Támogasd a Millát!

Támogasd a Millát!

A Millát továbbra is csak veletek együtt tarthatjuk mozgásban, csak így működik. Csak rátok számíthatunk! Kérjük, ha van rá lehetőségetek utaljátok át egy-két órányi munkabéreteket támogatásként, persze ha nagyobb összeg jön, azt különösen köszönjük!

Köszönettel:

a Milla szervezői

Millamédia Nonprofit Kft. (CIB Bank)
HUF: 10700244-67439111-51100005
HUF IBAN: HU85 1070 0244 6743 9111 5110 0005
EUR: 10700244-67439111-50000005
EUR IBAN: HU43 1070 0244 6743 9111 5000 0005
USD: 10700244-67439111-50100002
USD IBAN: HU22 1070 0244 6743 9111 5010 0002

Egymillióan a magyar sajtószabadságért a Facebook-on

Mi a Milla? Szájbarágó kiskáté

2012.03.23. 15:23 uj_szerzodes

Mi a Milla és mi nem? Minek kellene lennie a Millának? Mi az üzenet? Mi ezt a vircsaft egyáltalán? Milla kiskáté…

a hatalom mi vagyunk.jpg

A hatalom legerősebb civil kontrollja ugyanis igazából én magam vagyok. Én vagyok az a választó, aki vagy hagyja magát megint megvezetni, vagy nem. Én vagyok az az állampolgár, aki vagy várok arra, hogy megoldják helyettem a problémákat, vagy a saját kezembe veszem a problémák megoldását. Én vagyok az az ember, aki vagy teszek valamit, nap mint nap a közösségért, vagy nem történik semmi.

Mottó:  A molnár, a fia meg a szamár

 

Mikor lesz végre párt a Millából?

Soha. A Millából soha nem lesz párt. De nagyon szeretnénk, ha azok, akik pártot szeretnének és tudnak csinálni, csinálnának pártokat. 

És miért nem alakultok párttá?

Mert nem akarunk pártot csinálni. Mert nincsenek ilyen ambícióink. Mert van elég párt, viszont nagyon kevés az aktív állampolgár. A Milla nem pártellenes, de a küldetésünk nem az, hogy részt vegyünk a politikai hatalom megszerzésére irányuló versenyben. Egyszerűen mást gondolunk a saját szerepünkről.

Na, de akkor mégis, mi a Milla szerepe?

Amolyan fogyasztói érdekvédelem.A Milla a választók által megfogalmazott igények elé tartott mikrofon.

A politikát olyan piacnak gondoljuk, ahol a választók a vevők, akik megrendelik a politikai képviseletet a szavazataikért versengő pártoktól. Mi a fogyasztói oldal, azaz a választók elvárásait szeretnénk határozottan megfogalmazni  az eladókkal szemben. Mi egy jelenleg rossz kínálatot nyújtó piacon szeretnénk az eladókra nyomást gyakorolni.

A fogyasztóvédelem feladata, hogy megakadályozza, hogy mérgező gyerekjátékok kerüljenek a forgalomba. A Milla feladatának azt tekintjük, hogy kikerüljenek toxikus pártok a forgalomból, és bekerüljenek olyanok, akikre jó szívvel szavazhatunk. Azt szeretnénk elérni, hogy létrejöjjön a politikai hatalom erős civil kontrollja.

Szép szavak, de hogyan néz ki ez a gyakorlatban?

Valóban, mondani könnyebb, mint csinálni. Már csak azért is, mert ezt a feladatot a Milla nem tudja és nem is akarhatja magában megcsinálni. A Milla egy szem azoknak a szereplőknek a hálózatában, akik szintén nem a politikai hatalmat szeretnék megragadni, hanem a politikai hatalom civil kontrollját kívánják megvalósítani. Őrkutya (watchdog) szervezetek; egy-egy szakterület kutatói, szakértői; aktivista hálózatok; helyi civil kezdeményezések alkotják ennek a hálózatnak a gerincét. De a legfontosabb szereplő mégiscsak nem ők, hanem te vagy.

A hatalom legerősebb civil kontrollja ugyanis igazából te magad lehetsz. Te vagy az a választó, aki vagy hagyja magát megint megvezetni, vagy nem. Te vagy az az állampolgár, aki vagy vár arra, hogy megoldják helyette a problémákat, vagy a saját kezébe veszi a problémák megoldását. Te vagy az az ember, aki vagy tesz valamit, nap mint nap a közösségért, vagy nem történik semmi. 

Lehet a Millára nézni, és várni, hogy MI csináljunk valamit, de valójában NEKED kell tenned.

Akkor TI mégis mit csináltok?

Szervezünk. Tartalmat fejlesztünk. Tematizálunk. Összehozzuk az ügyeket és az azokat képviselő embereket. Teret teremtünk a jelenlétünknek, erősítést a hangunknak. Tesszük azt, amit mi tenni tudunk, és reméljük, hogy ezzel példát tudunk mutatni neked is:

  • sok munkával megszervezünk évi 2 tömegtüntetést, hogy tudjuk, lássuk, tudjátok, lássátok: nem vagyunk egyedül.

  • fenntartunk egy minden poszttal 50-150 ezer emberhez eljutó médiát a Facebookon. Napi 3-4 posztban próbáljuk felhívni a figyelmet olyan ügyekre, témákra, emberekre, amik nem kapnak elég figyelmet a hagyományos médiákban.

  • platformot biztosítunk olyan civil szervezeteknek, akik a saját területükön sokat tesznek azért, hogy az ország mindannyiunk számára egy kicsit élhetőbb legyen. A színpadunkon, a Facebook oldalunkon számtalan szervezet hallathatta a hangját a Hallgatói Hálózattól a Város Mindenkié csoportig.

  • időről időre összefoglaljuk azokat a tanulságokat, amiket a körülöttünk, rólunk zajló beszélgetésekből le tudunk vonni. Ilyen tanulság volt például a Minimum + program. (Erről lásd később.)

  • sok energiát szentelünk arra, hogy olyan új embereket, arcokat, hangokat találjunk, akik ügyek mellett kiállva képesek megbontani az apátiát, képesek megszakítani a beletörődő hallgatás spirálját, képesek alternatívát mutatni.

Mint például a káromkodós, lopós, szexista Dopeman?

Igen, mint például az a Dopeman, aki március 15-én azt mondta:

„Mi mindig valami ellen vagyunk, de legnagyobb ellenségünk saját magunk. Nálunk lelkesebben szerintem senki a világon nem bánik el a fajtájával és csak akkor nem törődik a más dolgával, ha segíteni kéne.”

Sokan Dopemant látják, őt nézik, a személyét kritizálják. A Milla azonban nem az embert nézi, hanem az ügyet, amit Dope képvisel: márpedig amit ő képvisel, az mindannyiunk számára fontos. Azok, akik a személyéről beszélnek, megpróbálják elterelni a figyelmet az ügyről. Mi majd visszatereljük.

Dopeman segíteni fog. Dopeman a lényegről beszél: az igazi közösség értékeiről, az igazi együttműködés megteremtéséről. Sokan szeretnék, ha a káromkodásra figyelne a közélet Dopemannal kapcsolatban, mégsem sikerül Dopemant "leoltani". Az értelmiséget, a lelkes sokaságot, sőt mostanában már a több tízezres tömegtüntetéseket is el lehet intézni egy legyintéssel. Abban bízunk, hogy Dopemant nem lehet elintézni egy legyintéssel.


De sokunk számára mégis riasztó / vállalhatatlan Dopeman.

Szerintünk nézd meg újra a Larry Flint, a provokátor című filmet. Lehet az embert szeretni vagy nem szeretni, de megítélni az alapján ítéld meg, amilyen ügyek mellett kiáll. Sajnos mi, magyarok még mindig felháborodunk a neveletlen cselekvőkön, és eltűrjük a jólnevelt semmittevőket. Ha változást akarunk, ha változtatni szeretnénk, és ezt közösen elérni, aktív emberekkel kell együttműködnünk még akkor is, ha csúnyán beszélnek. Mert sose a bazmegolót nézd, hanem a bazmegolás okát.

Jó, de még így is nehéz ezt az egészet komolyan venni.

Nem komolyságra van szükségünk, hanem változásra. A változás az ember játékosságán múlik. Komoly emberek nem játszanak, hanem fenntartják a status quót. Akinek komolyságra van szüksége, az hallgasson komolyzenét, de aki a sorsának jobbra fordítására törekszik, az cselekedjen: gondolkodjon, kísérletezzen, játsszon, komolytalanul, szabadon! 

A Millának is vannak könnyedebb megszólalásai (ezeket a Facebook oldalon lájkmágnesnek hívjuk), és vannak komolyabb tartalmaink is, amik viszont alig néhány száz olvasót szólítanak meg. Keskeny az az ösvény, amelyik a komoly, de népszerűtlen, és a komolytalan, de népszerű között van. A magunk részéről ezt az ösvényt igyekszünk bejárni.

Ok, de mi a komoly program?

A Minimum+. Az, hogy kidolgozzuk azt az új társadalmi szerződést, amit a pártoknak be kell tartaniuk ahhoz, hogy szívesen szavazzunk rájuk. Meg kell reformálniuk a pártfinanszírozást, meg kell szüntetniük a pártállami múlttal való zsarolhatóságukat, meg kell teremteniük a független közmédiát, meg kell teremteniük a független igazságszolgáltatást, és így tovább. Mert ha ez nem történik meg, akkor leválthatjuk az épp aktuális kormánypártot, de nem fogunk tudni kilépni a folyamatos politikai válságból.

Ezeket a követeléseket leírtuk itt, zajlik egy vita róla a blogon, és erről szólt Simándi Szelim 15-i beszéde is. Gyere segíts, mert szükségünk van a véleményedre, eszedre, segítségedre, hogy ezt meg tudjuk valósítani.

Ez olyan ballib huncutság, nem?

Nem. Mi, Milla szervezők nem szeretnénk az elmúlt 20 évre jellemző, ideológiai kategóriákban gondolkodni. Egyrészt ezek a kategóriák, és a köztük húzódó, mára átjárhatatlanná vált árkok jelentik az ország jövője szempontjából oly nagyon szükséges közös minimumokban való megállapodás legnagyobb akadályát. Másrészről mi szervezők is legalább annyifélék vagyunk, ahány különböző értékrend összejön a tüntetéseinken, az olvasóink között.

Sokfélék vagyunk, sokszor késhegyig menő vitákat vívunk egymással, de néhány dologban nincs közöttünk vita: mindannyian hiszünk a demokratikus minimumban, az alkotmányosságban, a demokráciában, az emberi jogokban, és azt gondoljuk, hogy első sorban rajtunk, állampolgárokon múlik, hogy egy erős, sikeres, gazdag országban fogunk-e élni, mi meg a gyerekeink.

Ez szerintünk nem bal vagy jobb, nem konzervatív vagy liberális, hanem egyszerűen csak felelős és magyar.

 

Szép, szép, de a megvalósítás mégis olyan furcsán összevissza és amatőr.

Mi amatőrök vagyunk: civil vagyunk, közösség vagyunk, nonprofit vagyunk. A választó mindig amatőr: de lehet profi amatőr is, aki tudja, mit várhat el és mit nem, mire számíthat a hatalomtól és mire nem. Mi profi amatőr állampolgárok szeretnénk lenni, akik képesek a hatalmat a saját közösségi igényeik szolgálatába állítani.

A furi pénzekből kistafírozott pártok és a sokmilliós marketingbüdzsékkel felvértezett nagyvállalatok marketingjéhez képest lehet, hogy nem tűnünk túlságosan polírozottnak. A pártpolitika ma már itthon is úgy működik, hogy a tanácsadók, spin doktorok által kitalált politikai üzenetet a karizmatikus vezér eltátikázza a közvéleménykutatók által kimért célcsoportoknak.

Ha azt várod el tőlünk, hogy egy új népvezér mondjon profin kicsiszolt szövegeket, amikre fel lehet lelkesülni, amire csápolni lehet, és amire azt lehet mondani, hogy igen, ez az, akit ezentúl én is követni fogok, akkor rossz helyen keresgélsz.Hisz épp azt mondjuk, hogy a mostani vezérek által okozott problémákat nem egy új vezér felépítésével kell orvosolni.

Hanem mivel?

Azzal, ha nem vagy hajlandó az első csábító szóra, az első karizmatikus szónoknak odadobni önmagad: az önmagáért és a közösségért felelős, okos, racionális állampolgárságodat, az egyéniséged, a felelősségérzeted. Az egy tábor-egy zászló legyőzéséhez ugyan szükség lehet a következő választásokon egy össznépi összefogásra, de a kulturális, társadalmi és anyagi értelemben gazdag országhoz hosszú távon szabad, felelős és erős állampolgárok,  erős, autonóm közösségek kellenek.

Jó, jó, de ettől még lehetne profibb ennek az üzenetnek a kivitelezése.

Lehetne. Ha tudsz abban segíteni, hogy jobban átmenjen az üzenet, nagyon várunk!

Ok. Jövök, segítek. Mikor és hol?

Írj egy levelet erre a címre: nemzetiminimum@gmail.com! Írd le, hogy miben tudnál segíteni. A szervező csapat minden héten találkozik, jellemzően a Sirályban, ott tudunk személyesen is találkozni. De ha minden igaz, lesz egy nagy, közös ötletelés is valamikor áprilisban, időben szólunk, hogy mikor és hol.

És ha nem tudok/ akarok Milla szervező lenni?

Akkor egyszerűen csak keresd meg a legkevésbé manipulatív információforrásokat, alkoss tényekre alapozott véleményt, hallasd a hangod, keresd meg környezetedben, az interneten a hozzád hasonló gondolkodású embereket, alapítsatok helyi civil szervezeteket, hálózatokat, legyetek aktívak. És szólj, ha tudunk valamiben segíteni.

 

16 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://nemtetszikarendszer.blog.hu/api/trackback/id/tr614335142

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tavaszi zsongás 2012.04.06. 12:06:51

Kedves Naplóm!Lemondott a plágiumelnök. Végre hivatalába léphet az Alternatív Köztársasági Elnök Úr!   A művész úr gyönyörű szerelmes dalát küldöm az összes fasisztának ezen a gyönyörű tavaszi napon! Jelképezze ez a dal a szeretetet és a barátság...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-- Hoze -- 2012.03.23. 15:33:23

Pünkösdi királyság egy ilyen szervezkedés.
Hány ilyet láttunk már, Civil mozgalom, meg mindenféle önjelölt jogvédőszervezetek, érdekes módon mindig ugyanazokkal, csak más más néven, évről évre előbukkanva, majd eltűnve a süllyesztőben.
Nemmellesleg ugyanolyan kettős mércével (Pesty dokufilm ellen hőzöngés a cenzúraellenesség igéje alatt), avagy Bartos alt.közt.elnöki címének elcsalása.

Bizonyára jó játék apolitikus civilként tüntetgetni, de éppenúgy nem fog történni semmi, mint az eddigi ilyesmi kezdeményezésekkor.
Hangulatos dolog persze összeülni pár virsli mellett az utcán és szídni az aktuálpolitikát, kétes és homályos egyének pénzéből szervezetten (mert nem ingyenes egy akkora porond-szinpad felállítása és hangosítása mint amit márc.15-én láthattunk)

Aztán lehet szájbarágni ilyen kiskátékkal magyarázkodva, hogy mi is ez. Olyan mint kb a Green Peace: támogasd, csatlakozz, adjá pénzt - aztán meg nem történik semmi sem.

lokkoL 2012.03.23. 16:47:33

előbb utóbb szervezetté kell alakulnotok ... a és egy ekkora tömeget mozgató szervezetből, gyorsan párt lesz

d'Alember 2012.03.23. 20:21:56

Mi a Milla? Egy mondatban összefoglalom. Saját maga által rendezett szavazásának eredményét elcsaló, a "sajtószabadságért" a nem tetsző vélemények elnyomásával küzdő, a hazudozást megállni már a nevében (100 ezer = egymillió?) sem képes, Dopeman szintű bunkókat "alternatív köztársasági elnökké" emelő, a legócskább demagógiát folytató (mert a "függetlencivil"-kedés, a "mi nem vagyunk politikusok"-ozás tényleg a demagógia legalja) politikai szervezet, melynek tagsága és a "kétszázezer szabad, demokrata" között feltehetően nagy átfedések vannak.

adminbela 2012.03.23. 23:26:25

azert egy ertelme van!! lehetove tette, hogy itt mocskolodj. : )

Nemetsek Tibor 2012.03.23. 23:28:57

@d'Alember: Megmondom mi D'Alambert jelmondata egy mondatban. Dögöljön meg a szomszéd tehene is.

Nemetsek Tibor 2012.03.23. 23:31:57

@-- Hoze --: nos, a véleményed alapján te bizonyára mindent jobban csinálsz. Nem okvetlenül az a lényeg, hogy jól-e, vagy sem, csak jobban, az biztos. És még jobban "tudod", hogy mit kéne, sőt, kellett volna jobban csinálni.

Öröm az ilyesmit olvasni.

vecsabi 2012.03.24. 00:55:58

" sok energiát szentelünk arra, hogy olyan új embereket, arcokat, hangokat találjunk, akik ügyek mellett kiállva képesek megbontani az apátiát, képesek megszakítani a beletörődő hallgatás spirálját, képesek alternatívát mutatni.
… mint például az a Dopeman, aki … azt mondta: „Mi mindig valami ellen vagyunk, de legnagyobb ellenségünk saját magunk. Nálunk lelkesebben szerintem senki a világon nem bánik el a fajtájával és csak akkor nem törődik a más dolgával, ha segíteni kéne.” "

Kedves Millavezérek!

Sikerként üdvözöltétek Forgács István elnémítását a köztévében, mivel szerintetek a véleménye cigány értelmiségiként is egyoldalú és megbélyegző a cigánysággal szemben. Arra persze nem gondoltatok, hogy erről szeretnénk MI véleményt alkotni, és nem átadni nektek és az elvbarátaitoknak a lehetőséget, hogy egyedüliként tájékozódjatok, hogy egyedüliként alkossatok véleményt a személyről és gondolatairól egyaránt.

Ugyanígy a képmutató diktatúrátoknak iskolapéldája az is, ahogyan minden közösségi akarat ellenére Dopemant a nyakunkba ültettétek "elnökként". Most pedig magasztaljátok őt olyan egyoldalú és megbélyegző mondatokért, amiket a TI nyilvánosságotok előtt magyarként mond a magyarságra (lásd a március 15-i idézetet tőle).

Mi több, ti is szépen rákontráztok:
"Sajnos mi, magyarok még mindig felháborodunk a neveletlen cselekvőkön, és eltűrjük a jólnevelt semmittevőket. "

Kik azok a "mi, magyarok"? TI? Vagy minden magyar? Mégis miféle negatív, leszóló általánosítás ez? Mégis miért helyes, ha ti csináljátok ezt, és miért üldözendő, ha egy roma mond hasonlókat a saját közösségéről?

Nem pusztán arról van szó, hogy elvek szintjén nem értünk egyet, de ti napi szinten áruljátok el még a saját elveiteket is. Vagy lehet, hogy tévedek: az elveitekhez hűek vagytok, csak hazudoztok azok valódi természetéről a nagy nyilvánosságnak. Akárhogyis, egyikkel sem lehet kezdeni semmit.

Így pedig veletek ma már sem együttműködni, sem vitatkozni nem lehet. Ti az egyszemélyi véleményt éppúgy elnyomjátok, mint a saját közösségetek akaratát. Ti hazudoztok és becsaptok, és ezzel aláássátok mindazt, amire a párbeszéd, a társadalmi béke, és az együttműködés alapozható. Marad tehát a "szar-kurva-bazdmeg", ami pedig szerintetek a közbeszédben elfogadható.

Gyökeresen változzatok, ha egyáltalán tudtok, vagy kerüljetek a szemétdombra, mielőtt még több kárt csináltok.

drusza 2012.03.24. 16:17:45

sokmindent tisztáz még mindig jobb mint az eddigiek de ez a gy.i.k. vagy reklám- vagy álriport formátum ölég gáz. mert bárgyú.

Persécuté Persécuteur 2012.03.24. 22:48:27

"Mert nem akarunk pártot csinálni. Mert nincsenek ilyen ambícióink. Mert van elég párt"

Akkor lehet megmondani, melyiket támogatják az elég párt közül.

"A Milla a választók által megfogalmazott igények elé tartott mikrofon."

Pl. a választók igényelték Dopeman-t is?

"platformot biztosítunk olyan civil szervezeteknek, akik..."

...nek a létezése amúgy jelentéktelenségük folytán fel se tűnne?

„Mi mindig valami ellen vagyunk, de legnagyobb ellenségünk saját magunk. Nálunk lelkesebben szerintem senki a világon nem bánik el a fajtájával és csak akkor nem törődik a más dolgával, ha segíteni kéne.”

Nem tudom, ki lehet az a "mi". Ha a Milla, akkor Dopeman szép kis önkritikát fogalmazott meg, lehet, hogy a vezetőség levonhatná belőle a konzekvenciákat.

"A Milla azonban nem az embert nézi, hanem az ügyet, amit Dope képvisel: márpedig amit ő képvisel, az mindannyiunk számára fontos."

Megyünk lopni? Vagy mit képvisel?

"Nem komolyságra van szükségünk, hanem változásra. A változás az ember játékosságán múlik."

Szóval akkor egy szórakoztató flashmobmozgalomról van szó, nem politikai mozgalomról? Jó, hogy így több mint egy év után kiderül.

" kidolgozzuk azt az új társadalmi szerződést, amit a pártoknak be kell tartaniuk"

Egy olyan szervezet diktálná a szavazatok által legitimált pozíciójú pártoknak az új "társadalmi szerződést", amely maga nem párt és meg sem kísérli magát szavazáson megméretni? Kapjatok már a fejetekhez! Micsoda képtelenség ez?

" Mi, Milla szervezők nem szeretnénk az elmúlt 20 évre jellemző, ideológiai kategóriákban gondolkodni"

Csak ha a "kirekesztő vélemények" elleni fellépésről van szó, ugye...

Nemetsek Tibor 2012.03.26. 16:39:50

@vecsabi: hovatovább a milla miatt van minden rossz ebben az országban, hm?

dark future · http://www.andocsek.hu 2012.03.26. 20:36:12

"Nem akarunk pártot csinálni. Mert nincsenek ilyen ambícióink."

Más is így kezdte. :)

"Ha a választásokon csak pártok indulhatnak - amit helytelenítenék -, akkor kényszerűségből talán létre fogunk hozni egy választási pártot, amit azonban a választások után sürgősen feloszlatunk."
Orbán Viktor, 1989

pimpalini 2012.03.26. 23:28:14

Komolyan mondom: vannak még csodák.

Nem gondoltam volna, hogy a korábbiakat, amelyeket itt, a milla weboldalán volt szerencsétlenségem olvasni, alul lehet múlni.
Hát van.
Látom nálatok nem divat a szabad véleménynyilvánítás. Nem divat a valóság objektív bemutatása. Nem divat az igazság bemutatása, s általában az igazság maga. Nem divat a problémákat a helyükön kezelni, nálatok a szőnyeg a plafonig ér a sok alá söpört szeméttől.
Nálatok a sajtó cewnzúrázása elfogadott dolog, ha ti csinálhatjátok. Ti nem tűritek a más véleményt.
Folytassam? Felesleges.

Ezzel szemben ti akartok "sajtószabadságot"? Saját szájízű sajtószabadságot? Meg vallásszabadságot? Hát menjetek a sunyiba, oda.

Pesty László meg éljen sokáig!

pimpalini 2012.03.26. 23:33:51

"Sajnos mi, magyarok még mindig felháborodunk a neveletlen cselekvőkön"
Hja, olyan neveletlen "cselekvő" (ugyan miben cselekszik ez a ganészájú azon kívül, hogy ízléstelen és provokatív képeket retusál photoshoppal?), aki gengszterrap-et vernyákol. Aki ugye azt is mondta, hogy "megyünk lopni"...:)

Még mindig nem tudtok egyetlen észérvet sem mondani dopamin mellett. Sajnálatos. Még mindig nem tudtok egy elfogadható arcot a középpontba állítani.
Persze figyelembe véve a cenzúrához való vonzódásotok, ez lényegében szerencse.

Lencsés István 2012.03.29. 14:27:20

Ezek vagytok ti : Komoly összeget kaptak külföldről a volt millások

Az Egymillióan a Demokráciáért (EMD) nevű – kormányellenes – civil szerveződés huszonötezer dollárt kapott egy külföldi szervezettől.

Nemcsak a Bajnai Gordon-féle Haza és Haladás Alapítványt támogatják súlyos milliókkal külföldről. Kiderült, az Egymillióan a Demokráciáért (EMD) nevű – kormányellenes – civil szerveződés is kapott huszonötezer dollárt egy külföldi szervezettől egy hazai alapítványon keresztül.

A 12 500 dolláros első részlet januárban érkezett az alapítványhoz. A támogatásról és a pénz beérkezéséről tudott Székely Sándor társelnök, Dávid János, Bódi Beáta Ágnes és Varga Arnold ügyvivők – tette közzé az EMD saját Facebook-oldalán a Bili.blog.hu. Mint kiderül az „EMD egyesület” aláírást viselő közleményből a pénz jelentős részét már elköltötték. Előkerül például egy szerződés másolata, melynek értelmében Varga Arnold felszámolás alatt álló cége vállalt és teljesített szolgáltatást, és állított ki számlát. „Az alapítvány még annyit közölt, hogy történt egy nagy összegű (több százezer forintos) banki és ATM-készpénzfelvétel is.” Az egyesület vezetősége azóta sem hajlandó tisztázni a történteket, a pénzzel elszámolni nem tudnak vagy nem akarnak.

Az EMD tulajdonképpen az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) Facebook-csoport huszonnyolc tagja és szervezője által létrehozott egyesület. Székely Sándor pedig társelnöke az utóbbi időben egyre agresszívabb hangot megütő, emblémáját engedély nélkül használó Magyar Szolidaritási Mozgalomnak is.

Azt hiszem innentől kezdve ti is szánalmasak vagytok ....

k_marci 2012.03.30. 18:17:15

Az a legjobb az egészben, hogy soha senki se ír erre a fórumra a csoport részéről egy büdös szót se. Hol az az egymillió ember?! Nincs, aki megmagyarázza a dolgokat, aki tisztázza a vádakat?!
Kezdek teljesen kiábrándulni ebből a bagázsból a közelmúltbeli lépései miatt.

Persécuté Persécuteur 2012.04.02. 23:11:08

@pimpalini:

"Látom nálatok nem divat a szabad véleménynyilvánítás. Nem divat a valóság objektív bemutatása. Nem divat az igazság bemutatása"

Jó, mondjuk ez egy pártban sem divat. Szóval ezért nem kell a Millát szidni. Csak onnantól szánalmas kicsit az egész, hogy a milla ragaszkodik a függetlencivil dumához ahelyett, hogy felvállalná, hogy ő az enpluszegyedik újeszdéesz.
süti beállítások módosítása