. Tehát nem önmagában a névválasztás a baj, annak körülbelül annyi köze van a tartalomhoz, mint a Fiatal Demokraták Szövetsége elnevezésnek a fiatalsághoz. Az viszont már nagyon gáz, amikor így üzengetnek, hogy "mert mi vagyunk az az egymillió, akik ...".

"A gazdasági válságot nem akarod leverni a millán?"
Nem, ez eszembe se jutott. A gazdasági válságot még az MSZP-n se. Van egy olyan elvem, hogy mindenkit csak olyanért hibáztatok, amit ő csinált, vagy legalábbis köze volt hozzá.

"Ja, hogy szóba se kerül, csak szimplán meghibbantál? Egész éjjel őrjöngeni fogsz? Másold be még hússzor, te szánalom... "
Azért másoltam be, mert az elején végig azzal hárítottál, hogy nem olvastad amit korábban írtam. Ha benne van a szövegben, akkor nem lehet úgy vitatkozni, hogy közben azt mondod, amire én hivatkozom azt nem olvastad, és nem is érdekel.

A korábbiakhoz képest annyira kevés személyeskedés volt most a szövegedben, hogy úgy teszek, mintha nem is lenne benne egyáltalán.
De azért próbáld meg kerülni, mert inkább a te objektivitásodra enged ez következtetni mint az enyémre.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 20:29:04

@röhögő: a kurva anyam meg otthon el es ja igen lefekves elott megcsokolom a zoldkartyamat es megsimogatom az amerikai zaszlot
ez tenyallas:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 20:32:10

@röhögő: meg be sem fejeztem, legalabb 5 ev es 15 resz hianyzik
de folyamatban van, varlak a kurva anyammal egyutt, hogy olvasd tovabb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 20:33:32

@RowiwClub: viszont Te egy gerincoszlop vagy:)
muhhhaha

szgy 2012.03.18. 20:45:10

@Lurian: "Kíváncsi vagyok, hallunk-e valaha olyat, hogy egy vállalkozó/ politikus az ország javára lemond egy éves bevételeiről."

néhány hete hallottam hasonlót. az rtl klub házonkívül műsorában volt egy riport egy szegény családról. utána sokan megmozdultak hogy segítsenek nekik és az egész településnek. a polgármester mondta hogy egy pest környéki cég kifizette az önkormányzat számláit, nem emlékszem pontosan milyen számlákat milyen összegben. nem éves bevétel nagyságrend de az irány jó.

szemtanú 2012.03.18. 20:48:53

Szép, szép ez a nemzeti minimum, de az ördög a részletekben van. Meg kellene alkotni a szabályokat is, de ki fogja azt elvégezni. És aki elvégzi, az mindenkit meg fog kérdezni és ha igen, minden észrevételt beépít majd a törvénybe, azután ha beépítette még működni is fog? Mondjuk egy nem korrupt politikus hogyan viszonyuljon egy korrupt újságíróhoz, mert olyan is van ám!
Civil nyomásra szükség van, de nem képviselhet egy civil szervezet átfogóan minden területet, mert az már párt, és a pártokra már más szabályok vonatkoznak. Ezt tudomásul kell venni, diverzifikálni kell, mert úgy hitelesebb, hiszen egyes területeket azok képviselnek, aki értenek hozzá. Nem ilyen vegyes felvágott, mi mindenhez értünk élcsapat jelleggel.

Lencsés lstván 2012.03.18. 20:50:54

@Lencsés István: A lengyel elvtársak maguk fizették , tudom mert megkérdeztem , 18 eurot oda-vissza és amiben benne volt egy budapesti BKV napijegy is .

De ti meg anonimak vagytok , úgy hogy véleményetek nem számít !

Lencsés lstván 2012.03.18. 20:51:48

@Lencsés István: NEM VAGYOK ANONIM !!!! NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!

sárkányfő 2012.03.18. 20:52:59

@Húsleves: Már komolyan szóhoz se jutok. Te tényleg azt hiszed, hogy ha a Helsinki Bizottság jogvédőkből áll, és egy jogvédő szónokol a Millánál, akkor Milla = Helsinki bizottság? és erre a hülyeségre alapozva vered a rácsot itt órák óta? emiatt kellett itt ezt művelned ember??? ember komolyan mondom menj már el valahová ahol segítenek neked, mert ez már beteges. komolyan, ez már hervasztó. eddig nevettem rajtad de már csak fogom a fejem... édes istenem...

bocs, de elegem van belőled. ez már vergődés. vagy nem is tudom, de rossz nézni. még a névválasztáshoz annyit hogy ha értenél magyarul, akkor látnád hogy leírták itt fent a szövegben, hogy a "mi egymillió" nem a Milla tagjaira vonatkozik, hanem azokra akik szavaznának, de nincs kire. Emiatt is órák óta nyomod a csengőt, csak mert el se olvastad rendesen a cikket... segítek: ott van pl. a 4. bekezdésben is...

ha lenne benned minimális korrekt hozzáállás, akkor nem ilyen irtó kínos, erőltetett, piti ügyekkel jönnél, hanem szépen elolvasnád amit politikai krédójuknak tartanak, és arra reagálnál, ja azt nem lehet szidni, akkor gyorsan találjuk ki hogy ők igazából a helsinki bizottság, meg a nevük így meg úgy... hát tudod, ez téged minősít, nem a millát.

nem garantálom hogy a következő kommentedre is fogok reagálni, mert tényleg nagyon elegem van ebből.

RowiwClub (törölt) 2012.03.18. 20:53:07

@hagyma: Na, mi van? Véget ért a kviddics meccs?

Lurian 2012.03.18. 21:16:06

@Lencsés István: Hát akkor neked kurvajó, mert ahol én lakom, ott kurvára nincs pénz. A megtakarításainkat éljük fel, amik még véletlenül sem ebben az országban képződtek. Tudod munka sincs, mert a vállalkozások sorra csődölnek be - hála a csodálatos gazdasági szabadságharcunknak. Szóval mennék én tüntetni, de nem tudok rá szánni lóvét, mert a kölkeim két hónaposak, és képzeld, másra kell a pénz. (Pl benzinre, hogy tudjam őket kivizsgálásokra vinni, de valóban, hihetetlen szerencsének érzem magam én is, hogy drágult a benzin, így legalább mehetünk busszal, ami két kéthónapos srácnál valóban a jobbik választás.) Egyébként a netem a tévével együtt van, így olcsóbb. Szóval netre telik, de vonatra nem - már leírtam miért.
Ugye a lengyelek teljesen önköltségen jöttek? Mármint fizették a biztosítást, a buszokat, meg mindent? Ha nem, akkor ugye pártpénzen? Ha pártpénzen, akkor ugye azt kizárólag pártkatonák dobták össze, és egy fillér sem ment rá az adófizetők pénzéből? (Ne felejtsd, az állam pénze az adófizetők pénze, tehát minden, amit az állam fizetett azt az emberek dobták össze...) Ha minderre teljes meggyőződéssel azt tudod mondani, hogy NEM volt érintve az adófizetők pénze, és erre akár megesküszöl a bal heréd éppségére, akkor oké. Ha mindezt bizonyítani is tudod (épp, mint az azonosságodat), nos akkor én valóban hazudtam. Amíg ez nem áll fent, addig azt ugatsz itt bárkinek, amit csak akarsz. A szavad fing a viharban. Hazugsággal vádolni valakit bizonyítékok nélkül nem szép dolog. (És nem, a Hírtévé idevágott linkje NEM bizonyító erejű.)

Lurian 2012.03.18. 21:18:51

@szgy: Látod, ha ilyet hallok, akkor még nincs veszve minden. Kár, hogy ez nem általános max az üdítő kivétel. Ha ezt az adott cég név nélkül tette, akkor meg dupla riszpekt.

Lurian 2012.03.18. 21:20:44

@Lencsés lstván: 18 Euró honnan? Lengyelországból? Ha 5400-ért még a BKV jegy is benne volt, akkor nem értem mi a gond a repjegyekkel? :-))

Lurian 2012.03.18. 21:22:46

@Lencsés lstván: Az lehet, de normális sem. :-)) Szerintem előbb végy egy nagy levegőt, mert elvisz a szívroham. Olyan kevés magyar maradt, hogy még érted is kár lenne...

Szőkeherceg-bombanője 2012.03.18. 21:24:32

@31/48: Így látom én is. Pártokra, konkrét emberekre szavaz mindenki a szavazófülkében, és ott dől el, hogy végül ki és milyen irány mentén kormányoz. Lehet vmi ellen tüntetni, az tök jó. Nekem se tetszik a mostani rendszer. De vmi mást szeretnék helyette. Olyat, ami mögé lehet állni. Dopeman-nel nem szeretnék egy platformra kerülni. Bocsánat. :)

Gatinho 2012.03.18. 21:25:24

Sose voltatok egymillióan... :)

Ambiorix 2012.03.18. 21:25:46

Na akkor a sok értelmetlen szájtépés után végre egy építő jellegű konkrét javaslat tőlem: legyen a nemzeti minimum a pacalpörkűt kisfröccsel! :)

DNA 2012.03.18. 21:27:32

Beleolvastam a kommentekbe. Nem veszitek észre,hogy még itt is egymást ekézi mindenki basszátok meg?EZÉRT nem lesz soha az életben semmi ebből az országból, nem a kommunisták meg a fasiszták miatt.

pimpalini 2012.03.18. 21:28:07

Gyerekek!

Ez még mindig gyengus.
Látom még mindig "hiányzik a sajtószabadság".
Bár a népképviseletet már nem követelitek (ennyire hülyék már nem vagytok), de azért ott van előtte a "valós" szó, amibe bármit bele lehet magyarázni.:)

Látom azért már kicsit másabb ez a 12 pontnál...:)

Már nem akartok közteherviselést sem, miközben ugye van.:)

Kár volt tippeket adni, még a végén lesz egy szónokotok is. No nem ez az illető, de talán egy épkézláb ember.:)

pimpalini 2012.03.18. 21:30:41

@Gatinho:

Az őket nem zavarja. Ugyanolyan szánalmas számháborújuk van, mint azoknak, akiket szidnak.:)

Vicces ez az óvodás ujjhuzogatás, hogy "bibíí nálunk 110 000-en is voltak, nálatok meg csak 65 000-en, abból is legalább 10 embert megfizettetek"...:)

Ezek sosem nőnek fel. Sajnálom amúgy, mert komolyan gondolják, hogy egyszer ők vezetik majd az országot.:(((((

Húsleves 2012.03.18. 21:31:20

@sárkányfő:
Na, jó, figyelj, te degenerált köcsög, nincs az megírva sehol, hogy ha egy liberális tetű egyfolytában szitkozódik, akkor ne lehessen neki hasonló stílusban válaszolni.

"Te tényleg azt hiszed, hogy ha a Helsinki Bizottság jogvédőkből áll, és egy jogvédő szónokol a Millánál, akkor Milla = Helsinki bizottság?"

Nem! Ezt a beteg, degenerált barom agyad hozta össze. Én annyit írtam, hogy egyértelműen látszik a kapcsolat a kettő között. Megvilágítom neked egy olyan példán, ami a kedvenc témakörödből van, vagyis rasszizmus. Ha egy szervezet egyes tagjait nem ismerem, csak egy két ku klux klanos figura beszél arról, hogy négereket szurokba és tollba forgatni jó dolog, akkor az nem bizonyíték arra, hogy az szervezet a ku klux klán, de a kapcsolat (ha más nem, az eszmei), azért jól felismerhető.

Arról pedig nem kell a púder, hogy ők azok nevében beszéltek, akik szívesen elmennének szavazni, de nincs kire, mert egyrészt nyilvánvaló, hogy szándékos az áthallás ( "rajtatok kívül erre senki más nem alkalmas: mert mi vagyunk az az egymillió, akik ... ) - ez ugye többes szám első személy, nem pedig azok akik nem tudnának kire szavazni, másrészt körleveleket is szoktak így küldözgetni, úgyhogy nem egyedi az "egymillióan vagyunk" szöveg.

"nem garantálom hogy a következő kommentedre is fogok reagálni, mert tényleg nagyon elegem van ebből. "

Ki a fenét érdekel, hogy reagálsz-e? Eddig se reagáltál, csak fröcsögtél, te kretén. Direkt írtam neked, hogy álljál le, és elengedtem a fülem mellett az utolsó szitkozódásodat, hogy elinduljon valami kommunikáció köztünk, erre megint elkezdesz itt mocskolódni, te a nagy toleráns buzi köcsög.
Nem kell reagálni, felesleges, látszik, hogy vitaképtelen vagy és hülye mint a segg.
Ennek ellenére nagyon hasznos volt amit produkáltál, mert folyton azt a látszatot akarjátok a blogokon kelteni, hogy ti vagytok a higgadtak, a megfontoltak, az okosak, akik érvelnek, akik demokratikusan gondolkodnak, hát nem, ezek vagytok ti, szánalmas, sunyi lapos tetvek, akiknek ha rámutatnak a fonákságaikra, akkor habzó szájjal szitkozódnak.

pimpalini 2012.03.18. 21:31:59

"Vessünk véget annak, hogy a pártok diktálják a tempót!"

Ez milyen összeszedett üzenet, milyen bölcs mondat...:) Csak kapkodom a fejem.

Gatinho 2012.03.18. 21:32:41

ebben a blogban ez a lényeg:

Támogasd a tüntetés megvalósítását! A számlaszám:
Torsa Mátyás
Raiffeisen bank:
belföldről: 12010628-00161334-00100005
külföldről (IBAN): HU 79 1201 0628 0016 1334 0010 0005
Swift kód: UBRT HU HB

Paypal-en keresztül:

Torsa Mátyás

szgy 2012.03.18. 21:32:54

@Húsleves: @sárkányfő: nem unjátok még? privátban is nyomhatnátok, úgy egyszerűbb lenne a többit kiválogatni.

Lurian 2012.03.18. 21:35:16

Mér nem csinál valaki egy weboldalt, ahol lehetne ötletelni, minden párttól meg egyéb szarságtól függetlenül? A trollokat kilőni, aztán oldaltól függetlenül adott témákban értekezni amolyan szószedet-szerűen. Ha valami érdekesnek tűnik, megkérjük a szerzőt, hogy fejtse ki. Aztán mehet a vita és végül kikristályosodik egy elképzelés. Rengeteg értelmes ember van mindkét oldalon, rengeteg fel nem használt energiával, amit mindenki a másikon tölt ki. Nem kéne.

pimpalini 2012.03.18. 21:35:30

@Gatinho:

Ne figyelmeztesd őket, mert még a végén minjden komoly és használható tanácsot megfogadnak.

S csak beburkolják valami fogyasztható burkolattal, tetszetős mázzal a szart.

Húsleves 2012.03.18. 21:35:43

@sárkányfő:
Ja, és még valami: azt is írtam, hogy a jogvédőkkel kapcsolatos teóriámat nagyon egyszerú megcáfolni: ha a Milla képviselői nem értenek egyet az ilyen felfogással, mint amit belinkeltem, akkor egyszerűen beírhatták volna már ide, és annyi.

Lencsés István 2012.03.18. 21:35:54

@Lurian: Kurvajó ? :O Látom a szint az megvan .... Aki rendesen tanult , annak van pénz .... Ha most kevesebb a munka az nem a FIDESZ hibája miatt van hanem az előző 8 év miatt . Gyalog is lehet menni tüntetni .... Kölkeidnek hívod a gyermekeidet ? :O No comment .... Ha valakinek a net fontosabb mint a vonatköltség az ne sírjon .... Igen a lengyelek saját költségen jöttek , de ha őket kivesszük akkor is rengetegen voltak , szóval ez nem lényeges . Pártkatona szóra nem reagálnék mert ilyen nem létezik . Az adófizetők pénze dumától tudok kiakadni a legjobban . Miért nem azon sírtok ezzel az adófizetők dumából , hogy minek kellenek olyan műsorok a tv - ben a két kereskedelmi tv - n ami megy hm ? :O Ezen kéne gondolkozni .... Mert az is abból van és az sokkal nagyobb baj .... Ja és nem ment rá 1 fillér sem az adódból a lengyelekre úgyhogy megnyugodhatsz .... Mit kéne bizonyítanom ? :O Nézz , láss , érdeklődj , tájékozódj és megtudod hogy tény amit írok , én ugyanis csak akkor írok . :) ;) Mi az hogy " .... ugatok .... " ? :O Ez a " kultúrád " ? :O Ugatni a kutyák szoktak .... Nem szavam van , hanem tényem amit írok , és nem mondok , szóval erről is ennyit .... Hazug vagy tények alapján , ráadásul még anonim is vagy ami még nagyobb szégyen , mert ugyanezeket a böszmeségeidet az arcom előtt már nem vállalnád , sem névvel , illetve a politikusok előtt sem vállalnád ugyanezt . Erről is ennyit ! :) ;) Linkelni nem szoktam , mert a link nem tényerejű , aki linkezik az a legnagyobb szerencsétlen . Van még valami ? :) De kérlek ténnyel gyere ne véleménnyel . Köszönöm .

Húsleves 2012.03.18. 21:37:08

@szgy:
Én már az elején untam, de engem ne szidjon itt ez a szarházi. Főleg ne a véleményemért a tolerancia képviseletében.

Húsleves 2012.03.18. 21:38:00

@szgy:
Ha olvastad az egymásnak címzett kommenteket, akkor látnod kellett, meddig kezeltem türelmesen ezt az állatot.

Gatinho 2012.03.18. 21:38:03

@pimpalini:

nyugi, jó helyre kerül a della. Torsa Mátyás 2 év múlva Mexikóból küld majd minden támogatójának egy üdvözlő-köszönő képeslapot... :DDD

pimpalini 2012.03.18. 21:42:08

@Gatinho:

Amúgy azt is csinálhatná, hogy készít egy millás vásárlói közösséget, az még jobb. Mert csak évek múltán derül ki, hogy csalás az egész, s kategóriákkal nagyobb összeget lehet sikkasztani...:)

szgy 2012.03.18. 21:43:53

@Lurian: "Látod, ha ilyet hallok, akkor még nincs veszve minden. Kár, hogy ez nem általános max az üdítő kivétel. Ha ezt az adott cég név nélkül tette, akkor meg dupla riszpekt."

egyetértünk. az egészben azt tartom a legszomorúbbnak hogy az állam olyan mértékben elvonja a pénzeket mindenhonnan hogy már a civilek és vállalkozók segítik ki a "szegény államot". azt hiszem ezért nem az elszegényedett (egyébként is szegény) kis falu polgármestere a felelős. közben olyan pénzeket szórnak el PR-ra amik nem hogy segítenének egy ilyen kis falun hanem kb. dúsgazdaggá tennék.

igaz, ez az egész egy hosszabb folyamat, nem lehet egy hosszútávon elhibázott rendszert és annak eredményeit ennek a kormánynak a két évére ráverni - bár nem mondom azt hogy jobb lesz, nem tudom, remélem.

pimpalini 2012.03.18. 21:45:14

@Húsleves:

Látom egyre több kommentelő jön rá arra, hogy Sárkányfő(árus) egy nem hétköznapi, gyenge idegrendszerrel rendelkező, egylemezes lemezlovas.

A minap is két napon keresztül tette fel ugyanazt a kérdést, de azt elfelejtette észrevenni, hogy párszor megválaszolták, vagy éppen azt, hogy olyanoknak is feltette, akik egészen másról beszéltek...:)

champagneM 2012.03.18. 21:45:57

@Húsleves: nyugi:) Először meg kéne nézned, ki mondja. Pl. sárkányfő az, aki szerint az index jobboldali propagandát nyom.:))) Te minden hírhedt félhülyével leállsz?:)

pimpalini 2012.03.18. 21:47:00

@Húsleves:

Tudod a Sárkányfőárusnál, meg a hozzá hasonlóaknál a tolerancica csak addig terjed, ameddig egyezik az ő vélekedésükkel, világképükkel. A másik vélemény tolerálásáról sosem hallottak, s nem is akarnak.

szgy 2012.03.18. 21:48:33

@Gatinho: "nyugi, jó helyre kerül a della. Torsa Mátyás 2 év múlva Mexikóból küld majd minden támogatójának egy üdvözlő-köszönő képeslapot... :DDD "

talán ez az oka annak hogy nem akarnak szerveződni. egy párt vagy alapítvány vagy civil szervezet pénzügyeit illetően biztos több a szabályozás, stb. mint egy facebook-os, paypalos gyűjtögetés esetében.

pimpalini 2012.03.18. 21:51:45

@DNA:

Igen, a fasisztákat bele kell keverni, mert ha nem lett volna ott a mondandód végén, akkor nem lennél mai értelemben véve polkorrekt.
Az ne érdekeljen, hogy a mai Magyarországon nincsenek fasiszták.:)

Attól még ők az okai annak is, meg annak is, ennek is, sőt, még annak is, hogy nincsenek!!!:))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 21:51:55

@RowiwClub: @NeeeI Armstrong:
en komolyan kedvelem, ha otthonrol ismeretlenul fikaznak
de ezt most igy tenyleg nem ertem
milyen kviddics?
milyen mexikoi szaros gatya?
koszonom erdeklodeseteket, kellemes amerikai polgari eletet elek, mindjart sutunk hamburgert Maryvel 3 kocsink all kint a parkoloban, a sorom hideg a kedvunk jo a tv musor itt is eleg fos ez a walking dead megy most, nem a kedvencem, kesobb vacsora utan lemegyunk setalni a tohoz
nektek is sok jokat

Húsleves 2012.03.18. 21:52:46

@pimpalini: @Szun vu kung:
Hát igen, ez a faszi tényleg nem hétköznapi, de el kell ismerni, én is hibás vagyok, mert behúzott a csőbe. Azt hittem, lehetséges valami érdemi vita, nem gondoltam, hogy nála a téma abszolút másodlagos, és maga a kötözködés a cél.

champagneM 2012.03.18. 21:55:52

@Húsleves:
"Azt hittem, lehetséges valami érdemi vita, nem gondoltam, hogy nála a téma abszolút másodlagos, és maga a kötözködés a cél." Vagyis abszolút hétköznapi..:)))
Amúgy tényleg hibás vagy, kettőn áll a vásár.

pimpalini 2012.03.18. 21:58:11

@Húsleves:

Pontosan. Van még pár ilyen. Egyszer én is belefutottam. Az a helyzet, hogy ők a szardobálásban profik, így a hétköznapi ember ebben a játszmában nem nyerhet.

szgy 2012.03.18. 21:58:50

@Húsleves: lehet, igazából már csak átlapozom amiben benne van. eléggé lefáraszt ez a ... stílus.

sárkányfő 2012.03.18. 21:59:05

@szgy: bocs, igazad van, igyekszem gyorsan lezárni.

@Húsleves: ámokfutásod hidegen hagy. a tények: a milla nem egyenlő a helsinki bizottsággal, a kapcsolat nem elég ahhoz, hogy számon kérd rajtuk a helsinki ügyeit, ez abszurd. erről ennyit.
a milliózásban pedig nyilván szándékos az áthallás, amivel nincs is semmi baj, kifejezetten szellemes húzás. de hogy te ezen őrjöngsz, hát az...

Húsleves 2012.03.18. 21:59:40

@Szun vu kung:
Vagy ahogy Markos Görgy mondta: az igazságnak mindig három oldala van...
:-)

sárkányfő 2012.03.18. 22:02:38

@Húsleves: na már nálam is kezd elszakadni a cérna... még te beszélsz kötözködésről, miközben mást se csinálsz egész nap? azért hisztizel mert egy MÁSIK(!) szervezet valamit csinált, meg egy szövegben vagy egy áthallás(!), és még te vádolsz másokat kötözködésről?! ez a kisstílű szarrágás párját ritkítja.

pimpalini 2012.03.18. 22:03:26

Mellesleg annyira jó, amikor egy posztot többször (itt négyszer!!:)) trackback-elnek, csak azért, hogy több legyen a cikk mellett...:)

Húsleves 2012.03.18. 22:05:00

Nos, akkor miután végül sárkányfővel is ilyen szép konszenzusra jutottunk, jó éjszakát mindenkinek :-)

szgy 2012.03.18. 22:06:54

@Lurian: "ahol lehetne ötletelni, minden párttól meg egyéb szarságtól függetlenül?"

jó ötlet. mennyivel hatékonyabban lehetne működni, ha nem a skiccplaigbák meg orbántakaroggyok közül kellene kiválogatni az érdemi mondanivalót.

látatlanban fogadni mernék hogy jobb lenne az eredmény mint amit eddig a milla felmutatott!

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.18. 22:11:58

@Lurian: Láttam már valami fityisz oldalt ahol van, vagy lesz ilyen lehetőség (ha barangolsz az interneten érdekes dolgokba futhatsz).
+
Az EU is indít tavasztól valami ilyesmit.

Nem tudom mennyire van értelme ezeknek. Van egy olyan érzésem, hogy nagy ívben le fogják tojni.

champagneM 2012.03.18. 22:12:11

@Húsleves: :)
Gratula! Ezt így kell!:)

Lurian 2012.03.18. 22:17:20

@Lencsés István: Ugyan, diplomám nekem is van. Nem is egy. Tanultam, aztán nem azt csináltam. Sőt, külföldön is éltem, ami azt jelenti, hogy még nyelvet is beszélek. Szóval rendesen tanultam, képzeld. Talán még némi tapasztalatot is szereztem nyugati demokráciából, amit te talán nem. (Vagy igen, de akkor nem tanultál semmit.) Tipikus Fidesz párthívő vagy (remélem ez jobban tetszik), aki mást sem csinál, mint az elmúlt 8 évet ekézi, és elfelejti, hogy Vikinek volt már dobása. Akkor vajon miért nem váltotta meg a világot? (Ha a következő választásokat megnyeri, azt nem önmaga, vagy az unortodox gazdaságpolitikája miatt fogja megnyerni, hanem mert szétment az ellenzék. Nem saját érdem.)
Gyalog tüntetni? 250 km-ről? Pest-környéki vagy te szerencsecsomag? A net egyébként valóban fontosabb. Azzal tartom a kapcsolatot a barátokkal. Gondolom vonattal még életedben nem utaztál, mert ha így lenne, nem írtál volna ekkora ökörséget. (Már írtam, nekem egy Pesti út, egy havi net.)
Hogy a gyerekeimet hogy hívom, ahhoz meg semmi közöd. A példa kedvéért írtam ide őket, de neked nem kéne a szádra venned őket. Nálad külömb embert faragok majd belőlük az biztos. Nem lesz nehéz megoldanom - már háromhónapos korukra több eszük lesz és több emberségük.
20 vagonnyi ember pedig valóban nem lényeges... Érdekes kerekítés. Tudsz te nagyvonalú is lenni.
Az adófizetők pénze dumától nyugodtan kiakadhatsz. Rögtön a pártfinanszírozás címszó alatt is találhatsz róla érdekeseket. (Aztán ugorhatsz a BKV, MÁV és egyebek alcímekre is.)
A kereskedelmi tv-kkel mi van??? Én pl nem nézem őket, és ha az adómból megy a pénzelésük, azt is mélységesen elitélem. Nem nagyon értem, hogy ez most hogy jött ide.
A tények pedig attól tények, hogy alá vannak támasztva. Amiket leírtál azok max vélemények, de nem tények. Ahogy írtam: fing a viharban. Megadsz egy nevet, de valójában hívhatnak akárhogy is, nem hivatkozási alap. (Én legalább nem verem a mellkasom, hogy NEM VAGYOK ANONÍM, és a véleményemre sem tekintek egyedüliként.)
Az anonimitás pedig tudatos választás. Két kölökkel van vesztenivalóm, mert itt tart az ország. Ha megadom a nevem, esetleg nem kapok állást sehol, vagy egyéb hátrányok érhetnek. Ha azt gondolod, hogy ez bátorság kérdése kizárólag, akkor nagyobb kretén vagy, mint a hozzászólásaidból kiderül. Ezzel az idióta böszmeség dumával meg ne gyere már! Nem tudom ki találta ki, de annyira gagyi és szánalmas ez a balettozva rizsahányás, hogy az már gyomorforgató. Légy férfi, írd meg amit akarsz, majd a szép lelkem feldolgozza, de ne szarakodj és finomkodj, mikor minden szavaddal sérteni akarsz! Nyugodj meg, vállalnám arccal és névvel is a véleményem, ha nekem is biztos hátterem lenne pártberkekben. (Mert aki ennyire ajnározza a führert és nincs erősen valaki fenekében, az nem csak idióta, de ráadásul tehetségtelen idióta is. Ekkora nyelvcsapásokkal te lehetsz a következő köztársasági elnök, szóval mindent bele!)

sárkányfő 2012.03.18. 22:18:43

@Húsleves: valóban. kár volt ezért a pár óráért, semmi értelme nem volt. neked is jó éjszakát.

szgy 2012.03.18. 22:20:29

@vladys73: "Nem tudom mennyire van értelme ezeknek. Van egy olyan érzésem, hogy nagy ívben le fogják tojni."

nem feltétlenül a pártoknak, kormánynak kell okosakat kitalálni. arra ott vannak a szakembereik, meg úgyis csak az megy át amit ők találnak ki.

szerintem már az is jó lenne ha egy normális, hasznos, ütőképes kezdeményezés, megoldási javaslat, ötlet születik egy olyan területen amiben a hatalom és társai képtelenek előre vagy bármerre lépni. például néhány ember egymásra talál akik hasonlóan jó elékpzeléssel és elszántsággal egy ügy mellé állnak. az említett fórumon meg ki lehet kristályosítani az elképzeléseket és további résztvevőket találni.

Lurian 2012.03.18. 22:22:41

@szgy: Engem az olyanok dühítenek pl, hogy felcsúti fociakadémia 500 milliót kap. Nem a Felcsúttal van bajom, hanem, hogy iskolákat vonnak össze, kórházakat zárnak be, tanárokat rúgnak ki, és a fostaliga magyar fociba meg ennyit nyomnak. Én a kormány részéről nem látom az alagút végét. Max a civilek tesznek önzetlenül valamit.

Lurian 2012.03.18. 22:24:04

@szgy: Jobb lenne, mint amit eddig bárki felmutatott. Csak sajnos én nem értek hozzá. :-(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 22:32:17

@Lurian: en nem tudom, hogy van, de azok is iskolasok.....
itt is rengeteg penz megy a sportba es jo helyre megy
sajnos a profi sportba megy tul sok, es szerintem otthon is
a profi sportot kell uzleti alapuva tenni
egy fociakademia
egy polosuli az jo hely amit lehet tamogatni

szgy 2012.03.18. 22:34:22

@hagyma: "egy fociakademia
egy polosuli az jo hely amit lehet tamogatni"

persze. csak az a baj hogy közben egy kórház 80 milliós tartozása miatt felszámolóbiztost kap.

sedi 2012.03.18. 22:34:24

"Mindehhez viszont az első lépés az egymillió kiábrándult és kétségbeesett, de felelősségteljes én tenniakaró polgár összefogása."

Milyen egymillió? Tízmillióan vagyunk. Nem a 200.001 és nem az egymillió polgár(?) összefogására van szükség.

Milyen egymillió? Ha jól tudom tízezernél több embert nem sikerült még sosem megmozgatni. (Abban pedig még a Gyurcsány személyesen is benne volt)
A Facebookon még Orbán Viktort egy személyben sem tudtátok lenyomni.
Mit akartok?

"Obamát" Magyarországra? Fekete elnököt a nyomornegyedbe? ÓLLOL

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 22:36:47

@szgy: itt mindig visszakoszon a prioritas
nyugdijak
korhaz-egeszsegugy
sport
kultura szinhaz
Isten nincs aki megmonja mi az elso, es az egyik jon a masikbol ugye, mert aki sportol az stb.
de a muveszur felkoti magat mert bezar a szinhaz, mikozben nincs penz egy kibaszott mutetre, de kozben... stb.
hat ezt nehez megcsinalni

tükörfúró 2012.03.18. 22:39:39

@klacus: ÉS mikor rájuk szavazol majd, akkor te is beállsz a hülyék közé. Legitimálod minden állatságukat, kvázi előre egyetértessz vele. Mondván nincsen jobb, tehát mindenre felhatalémazom ezeket.
Mi ez, ha nem a primitiv butaság netovábbja?

Miközben már most kapaszkodnak a tömegbe, a kétharmadba, mindenbe ami a világban még egy kis időre ugy tüntetheti fel őket, mint legális, demokratikus felhatalmazott vezetőket, és közben élvezhetik a hatalmat és abbol eredő minden jót.

Pl az ellopható feneketlen pénzeket, a mi pénzünkte, a te pénzedet, de te csak huzd be az ixet, hiszen nincsen jobb, biztos igazad van.

Én majd akkor ixelek, _ezekre_, ha fegyverrel jönnek értem és elővezetnek. De akkro is lehányom a lapot, vagy legalább leköpöm, ha tudom.
Mert vannak emberi minimumok, ezért a malacok fexenek az ólban a moslékkal, és nem mi. Vagyis de, a jelek szerint vannak honfitársaink, akik nem igy gondolkodnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.03.18. 22:41:15

penz meg nincs
de el lehet donteni, ifjusagi sportra nem koltunk, kulturara nem koltunk, felsooktatasra nem koltunk, eloszor koltunk alapfoku oktatasra, egeszsegugyre, munkahelyteremtesre
utana majd johet a tobbi
lehet nem hukyeseg
nem hal bele az orszag ha ne, leszunk poloban olimpiai bajnokok londonban es abba se ha amator leszaz NB I
de akkor tessek kimonadani
nem lesz nemzeti szinhaz sem, meg polosuli sem 20 evig, hacsak valaki nem szponzoralja
utana majd felepitjuk a rendszert ujra
nem bonyolult ez
nem dol ossze a vilag ha 1-2 szinhaz lesz pesten es nem tobb

szgy 2012.03.18. 22:41:59

@Lurian: "Jobb lenne, mint amit eddig bárki felmutatott. Csak sajnos én nem értek hozzá. :-("

én értek a dologhoz, többször gondolkodtam is hasonló "kitalálós-összehozós-ötletbörze" fórumon, portálon, de nem volt túlzottan előtérben a dolog. 1-2 hónapja újra előkerült, de sajnos gyorsan háttérbe szorult egyéb dolgok miatt. remélem nem véglegesen.

tükörfúró 2012.03.18. 22:50:35

@hagyma: esetleg azelsőn kellet volna dolgozni, nem most, már 90től MINDEN kormánynak, és MIDNEN döntéshozónak
HONNAN miből lesz pénz..mi az amit ez az ország TUD, vagy ha nem TUD hát majd megtanul, meg TUD meg FOG tanulni..mert muszáj..

ha nincs ötlet? megnézni a csehek, a románok, a szlovák, a bárki hogy csinálja, MIBŐL van pénze, hogyan lett vagy lesz pénze, ha nekünk nincsen...

jahogy ez lenne a politikus dolga, irányítani az országot, a gazdaságot? valami jövőképet, valódi, elérhető célokat kitűzni?

tükörfúró 2012.03.18. 23:06:16

@Lurian: Eredetileg minden virtuális politikai fórum erre jött -volna- létre
nézz kicsit körül a hazai neten, hogy néznek ki most, mi lett velük, mi megy rajtuk..

pimpalini 2012.03.18. 23:11:08

@tükörfúró:

Sajnos most nem könnyű. Kötnek minket az EU döntéshozói.

Milyen adottságaink vannak?
1. Mezőgazdasági.
2. Helyzet - tranzitország.
3. Szakképzett és viszonylag olcsó munkaerő.
4. Remek hagyományokkal rendelkező oktatás.

Mibe kell(ett volna) beruházni?

Kis nyersanyagigényű, magas feldolgozottságú, hozzáadott értékű termékek gyártása.
Kutatás és fejlesztés.
Mezőgazdaság.
Élelmiszeripar.
Megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése.
Idegenforgalom.
Elektronika, számítástechnika.
Hadiipar.

Egy a lényeg: termelés! Termelés nélkül, csak fogyasztásból nem lehet meggazdagodni. Ha nem termelünk semmit, vagy csak alig, akkor nem lesz itt fejlődés.

Pl. a hagyományosan erős iparágakért ki kell állni (cukorgyártás, élelmiszeripar, közlekedési eszközök gyártása).
S nem kellen szalmaerőműveket építeni, meg a fél Bakony faállományát hőerőműben eltüzelni, mert ez pazarlás, ez hülyeség. Bezzeg szélerőműveket alig látok, miközben a határt átlépve, Ausztriában erdőnyi van belőlük.
S mivel nálunk minden a rövid távú profit, s kevés a tőkeerős vállalkozás, akinek nem számít, hogy 20 év múlva kaszál, ezekbe kellene beszállnia állambácsinak.
Csak éppen az EU abba is beleszól, hogy az állam mire költhet.
Inkább vegyen fel hitelt fogyasztásra, meg szorítson meg, minthogy beruházásokra fordítaná a asaját bevételeit.

pimpalini 2012.03.18. 23:12:49

@hagyma:

Nagyon egyszerű:

1920 után katasztrofális volt az ország helyzete. Meg kell nézni, hogy akkor hogyan mászott ki belőle pl. az oktatás.

Túl sok pénzt szórtunk el felesleges oktatásra, amellett, hogy arányaiban, más országokhoz képest még mindig nem költöttünk rá sokat.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.19. 01:31:14

@pimpalini: A mezőgazdaság és az élelmiszeripar nem igazán járul hozzá a GDP-hez (kettő együtt nem adja ki a 10% 2-3/4 rendszer váltás előtt is bőven 20% alatt voltak). A többi igaz.
Ma Magyarországon is és a világban is a tercier szektor a GDP húzó (nálunk 60%).

"Csak éppen az EU abba is beleszól, hogy az állam mire költhet." A MOL-t simán engedte. A MALÉV meg jogos volt. Állami pénzt ne akciós jegyekre költsön egy vállalat, ez még a kapitalizmusban is gáz, nem kell ahhoz Uniós tagnak lenni.

Lurian 2012.03.19. 06:43:05

@hagyma: Az igaz, hogy lehet, de azért azt tudjuk,hogy jelenleg nem egy amúgy is túltámogatott focisuli lenne a legfontosabb. Aból a fél milliárdból sok iskolát lehetne működtetni, még ha nem is sokáig. Ismerősöm (tanító) meséli, hogy a tanárok veszik a fénymásolópapírt, meg a krétát, ha tanítani akarnak nem egy suliban. Ráadásul a magyar foci amúgy is olyan, amilyen. Más, igazán élsportokat azért nem tolnak ennyire lássuk be. Melyik válogatott volt úgy, hogy a sportolók finanszírozták valamelyik versenyre a kijutásukat? Már nem emlékszem, de volt ilyen.

Lurian 2012.03.19. 06:46:17

@szgy: Nézd, ha megcsinálod, én nagyon szívesen promotálom a fészbúkon, és másokat is buzdítok majd rá. Szerintem hamar összejöhetne több ezer ember. Akár még több is. Az ötletelés formáját és szabályait kell jól kitalálni még az elején, akkor talán kevesebb moderálás kell menet közben.

Lurian 2012.03.19. 06:49:55

@tükörfúró: Hát, én sajnos ilyeneket nem ismerek, ami - elviekben - azt is mutatja, hogy nem a jó fórumokon hirdették magukat. Különben valószínű hozzám is eljutott volna valahogy a hírük. (Én lennék az átlagnetező. :-) Ahogy írtam, ha meg politikai párt állt a dolog mögé, vagy bármilyen "hivatalos" szerv, akkor meg azért nem foglalkozik vele senki. Én sem írnék egy függetlennek mutatkozó, ám az MSZP-t/ FIDESZ-t ajnározó oldalra szívesen. Túl sok ott a fanatikus idióta az én ízlésemnek.

klacus 2012.03.19. 07:06:47

@tükörfúró: Olvasd át még egyszer mit írtam.

barkacs 2012.03.19. 08:21:32

@Lurian: az a fél inkább 4 milliárd, ennyit kaptak eddig különböző csatornákon keresztül. ami már egészen durva szám és sajnos nem túl sok eredménye van, sőt semmi, ha megnézed kik szerepelnek a videoton első csapatában.

amit czene megfogalmazott, hogy az élsport és a tömegsport támogatásának aránya idővel 50-50 százalék legyen, ez jónak tűnik, csak eddig még semmi konkrétumot nem láttunk.

viszont a kórházakban is elfolyik a pénz sajnos, visszaosztások, túlszámlázások, névleges munkakörök, etc.
első körben talán rendet kellene végre tenni az egészségügyben, ezután minden érdekelt felet meghallgatva, hosszútávú és valóban működőképes programot megalkotni. mert az elmúlt két évben eddig csak az történt, hogy a fideszen belüli két erős lobbicsoport marakodott a lábosért.

Lurian 2012.03.19. 10:50:48

@barkacs: Annál rosszabb a helyzet. Még amlékszem anno, hogy hogyan is ment a pályázati pénzek elosztása kórház illetve iskolai szinten. 10 milla pályázati pénzből (illetve akármennyiből) általában 10-20% jutott az igazgatónak. Személyes élmény, és nagyon kiakadtam rajta. Sajnos az anno óta semmi sem változott. Közbeszerzésről is vannak tapasztalataim, na az is megéri a pénzét. Lassan kijön ám a politikusok büntethetősége... Nem mindig annyira relatív, hogy mikor kinek volt jó...

Lencsés István 2012.03.19. 11:11:00

@Lurian: Nekem nincs diplomám , majd idén lesz . Ha nem azt csinálod amit tanultál akkor ne sírj .... Aki kimegy külföldre élni az nem magyar .... Nyelveket én is beszélek , nem olyan nagy dolog .... A demokrácia nálunk is megvan , sőt ....Nem vagyok FIDESZ párthívő , csak ők az egyetlen olyan párt aki jól képes vezetni az országot , és náluk van a legtöbb értelmes , illetve érzelmes ( ez fontosabb ) EMBER és nem emberszerű lény mint a többi pártnál .... Én nem csak az elmúlt 8 évet ekézem , de az tény hogy amiatt szidják a mostani kormányt is aki jól teszi a dolgát . Ki az a Viki ? :O Én csak ORBÁN VIKTOR - t ismerek .... Ha a következő választást megnyeri az azért lesz mert értékelik az emberek azt a jót amit csinál . Ellenzék nem is volt , hisz hogy lehetne olyan ellenzék ahol az Mszp megmutatta magát hogy mit " tud " . A huza -vona pártjára csak az agy nélküliek szavaznak , ugyanis ha ők kerülnének kormányra az országon belül háború lenne , ez biztos . A többi pártnak pedig nincs " tábora " . Igen én is voltam már messze gyalog vagy kerékpárral . Székesfehérvári vagyok , te anonim aki csak sértegetni tud meg hazudozni , de a pofáját és a mondanivalóját már nem vállalja .... Hát ha neked fontosabb a net akkor pláne ne sírj . :D A barátokkal személyesen kell tartani a kapcsolatot , de hát ez is csak 1 szint bár ezt már sok minden mutatta nálad .... ( lásd gyerek , most net , barátok , szóval no comment .... ) Utaztam vonattal . Nincs közöm ebben igazad van , de a szint az látszik . :) ;) Pont hogy te hogy vetted a szádra , és ez tűnt fel ugyanis ez gusztustalan .... Hát hogy faragnál belőlük embert ha te magad is csak emberszerű lény vagy ? :O :D Én EMBER vagyok csupa nagybetűvel . Az észről szerintem te ne írogass , aki hazudozik és neve sincs . :) ;) :D Én sem nézem a kereskedelmi tv - t de nem értetted meg amit írtam ,az már nem az én bajom .... :) ;) Ha elítéled akkor miért nem szólsz ellene mert az gyomorforgatóbb mint az a hazugság amit te írtál hogy utaztatják a fideszeseket adóból .... Így jón ide , segítettem lásd kivel van dolgod .... :) ;) A tények attól tények hogy én alátámasztottam és NÉV - vel te meg anoniman , és ez hatalmas különbség ! :) ;) Én mint írtam ( másodszorra írom , az általános iskolában mondanak el maximum kétszer 1 dolgot .... ) csak akkor írok amikor TÉNY - em van , és nem véleményem mint neked .... Engem így hívnak azt hogy te nem hiszed el az a te bajod ! :) ;) Mert az biztos viszont hogy a te neved nem Lurian ugyanis nem ez van a személyidben tehát erről is ennyit ! :) ;) Azt a nem vagyok anonim szöveget nem én írom be ha figyelnél , de azt sem tudsz , mert ahhoz is hülye vagy .... Ha választod azt hogy anonim vagy akkor ne sértődj meg ha kiosztalak érte , mert jogos . Neked már nincs veszítenivalód hisz olyan tömegszerencsétlenség vagy hogy az már maga a vicc . :D :) ;) Az ország jó irányba tart hiába is állítasz bármit . Ez nem bátorság kérdése , hanem emberség kérdése aki anonim az maximum emberszerű lény és nem ember . Ennyi ! :) ;) A sértéseiddel nem foglalkozom , mert átmentél személyeskedésbe ( én csak folytatom , mert megvédem magam ) ami szintén 1 jellemző dolog a név nélküli emberszerű lényekre . Lepereg a sok sértés ! :) ;) Én férfi vagyok . Számomra az ilyen undorító szavak nem férnek bele ugyanis az szint alatti , remélem eljut .... Én nem sértegetlek , hanem TÉNY - t mondok ( 3 . alkalom .... ) Én nem vagyok párttag azt mégis vállalom , na ehhez mit szólsz te agy nélküli ? :) ;) A führer az HITLER volt és nem ORBÁN VIKTOR . ORBÁN VIKTOR csak 1 igaz MAGYAR EMBER . Én nem nyalom senki fenekét , hanem elismerem a munkát amit végeznek értünk akik tudják mi az igaz .... Új köztársasági elnökre meg nincs szükség hisz SCHMITT PÁL alkalmas rá a leginkább . :) ;)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.19. 13:33:59

@Lencsés István: Azt bírom bennetek a legjobban, hogy olyan könnyen osztogatjátok, hogy ki magyar meg ki nem, mintha cukorka lenne. Csapoljál nyugodtan a kis kommunista párttitkárodnak, ő is bukni fog mint elődei, mert kezdi mindenki megunni a kádárfanokat.

Lencsés István 2012.03.19. 14:08:42

@vladys73: Én nem osztok semmit , én tényt közlök .... Kommunizmus már rég nincs el vagy tévedve 1 " kicsit " .... Kádárfan meg megint nem vagyok , szóval erről is ennyit ! :) ;) Még valami ? :)

pimpalini 2012.03.19. 15:07:30

@Lurian:

Némely egyetemen is volt példa arra, hogy a pályázati pénzből utazott a projektvezető, bejárta a világot, miközben a legalapvetőbb, filléres eszközökre úgy kellett pénzt könyörögni.

pimpalini 2012.03.19. 15:11:14

@Lencsés István:

Te milyen szakon szerzel diplomát?

Lurian 2012.03.19. 15:54:37

@Lencsés István: Te vagy nagyon fiatal vagy semmi élettapasztalattal, vagy nagyon öreg akinek már agyára ment a pártmunka... Pontokba szedem, hogy ne kelljen nagyon megerőltetni magad, és még véletlenül se kelljen túl sokszor leírnod, hogy TÉNY, hogy ORBÁN VIKTOR, meg, hogy SCHMITT PÁL. Istenem, pedig még próbáltalak komolyan venni, de egyre nehezebb. Szóval:
- Az, hogy nincs diplomád, nem gond. Nem szégyen. Az viszont az lesz, ha végül megkapod. Ha ennyi aggyal megadják, akor a magyar oktatásügy nagyobb bajban van, mint gondoltam. (Bár schmitt pál doktorija után én már nem is csodálkozom. Ahogy írtam, még bármire viheted.)
- Aki kimegy külföldre élni, nem magyar... Ezzel a mondatoddal éppenséggel sok '56-ban kimenekült embert köptél arcon, és bár - remélem - észre sem vetted, mindenkit, akiket Trianon idején a határon kívül vetett a sors. Írhatnám hosszabban is, de talán ha valaki elolvasta a hozzászólásodat, ezt a mondatodat (veled együtt) szétszedi, mint floki a lábtörlőt. Ne adj ilyen magas labdákat, mert nem lesz neked jó. Emberi sorsok, anyagi helyzetek, és még egy csomó minden belejátszik egy ilyen döntésbe, úgyhogy ne ítélkezz ha valójában nem tudsz a dologról semmit! A nyelvismeretedre pedig valóban kíváncsi lennék.
- "Nem vagyok FIDESZ párthívő" - De az vagy. Ha még ez sem esett le önmagaddal kapcsolatban, akkor irány a pszichiátria. Ott elég lassan tudnak beszélni ahhoz, hogy megértsd. Sőt, ismételnek is, mint alsóban.
- "Ha a következő választást megnyeri az azért lesz mert értékelik az emberek azt a jót amit csinál " - Ne köss erre fogadást! Valószínűleg nyerni fog, de ez csakis az ellenzék gyengeségét jelenti, nem az ő nagyszerűségét. Még akkor sem, ha csak csupa nagybetűvel tudod leírni a nevét. Az országon belüli háború több esetben is bekövetkezhet. Az egyik eset akár az is lehet, ha őket újraválasztják. Ne légy túl optimista! Ja, és ha bekövetkezne egy polgárháború, maradj itthon! Se te, se a családod ne tegyen egy lépést sem a külföld felé! Akkor sem ha a gyerekeidre rárúgják az ajtót! Te csak maradj igaz magyar!
- "Igen én is voltam már messze gyalog vagy kerékpárral" - Hát, remélem is, hogy 250 km-ről jársz be melózni bringával. Ennyi ésszel...
- "de a pofáját és a mondanivalóját már nem vállalja" - Kérlek, könyörgöm, posztold már ki a személyidet!!! Annyira jól esne! De komolyan! Legalább mindenki megismerhetne. Hidd el, igazán vágyunk rá. Nem? De hát miért nem? Ha posztolnád mégis (hiszen te ANNYIRA nem vagy anoním), akkor ugye nem gond, ha megosztom máshol is? TÉGED ez nem zavarhat, hiszen te arccal, és névvel szerepelsz mindenhol...
- "A barátokkal személyesen kell tartani a kapcsolatot" - Ismét kérlek, hogy légy oly tündér, és fizesd az összes repjegyemet! Ígérem, végiglátogatok MINDENKIT! Hiszen mégiscsak ez a módja, nem? Ez a szint, ugye? Esküszöm, csak fapadossal fogok repülni, jó? Sőt, kiköttetem a netet is és elmondok a következő KDNP-s naggyűlésen tíz Miatyánkot személyesen SEMLYÉN ZSOLTnak! Vagy ORBÁN VIKTOR ÚRnak. De tényleg!
- "Én EMBER vagyok csupa nagybetűvel " - Óvatosan a nem bizonyítható kijelentésekkel. A csupa nagybetű csak az olyan félisteneknek jár ki, mint ORBÁN VIKTOR ÚR! Na nehogy már magadat HOZZÁ hasonlítgasd! Pondró vagy csupán az ő Mennyei Királyságában. (Állítólag már ánuszra is tetoválnak hosszú neveket, lehet, hogy be kéne vállalnod. Az olyan FÉRFIAS!)
- "Ha elítéled akkor miért nem szólsz ellene" - Szinte látom/ hallom ahogy nézed a tévét, és végig mennydörög szentséges szádból a szózat. Veled moziba is érdemes lehet elmenni. Istenem, egyre jobban szórakozom! :-DD
- "A tények attól tények hogy én alátámasztottam és NÉV - vel" - Okés, a nevem Kovács József. Most jobb? Innentől minden amit mondok, az TÉNY! Ha nem fogadod el, akkor egy utolsó hazaáruló, emberi nyomoronc vagy, aki arra sem érdemes, hogy a madár beleszarjon a szájába. És bele is tud, mert én azt láttam. És a szavam az maga az ALÁTÁMASZTÁS!
- "Neked már nincs veszítenivalód hisz olyan tömegszerencsétlenség vagy hogy az már maga a vicc" - Tömegszerencsétlenség?? Figyelj, azért nagyon ne lepődj meg, ha az a diploma mégsem jön össze... Vedd meg inkább! SCHMITT PÁL is megoldotta, NEKED ne menne?
- "Az ország jó irányba tart hiába is állítasz bármit . Ez nem bátorság kérdése , hanem emberség kérdése" - A bonyolult gazdasági folyamatok semmiképp se rémísszenek meg! Az ajándékot a Jézuska hozza, a nyúl pedig tojást tojik Húsvétkor! Ne hagyd, hogy a gonoszok mást mondjanak! Egy ország felemelkedése csakis, és kizárólag az emberségen múlik!
- "Én nem sértegetlek , hanem TÉNY - t mondok ( 3 . alkalom ....)" - Hát igen, most már be kell, hogy lássam. Semmi vagyok a TE fényedben. Mondjuk a gyerekeimre tett megjegyzéseidért szívesen agyoncsapnálak, de hát a TÉNY, az ugye TÉNY. Szarember lesz belőlük, mint az apjukból, meg az anyjukból. (Nyilván róla is tudnál sommás véleménnyel szolgálni, ugye?)
- "Új köztársasági elnökre meg nincs szükség hisz SCHMITT PÁL alkalmas rá a leginkább ." - Képzelem milyen lehetett a felhozatal a FIDESZnél, ha ő volt a legalkalmasabb. Ahogy a művelt spanyol mondja: We are doomed!
Az ISTEN megáldjon TÉGED a TÉNYeiddel együtt! Egyre szórakoztatóbb lesz ez az egész. Hiába, sírva vígad a magyar. :-)

Lurian 2012.03.19. 15:57:41

Bakter, ez jó hosszú lett... :-))

csakazértis13 2012.03.19. 16:54:12

@31/48: Ez az egész arról szól, hogy nem jó az ami van. Mindenki tiltakozik valami ellen, kinek mi az érdeke, ki miben szűkölködik, kitől mit vettek el egy tollvonással. Ha majd elfogadja mindenki azt, hogy a másiknak lehet igaza, és nem csak önös érdekből fújja a magáét, talán nagyobb lesz a egyetértés. Tudom, hogy ez hiú ábránd, de a milla összefogja azokat, akiknek vagy ez, vagy az a kifogása a mai kormánnyal. Ne mondja nekem senki, hogy azt amit a mai kormány tesz az jó. Minden kormánynak meg volt a maga hibája, de nem csak abból a 8 évből áll amit emlegetnek. Én emlékszem arra a 4 évre, amiért nem a Fideszre szavaztam. Nem csalódtam. Most sem hazudtolták meg magukat. Arra azonban álmomban sem gondoltam, hogy az lesz a legfontosabb, hogy a törvényekhez nyúlnak. Szerintem fontosabb lett volna a gazdasággal foglalkozni, és akkor nem kellene ilyen méltatlan, kiszolgáltatott helyzetbe kerülni. Ez O.V.-ról szól, már rég nem rólad, vagy rólam. Csak az a baj, hogy mögénk bújik, ránk hivatkozik, közben eszement menetben tönkreteszi a népet. Hol van az a réteg akit Ő erősíteni akar? Azokat nem kell, és nem is kellett. Nem ők fogják a gazdaságot fellendíteni. Ők most nem 1 millát költenek nyaralásra, hanem kettőt. De nem itthon. Az ország 70%-át segítené, és nem fordítva, ki lennének fizetve a közüzemi számlák, többet költenének kajára, ruhára, netán kultúrára. Többet költenének gyerekeik tanulmányaira, szakkörökre, sportra, nyelvekre. Nem hiszem el, hogy aki nyitott szemmel jár, az nem veszi észre, hogy miről szól az egész kormányzás.

Lurian 2012.03.19. 17:16:04

@Lencsés István: Még egy gyors idézet:

Lencsés lstván 2012.03.18. 20:51:48
@Lencsés István: NEM VAGYOK ANONIM !!!! NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!NEM VAGYOK ANONIM !!!!

Visszacsatolásként a "Azt a nem vagyok anonim szöveget nem én írom be ha figyelnél , de azt sem tudsz , mert ahhoz is hülye vagy .... " megjegyzésedhez. Pityu, ezzel a névvel itt túl sokan nem futnak. Hálistennek...

csakazértis13 2012.03.19. 17:30:54

@Lencsés István: A békemenetet is finanszírozta valaki. Igaz, "Bencsik sem tudja ki".... Nekem elég az a pár ember aki elmondta, hogy miként és miből mentek szavazni, tüntetni. Biztos vagyok abban is, hogy vannak, akik meggyőződésből mennek O.V. mellé kiállni. Te is biztos azért vagy ott, mert megemelték a fizetésed, és nem több, hanem kevesebb az adód, neked maradt a 25%-os ÁFA, olcsóbban adják az üzemanyagot, nincs a családodban olyan, akinek elvették a törvényesen megszerzett jogait, nincs nyugdíjas, akinek elinflálódott a nyugdíja, többet költ gyógyszerre, aki azért nem tud elmenni a több km-re lévő szakrendelésre, kivizsgálásra, mert nem tudja megfizetni a közlekedést. Olyan, akinek gyereke keményen tanult 4 évig, hogy bekerüljön az egyetemre, miközben tizedelték a létszámot, aki 48 ezerből él, kecskét nevel, gombát szed. Soroljam még? Tudnám folytatni, de a szemedet elhomályosítja O.V. Magyarország géniusza. Azt hiszed érted cselekszik? Ennyire naiv nem lehetsz!!!!

Lurian 2012.03.19. 17:39:01

@csakazértis13: Óvatosan, mert te is kapsz egy adag TÉNYt Pistánktól! :-)

Lurian 2012.03.19. 17:41:01

@pimpalini: A gond az, hogy bármelyik érából tudunk ilyet mondani. A mostaiból csak az Azori-szigeteket kell említeni és mindenki tudja miről van szó. Ha valahogy nem szellőzik ki a dolog, nem lett volna belőle semmi.

Lencsés István 2012.03.19. 18:11:07

@vladys73: Akkor ? :O

@pimpalini: Sportkommunikátor

@Lurian: A kor nem érdem csak állapot ! :) ;) Több az élettapasztalatom nekem fiatalon , mint neked gyerekkel .... :) ;) Nem dolgozom pártban , nem tudsz olvasni ? :O Téged is nehéz komolyan venni , de én megteszem mert az intelligens ember ha reagálnak rá , akkor válaszol , és én intelligens vagyok veled ellentétben .... Azt írok amit akarok , és mivel tényt írok így nem tudom mit sírsz .... Miért lesz szégyen ha megkapom a diplomád ? :O Azért mert okos vagyok és normális ember ? :O Tudtommal mindenkinek 1 agya van , bár neked még 1 sincs .... A MAGYAR oktatásüggyel nincsen semmi baj . SCHMITT PÁL kisbetűvel ? :O Azaz . :D Írni se tudsz jól van . :D SCHMITT PÁL doktorijával nincs probléma , csak szúrja az ellenzék szemét a sikere .... A más a kimenekülés , és más az aki most megy ki , ugyanis most itt is lehet élni , méghozzá jól , szóval erről ennyit .... Én is kiváncsi lennék sok mindenre veled kapcsolatban .... Nem vagyok FIDESZ párthívő , szóval kéretik hazudozást befejezni mert nagy baj lesz .... Pszichiátriára neked kellene menned mert fáj az igaz ! :) ;) Pont hogy én ismétlek neked de ne zavarjon , szóval erről is ennyit , mondjuk hiába ismételek ha nincs hova eljusson . :D Nincs ellenzék , és a kormány jól végzi a dolgát . Aki mást állít az hazudik , azaz te is azt teszed sokadszorra . Ha őket újraválasztják az jó lesz az országnak , és nem háború lesz az csak két esetben lesz ha az Mszp lesz és ha a huza - vona pártja lesz . Én nem is fogom SOHA elhagyni az országot , mert tudod elmenni innen messzire nem lenne válasz semmire .... Ennyit erről .... Én igaz MAGYAR vagyok veled ellentétben .... A munkám nem 1 helyen van , hanem más jellegű . Az észről én a helyedben nem írogatnék aki olvasni sem tud , meg agya sincs .... , szóval erről is ennyit .... Én nekem kii van nevem , neked nincs , én vállalom magam te nem , nincs miről kárognod .... Ha valaki nem ismer így hogy ott a nevem , az nem nekem szégyen .... Én nem is vagyok anonim veled ellentétben .... Repjegy ? :O Maximum repülőjegy de ne zavarjon .... KDNP - s nagygyűlés nem lesz és nem is volt tehát ismét hazudsz .... SEMJÉN ZSOLT ly - al , azaz . :D No comment " barátom " . :D Én bizonyítottam hogy ember vagyok lásd van nevem te meg bizonyítottad hogy emberszerű lény vagy , hisz a gyermekeiről normális EMBER nem beszél úgy ahogy te .... ORBÁN VIKTOR nem félisten , hanem 1 igazi MAGYAR ember mint írtam de ez se jutott el , mondjuk tényleg nincs hova ( Elnézést a sok ismétlésért de közben szakadok a röhögéstől annyira böszme vagy . ) A férfiasságról szintén ne beszélgessünk ezzel a szint alatti " kultúrával " ami neked van .... A neved nem Kovács József . Az én mondataim azért tények mert alátámasztottam a nevemmel , illetve én csak akkor írok amikor tényem van . Hazaáruló maximum te lehetsz , hisz te mentél már innen el .... A gusztustalanságodra nem reagálok , ez csak újabb kép rólad .... Simán összejön a diplomám , és jól keresek , és még jobban fogok keresni , erről ennyit . SCHMITT PÁL is lediplomázott , az hogy valakinek nem tetszik attól még nem ő a hibás , hogy hazudoznak róla .... Na csapj agyon , hajrá , csak tudnám ezt hogyan akarod megoldani , mikor a neved sem vállalod , sem a pofád , sem a többit , szóval erről is ennyit .... ( Kicsit már unom hogy ennyire hülye vagy .... ) Hullámzik az érzés hol szórakozom , hol eszméletlenül unalmas vagy .... A felségedről nem mondok semmit , mert nem ismerem , de mint mondtam ha olyanok lesznek mint te akkor ember nem lesz belőlük hisz te csak 1 emberszerű lény vagy .... Ja és sírjál köcsög ! :) ;) Azt az idézetet amit idézel nem én írtam hanem 1 szintén anonim emberszerű lény aki az én nevemmel regisztrált be mert fájt neki az igaz , szóval erről is ennyit ! :) ;) Én vagyok a hülye ? :O Jó legyen , de akkor te mi vagy ? :O Szerintem akkor nincs rád szó .... Nem Pityu vagyok hanem ISTVÁN . Tanulj meg írni , nem árt . :) ;) Nem vagyok Pista sem te anonim geci .

@csakazértis13: A békemenetre az emberek saját költségein mentek . O . V . Az ki ? :O Csak ORBÁN VIKTOR van .... Az én fizetésem jó volt más éra idején is , én azért vagyok ott mert ő egy igaz MAGYAR ember . Az adója mindenkinek kevesebb . Az üzemanyagra csak annyit hogy az jó hogy emelkedik , le lehet tenni a kocsit , van más eszköz is .... A FIDESZ senkitől nem vett el jogokat ne hazudozz már pláne anoniman .... Érdekes a szüleimnek nő a nyugdíja akkor hogy is van ez ? :O Erről is ennyit .... Gyógyszer csak akkor kell ha már nem tudja megelőzni a problémát .... Ha valaki jól tanul az bekerül egyetemre aki nem kerül be az azért nem kerül be mert nem tanult olyan jól .... Én tisztán lakom , és 1 normális embernek nincs benne a pénz a 3 legfontosabb dologban , akinek benne van az nem normális ember . Az emberekért cselekszik és nem vagyok naiv , csak utána kell nézni a dolgoknak , és nem az agymosottokra figyelni ....

joszip 2012.03.19. 18:35:15

@Lurian: "A kérdés az, hogy a végén ki dönti el, hogy az ötlet jó-e? Ha nem a többség, hanem megint egy kis csoport, akkor valóban nem változott semmi."

Hát ez az. Összejön egymillió ember, mondjuk 6 féle "nemzeti minimum", mindenki szavaz, melyik legyen a közös. Az egyik kap relatíve többséget, a többi meg kilép a mozgalomból, és annyi a nemzeti minimumnak. Nem fogja egy blog sem megváltani a világot - a demokrácia szar, de még nem találtak ki jobbat :)

Lurian 2012.03.19. 19:33:11

@Lencsés István: Figyelj ISTVÁN, sajnos annyira primitív és nívón aluli vagy, hogy az már elkeserítő. Az iróniára - ha egyáltalán tudod mi az - még viccesen sem tudsz válaszolni, csak szánalmasan. Az érveid nem érvek, csak fröcsögés. A tények, amikről hadoválsz max szánalmas önigazolások. Az élettapasztalatodat nem tudom honnan vetted, de túl sokra nem mész vele, ha vitáról van szó. És ha már ennyire nyílt vagy, talán ő is te lehetsz, de persze nem biztos:

aranyoldalak.hu/szekesfehervar/festes-mazolas-tapetazas/102638/Lencses_Istvan/hirdetes.mtt

Sem intelligens, sem ember nem vagy. Szégyen, hogy magyarnak születtél. Bízom benne, hogy sohasem hagyod el ezt az országot, mert sohasem lesz rá módod, és itt neveled fel a kölkeidet. Bízom benne, hogy orbán minden melléfogásának megfizeted majd az árát - ha most nem is, majd nyugdíjas korodban. Bízom benne, hogy schmitt morális tartását fogják örökölni az utódaid és semjén ájtatos gerinctelenségét. Bízom benne, hogy a seggnyaló mentalitásod előbb-utóbb oda fog juttatni ahová való vagy. Díszpéldánya vagy annak a korcs fajnak, aki Magyarország bukását fogja egyszer hozni, de még ahhoz is hülye, hogy ezt felfogja. Kívánom, hogy a gyerekeid megtapasztalják a magyar oktatási rendszert, hogy te megtapasztald a magyar egészségügyet! Jöjjön el a te országod, csak aztán nehogy túl egyedül maradj benne! Neked is apád combján kellett volna száradnod még időben, akkor eggyel kevesebb ilyen fosrakás szívná a levegőt errefelé. Istenkém, ha a Jobbik jön (és nem ezt kívánom, nekem elhiheted) te valószínűleg lógni fogsz. Végre csend lesz és tiszta levegő a fórumok táján...

Lurian 2012.03.19. 19:39:41

@joszip: Lehet, de egy minimumot összehozni talán nem olyan nehéz. A 12 pontot is összekalapálták valahogy. Ha már egy minimumban sem lehet kiegyezni, akkor vége mindennek. Kár is erőlködnünk.

Lurian 2012.03.19. 19:42:32

@Lencsés István: Pityukám, ez is te lennél?

Magassága:

188 cm

Súlya:

70 kg

Testalkata:

Átlagos

Bõrtípusa:

Fehér

Szeme színe

Barna

Haja színe:

Fekete

Alkohol fogyasztása:

Szociális ivó vagyok

Dohányzási szokása:

Soha

Természete:

Nincs megadva

Vallási hovatartozása:

Nem kívánom megadni

Vallásossága:

Nincs megadva

Családi állapota:

Egyedülálló

Családalapításról:

Szeretnék majd gyereket

Partnerének életkora:

Hasonló életkorú

Partnerének külseje:

Nincs megadva

Viselkedése randin:

Nincs megadva

Iskolai végzettsége:

Érettségi

Foglalkozása:

Nem kívánom megadni

Jövedelme:

80 - 100.000,- Ft/hó

Költekezési habitusa:

Szegény vagyok

Nyugi, sima guglizással is kijött, nem kellett felkérnem egyik nyomozati szervet sem. Ugye nem baj?

Lakhelye:

Nagyvárosban élek

Kivel él:

Szüleimmel élek

Lencsés István 2012.03.19. 19:50:22

@Lurian: Mondom ha én primitív vagyok és nívón aluli akkor te rád nincs szó ! :) ;) Szóval nyugodtan sértegess csak tovább , lepereg ! :) ;) Én tudom mi az irónia . Én komoly dolgokkal nem szoktam viccelődni . Nekem nem érveim vannak hanem tényeim ( Istenem hányadszorra írom ezt le , de még sem jut el és ez szomorú . :( ) Max ? :O Tanulj már meg írni , akkor oszd a nem létező eszed ha az már megy ! :) ;) Vita akkor van ha két vélemény ütközik , de itt van a tényem a véleményeddel szemben , az meg nem tud ütközni , úgyhogy erről ennyit ! :) ;) Nem ő vagyok , mivel leírtam mi az egyik munkám .... Pedig intelligens vagyok , és EMBER akár fáj az igaz akár nem . Te pedig csak 1 emberszerű lény vagy , akire sok rossz jelzőt tudnék írni , de utálom magam sokszor ismételgetni .... Az a szégyen hogy ilyen emberszerű lényt még visszaengedtek mint te .... Nem akarok kimenni , mert itt is simán megélek , és mert SZERETEM a hazámat ! Gyermekeimet fogom itt felnevelni , kölkei a kutyának vannak meg neked te iq nukus .... ORBÁN VIKTOR ( ismételten írom : TANULJ MEG ÍRNI ! ! ! + ! ) is tud hibázni ő is ember , de az országgal jót tesz , és még fog is tenni . SCHMITT ( Ismét nem tudsz írni . :D ) PÁL - nak van morális tartása veled ellentétben . :) ;) Az utódaim , az én tudásomat ( ami sok van ) és a párom szépségét fogják örökölni ! :) ;) SEMJÉN ZSOLT gerinces ember , veled ellentétben mert te ember sem vagy , gerinced meg nincs hisz a pofád és a neved sem vállalod te írástudatlan .... Nem nyalom senkinek a seggét , ennyire nem fogod fel ? :O :@ Korcsa az maximum kutya lehet de ez se zavarjon ! :) ;) Én tudom milyen a magyar egészségügy ! Jó ! :) ;) Tudod az a jó sáv ahol kevés autó megy és nem ahol sok :) ;) A " kultúrád " csapkodja a biztosítékot , remélem azért még bírja az áramköröd ! :) ;) :D A stílus maga az ember , de itt inkább úgy kell mondani a stílus maga az anonim ! :) ;) Én nem írom le annak a pártnak a nevét amelyet te leírtál , mert onnantól én is emberszerű lény lennék csak , ugyanis annál gusztustalanabb párt nem létezik , akik rájuk szavaztak az összesnek golyó kellene a fejébe . Én nem fogok lógni , hanem harcolni fogok ellene , de ez nem fog bekövetkezni , mert ők ahhoz nagyon de nagyon kevesek .... Ha zavar hogy itt vagyok , ne válaszolj nekem , de az csak azt bizonyítja még jobban hogy fáj az igaz ! :) ;)

Lencsés István 2012.03.19. 19:52:01

@Lurian: Nem én vagyok , ugyanis párkapcsolatban élek , de úgy látom tényleg érdekel ki vagyok , bár érthető hogy miért hisz irigyled ezt a tudást ami nekem van ! :) ;)

Lurian 2012.03.19. 20:01:20

@Lencsés István: Na jó, asszem ennyi idiotizmusra már nem maradt sem érvem, sem erőm. Győztél. Letepert a primitív stílusod, a lekezelő modorod, az ocsmány kioktatásod, a hasznavehetetlen mondataid, a szemellenzős "gondolkodásod" és az önmagadba vetett primitív hited. Legyél boldog a posványban, amit kialakítasz magad körül! Komolyan mondom, ha te vagy a jövő Magyarországon, akkor nincs rá szó, hogy mekkora szarban van ez az ország. Nem folytatom a parttalan hadakozást, mert teljesen felesleges neked bármit is írni. Te vagy rá az élő példa, hogy ebből az országból miért is érdemes elmenekülni. Szégyellem, hogy egyáltalán leálltam veled vitatkozni, mert ez csak azt bizonyítja, hogy beleestem egy primitív bunkó csapdájába. Élj csak tovább a ködös, seggszagú valóságodban, az élettapasztalatoddal, a paraszt stílusoddal, a kritikán aluli modoroddal, a magyarkodásoddal és orbán-schmitt-semjén imádatoddal. Gratulálhatsz magadnak...

Lurian 2012.03.19. 20:02:55

@Lencsés István: Jézusom, te tényleg gyógykezelés alatt kéne, hogy állj...

Lencsés István 2012.03.19. 20:36:31

@Lurian: Asszem ? :O Újabb " értelmes " szó 1 anonimtól . :) :D Érved nem is volt 1 sem , csak hazugságod , meg sértegetésre való hajlamod . Te beszélsz stílusról aki úgy káromkodik mint 1 kocsis ? :O No comment . :D Naná hogy lekezellek mivel anonim vagy ! :) ;) Kioktatás alap a részemről , ezzel próbállak segíteni a fejlődésben :) ;) Azért mert te nem veszed hasznát a mondataimnak , rengetegen tisztelnek engem , szóval benned van a hiba , méghozzá jó sok .... Nekem van mivel gondolkodni , neked nincs ez is kiderült ! :) ;) Hitem is van , ugyanis hit nélkül nincs semmi , neked azért nincs semmid csak a szint alattid ! :) ;) Én boldog vagyok mert jó az életem , amely messze nem posvány , sőt .... :) ;) Az ország nincs rossz helyzetben ( én nem írok úgy mint te nem süllyedek le a szintedre ) :) ;) Menekülj csak , jobb lesz az ittenieknek , de vissza ne gyere mert kapsz a pofádra ! ! ! + ! Mint írtam vitatkozni nem lehet veled mert csak érved van , nekem meg tényem ( másodszorra írom .... ) :) ;) Az én világom világos , és értelmes míg a tiéd pedig az hogy abban hiszel amiben élsz , én viszont hiszek valamiben ( a jóban ) és abban is élek ez a legnagyobb különbség közöttünk ! :) ;) A többi meg már megmutatkozott ! :) ;) A stílusról már írtam , nem vagyok általános iskolában hogy ennyiszer ismételjek . Nem magyarázkodom azt pont te teszed . Nem imádom az általad említett urakat hanem tisztelem mert IGAZ MAGYAROK ! ( továbbra sem tudsz írni . :( ) Mondom aláírom hogy én gyógykezelés alatt álljak de akkor neked pedig a föld alatt kéne lenned .... :) ;)

Lurian 2012.03.19. 20:54:00

@Lencsés István: Hmm, Lencsés István, istentelen nagy fasz vagy te. Ha még "tisztelőid" is vannak, akkor valószínűleg ők is. Csak ismételni tudnám magam minden tekintetben veled kapcsolatban, de annyit nem érsz. Tudod mit? Elmentem kis "beszélgetésünket" okulásul a srácaimnak. Te leszel a rossz példa. Hogy ennyire tahó, pöcsök, mint Lencsés István sose legyenek, és a jövőben, ha valaki hozzád hasonlóval találkoznak, okvetlenül verjék pofán az apjuk nevében is... Egyébként szerintem a neved alapján le lehetne téged nyomozni úgy igazán is, de nem éri meg. Sajnos a törvény előtt akkor is ugyanannyit kapna valaki, ha téged pusztít el, meg akkor is, ha egy embert. Ha ilyen az IGAZ MAGYAR, akkor már inkább a románok...

Lurian 2012.03.19. 20:55:54

@Lencsés István: Egyébként a helyesírási hibáidat én sem kezdeném el sorolni, bár, mint schmitt, valószínűleg te is újra tudnád írni a helyesírási kézikönyveket.

Lurian 2012.03.19. 21:11:43

@Lencsés István: Te Pityu, most már komolyan érdekelsz. :-) Sportkommunikátor vagy galambom? Illetve hát annak készülsz? És most látom csak, hogy valaki már megtalált...
És én már majdnem komolyan vettelek...
Akkor mindenek okulására:

http://www.facebook.com/people/Istv%C3%A1n-Lencs%C3%A9s/100000837038779#!/people/Istv%C3%A1n-Lencs%C3%A9s/100000837038779?sk=wall

(És nem ér letiltani, mert te NEM VAGY ANONÍM!)
Apám, te mennyi idős vagy, hogy élettapasztalatról beszélsz? Főleg, hogy többről, mint ami nekem van gyerekestül-mindenestül? Sokat kell még érned - kölökgólya vagy te még. :-)) Én meg bedőltem! HAHA! Kisfiú! :-D

Lencsés István 2012.03.19. 21:13:49

@Lurian: Továbbra is csak a sértegetés megy ? :( Szomorú ez . :( Nem veszed észre hogy nem érdekel ? :O Én is folyamatosan ismétlem magam . :) ;) Mentsd csak el , már változott a megszólítás a gyermekeid felé , ez dicsérendő , gratulálok ! :) ;) Hát ha én vagyok a rossz példa akkor te mi ( harmadszorra teszem fel a kérdést de válasz nem jött ez is szomorú . :( ) Te miért nem mersz megütni ? :O Ja gyáva vagy azért nem vállalod sem a neved sem a pofád .... Nyomozz le nyugodtan , nem érdekel , valaki nyomozás nélkül is tudja hogy ki vagyok és elismer , mert van miért ! :) ;) Míg te csak 1 anonim vagy ! :) ;) Én ember vagyok míg te nem szóval a sértegetést csak folytasd , elképesztően nem tud érdekelni :) ;) Hát azzal hogy leírtad a románok szót ismét bizonyítottál .... Nekem nincs helyesírási hibám , míg te sem írni , sem olvasni nem tudsz , agyad sincs , és anonim is vagy és ember sem vagy , ennyi ! :) ;) ( lásd : SCHMITT nagy kezdőbetű ) Ő nem hibázott ahogy én sem , de te látom továbbra is azoknak hiszel akik olyan agymosottak mint te ! Ez a te dolgod , engem nem érdekel , de szánalomra méltó vagy ! :) ;)

Lencsés István 2012.03.19. 21:17:44

@Lurian: Nem Pityu vagyok hanem István . Igen az vagyok , de ne becézgess , mert nem jársz jól .... Ha nem veszel komolyan az a te bajod .... Írni továbbra sem tudsz . :( Miért tiltanálak le ? Én vállalom magam , de te nem . Ez IS különbség közöttünk ! :) ;) A kor nem érdem csak állapot ( Ezt is másodszorra írom .... ) Azért mert fiatalabb vagyok , még több az élettapasztalatom mint neked , ez látszik a " kultúrádból " .... :) ;)

Lurian 2012.03.19. 21:19:12

@Lencsés István: Hát, a reglapodat nézve azt dühöngesz a továbbiakban, amit csak akarsz. Képtelen vagyok téged komolyan venni. Hit, meg SCHMITT PÁL, meg a tisztelőid, meg a helyesírásod, meg ez az egész, ahogy előadod magad... Vicc az egész. :-D Még mindig röhögök. :-D Egyébként 10 év karatéval hidd el, hogy nagyon meg tudnálak ruházni, de mi lenne abban a sport? Inkább a fiaimra bízom, akik most voltak két hónaposak. Ők is elegen lesznek. Legalább gyúrj egy picit, mielőtt fenyegetőzöl! :-))

Lurian 2012.03.19. 21:22:24

@Lencsés István: Az önismétlésen kívül megy más is? Így nem leszel jó kommentátor. Aki meg a XXI. században kiadja magát ennyire, az nem százas. Nőjj már fel!

Lurian 2012.03.19. 21:51:58

@pimpalini: És valóban. :-)) Bizonyos részek egészen szórakoztatóak. :-)) Legalábbis innentől mindenképpen. :-) De azt néztem, hogy te is körülnéztél már előttem. :-) Tudod a gyerekeim számomra szentek. Ha valaki behozza őket a képbe, akkor morcos leszek. Eléggé.

Lencsés István 2012.03.19. 22:15:46

@Lurian: Reglap ? :O Lusta is vagy , nem csak írástudatlan ? :D Én nem dühöngök , tényt közlök ! :) ;) Azt csinálsz amit akarsz , szabad ország ! :) ;) Azért lehetsz anonim is ! De ez IS 1 kép ! :) ;) Neked vicc , nekem pedig tény ! :) ;) Mivel az ! :) ;) Nevess amíg megteheted .... :) ;) Ruházni ? :O Azt fel szokás venni .... Amúgy meg mondom csak a szád jár mert anonim vagy , amúgy fosol , ennyi ! :) ;) Senki nem fenyegetőzött csak közöltem mi lesz , és ahhoz nem kell gyúrás .... ! :) ;) Különben is ne ítélj kép alapján , mert az semmit nem jelent ugyanúgy ahogy a kor sem ! :) ;) Azért ismétlem magam , mert újat nem tudsz mondani ! :) ;) Nem kommentátor hanem kommunikátor , te olvasni se tudó .... :) ;) Én vállalom magam , te meg nem , ennyi ! :) ;) Neked kellene felnőni , attól IS EMBER valaki hogy vállalja magát , te meg csak szájkaratézol , hazudozol anoniman , azt hiszem egyértelmű melyik a jobb ! :) ;) A gyermekeidet te hoztad a képbe ha nem úgy hívod őket ahogy hívtad nem is említettem volna meg csak 1 normális embert ( és nem emberszerű lényt mint ami te vagy ) zavar hogy hívja a sajátjait ( mert a kölyök az undorító már ne is haragudj , mert igazad van hogy semmi közöm hozzá hogy hívod őket de akkor is ,szerintem ez SZÉGYEN .... )

@pimpalini: Köszönöm . :) ;)

szgy 2012.03.20. 00:30:08

@Lurian: @joszip:

én rajta vagyok a témán elméletben, de több ezen az átgondolnivaló mint amit programozni kell. mindenesetre köszi az ötletet, észben tartom.

"A kérdés az, hogy a végén ki dönti el, hogy az ötlet jó-e? Ha nem a többség, hanem megint egy kis csoport, akkor valóban nem változott semmi."

"Összejön egymillió ember, mondjuk 6 féle "nemzeti minimum", mindenki szavaz, melyik legyen a közös. Az egyik kap relatíve többséget, a többi meg kilép a mozgalomból, és annyi a nemzeti minimumnak. Nem fogja egy blog sem megváltani a világot - a demokrácia szar, de még nem találtak ki jobbat :)"

az ilyen demokratikus széthúzás helyett kellene szerintem egy működőképes, hatékony, civil alternatívát kitalálni, kínálni, kialakítani. mondjuk ellenzékiség helyett valamiféle összefogás, amiben nem csak a legnagyobbnak van helye és szava.

egy egyszerű példát írok, mire gondolok nagy vonalakban: pl. felmerül egy ötlet hogy kapjanak az iskolás gyerekek cseresznyét. beindul az ötletelés hogy a cseresznye nem jó, több az alma, legyen helyette alma, de még lehet körte, barack is. közben párhuzamosan beindul a "felderítés" hogy kik tartanának igényt erre, esetleg mennyit tudnának rá költeni, kik támogatnák az ötletet, almával vagy pl. szállítással. közben beszállhatnak a tejtermelők is hogy adnak az alma mellé tejet. és ha így összejön a megfelelő kereslet, kínálat akkor beindulhat az együttműködés. akár jótékonyság vagy üzleti jelleggel. ha jól megy a dolog mások figyelmét is felkeltheti hogy érdemes lehet valamihez csatlakozni vagy beindítani egy másik faluban, régióban, stb. is. (persze nem egy újabb hirdetési felület indítása lenne a lényeg.)

az a legjobb hogy így egyáltalán nem számít az hogy hányféle ötlet van, kiválik-e valaki, kitalálnak-e valami mást, jobbat vagy rosszabbat. az ötlet értelmessége, működőképessége, hatékonysága döntené el a további sorsát, nem az hogy a tagságból 50%+1 támogatja-e vagy nem. végülis majdnem akármilyen kis csoport elindíthat valamit ha az életképes - és akkor is ha nem az, de akkor nem megy rá feleslegesen a közösség pénze csak azért mert a legnagyobb csoport azt mondja hogy márpedig ennek mennie kell akár van értelme akár nincs (ez egy analógia lett volna az adófizetők pénzének szórására).

persze ebben lehetnének a legkülönfélébb ötletek, nem csak kistérségi hanem országos méretben is. nem feltétlenül csak jótékonyság jelleggel hanem kölcsönösen előnyös üzlet formájában is.

persze ez csak az én elképzelésem, nem feltétlenül a legtutibb.

Lurian 2012.03.20. 06:08:40

@Lencsés István: Ha már "kommunikátor" leszel egyszer, nem árt, ha használsz olyan szavakat is, amik ma divatosak. Ha mindig ki fogod mondani, hogy Országos Takarékpénztár, akkor unalmas lesz a szöveged, használhatsz bizony rövidítéseket is néha. Tudod, mint reglap, max és hasonlók. A tudálékoskodásoddal semmire sem mész, mert attól sem műveltebb sem okosabb nem leszel, max(!) okostojás (írhatnám fiatalosan, hogy faszkalap, de az meg milyen már - fúj!).
A gyerekek esetében a kölyök/ kölök megszólítás nem attól lesz pejoratív, hogy valaki használja, hanem, hogy ki és milyen helyzetben használja azt. (Veled kapcsolatban pl. igyekeztem pejoratív lenni. Érted?) Ha már "kommunikátor" leszel, ezeket nem árt tudnod még időben - főleg ilyen közel a diplomádhoz.
Attól, hogy magadat übermensch-nek tartod még nem leszel az. A TÉNY-nyel kapcsolatban pedig itt egy hasznos link: hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%A9ny . Érdemes lehet elolvasnod, mielőtt baromságokat beszélsz.
Az "egy", mint szó bizony-bizony néha kiírható. Tudom, hogy nagyon haladónak tűnik csak számmal írni, de helyesírásilag hibás, ha csak ezt használod. Szokj le róla, hacsak nem schmitt pál nyomdokaiba akarsz lépni. És igen, kisbetűvel írom a nevét. Ez a tisztelet teljes hiányát mutatja, nem helyesírási elégtelenséget, de te - bár azt állítod tudod mi az - az íróniának még a közelébe sem szagolsz. Azzal, hogy mindig csupa nagybetűvel írtad a nevüket az internet-etikett szabályai szerint mindig üvöltöztél. Teljesen alap dolog, mindenki tudja. Egy "kommunikátornak" is illene.
Tudod, egy fórumon a nevek csak másodlagosak. A gondolatok és ötletek sokkal fonosabbak. Nekem az utóbbiak jutottak, neked csak az előbbi. Várj, gyorsan leírom hogy gondolom, hogy még te is megértsd (hiszen az utalások és hasonlatok nagyrésze teljesen elillant a füled mellett, nagyobbik részüket még csak fel sem fogod): te csak a neveddel jössz, de semmi tartalommal, én tartalommal jövök, de név nélkül.(Tudom-tudom, most jön az, hogy én csak egy LÉNY vagyok, ANONÍM és csak hazudozok, de hát ez is csak az én igazamat bizonyítja. Az önismételgetésen kívül semmid sincs.) Az "anoním" kifejezés Béla király névtelen jegyzőjétől ered, aki bizony ember volt a szó legjobb értelmében. És képzeld, nem tudjuk a nevét! Borzasztó, nem? Lehet, hogy ő is csak egy "lény" volt? Valami alja söpredék, saját véleménnyel?
Figyelj, kezdj el utazgatni (mint írtad, megteheted), szélesítsd a látókörödet, ismerj meg más kultúrákat, beszélgess más emberekkel (akkor is, ha csak "lények"), csinálj gyerekeket, és kezdd el őket nevelni, aztán 5-10 év múlva beszéljünk megint. Addig nem vagyunk egy szinten.
Egyébként meg addig örülj, amíg csak szájkaratézom.

Lurian 2012.03.20. 06:33:14

@szgy: Szerintem kifejezetten jó ötlet. A nagyon fontos vonulat viszont a publicitás. Egy ilyennek nagyon jó és sok megjelenés kell. Ma Magyarországon az emberek nagyobbik része a megélhetéssel küszködik, és ha valamit nem tolsz a szájukba (lehetőleg tőmondatokban, előre megrágva), akkor nem fognak reagálni. Olyan ez, mint a ruhagyűjtés a szegényeknek. Az ötlet nagyon jó, humánus, kell, de amíg nem adsz neki egy keretet, egy vezetőt, egy "dizájnt", addig senkit sem fog érdekelni. A probléma egyébiránt mindig az szokott lenni, hogy cégek és politikusok a saját céljaikra fordítanak mindent. Ha egy ilyen fórum létrejön, akkor névtelen kell, hogy legyen minden benne szereplő, hogy senki se tudjon belőle politikai-/ kapcsolati tőkét kovácsolni a későbbiekben.
És hát szerintem is alulról kellene építkezni. A Milla nemzeti minimuma nem rossz ötlet, de a kicsik gondjait csak nagyvonalakban orvosolná. Mert hát mit ér a sajtószabadság, ha mellé nincs mit enni? Minden régió más gondokkal küzd, sőt, minden falu. Az is lehet, hogy egy ilyen fórumot nem is a problémák, hanem régiók szerint kéne felosztani? Agyaljunk már ezen kicsit! :-)

Lencsés István 2012.03.20. 08:12:33

@Lurian: Én konzervatív ember vagyok , és a ma divatban lévő szavakat próbálom kerülni , és nincs ezzel semmi baj . A rövidítések csorbítják a SZÉP MAGYAR nyelvünket . Műveltebb és okosabb vagyok nálad , tehát ezért kár írogatnod .... Hiába ironizálsz , számomra a csúnya , undorító szavak nincsenek a szóhasználatomban ugyanis az nem lenne méltó hozzám , nem való az értékrendembe ! Kérlek ne zavarjon már ez téged , én is szóvá tettem egyszer 1 dolgot neked , nem változtattál rajta ami ugye szíved joga , tehát ha körmöm szakadtáig harcolnék ellene akkor sem írnál másképp , ami ugyan szomorú , és elkeserít engem de attól még sajnos tény . :( A kölyök szó használata a saját gyerekére mondva undorító , és ez is tény , tehát nincs min vitatkozni . Nekem ne linkezz , mert pont az mutatja a szegénységi bizonyítványod hogy csak linkkel tudsz jönni , gyere ténnyel és ne linkkel , tőlem soha nem láttál és nem is fogsz 1 linket sem látni , mert azzal lejáratja magát az a bizonyos illető aki linkezik . A helyesírásról sem vagyok hajlandó többet írogatni , amíg te kis kezdőbetűvel írod SCHMITT PÁL nevét addig szerintem ne akarod osztani a nem létező eszed .... Az hogy nem tiszteled a SCHMITT PÁL - t az is a te döntésed , de attól még csak rosszabb leszel , és nem jobb .... Mint írtam már ezt is komoly dolgokkal 1 normális ember azaz én nem ironizál . Azért mert internetezem még nem tartom be a szabályokat ugyanis ha betartanám ugyanúgy elbutulnék mint te . Számomra a név nem másodlagos . Aki nem vállalja a nevét az 1 gyáva tömegszerencsétlen emberszerű lény . Utoljára írom nekem tényem van névvel , neked pedig véleményed anoniman ez pedig a normális közösségeknél egyértelmű hogy melyik jelent többet . A tartalmam benne van a mondanivalómban , mint írtam rengetegszer én akkor írok amikor tényem van , amikor nincs akkor nem fórumozom . Igen jól mondod hazudozol , köszönöm hogy megerősítettél . Azért ismétlem magam , mert nincs új dolog amit elő tudsz venni , én nekem meg rengeteg a dolgom , több mint neked így nem érek rá mást írni , meg minek is hogyha nincs új amire reagálnék , eddig én MINDEN - re reagáltam amit írtál , te pedig sok dologra nem ( volt 1 kérdés amire nem jött válasz például .... ) Úgyhogy szerintem erről is ennyit . Az én látóköröm széles , ne aggódj emiatt . Én érted aggódnék ha érdekelnél , de mivel nem érdekelsz így nem teszem . Jól mondod nem vagyunk 1 szinten . Te egy anonim vagy én meg egy EMBER . Köszönöm az újbóli megerősítést ! :) ;) A fenyegetésedre meg nem reagálnék , mert az is csak a szintedet mutatja hogy milyen alacsonyan van ....

joszip 2012.03.20. 08:36:34

@Lurian: "Lehet, de egy minimumot összehozni talán nem olyan nehéz"

De, szerintem nehéz. Mondok egy példát, Trianon. Egyfelől mindennek az alapja, máig kibeszéletlen, márpedig még a kis dolgokat is ki kell beszélni, nemhogy egy ilyen méretű sokkot. Másfelől meg túl sok jelentősége nincs 2012-ben. Akkor most bevegyük vagy ne vegyük be?
Kommunista bűnök, náci bűnök? Fontos, mert se nácik, se kommunisták nem kéne, hogy közszerepet vállaljanak. Másrészről viszont nem valószínű, hogy ez a legfontosabb probléma. Bevegyük vagy ne vegyük?
Biztos vagyok benne, hogy egymás torkának esnénk a vitában, és ez csak két példa.

joszip 2012.03.20. 08:47:40

@szgy: "és ha így összejön a megfelelő kereslet, kínálat akkor beindulhat az együttműködés. akár jótékonyság vagy üzleti jelleggel"

A jótékonyság sajnos nem tartana sokáig (a kezdeti lelkesedés után előbb utóbb mindenki kiszáll, és a maga bajával foglalkozik, vagy megpróbál üzletet kovácsolni belőle), ha meg már üzletté válik, onnantól kezdve lesz konkurencia is. Az ember gyarló, azért olyan a világ, amilyen. Nem a rendszerek hibásak, hanem mi, emberek vagyunk azok, és ezért épülnek ki körülöttünk olyan rendszerek, amilyenek. Nincs esélyünk jobbat építeni anélkül, hogy magunk megváltoznánk, de ehhez bizonyos elszigeteltség kéne, hogy a külső, káros hatásoktól mentesek maradjunk. Viszont most pont nem ezt a világot éljük, hanem a globalizációét.
Tegyük fel, hogy Magyarországon létrejön egy felelős nemzeti gondolkodás. 100% hogy lesznek, akik a még több reményében túllépik a megállapodás kereteit, és onnantól kezdve csak idő kérdése az összeomlás - hiszen ha nekik lehet, akkor mindenkinek. Mint mondtam, gyarlók vagyunk.

Lurian 2012.03.20. 10:52:13

@Lencsés István: Csak fogom a fejem a sok idióta sületlenséged láttán. :-)) A hülyeség adott szintig szórakoztató (mint pl. Leslie Nielsen esetén), de te sem vicces, sem szórakoztató nem vagy. Inkább szánalmas.
Akkor megint, pontról-pontra:

1.) "A rövidítések csorbítják a SZÉP MAGYAR nyelvünket ." - Baromság. A rövidítések a magyar nyelvtan részei, épp úgy, mint a mozaikszavak és társaik. Rengeteg mai szó jött létre rövidítésből, legfeljebb nem tudunk róla, mert az eredetijük már eltűnt. Ha kommunikációs szakon végzel ezt minimum tudnod kéne.

2.) Az ironizálás, és a csúnya beszéd nem ugyanaz. Ha nem veszed észre a kettő között a különbséget, kár volt jelentkezned a főiskolára. Kidobott 4 év. Ha megnézel pár stand-up comedy-t tudni fogod. Persze nálad ez sohasem biztos...

3.) "A kölyök szó használata a saját gyerekére mondva undorító , és ez is tény , tehát nincs min vitatkozni ." - Mivel te már a hülyeségig konzervatív vagy, hadd idézzek egy régi-régi számból, amit egy mára hasonlóan hülyén konzervatívvá vált ember szerzett: "Kölyköd voltam, véredből lettem. Kölyköd voltam, nem értettél engem." 5 forintos kérdés: ki lehet az illető? Tőle nem nagyon kéne elhatárolódnod, mert nagy Békemenet-rajongó...

4.) "Nekem ne linkezz , mert pont az mutatja a szegénységi bizonyítványod hogy csak linkkel tudsz jönni , gyere ténnyel és ne linkkel , tőlem soha nem láttál és nem is fogsz 1 linket sem látni , mert azzal lejáratja magát az a bizonyos illető aki linkezik ." - Ha véletlenül eljutsz a szakdolgozatig, az Internetről ne idézz, mert nagy bajban leszel. Oda ugyanis majd be kell írni a hivatkozási egyzékbe a linket, ahonnan merítettél. (Tudod, mint schmitt pali bácsi.) Most szólok, nehogy 20 év mulva neked is a mogyoródra lépjen valaki! Egyébként a link amit beillesztettem a "tény" szó definícióját tartalmazta 3 sorban. El ne olvasd, mert egy világ fog benned összedőlni!

5.) "A helyesírásról sem vagyok hajlandó többet írogatni , amíg te kis kezdőbetűvel írod SCHMITT PÁL nevét" - Az iróniáról továbbra sincs fogalmad. Nem baj, majd elmúlik. Vagy nem. Viszont a csupa nagybetűvel való írás is helytelen. Helyesen így kell írni: Schmitt Pál. Meg Orbán Viktor, meg Semjén Zsolt. Hopp, várj csak, ez irónia volt! Ezt te nem érted... Leírjam lassan is? (És megint!)

6.) "Az hogy nem tiszteled a SCHMITT PÁL - t az is a te döntésed , de attól még csak rosszabb leszel , és nem jobb" - Miért is? Mert nem hiszek a te vallásodban, akkor rossz ember leszek? Érdekes felfogás.

7.) "Mint írtam már ezt is komoly dolgokkal 1 normális ember azaz én nem ironizál " - Az, hogy a vesszőket nem tudod használni, nem gond, de csak hogy tudd, a legtöbb nagy magyar író és költő bizony ironizál. Vagy erre, vagy arra, de megteszi, ahogy mindig is tette. Sőt, még a te szeretett vezéred is szokott néha. Kezded leégetni a konzervatív oldalt. Nálad azért jobbat érdemelnének...

8.) "Azért mert internetezem még nem tartom be a szabályokat ugyanis ha betartanám ugyanúgy elbutulnék mint te" - Kérlek indokolj! Mennyiben butít el az internetes szabályok betartása? Komolyan érdekel. Jó lenne, ha TÉNYekkel is alá tudnád támasztani.(Mármint a neveden kívül, mert úgy tűnik neked a saját neved olyan, mint valami Szent Grál.)

9.) "Aki nem vállalja a nevét az 1 gyáva tömegszerencsétlen emberszerű lény " - Mint pl a parlamenti titkos szavazásoknál? De mondd már el, milyen az a "tömegszerencsétlen"? Ha annyira konzervatív vagy, lehet, hogy nem kéne belevágnod a nyelvújításba. Főleg ilyen felkészültséggel...

10.) "A tartalmam benne van a mondanivalómban , mint írtam rengetegszer én akkor írok amikor tényem van , amikor nincs akkor nem fórumozom" - Azt hiszem ezzel az állításoddal nem csak én vitatkoznék.

11.) "én nekem meg rengeteg a dolgom , több mint neked így nem érek rá mást írni" - Látszik, hogy sohasem volt gyereked, akkor nem írnál ekkora baromságokat. Te, nagyon tapasztalt...

12.) "volt 1 kérdés amire nem jött válasz például ...." - Elnézésedet kérem. Ha leírod még egyszer, igyekszem még számodra is érthetően leírni a választ. Majd sok nagybetűt használok, kevés vesszőt, és igérem: minél kevesebb iróniát.

13.) "Az én látóköröm széles , ne aggódj emiatt" - Aha, azt látom. Meg mindenki, aki itt van. Figyelj, azért, mert Ákost, meg Depeche-t hallgatsz, még nem leszel széles látókörű. Ahogy nem a fekete bőrkabát teszi az embert lázadóvá sem. (Várj, ez amolyan hasonlat szerűség volt. Remélem azért megvan!)

14.) " A fenyegetésedre meg nem reagálnék , mert az is csak a szintedet mutatja hogy milyen alacsonyan van" - Már reagáltál, sőt talán még meg is előztél benne. Sebaj! Spongyát rá! (Szivacsot jelent, csak az nem hangzik jól. Ugye nem baj, hogy a spongya szót használtam!?)

Lencsés István 2012.03.20. 11:37:50

@Lurian: Azt csinál amit akarsz , szíved joga ! :) ;) Annyit tudj fogást nem találsz rajtam ! :) ;) A hülyeségről a helyedben nem írogatnék ilyen kevés ésszel ami neked van .... Leslie Nielsen sem hülye .... Szerinted nem baromság a rövidítés . Viszont a tények mást mutatnak , szóval lehet tovább sírni . Én észre veszem a különbséget , te nem , azért káromkodsz úgy mint 1 kocsis .... Nem 4 év alatt lesz diplomám , szóval ebben IS hibáztál .... Én stand-up comedy - t nem nézek , mert nem fér bele az értékrendembe . Ha szerinted PATAKI ATTILA hülye akkor te mi vagy ? :O ( Sokadszorra teszem fel a kérdést .... ) Amúgy meg nem régi a szám , a kor nem érdem csak állapot te anonim , remélem valamikor eljut ! :) ;) Ő is szereti a FIDESZ - t mert ő is IGAZ MAGYAR ember . El fogok jutni a szakdolgozatig és simán meglesz . Nem is fogok internetről idézni , mert az nem én lennék . Én fejből merítek ! :) ;) Ha még egyszer kis betűvel írod SCHMITT PÁL nevét fel foglak jelenteni , remélem ezt megérted, ugyanis én is tudom ki vagy ! Mindenkinek jár a tisztelet , én is megadtam neked , te is add meg MAGYARORSZÁG egyik legfontosabb emberének aki igaz MAGYAR EMBER . Múlva rövid ú - val ? :O :D Ezért taps járna . :D A mogyoródra lépjen valaki kifejezés is szint alatti , nem reagálok rá . Nem olvasok linket ugyanis már leírtam hogy az mit mutat meg rólad .... :) ;) Tudom mi az irónia , de sokadszorra írom , komoly dolgokkal nem ironizálok . A csupa nagybetűvel írás az azért van mert én jobban tisztelem meg őket mint te . 1 féle igaz vallás létezik . Te nem vagy ember felfognád végre az Isten szerelmére te anonim geci ? :@ Kezd elgurulni a gyógyszerem hogy ennyire együgyü vagy . Én a vesszőket direkt írom úgy ahogy mert megtehetem , te is megteszel sok olyan dolgot amit nem tehetnél , mégis megcsinálod . Erről ennyit . Nekem nincsen vezérem hiába próbálsz ironizálni , értem amit írsz , de ORBÁN VIKTOR nem vezér hanem MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖK - e . Már indokoltam miért butít el , lásd kis betűvel írod az emberek nevét , és név nélkül írod a baromságaid , még valami kell , ez már két indok de még napokig sorolhatnám .... Mint írtam ezt is rengetegszer én csak akkor írok amikor tényem van , komolyan érdekel hogy ezt miért nem tudod felfogni . :( Ez elképesztően szomorú . Ezért van a világban ennyi buta . Gyermekeid vannak , és nem érted meg a legegyszerűbb mondatot , és ez elképesztően szomorú sok ember számára . :( Például , így kell írni , remélem segítettem ! :) ;) A parlamenti titkos szavazás más benne van a nevében .... Ennyire hülye nem lehetsz .... Nem tudod mit jelent a tömegszerencsétlen ? :O Nézz csak magadra ! :) ;) A tapasztalat nem függ kortól , ha nekem gyermekem lesz 1 percet sem fogok internetezni , szóval erről is ennyit ! :) ;) Rengetegszer leírtam , de vagy direkt nem vetted észre ( erre hajlok ) vagy annyira hülye vagy hogy arra már nincs szó .... Ebben a bejegyzésemben is sokadszorra írom le ahogy már megtettem párszor , komoly dolgokkal nem ironizálok . Vágod ? :O A látóköröm széles akármennyire is fáj . Nem vagyok lázadó , hanem NORMÁLIS EMBER veled ellentétben .... Én nem fenyegettelek , kéretik a hazudozást befejezni . Köszönöm . Mai napon még válaszolok , de ha kéréseim nem teljesülnek , amelyek az alapvető emberi normához tartoznak akkor többet nem fogok írni , mert egy darabig vicces az amit csinálsz , de aztán meg végtelenül elkeserítő . Nem tudsz meggyőzni semmiről , mert tényeim vannak míg neked csak véleményed . Én nem akarlak semmiről sem téged meggyőzni , csak válaszolok , mert intelligens ember vagyok , de mondom ha nem változik a helyzet inkább leszek buta és nem válaszolok , de ez a szint alatti párbeszédet nem folytatom , nem hozzám illik . Remélem megoldható a helyzet . Köszönöm szépen . Üdvözöllek te anonim .
Lencsés István

Lurian 2012.03.20. 11:42:33

@joszip: Valóban így van, de szerintem egyik kérdés sem befolyásolja közvetlenül a mindennapi életünket. Ami közvetlenül hat ránk, az a megélhetés, a bűnözés, a szabadságjogok, a bürokrácia, ilyesmik. Az biztos, hogy a bűnösöknek - oldaltól függetlenül - bűnhődniük kell, de - a tapasztalatok szerint - minden oldalnak csak a másik oldal szemétládái az igazi szemétládák. Lehet, hogy az ország nagy részének elege van ebből az egészből? Lehet, hogy ha megkérdeznénk minden embert, hogy fontosnak tartja-e a régiek felelősségre vonását, talán azt mondanák: nem. A magam részéről engem sokkal jobban zavarnak a mostani bűnösök, mint a 40 évvel ezelőttiek. De tudom, minden relatív.

Lurian 2012.03.20. 11:44:36

@joszip: Akkor lehet, hogy egy az egyben kéne átvennünk már működő rendszereket. Valaki írta, hogy innen is, onnan is. Ha abból indulunk ki, hogy emberek vagyunk és javíthatatlanok, akkor vége is lesz, mielőtt elkezdődne.

Lurian 2012.03.20. 12:18:13

@Lencsés István:
- "Annyit tudj fogást nem találsz rajtam" - Teljesen értelmetlen mondat.

- "Leslie Nielsen sem hülye " - Hát, ha neked ez derült ki abból, amit írtam, ne kezdj hosszas szövegértelmezésekbe.

- "Én észre veszem a különbséget , te nem , azért káromkodsz úgy mint 1 kocsis" - gyorsan beszúrok ide még egy idézetet tőled: "Te nem vagy ember felfognád végre az Isten szerelmére te anonim geci" - Még saját magaddal sem vagy következetes te szerencsétlen.

- "Én stand-up comedy - t nem nézek , mert nem fér bele az értékrendembe " - Minden stand-up comedy más, és másról szól. Ha azt írtad volna, hogy az idődbe nem fér bele, még értelme is lett volna...

- "Nem 4 év alatt lesz diplomám , szóval ebben IS hibáztál" - Most komolyan, egy gyorstalpalóra vagy büszke? Egyébként nem hibáztam, legfeljebb tévedtem.

- "Ő is szereti a FIDESZ - t mert ő is IGAZ MAGYAR ember" - Azért szereti a Fideszt, mert igaz magyar ember, vagy azért igaz magyar ember, mert szereti a Fideszt?

- "Ha még egyszer kis betűvel írod SCHMITT PÁL nevét fel foglak jelenteni" - De most komolyan, légy a vendégem! Utána rögtön iratkozz be egy jogi kurzusra is (valami kéthetes elég is lesz), hátha ott elmondják, hogy miért vesztetted el a pert! Szerencsétlen...

- "Kezd elgurulni a gyógyszerem hogy ennyire együgyü vagy" - Az már elgurult, jó messzire. Egyébként az együgyűt nem úgy írják. Nem kellett volna inkább valami konzervatívosabb hasonlattal élned? Tudod, valami népies bölcsességgel az "elgurult gyógyszer" helyett...

- "Mindenkinek jár a tisztelet , én is megadtam neked " - Pontosan mikor is?

- "Tudom mi az irónia , de sokadszorra írom , komoly dolgokkal nem ironizálok " - Ezt mintha még nem írtad volna, sokkal inkább, hogy komoly ember nem ironizál. Kicsit más.

- "A tapasztalat nem függ kortól " - Lehet, de a kor sokat segít a tapasztalat megszerzésében. Pl. ha téged elcsapna egy autó most, akkor nem tapasztalhatnád meg, hogy mekkora hülyeségeket fogsz még a későbbiekben írni. Várj, várj! Ez nem is rossz ötlet! Tudom, felment a benzin ára, de biztos találsz majd egy szekeret ami alá bevetheted magad! Uccu!

- "Vágod ?" - Nana, kezdünk nagyon modernek lenni! Belefér ez a konzervatív értékrendbe egyáltalán? Ja, várj csak! Hiszen vágni a HUSZÁROK is szoktak! Akkor így rendben van. Vágom!

- "Nem vagyok lázadó , hanem NORMÁLIS EMBER veled ellentétben " - 1848, 1956, hogy csak a két legjellemzőbb évszámot írjam, amikor Magyarország nagy része lázadóvá vált. Mert hát egy forradalom is lázadás a fennálló rendszer ellen. Megtennéd, hogy ezt kiposztolod a Fidesz oldalán is? Érdekelne az ő véleményük a dologról.

- "mert egy darabig vicces az amit csinálsz , de aztán meg végtelenül elkeserítő " - Megtisztel, hogy tőlem idézel, még ha nem is szó szerint. :-) Majd ne felejts el bevenni az irodalmi jegyzékedbe!

- "ez a szint alatti párbeszédet nem folytatom " - Ja, én is kezdek így érezni. Valóban nem vagyunk egy szinten, hála annak a Magasságos Jó Istennek! Mélységesen, visszavonhatatlanul, már-már a depresszióig menően elkeserítene, ha én is a te szintedre süllyednék. Uram, hálát adok Neked, amiért nem Lencsés Istvánnak születtem! Ezentúl minden nap hálával gondolok arra, hogy apukám nem a Lencsés-dinasztiából származik, és bár biztosan élnek a világban ennek a családnak normális leszármazottai is, a sors mégis ezzel a komplett idiótával vert meg engem és fórumozó társaimat. A Sorsnak célja kellett, hogy legyen ezzel az egésszel! Cél nélkül ilyen állatot nem böffenthet erre az árnyékvilágra egyik párt sem! Ennyire senki sem lehet gonosz! Áldunk Uram, hogy viszonylag messze lakik tőlünk, és akihez mégis túl közel lakna, azokat óvd meg hülyeségének miazmás kipárolgásaitól! Ámen!

Szervusz István!

Lurian 2012.03.20. 12:23:38

@Lencsés István: Figyelj, az a baj, hogy annyira magas labdákat adogatsz, hogy már igazán nincs szívem mindet leütni. Ha akarnám, minden mondatodat széttrancsírozhatnám, és hozzávághatnám a fejedhez. Kérlek, ne tegyél már nekem ekkora szívességet!

Azért remélem a többi fórumozó (is) jól szórakozik! Utólag is elnézést kérek a nagyon hosszú bejegyzésekért!

Michael Phelps (törölt) 2012.03.20. 16:18:30

Négert felakasztani!

pimpalini 2012.03.20. 17:30:42

Csalódtam volna, ha nem folytatjátok.:)

Lurian 2012.03.21. 07:24:53

@pimpalini: Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, nem akartam tönkrevágni a fórumot. Talán most már vége van... Újra lehet érdemi dolgokról beszélgetni. :-) Az szgy által (meg általam is) vizionált fórum szerintem nagyon jó ötlet, érdemes lenne energiákat fektetni belé. Ha tudjuk/ sejtjük/ érezzük, hogy mi a gond a millás kezdeményezéssel, akkor - elviekben - tudhatjuk, hogy milyen hibákba nem szabad ismét beleesni. Ez kezdetnek már jó. Ha nem riasztottam el mindenkit a fórumtól, jó lenne elkezdeni valamit. Vagy tiszta lappal, új fórumon, én pedig ígérem, hogy nem leszek ilyen hosszú és unalmas... :-/
süti beállítások módosítása